311803
  • IMYke2.0.0.0
    Nem kicsit szélsőséges nézeteid vannak.
  • Rapid81
    Nem olvasok ilyeneket... És akkor még én általánosítok...
  • Evoluti0N
    Szerintem ez meg nem ebbe a topicba való téma.
  • arty
    Rossz tapasztalatod volt az összes cigánnyal?
    Szerintem csak túl sok mein kampfot olvasol, az megy az agyadra.
  • Fpocok
    Nézd ezt a sok köcsög rasszistát. Nem is értem
  • Rapid81
    Ha csak 2-3 ilyen egyén öldökölne, rabolna, fosztogatna, kínozna embereket ebben a szerencsétlen országban, akkor talán még egyet is értenék a dologgal, de sajnos nem így van...
  • MerlinW
    Valóban, 2-3 személy cselekedetei alapján el lehet ítélni egy népcsoportot. Gratulálok a magas IQ-dhoz.
    Ahogy írtam privátban is be lehet fejezni a rasszista baromságokat.
  • arty
    Én azt látom, hogy elég sokan szereznek/szereztek be mostanság e-olvasót, elsősorban azért, mert 10 könyvnél behozza az árát :(( (értsd: letölti ingyen)

Gondolom a kiadó attól fél, h amit kiad ekönyvként, az utánna torrenten landol és papíralapon is kevesebb fogy majd. (mert ha nkóron nincs ott pdfben, akkor meg "kell" venni)

Tényleg ördögi a kör és itthon szerintem ronda vége lesz ... (pl egy író még koncertezni se tud, hogy valami bevételre szert tegyen)
  • Fpocok
    Szerintem teljesen felesleges. Ráadásul sokkal másabb azt a vacakot nézni, mint a könyvet.
  • Rapid81
    Először is, a rasszizmus tapasztalaton alapszik, drága fajvédő barátom...
    Másodszor pedig egyetlen más embercsoporttal sincs bajom a cigányokon kívül, szóval ennyit a csodálatosan értelmes árjázásodról..
  • MerlinW
    Ajánlanám a szukits.hu-t. Én hetente vásárlok náluk.
  • Evoluti0N
    Mi az, hogy mostanság? Ködszerzet trilógia? Patrick Rothfuss Királygyilkos krónikája sorozata? Ha sci-fi, akkor meg John Scalzi Vének háborúja sorozata? Csak szét kell nézni.
  • Zomil
    Miért a könyv vizállo? :DDD
  • Rapid81
    Ha van belőle vízálló is, akkor eskü veszek egyet. :D Mindig kádban olvasok... :)
  • arty
    Rasszizmus <> tapasztalat, s amíg hozzászólásod az előbbitől bűzlik, inkább tartsd meg magadnak és árja testvéreidnek.

és csak hogy értsd:
    - a norvég nálam = norvég, nem cigány, ha utóbbit akartam volna írni, azt írom
    - van cigány a szomszédságban és van is velük elég baj, volt velük összetűzésem, vertek is meg és raboltak is ki (nem a szomszédság), DE: ettől még nem zavar, ha a vöröskereszt rászoruló cigányokon (ezúttal nem norvégokon) segít - ez a dolguk
  • MarkBlade
    Az írást a 26 potter meg a csillogó vámpírok gyilkolják le.. egy normális scifi vagy fantasy könyv nincs mostanság...
  • Evoluti0N
    Fogyaszt, de nem sokat. 3-4 hetet kibír egy töltéssel, napi 2-3 óra olvasással. :)
  • Evoluti0N
    Ha ezt egy kicsit bővebben is kifejtenéd, akkor lehet, a végén meg is győznél róla, hogy igazad van. A többiek leírták normálisan, ész érvekkel, hogy nekik miért jön be, te meg ismét leírsz valamit, mintha egy tiszta tényt közölnél.
  • Rapid81
    Szó, mi szó, elég nagy hülyeség, hogy egy könyv áramot fogyaszt. :)
  • Fpocok
    E-Book az egyik legnagyobb baromság.
  • Evoluti0N
    Ez igazából egy ördögi kör. Kevés a magyar nyelvű e-könyv, mert szinte mindenki lewarezolja és szinte mindenki lewarezolja, mert kevés magyarul az e-könyv. A kiadóknak kéne megtenni az első lépést. Hiszem, hogy rajtam kívül még sokan megvennék a könyveket, ha lenne hol megvenni. Elvégre ezek az emberek, akik most letöltik a könyveket, előtte könyvtárba jártak, esetleg megvették őket. Szóval nem úgy van mint a játékoknál, hogy mindig is jelen volt a warez és sokan soha nem fizettek egy játékért se. Ezeknek az embereknek nagy része hozzá szokott ahhoz, hogy fizet a könyvekért.
    Egyébként nem nagyon értem a kiadókat. Lehet, hogy hülyeséget írok, mert mondjuk egyéb jogdíjakat, vagy akármi kéne fizetni e-könyv kiadása esetében, de az új könyveket, amik még biztos megvannak valahol egy gépben, elektornikus formában lefordítva, azokat olyan nagy költség lenne e-book formátumban is kiadni? Alig van abban aztán munka szvsz, hogy e-könyv formába hozzák.
  • wantonly
    Ahhoz nagyon el kellene terjednie ezeknek az e-book olvasóknak, de szerintem még elenyésző és nem mostanában fog ez megváltozni szerintem. Bár nem reprezentatív, de úgy vettem ki, hogy itt a fórumon is a többség nem esik hasra tőle, pedig mi aztán kockák vagyunk. :). Ezenkívül az emberek gyakran vesznek könyvet ajándékba, azt sem tudja helyettesíteni. Nem fogok ".pdf"-et ajándékba venni egy szép könyv helyett. :)
  • Rapid81
    Ember =/= cigány... Tapasztalat. Amíg te ilyet nem tudsz felmutatni, addig azt hiszem ne alkoss véleményt ebben az ügyben, mert az a vélemény nem a tiéd lesz, hanem valamiféle eltorzult ideológia, amit mások öntöttek a fejedbe...
  • Rapid81
    Mert fércbúkra mégis mi kéne? i7 ??? Asszony laptopjában egy egymagos Atom dobog és még sok is a fércbúkozásra, meg az ilyen keress különbséget és hasonló játékokra... Bár te pénzed, csak aztán ne sírd itt tele a fórumot, hogy megint nem kaptad meg a fizetésed...
  • arty
    félek, hogy a modell (ebook, majd könyv-warez) ki fogja nyírni a könyveket, az "írást" :(
  • arty
    lcdmonitor <> e-olvasó

monitoron én is próbálkoztam már olvasással és nem ment, kollega ekönyvét - ha csak pár oldal erejéig is - próbáltam és perfekt, meg tudnám szokni, ha szánnék manapság időt olvasásra... :/
  • IMYke2.0.0.0
    Nem kell felmelegíteni a töltött káposztát - ki lett tárgyalva, hogy az elmúlt hónapokban véghez vitt ámokfutása volt az indok (s tételesen fel is lehetne sorolni, miket művelt, de nem fogom, vedd a fáradtságot, és olvass vissza, ha annyira védeni akarod).
  • arty
    Ő miattad nincs itt, nem kell maszatolni.
  • Evoluti0N
    A faluban kisvároban, ahol élek nem túl nagy a választék a könyvtárban és általában sosincs meg az a könyv, amit el szeretnék olvasni. Szóval választhattam, hogy kiválasztok valamit, ami megvan a könyvtárban; bosszankodom azon, hogy nem tudom elolvasni azt, amit akarok; vagy veszek ebook olvasót és arra letöltöm. Az utolsó tűnt a legszimpatikusabbnak.
  • IMYke2.0.0.0
    Sötétben olvasás, filmnézés semmiképp sem ajánlott - lágy háttérfény, könyvnél vert és direkt fény kifejezetten ajánlott, ha nem akarsz szemüvegessé válni [mint én, mikor meggondolatlan fiatalként tonnaszám faltam a könyveket egyetlen fényforrás mellett, középsuliban meg este 10 után, a kollégiumi tanulóban egyetlen asztali lámpa mellett rajzoltunk osztálytársaimmal térképszelvényeket 0,18-0,30-as tintatollakkal]...
  • Sir Quno Jedi
    A szélsőségesek szélsőséges véleménye is vélemény.
  • Evoluti0N
    Lapozás hang? :D Olyanról még nem is hallottam. :D
    Az enyém nem játszik le hangot, de nem is azért vettem.
  • wantonly
    Egyetértek. Egy könyv fogását, illatát nem lehet pótolni.

Talán csak cyber-punk-ot tudnék rajta átéléssel olvasni, azt meg nem szoktam. :)

Azért, ha hozzám vágnának egyet lehet használnám. Két dolog tetszik benne, az egyik a mobilitás (annyi könyvet viszek magammal rajta amennyit csak akarok), a másik, hogy minden napszakban ugyanúgy olvashatom, ellenben estefelé én már nem szeretek lámpafénynél olvasni, mert az túl gyenge.
  • Laza
    "Attól még hogy te megfordulsz az utcán a nők után ,én nem fogok mert leszarom őket."

Ezek után már tényleg ne próbálj meg általános véleményt formálni semmilyen témában
  • Laza
    Én is jobban 'élvezem' a rendes könyveket ... más az egész, más érzés. Szeretem a kütyüket, de teljesen más a hangulata egy normál könyv olvasásának :)
  • genndy
    Pedig a Setét Torony 7-et úgy olvastam végig Az pont nem volt meg a könyvtárban.
    Mondjuk nem volt kényelmes, ez tény.
  • MerlinW
    Kizárt.
  • Evoluti0N
    Ha az ember magyar nyelven akar elektronikus könyvet olvasni, akkor többnyire kénytelen lewarezolni, mivel nagyon kicsi a kínálat. Szóval egy-kettő visszajön az ára az olvasónak. Angol nyelven azonban bármit meglehet találni és mivel wifi is van benne, így direkt az olvasón keresztül tud az ember Amazonról vásárolni. Rendszeresen vannak könyv akciók is.
  • IMYke2.0.0.0
    Ne fárasszuk egymást jó...
    Nem csak láttam, ki is próbáltam már, mert havernőm rágta a fülem, hogy így jó, megy úgy jó [meg hogy újjal lapozhatsz, meg könyvjelző, meg lapozás hang megy anyámkínja]...
    Nem jött be.
    Könyvet kézben tartva szívesebben olvasok.
  • genndy
    Igen, ha tudsz mindenképpen nézz meg egy e-papír alapút, egészen más a képe mint egy lcd-nek (sokkal 'papírosabb').
    A képernyő olvasást azért kérdeztem, mert nyilván most nem tudnál máshogy, de akkor az neked nem megy. Én se olvasnék ennyit gépen, ha előtte kéne ülni, az tény, de fekve nagyon jó.
    Miért az elzárkózás? Anyagi oka van, vagy neked csak a papírkönyv jó (illat, érzés, lapozás, stb)?