311803
  • Daell Drow
    En ezert egyatalan nem nezlek le, sot helyeslem is ahogy gondolod, mert en is hasonlo cipoben gondolkodom. Szep lassan en is kozeledve majd a 30hoz meg mindig otthon lakok, es fogalmam sincs hogyan fogok majd sajat lakasba koltozni, de hogy HITELRE NEM VESZEK FEL az biztos. Mondjuk annyi elonyom van hogy videki 3 szintes haz, igy egyedul vagyok egesz tetoterben, hely van boven, szulok el vannak kozepso szinten, de meg ott is kihasznalatlanul all 2 szoba. Es akkor meg ott az also szint ami fell lett ujitva anno ott is van szoba iroda mosdo stb.
    Egyedul leszek majd it mert hugom meg mar 6 eve angliaban, es esze agaban se lesz nagyon haza jonni, sot mar elore gondolkodik es a kettos brit-magyar allampolgarsagon ugykodnek. Mondta britek most nagyon fosnak ha majd be indul a kelet europai munkaero bevandorlas, kulonossen a roman barbaroktol fosnak. Igy ha valami drasztikus lepest hoznak a britek, tesomek mar bebiztositjak magukat.
  • Moby
    A Te, és társadalom gondja nem az, hogy a felelőtlenül felvett hiteleket nem tudják fizetni. A Te gondod az, hogy a munkád honi pénzben kifejezett értéke elfeleződött a kintlévőségek nagyrészének nyilvántartott árfolyamához képest. És ezen nem sokat változtatna, ha varázsütésre mindenki tudná fizetni a részleteit. Vagyis dehogynem, csak az már egy másik téma :)
  • genndy
  • Tinman #146977
    Naná, hogy megy a hülyézés, ha a felelőtlenek hibája miatt, a tisztes többségnek rosszabb, mert az adóforintjai nem oda mennek, ahová kellene.

Ha nem lenne erről szó, nem menne a hülyézés... saját személyes gondjuk lenne és nem a társadalomé.
  • ratgab
    Nyilván 7-8k azért nem akkor tétel ilyen esetben. Nyilván a hitel a valamit valamiért típusú játékok tipikus képviselője. Ezt is lehet jól és rosszul játszani.

Ami a lényeg én nagyon hitel ellenes vagyok, csak akkor vásárolok, ha van rá keret. És akkor sem úgy, hogy ne maradjon tartalékom, mert az legalább olyan rossz mint a hitel. Én így vagyok beállítva és ezen nem sok minden fog tudni változtatni.
  • Moby
    Ha gazdasági végzettségű vagy, akkor inkább azt tudod, hogy gazdaság hitel nélkül nincs, vagy legalábbis növekedőben még nem sikerült előállítani ilyet. A hitel nem valami gonosz intézmény, csupán pénzügyi konstrukció a tranzakció, és a valóságos teljesítés időbeli elshiftelésére. Ha valamire jó lett volna ez az egész cirkusz, hát arra, hogy a társadalom tanuljon belőle. De nem tanul belőle szart sem, mert az egymás hülyézése megy :) Pont mint itt. Mondjuk itt viszonylag kevés vállalkozó, cégvezető, meg közgazdász lakik, szóval ez annyira itt nem gáz :)
  • ratgab
    Ha igaz vajon mennyi pakson fog elfutni? XD
  • Tinman #146973
    Így van... ellenben néha vannak olyan hitelek (jellemzően 0%THM áruhitel), ahol nagyon keveset buksz. Nyilván ott akkor, de egy másik boltban pár ezerrel olcsóbban megtudod venni az amúgy drága terméket, de ha neked kényelmesebb részletekben kifizetni, nem sokat buksz a dolgon.

Múltkorit anno alaposan körüljártuk, nagyjából 7-8k bukó volt a dolgon, de ez elosztva 15 hónapra teljesen okés, mint abban a hónapban kiszurkolni a teljes vételárat és jól megterhelni a költségvetést. Ilyen is van.
  • ratgab
    Az hosszú életű kapcsolat lesz....XD
  • Tinman #146971
    ...szóval, ha fingod sincs a témáról, akkor minek is szólsz bele?
  • Fpocok
    GTA 5 PC suggested for Fall release during Nvidia investor call
  • IMYke2.0.0.0
    Itt is köszönöm a lehetőséget, és a felajánlást :)
  • Tinman #146968
    Akkor talán nem kéne elolvasnod.

Vagy te is azok közé a sérültek közé tartozol, akik azért olvassák el/nézik meg az eleve utálatuk tárgyát képező médiát, hogy még jobban utálhassák?

Példát is kapsz:

"Fúúúj ez a köcsög Győzike, de utálom, már megint hol nyaralt, láttátok?"

Tele van veletek az ország baszki :-(
  • Shep
    Na várjál azt nem mondtam ,hogy neki te leszel az élete párja, csak azt hogy a tiéd ő lesz :)
  • ratgab
    Ez mondjuk tényleg igaz! Akinek van rá cash most érdemes venni, habár valószínűleg még marad is ilyen olcsó pár év múlva.
  • Moby
    A bizonyos úr családneve Csekonics, ha mán mindenképp felemlegeted :)
  • ratgab
    Mivel gazdasági végzettségű vagyok ezért tudom, hogy a hitellel csak ráfizetsz. Egyetlen előnye, hogy azonnal ott van, amit meg akarsz venni, de bőven többe kerül. Úgyhogy nem hinném, hogy vennék fel ezért hitelt. Ha életem párja, akkor meg fogja érteni a gondolatmenetet és nem lesz a saját pénzének is ellensége.
  • Shep
    Egyébként most érdemes venni mert nagyon lent vannak az árak és durván lehet alkudni is, áron alul lehet szinte mindent megkapni.
  • grebber
    Köszönjük,de no magyarítás no jelentkezés :(
  • Shep
    Majd ha megtalálod életed párját és netalántán saját házba szeretnétek költözni akkor majd nem így lesz, persze ha addigra összegyűlik az a pár millió akkor nyilván nem :)
  • Shep
    Persze.
  • Shep
    Nincsen hitelem, szóval ...
  • Shep
    Engem meg ez a magas lovas dumád irritál ,hogy mennyire le tudod nézni a másik embert. Nem lett mindenki olyan okos, és tanult, mint te vannak akiknek kevesebb adatott (tudom erről is ők tehetnek) és mivel akkor úgy tűn,t hogy azzal ár jól azt vette fel.
  • lostprophet
    Ha eddig nem láttátok volna.
    Ajánlom azoknak, akik imádják a hatalmas, igazi RPG-ket, BG1-2-t, Icewind Dale-t, satöbbi :)
  • grebber
    Most is arról van szó le ís írtam ,de nem rabok által épített okádékra akarom költeni a millióimat (Egom Béke Tér) itt van 5-6 lakás is amire megvan a zseton. De 1-2 év múlva már nem ilyen "világháborus" fost kapok hanem 2010-ben épültet egyéni mérőkkel nem általánszart!
  • Tinman #146955
    Svájci frank vagy japán jen?
  • Shep
    Kellene az elé a ló elé legalább egy hurdle, hátha leesne a zsoké!
  • Tinman #146953
    Mégis sokan voltak, akik a ft alapút választották... jah, hogy az volt az értelmesebbje.

A véleményemet írom le, már megint másokról és nem rólad, a személyeskedést fejezd be, mert iszonyat irritáló.
  • ratgab
    Pedig nekem is nyomós ok kéne, hogy én hitelt vegyek fel bármire is. És az autó, műszaki cikkek nem ez a kategória, de még a lakás is csak létszükség esetén lehet ok.
  • Tinman #146951
    Hát hogyne... egyik percben még szerető családapa, másik percben meg egy szexuális ragadozó. Emberismeretből kioszthatsz neki egy gyenge kettest, egyébként annak is jó oka van, hogy rájött a férjre a bolondóra ;-)
  • Shep
    Te is csak a végleteket látod. Egyébként meg a múltkor már arról volt szó ,hogy megvan a pénz a lakásra, csak még vársz.
  • Shep
    Egyik kedves ismerősöm 20 év házasság után válik 2 gyerekkel szép házzal, mert a férje rájött a bolondóra és már nem bírja, a 20 év is kevés lett volna, hogy ezt előre lássa? Olyanokat tudsz mondani ,hogy még.
  • Evoluti0N
    Ennek örömére tessék szépen a következő MK-t ugyanakkor kiadni PC-re, amikor konzolokra is jönni fog. :)
  • Shep
    Igen csak az felejted el ,hogy ez az egész devizahitelesdi direkt így lett kitalálva ugyanis akkor mikor a jónép elkezdte felvenni ezeket akkor a Ft alapúnál olyan feltételek voltak és olyan magas törlesztő részletek ,hogy a devizás az esetlegesen növekvő törlesztőrészletek mellett is jobban megérte, mert ez ami történt, erre nem lehetett számolni, ill hát lehetett csak nem ez volt a realitás. Szóval oszthatod itt a magas lóról az észt csak nem sok értelme van.
  • grebber
    Engem lehet szidni,lenézni,semmibe venni,mert nem ugy látom a dolgokat mint mások.
    De aki hitelt vesz fel bármire az utána ne sírjon nekem meg a világ felé,hogy sajnáljuk őket, hogy a szemét bankok hogy kicsesznek velük.
    Csakis saját magával baszik ki aki hitelt vesz fel. Ha milliárdos vagy de kb mindened a tőzsdén van és éppen forgatod és nincs kéznél pénz és nagyon kell valami akkor vegyél fel hitelt mert milliárdos vagy tudod fizetni a hitelt visszafelé.
    De aki fizetéstől fizetésig él ne akarjon már csekovics báró lenni,hogy összevásol minden szart a bank pénzén azt utána meg azt szidja hogy jujde szemét mert ilyen sok a hitel. Valamit valamiért!

Én is kurvára vennék már saját kecót hogy ne 4-en kelljen 49nm-en nyomorogni lassan 30 éves fejjel. De hitelt nem fogok felvenni soha inkább gyűjtök még 3 évet (már most is tudnék ugyanilyen 50nm-es tömblakást venni ami egymaganak már rendesen nagy is lenne,de 2-3 év múlva már annyim lesz hogy egy 2010-es építésű új lakoparkban kapjak egyjobbat modernebbet!
    Ez lehet másnak ciki hogy még otthon lakom,de én nem is fogok soha sírni hogy hitelem van! És inkább vagyok ciki mint akárkinek is tartozzak akár 5ft-al is!
  • davidka003
    Hatalmas zene. Ma már 10-szer meghallgattam, köszi. :D
  • Fpocok
    Csekkoljáték, milyen jó lett a payday2 löncs trélere.
  • IMYke2.0.0.0
    GMG20-4B9NY-L4FEN kóddal: 4,80 €.
  • davidka003
    Az a baj, hogy az emberek felelőtlenül vesznek fel hitelt.
    Ismerős is vett 4 éve TV-t 400 ezerért. 1 évre rá laptopot vett pedig nem volt rá szüksége. Persze mindent hitelre. Mostmeg sír, hogy a lakáshitelt emelték 30 ezerrel, kocsira is hitelt alig bírja fizetni.
    Sok sok minden szarra felvesz az ember akkor így jár.

Nekem nincs laptopom vagy LCD TV-m de hitelem sincs. Felelőtlenség olyanra felvenni amire nincs is az embernek nagy szüksége.

Van T-s ismerősöm is és mindig hallom, hogy a sok hülye magyar megveszi az Iphone 5-öt nagy díjcsomaggal aztán meg nem bírja fizetni. Legjobb, hogy nincs mit enni de Iphone az kell.

Felelősségteljesen lehet jó dolog a hitel ha 10-szer átgondolja az ember.
  • wantonly
    LA Noire The Complete Edition GMG -80% 5.99 €

Voucher: GMG20-4B9NY-L4FEN -20% (nem próbáltam)