311803
-
Pon tezért nincsenek annak a 20 embernek nem gyártanak inkáb csinálnak 7-10 órásakat de abból el is adnak!
Meg lehet kérdezni 50 millió embert csak találomra mennyien vitték végig bárelyik BG-et azután meg akármelyik tucat kalandjátékot.Had ne mondjam toronymagasan melyik nyerne.
Nem szeretik az emberek a hosszú játékokat ezt a fejlesztők is látják! -
Nincs, de most le vannak akciózva a steam-en.
Az első rész 1,99€ :) -
Viszont lehetne több ilyen :-) -
Persze ez tök jó, ez az igazi szerepjáték. De minden játék nem lehet ilyen. -
Witcher I.
Withcer II.
Steam-es van valakinek pluszba? Csere érdekelne. -
Jut eszembe... Demon's Souls lepergett? -
Ha 300 órás játék minden óráját őszintén élvezed, akkor is így gondolkodsz?
Rohadjon meg ez a szemét dög, de egyetlen percét nem untam még... sodor és húz keményen, és rengetegszer állít döntéskényszer elé. -
Akkor ez nekem kimarad. Nem csípem a LEGO-s számítógépes játékokat. -
Én nem örülnék, ha minden játék 300 órára lenne tervezve. Régen nem volt ennyi játék, most több van és kevesebb ideig tartanak és még így sincs elég időnk arra, hogy végigjátszunk mindent amit szeretnénk. A pofátlanságot, profitorientált hozzáállást viszont én sem szeretem, tény, hogy az esetek többségében erre törekszenek. De azért manapság is van még ellenpélda, például a Witcher sorozat. Igaz, nem ilyen mélységekben, de számít a döntésünk. -
Ezt ki mondja? -
Zóanagyvarázsló #150930 Dejszen a Fable-ben csak ilyenek voltak!
-
Nem tudok nyilatkozni, végig kell tolnom, utána megmondom, de sejtéseim vannak, hogy van 1 nagyon sarkalatos kérdés, ami vagy alfa vagy omega. -
"Wouldn't it be absolutely awesome if the next Humble Bundle was a bundle of the best LEGO games: Harry Potter, LOTR, Star Wars and Batman? Now that would be a real humble bundle!" -
Zóanagyvarázsló #150927 Egész játékon végigvezetve nem látod a hatásukat. Csak a felszínt tudod kapargatni egy végigjátszás után egy igazi RPG megítélését tekintve. Ez nem gáz, csak ne hidd az ellenkezőjét. Az alapján, amit a BG2-ről írsz, te is mellettem érvelsz ;) -
Zóanagyvarázsló #150926 Most már láttad a mellékszálakat, azt is tudjuk, hogy sok mindennek nincs jelentősége a folytatásokban, szóval a főszállal és a fontosabb ()értsd: jobb) mellékküldetések teljesítése után bőven bele lehet vágni a ME2-be. Bár PC-n sajnos így is van egy bug, engem legalábbis kiakasztott, hogy a rajongónkat tekintve mindenképpen renegade döntést importál, bármennyire is mellékes. -
Ess neki :-)
Az 1. részben nem annyira jellemző, de a 2.-ban látom a szöveg lehetőségek között az evil beállítottságúak válaszait is... eddig cirka 50 ponton lett volna teljesen másképp a történés. -
Na most nincs meg a ME1 játékállásom, ME2-nek neki kéne esni valamikor, de úgy, hogy az 1.-be hozott döntéseim figyelembe vegye. Sejted mit jelent ez?
Lehet inkább újra letolom a Bikini Szarmurájt... vonzóbb lehetőség. -
Zóanagyvarázsló #150923 Egyébként a BG2 híres arról is, hogy gonosz döntéseket szinte importálni sem lehetett az első részből, illetve sokkal kevésbé volt játékon végigvezetve a rosszfiúság, mint a jó. (téged ugye ezek nem érintenek, ezzel az oldalával legfeljebb egy kíváncsiságból elkövetett mentés-visszatöltésig jutsz el, szóval NEM vesézed ki ;) Szóval kár túlzásokba is esni, sok RPG purist számára sztoriban és szerepjátszásban emiatt elmarad más legendáktól. -
? -
Oké. Szerintem nyugodj le egy kicsit... -
Zóanagyvarázsló #150920 Nálam a ME1 esetében a főszál a játékidőm talán 25%-át tette ki. Sajnos, mert a többit gyakran nehéz volt igazán élvezni :( -
Pontosan!
Manapság úgy terveznek még szerepjátékokat is, hogy egy egyszerű válasszal nem történnek ennyire drasztikus változások. Manapság a készítő azt akarja, hogy a beleölt munkájából 1. végigjátszásra 95%-ot láss is meg... kvázi lineárisak, még akkor is ha elhitetik veled, hogy nem azok.
Itt CSAK a Chapter 2 elérhető MELLÉKKÜLDETÉSEIVEL cirka 60 órát voltam el!!!
Akkor most idézzük fel a Mass Effect I. mellékküldetéseit és kapjunk a szívünkhöz, meg tömködjük vissza az agyunkba szétpattant ereket.
SOKKOLÓ és drámai a különbség! -
Zóanagyvarázsló #150918 Régen nem volt az alapvető felfogás része, hogy a drágán legyártott - és mára ezért játékosszemmel csökkenő - tartalom minél nagyobb részét lássa a játékos. A növekvő költségek, a mérete okán felhígult célközönség, illetve a sok-sok elérhető statisztika okán a nagy kiadók irtóznak az ilyesmitől.
Egy RPG-ben vagy bármiféle sandbox játékban nyilván ki lehet hagyni a végigjátszáshoz a tartalom felét manapság is, de nem úgy, mint régen. Ma már amikor többféleképpen végigjátszhatósággal adnak el egy játékot, az arról is szól, hogy gondoskodni kell arról, a játékos egy adott szegmens ezer módon elérhessen. Ezzel viszont valahol a döntések súlya is csökken, nincs erre minden esetben szükség.
Nekem amúgy a nagy kedvencemben, a Deus Exben (2000) is sok volt, hogy szinte minden láda mindenféle módon hozzáférhető volt, alig volt egy-két kivétel. Ez már túlzás, ennél lehetnének azért "skill- és döntésexkluzívabbak". (Bár az fájóbb, hogy 5 perccel a vége előtt bármely befejezés választható volt, ha úgyis volt megírva a sztori, illetve menetközben sok minden apróságot lehetett befolyásolni.)
Érdekes amúgy a nemrég végigjátszott Spyro (1998), mely platformer ugye, és látszólag akár el is slattyoghattam volna a legutolsó bosshoz. Nme próbáltam, mert ez nem az én stílusom, de nem fáj, hogy a folytatásban ez nem működik. De ez már merőben más aspektusa a tartalomkihagyásnak, ez egyértelmű. -
Nem érted.
Azokat az időket sírom vissza amikor a készítők annyira NAGYVONALÚAK voltak, hogy tényleg hagytak szabadon szerepet játszani, tényleg volt értelme a karakterek beállítottságának (chaotic evil, true neutral, lawful good, etc.) és tényleg súlya volt a döntéseidnek, mert erősen másképp alakultak a történések... igen, így egy döntés miatt, akár kimaradhat 7 óra (és ez még csak a 4. fejezet 60%-a!).
PAZAR!
...és sírok a gyönyörtől. Tényleg olyan dolgok vannak benne, hogy a szerepjátékos lelkemnek ez maga a mennyország. -
Magyaroknál olcsóbb, csak 4000+posta 
RE Limited
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Itt 3d-be megnézhető. :D
-
Ez anno - és most is - max az RPG-kre igaz.
Ráadásul a BG2 a maga korában is kiemelkedő volt (amennyire én tudom), nem AZ "átlag" abból az időből. -
Hát ezért RPG-knél ma is ki lehet hagyni... fallout3, skyrim. -
Nem. Azokat az időket sírja vissza, amikor ha 7 órát ki is hagytál egy játékból, nem sokat számított, mert még mindig maradt benne 150. Vagy 200. Vagy 250, nem tudom hol fog megállni a BG2 számlálója nála.
Mostanában ha 7 órát kihagysz egy játékból, kihagyod a játékot. Az ára viszont ugyanúgy drága
-
Jaja, ez is ilyen, de hátha valakinek utólag kellene. :D -
Én is azt kaptam ajeszba az xboxhoz. :) Meg még 3 indie címet. -
Ezt most nem ertem. Most tenyleg azokat az idoket sirod vissza, amikor egy valasszal ki lehet hagyni 7 orat egy jatekbol? Ok -
Martian Ghotic Unification.
Atyaúristen mekkora nagy játék volt, és nincs meg a tok hozzá.
-
X360-ra:
The Witcher 2 letöltőkód, 1500,- (jatekaim.hu-n!)
Akit érdekel! -
Mivel a RE4 ps2 Limitált, Steelbook, és ritkaság számba megy, ez szinte ingyen van. :D
Az én számomra annyira ritka hogy erről csak akkor hallottam mikor kb pár honapja utánanéztem milyen steelbook-ok vannak és meglepődve láttam hogy pár PS2 játéknak is volt régen, csak valszeg felénk nem nagyon hoztak a boltokba.
Ez amúgy gamerek közt sokkal több eszmei értéke van mint rongyos 6 font. -
nem drága?, annyira olcsó hogy csak na, nekem RE fannak szinte kötelező. :D
Már most megkönnyeztem, kár hogy a pisi 3 nem futtatja a pisi 2 játékot. -
Nem is drága. -
Ó a magasságosságnak, te ott fent!
Resident Evil 4 Steelbook
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
ToB nekem első kiadás... vaz, valami 7k volt mikor vettem és elbaxtam majdnem, mert el is felejtettem valamiért, hogy kijött. Észbe kaptam aztán és már sehol nem volt kapható a kieg, végül levadászta asszem a PCdome shop valahonnan az 1 példányt és így lett meg.
Viszont most nézem ebay-en, hogy nekem nem tudom milyen kiadás, mert nem kemény tokos, hanem rendes DVD tokos, de van minden, meg nem kamu, automex-es cucc. -
Micsu #150902 hehe, nekem csak sima van meg külön throne of bhaal, de az nem első kiadásos
valszeg a bg1-2ből nehezebb lesz összeszedni az összes kiadást de egyszer hátha :P -
Dehogy... múlt héten is láttam cégbe egy hibás vason.