311803
  • Micsu
    olyan vetőmagot hivatalosan nem árulnak, az hogy a feketapiacról mi kerül be az egy dolog, de nagy tételben nem igazán lehet mert minőségi ellenőrzéskor nagyon könnyen kibukik, elég szigorúan veszik ezt errefele, de volt rá példa hogy találtak pl kukoricát, el is égették mind
  • Shep
    A 2 hét alatt felbátorodtam :)
  • Micsu
    pont ezért mondtam hogy ez anno természetes volt, de pl nagyszüleim is megoldották maguk, nem engem traktáltak vele
  • DarkSector
    Hogy veszed a bátorságot hogy offolj? :D
  • Shep
    Banán témát kár volt felhoznod, egyszer már volt belőle itt óriási vita :)
    Ja persze, csak mire betiltják te már hatszor megbetegedtél tőle. Én maradok a természetes permetszereknél.
  • Shep
    Na de akkor összefoglalom az álláspontomat a témában, ha esetleg félreérthető lett volna. Azért, mert valamiről azt hisszük ,hogy az nem génmódosított, meg tiltott nálunk, még nem jelenti azt ,hogy nincs is belőle, valamint azért, mert x ideje tudunk a génmódosításról nem zárja ki azt, hogy ne dobtak volna ki belőle "kipróbálásra" ami aztán akár el is terjedhetett (tudom, ez is csak konspiráció).
  • Rapid81
    Az érésgyorsító például a Brazíliában zölden leszedett banánon van, hogy megérjen, mire ideér. Itthon termelt cuccon mégis miért lenne?

Permetezésnek is megvannak a maga hátrányai, viszont amiről bebizonyosodik, hogy egészségre káros, azt be tudják tiltani, ellentétben a GMO-val. Ha már egyszer elszaporodik például a GMO kukorica, elég nehezen lehet betiltani, mert nincs rá mód, mert onnantól fogva nem lesz olyan, ami nem GMO.
  • Shep
    Te írtad, hogy érésgyorsítós szemét :) A permetezés hasonlóan jó, mint a génmódosítás :)
  • Rapid81
    Mint mondottam volt, ha véletlenül veszek, mert ugyanis itthon termelem a dolgaimat. Egyébként meg ki beszélt permetezésről? Génmódosított cuccról papoltál még az előbb... Vagy te azt hiszed, hogy a permetezés a génmódosítás egy fajtája?
  • Shep
    Nem értitek, én csak azt próbálom elmondani, hogy attól, hogy valami tiltva van én még nem vennék mérget rá, hogy nincsen belőle. Ennyi.
  • Shep
    Mert a magyar gyümölcsöt nem permetezi a jónép?
  • Botond #151050
    Igen, hiszen innen tudjuk, hogy vannak UFOk, hogy még nem kérdeztél meg mindenkit a földön, hogy látott e már UFOt. Meg általában ez a mondja, hogy megtudjunk vmit, hogy mindent egyesével megnézzünk!

Off GMO link
  • Rapid81
    Az meg, hogy rákkeltő lehet egy játék, tisztán a hatóságok hibája. MINDEN egyes, az országban forgalmazni szándékozott terméket kötelezően be kellene vizsgáltatni a forgalmazó költségére és akkor nem kerülne ennyi temérdek szar a polcokra, amit szerencsétlenek utólag próbálgatnak kiszűrni, ráadásul elég vérszegényen. "Most nézzünk meg pár gördeszkát, karácsonyfaizzót, vízipisztolyt, buborékfújót" alapon...
  • Rapid81
    Te játékokat szoktál enni? Bocs, de én maradok az élelmiszernél.

Ha meg véletlenül előfordulna, hogy zöldséget vagy gyümölcsöt a boltból veszek, akkor azt is csak kizárólag magyar, igazolt eredetűt. Külföldit soha. Főleg nem dobozoltat. Ki tudom várni a magyar dinnyét, barackot, almát. Nem kell a spanyol, brazil, afrikai érésgyorsítóval permetezett szemét. Nem a legolcsóbbat veszem, mint játékokból. :P
  • Shep
    Na de téma lezárva mindenkinek igaza van, csak máshonnan kell vizsgálni a dolgot :)
  • Shep
    Nem hiszem, hanem olvasgatni is szoktam a témában veled ellentétben. A rákkeltő anyagot tartalmazó játékokat is biztos csak álmodta mindenki. Meg a boltok polcain megbúvó génmódosított élelmiszer tartalmú dobozok is csak a konteósok agyszüleményei.
  • Rapid81
    Mert te csak hiszed, amit írsz. Már régen linkeltél volna valami világmegváltó leleplezést, ha nem így lenne.

A génmódosított amcsi szarokat nem engedik be sem az unijóba, sem az országba.
  • Shep
    És amúgy, hogy jön ide a hit?
  • Shep
    Azért vagy ilyen biztos benne, mert mindegyiket megvizsgáltad?
  • DarkSector
    Hát ez a valamit összeütöttem, kb magábafoglalja a gif kategóriáját. :D
    De szép próbálkozás. :D
  • Rapid81
    Hinni a templomban szoktak... Itthon nincs génmódosított növény.
  • Mardel
    Koszi! Valamit gimpben osszeutottem, szerencsere meg belefert a fajlmeret korlatba. :D
  • Sir Quno Jedi
    Gémódosítom az arcotokat, ha továbbra is mezőgazdasági kutyakikészítés megyen! :DD
  • DarkSector
    Yeah! yoho a logo-d. :)
    Mármint a régihez képest. :D
  • Shep
    Ja és egyébként nincs teljesen igazad.
  • Shep
    Ja, az unijóban sok minden tilos, aztán mégsem.
  • Rapid81
    Az egész unijóban tiltott a génmódosított szemét, itthon meg még jobban. Tudjátok ti egyáltalán, hogy miről beszéltek? Vagy valami mást értetek génmódosított alatt... A nemesítés az nem génmódosítás.
  • Shep
    Amit a kertedben nevelsz az is génmódosított, amivel egyébként nincs akkora gond.
  • Rapid81
    Ki beszélt itt bolti szemétről?
  • Mardel
    Genmodositott, vegyszerezett. :)
  • darkling
    Wizardry akció a GOG-on.
  • Botond #151030
    De mély érzésekkel!
  • Rapid81
    Akkor egyen mindenki gyümölcsöt és zöldséget. Azok termések.
  • Botond #151028
    Mielőtt mindenki vega lesz, csak szólok, hogy a gombáknak, krumpliknak, répáknak is vannak érzései! :D
  • Shep
    Öööö izé, erről beszéltem.
  • kill3r21
    Ez nagyon jó doku film :)
  • Mardel
    (link)

Regen se vagtak mashogy a csirkeket. Ha a levagod a fejet, az is allatkinzas. Most mindegy, hogy kulonbseget tesz az ember haszonallat es haziallat kozott.
  • Maak
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mondjuk en ettol ereztem szarul magam inkabb a minap es nem attol, hogy anyam/nagyanyam levag egy tyukot.
  • Shep
    Egyébként miért nem hozta még fel senki, a disznóölést ahol szegény pára hosszú perceken keresztül leheli ki, vagy inkább vérzi ki a lelkét, vagy az olyan csirkevágási módszert ahol a csirkének csak a torkát vágják el és kivéreztetik (én csak lecsapom fejét) vagy ,hogy egyéb haszonállatokat házilag milyen kínzó módszerekkel vágnak le? Azok sem különbek, mint földhöz vágni egy kiskutyát, sőt ...
  • Maak
    En nem beszeltem vizbefolytasrol, de ne hidd, hogy minden loves azonnal ol...