311803
  • Tinman #310794
    Nem tudunk pontos számokat. Még annyit se, mint a Steam-es eladások esetében és ez baj. Egyik oldal feltételez valamit, a másik oldal meg nem ért egyet és igazából csak teorikus dolgokon elmélkedünk. Persze ebbe a nyomorult home office-ba ez is belefér. (Majd offba folytatom.)

Másikra: Nagyon megváltozott a világ és mi is. A változás szükségszerű, esetünkben kiderült, hogy nem is rossz, hiszen filléres árakat hozott. Szó szerint igaz lett mára, hogy 0 vagy rendkívül alacsony költéssel is lehet hc gamer valaki, mert annyira rengeteg cucc vihető ingyen, vagy fillérekért. Ebben most legutóbb az Epic húzott nagyokat, kiosztottak annyi játékot, amit egyikünk sem képes végigjátszani. (Az most mindegy, hogy már megvolt-e vagy sem.)

Amúgy én továbbra is nagyon szeretem a dobozos verzákat, az igényes CE-ket, csak beteg mód elmentek az áraik. Akinek van gamer odúja, oda ezek ultrakirályok. Odú van, pénz (erre) nincs.

A KB:TL-ből én is dobozost toltam végig, méghozzá magyart. Most nem azért, hogy mindenáron ellenkezzek, de nem volt vele gondom, remekül szórakoztam, nagyon nagyon kellemes emlék. Alig várom a KB 2-öt, ami neeem, nem az Armored Princess lesz
  • Zóanagyvarázsló
    Érdekes, hogy megváltozott a világ: 2008-ban még kisebb volt a Steam (én is csak akkor regisztráltam), 2010-ben még pre-release volt ott a King's Bounty: The Legend rajta, miközben 2008-ban végigjátszottam a dobozost, 2010-ben már a dobozos Armored Princess pörgött nálam. A Legend magyar verziójára meg rá se lehetett rakni egy friss és fontos patchet, de az én francia CE-mmel nem volt gond.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem, nem kötözködésképp írtam, csak eszembe jutott a steamességről, hogy akkor a Steam-kényszer még negatív dologként merült fel ebben, a 2009 óta üzemelő topikban is.
  • Zóanagyvarázsló
    Ez az eset, amikor felteszed, hogy 60 dollárért jó eladni 10 ezer példány vagy 30-ért 100 ezret. A kiadó számolt, milyen fogyasztói árral tudja elérni az eladási céljait, és belefér neki, ha a steameseken kevesebbet keres, mert ott több példány megy el, és Epicen most már nem nagyon veszik.

A Steam túl nagy, kényszer a kiadóknak ott megjelenni, de nem engednek fel valakit, ha náluk drágábban adja a termékeit. Persze erre is vannak trükkök: anyaplatformra kulcsot adó bundle-ök és kulcsos oldalak (most a fehérekre gondolok), kupon (lásd Epic), UPlayen a pontok (ugye azt is elhisszük, hogy a Ubi játékai után a Ubi platformján több marad a Ubinak azonos alapár mellett), Originen az Access plusz kedvezménye (lásd Ubi), MS-nél a Game Pass (lásd Ubi) stb.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak meglepődtem, a sok hozzászóláson, nincs amúgy baj :)
    Hogy azt már ne is említsem, hogy nincs is miért elnézést kérni :)
  • Gary
    Értékelem! Poénos! :Đ
    Nos, kiragadtál egy részt a hozzászólásomból és arra válaszoltál, ahogy én is tettem Rony94 hozzászólásával. Az iróniád átléptem.
    Első KB, nem a Steam-en az első, vagy az első Steam-es.

Imi: Bocs!
    Utoljára szerkesztette: Gary, 2020.04.01. 13:09:41
  • IMYke2.0.0.0
    31 új HSZ...

Már azt hittem, hogy kijött STEAM-re a "The Last of Us Remastered"....

Erre csak bántjátok itt egymást...

//
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.04.01. 13:01:44
  • Tinman #310788
    "meghúzom magam"

Düh? Azt se tudom ki vagy. Reagálok a hsz-ekre, ha írsz még, arra is reagálok. Tök rendi vagyok.

A Steam-es KB? Az baromi jó volt... a 30 éves elődje, meg akkor volt jó. Nem csoda... nem nagyon volt a stílusban kb. semmi hozzá hasonló.
  • zorrobomber
    De, ilyen. Csak eddig azzal takarózott mindig hogy hát cégeket, fejlesztőket, névtelen embereket lehet ócsárolni. (Szerintem nem lehet, a kritika és a mocskos beszéd között van különbség) Ja meg azokat akik "személyeskednek", az nem baj ha ő kezdte... Alapvetően amúgy egyetértek veled, én is akkor voltam morcosabb, amikor összegyűltek a gondok.
  • Gary
    Wow, ez a gondolat hogy jött neked? Miből következtettél onániára?
    Honnan ez a düh felém? Nem vagy te ilyen.
    Beírtam egy hozzászóláshoz, ami nem közvetlen neked szólt! Valamiért fönnakadtál rajta, azóta rugózol.
    Nem tehetek róla, ha neked rossz emlékeket, frusztrációt idéz az első King's Bounty!
  • Tinman #310785
    Nagyon szívesen! Hogy maszturbálsz-e vagy, sem, az nem rám tartozik.

Ja-ja atom nagy megemlékezés volt, még koszorút is vittek a 2003-ban elhunyt NWC sírjára.
  • zorrobomber
    A kiadónak miért lenne érdeke helyzetbe hozni az epic-et? Miért lenne érdeke hogy a steam tönkremenjen?? :) A kiadó általában leszarja hol vásárolsz, a lényeg hogy ő sokat keressen. A személyes része érthető, én is a steam-et preferálom.
  • Xsillione #310783
    Kurvára nem érdekel ki és melyik részét határozza meg az árnak, ha a kiadó a steamnek 20 usd-ért adja, amiból lesz 26 usd nekem az ár, akkor az epicnek csak akkor adja 24 usd-ért, hogy abból ismét 26 legyen az ár nekem, ha véletlen sem akarja, hogy az epicet válasszam, amennyiben mindkét helyen ott van. Konkrét eset, a subnautica inygenes példány után a BZ-t szivesebben vettem volna az epicra, hogy egy helyen legyen a két gáma, ám azonos ár mellett nem jöhetett szóba az epic, a steam messze többet ad, ráadásul ha a kiadó nyerészkedni akar rajtam, akkor inkább a steam pénzládáját tömöm helyettük. Ha a külömbözötetett akáércsak részben elosztotta volna, akkor nem kérdés, hogy az epic nyert. És ezzel egyébként pont az epicnek kéne nagyon résen lennie, ha azt a 18% árat, amit az epic nem vesz le, megosztaná a kiadó a játékosokkal, akkor mára a steam tönkrement volna.
  • Gary
    Köszönöm a hasonlatot! Értem, meghúzom magam a szólásszabadság árnyékában.
    Nem veszem személyeskedésnek, mert tudom, hogy valami nagyobb gondod van, én csak pont rossz helyen voltam, rossz időben.

A többieknek respect, a pozitív KB (meg)emlékezésért!
  • zorrobomber
    Csak szólok, hogy az Epic-nél még mindig fut a 10€-s kuponos akció, szóval ha berakod a kosárba (bocs, az technikailag nincs :D), akkor olcsóbb lesz mint steam-en :) Egyébként szép mentés a komment, ilyenre csak egy ilyen magas IQ-jú ember képest, respect! Folytasd még, mert szakadok a röhögéstől :D
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.04.01. 11:09:29
  • zorrobomber
    Mondjuk mert a játék... csak játék? Itt már csak a piócás ember segíthet :D
  • grebber
    Epic is ugyanugy kapta ezeket.. Szóval nekik oly mindegy mikor hol tolnak és mit. Nekik a játék csak játék. Nem véletlen állnak az ilyenek tátott szájjal nem értve miért szarozza a fél világ az epicet. Fel se tudják fogni..
  • zorrobomber
    #310770 (minusz az utolsó két mondat, azt csak bizonyos IQ szint felett számolom fel - a tiéd nem tudom, mert csak Tinman írta le ide az övét)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.04.01. 10:58:10
  • Tinman #310777
    Igen, érdemes Day1 tolni... hónapokkal később meg kapott egy honosítást, meg pár patch-et, többek között egyik alkalommal egy 11 GB-körülit. :-D
  • grebber
    Az epic azért fizet dollár milliókat az ingyen szarokért hogy válaszd őket.
    Nem mellesleg léteznek olyanok hiszen ebben a topikban is vannak akiket nem érdekel semmi se acsi se a többi körítés. Nos ők nem várnak fél/1 évet a steam megjelenésre hanem megveszik a hulladékban
  • Tinman #310775
    Ezt a többiek azzal magyarázzák, hogy a maradék tutiziher a fejlesztőnél marad. Elhiszem, miért is ne. Ami továbbra is zavar, hogy miért választaná bárki is az Epic-es verziót MOST, hogy Steam-en is kint van és többet kap a játéka mellé. Ez így nem verseny, ez így egy semmi és engem mint vásárlót baromira nem érdekel, hogy a zennél több marad pár €-val. Ott veszem, ahol többet kapok!
  • Xsillione #310774
    Special ez esetben Tinman-al értek egyett (gyanus, valami nem stimmel...), ha a terméket a nagyker (kiadó) 20 USD-ért adja, akkor a két digitális bolt (bolt) a saját jelentősen eltérő nyeresége után jelentősen eltérő áron (Epic: ~22 USD; Steam: ~26 USD) kellene adnia, ha meg nem az a helyzet, akkor bizony a vevő az le van szarva, márpedig az nem frankó, persze ez előre tiszta, hiszen akkor az alapvető elemek, amik a vevőt segítik (forum, vélemény, értékelés) léteznének, és nemhogy éves lemaradásban lenne, hanem tervben sincs, hiszen hol értdeke az eladónak, hogy előre a boltbanm lássuk: "ez szar." (átvert vevők véleménye)
  • Tinman #310773
    Hát ez az... nem kéne olcsóbbnak lennie az Epic-en? Miért is vegyed ott, ha ugyan annyiba kerül, miközben a Steam-en kapsz hozzá:

- achikat
    - cloud mentést
    - stream playt
    - user fórumot

Ez aztán versenyképes vaze :-D Már bocs, de ki ne szarja le, hogy a Zen ezen mit húz még le? Nekem, mint játékosnak a végfelhasználói ár és a hozzáadott extrák számítanak.
  • zorrobomber

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2020.04.01. 10:21:59
  • grebber
    Nem értem miket irogatsz.. Elkapott a vírus?

24.99 abból epic csak 12%-ot von a többi a sajátjuk.
    24.99 steamen is amiből a valve 30at von a többi saját.. Szóval nem értem a nyügödet most
  • zorrobomber
    A 12%-ot, meg 30%-ot, nem véletlenül "cut"-nak hívják. A kiadó azt az árat szabja meg, amit a végfelhasználónak fizetnie kell. Ilyen alapdolgok elmagyarázásáért mondom hogy pénzt kérek. Már 2x500 HUF-al tartozol.
  • zorrobomber
    Ja, meg pont olyan, mintha valaki idejönne, hogy mi az hogy soulslike-nak hívnak egy stílust, miközben há' ott volt a King's Field meg a Diablo. Mondjuk, mert van írói szabadság (ettől persze vannak kevésbé tájékozott újságírók)?
  • Tinman #310768
    Az Operencia iskolapéldája a kezdetektől fogva annak, hogy mi a probléma. Etalon. Ezzel a hót egyforma árazással, csúcsra van járatva az őrületük.
  • Tinman #310767
    Tény, hogy ide gamerek járnak tudtommal és n+végtelenszer le lett már beszélve, hogy mi volt az első KB, itt sokan toltuk is. Közel 2 évtizedes reggel, ezt mondjuk azt hittem tudod. Tévedtem.

Ez pont olyan, mintha beírnám ide ma, hogy megvettem xy €-t a Doom-ot, erre jönnél és Captain Obvious-ként jól lecsapnád, hogy de hát a Doom az 1993-ban jelent meg. Volt az az Emesés reklám...
  • Tinman #310766
    Ja, nem megy... a 24.99€-s alapár az 100%-ban 24.99€-s alapár.

A kiadó mond egy piaci alapárat, amire a Steam 30%-ot, az Epic meg 12%-ot tesz, akkor nem jön ki a matek az Epic-nél. Lefordítom úgy, hogy te is megértsd:

Steam kapja: 19.22€ -> Steam adja: 24.99€ (Gy.k.: 30%-os haszonkulcs).
    Epic kapja: 19.22€ -> Epic adja: 21.52€ (Gy.k.: 12%-os haszonkulcs.) -> Ja nem, mert ők is 30%-ot dobtak rá -> 24.99€

Közben az Epic veri a mellét, hogy ő csak 12%-ot szakít. Valaki hazudik.

Miért adná a Zen magasabb alapáron az Epic-nek, pont annak az Epic-nek a játékát, amelyiknek széthúzták megjelenéskor a farpofákat és vették le Steam-ről, az ottani community-vel lebétáztatott játékot? Vagy talán mégsem igaz a 12%... ebben az esetben úgy tűnik, hogy nem.
  • zorrobomber
    A viharhoz nem kell ide semmi komment, csak úgy magától is hozza ide a rage-eit :)
  • grebber
    Mert a sok csicska cég sírni tud. És inkább kipernálnak a valvenak 30%-ot csak ne kelljen saját boltot létrehozni ahol a lőtéri kutya se vásárol lásd epic store

Ha valami jót hozol létre az mindig is tarolt mindenhol és azt fogják használni. Nos a steam ilyen. Csak pár elmeroggyant erőlteti a saját szarját
  • Gary
  • Gary
    Nem is kell érteni!
    Tény, ez volt az első! Tény, Steam, GoG sem tökéletes!
    Mekkora vihart kavartam! LoL! Mi lenne, ha többet írnék...
  • Probatbicol
    Látom nem megy a százalékszámítás :)
    Amit leírtál az pont annyit jelent, hogy a Steam 7,5 $-t tart meg és 17,5 a fejlesztő/kiadó-é, az Epicen meg 3 és 22 az arány a 25-ből.

Ja, hogy miért egyforma a kiinduló ár? Erről a Steamet kellene megkérdezni, hogy milyen feltételekkel engedi a játékokat a boltjába. Pl. el lehet gondolkodni rajta, hogy az Ubisoft miért adja ugyanannyiért a saját játékait a boltjában mint a Steamen, és hogy lehet hogy még az akciók is szinte mindig egyszerre vannak. És hogy miért nem egészséges ha egy felületnek ekkora kvázi monopóliuma van mint a Steam-nek.
  • zorrobomber
    Az árat a kiadó határozza meg. 500 Ft lesz a magyarázat, paypal-ra jöhet.
  • grebber
    Egységes pcn nem tudom ezen mi az újdonság.
  • Tinman #310758
    Az nem lep meg... még keveslem is. Ott minden kemény árakon szalad :-(
  • Rony94
    Switchen meg 30 euro.
  • Tinman #310756
    P.ü.-be jöhet, ha azt mondod, hogy neked bevált, nekem is jó lesz.
  • Tinman #310755
    Az Operencia: Stolen Sun árazását magyarázza el nekem valaki pls.

Az Epic 12%-ot nyúl le. A Steam 30%-ot.

A játék az Epic Store-on nyitott 24.99€-s áron, még tavaly nyáron... télen az akciók keretében 2x is kapott 50%-ot. Jelenleg az Epic Store-on 24.99€, a Steam-en pedig 24.99€ (amiből most kapott egy hétig 10%-ot).

Nem tudom érthető-e? Ha a Steam 30%-ot nyúl le, az Epic meg 12%-ot, akkor, hogy a bárcás vagoncédulába kerül ugyan annyiba a játék a 2 store-on???

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2020.03.31. 22:16:20