311803
-
Árnyvadász #305910 Majd kiderül a sorsa. Bukik, marad, mint a többi és elférnek egymás mellett, vagy piacvezető lesz. Szerintem jól csinálják eddig, sőt ezt nagyon jobban nem lehet. Ja várj nem, mert lehet. Szóval fordítva kellett volna, mert ez így kicsit magyarosra sikerült. Vagyis előbb fel kellett volna a szolgáltatásokat fejleszteni és nem év végére beígérni, aztán mehettek volna az exlúzív címek ezerrel.
A mostani taktikával meg időt nyertek, de nagy kérdés amit már itt többen is emlegettek, írtak, hogy az a bizonyos figyelem, rivaldafény, vagy Sauron szemének pásztája meddig marad az Epic Store-on. Egy ütőkártyájuk van, de ezt is írtátok korábban: Fortnite. Ez marasztalóbb lehet, ameddig ki nem fúj. Ezt lovagolták meg jószerivel, de már ezt is ezerszer leírtátok. Na részemről ennyi, újat úgy se tudok mondani, inkább megyek dolgozni, mert nem az lesz a lényeg mi hol jelenik meg, hanem holnaptól milyen állás után nézzek. :D
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2019.03.21. 11:54:00 -
Baj van a fejekben látom... A kiadók azért választják az epicet mert több marad a zsebükbe (+ epic is csenget). Az meg hogy te hol veszed fillérekért amiből a fejlesztő ugyanannyit lát mint a warezból had ne mondjak semmit.
#305908: Ezt told be kedvencekbe ne vesszen el.. Majd ha olyan híreket olvasunk jövő ilyenkor hogy de steam-en 1 év után is több fogyott a Metroból mint anno a Last lightból vendégem vagy egy ingyen bundlera...
Közben máshol meg...
Összeolvad az Extreme Digital és az eMAG
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.03.21. 11:52:27 -
PC-re kizárólag ott érhető el a felhype-olt Metro. Ez arra bizonyíték, hogy nagyon sokan szeretik a Metro-t, ami amúgy a Steam-en kezdett és ott vajh mennyi ment volna el belőle? Elárulom: Több. Meg majd megy is el belőle mihelyst, visszakerül. -
Nem nagyon érted te ezt...
"12% vs a valve 2x-e ellen"
Ezzel az a gond, hogy közben mind a 2 kliensnél jobb áron veszed a STEAM-es kulcsot millió helyről, amit beaktiválsz a... wait... hová is? :-D
Aztán közben eljő a tavaszi szél', ahol meg kap a cucc egy nagy akciót Steam-en és megint 100k-nyi sereg zsákolja be... egy részük még a kártyapénzét is beletolja. Közben az Epic, meg cloud mentési lehetőséget hegeszt... váó :-D -
A játékok eladása meg rácáfol ,hogy nem csúszott félre semmi..
MrAndree #305905:
Senki nem mondja ,hogy menj át oda. Ez a türelmetleneknek szól. Ha képtelen vagy 1 évet várni akkor epic store. Ha nem sürgős megvárod steam-re ilyen egyszerű.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.03.21. 11:46:15 -
MrAndree #305905 De akkor miért is kéne nekem átmennem oda? Mert jobb a fejlesztőknek? Elég gyenge indok, mellesleg ha a vásárlók nem mennek, akkor ez egy nagy lufi lesz ami majd jól ki is durran pár éven belül, amint elfogy a pénz... -
Ezt a versenyt a vevők döntik el és nem a fejlesztők... mint, minden versenyt. Mert a fejlesztő holnaptól mehet koldulni, ha nem tudja eladni a termékét a vevőnek. És itt IS félrecsúszik az Epic agresszív üzletpolitikája. -
EPIC a -ezredik perctől ezt mondja. A fejlesztőknek lesz jobb..És itt ennyi a story nincs ebbe több.
12% vs a valve 2x-e ellen. Nincs több kérdés. (Az mellékes ,hogy az epic 1-2 céget még meg is nyom egy kis zsetonnal ,hogy 1 évig ők legyenek az első helyen..) Nos a valvetól ilyet nem fogunk látni :) (Már írta valaki a napi user kártyázás sokkal többet hoz kb bárminél) -
MrAndree #305902 Mitől olyan jó az Epic Store? A verseny részét értem, de egyelőre mint felhasználó ebből a versenyből semmit se látok, a Metro egy centtel se olcsóbb Epicnél, ellenben olcsó Steam kulcsokkal tele van az internet. Azzal meg nem sokra megyek, hogy a fejlesztők cserébe zsebre tehettek egy csomó pénzt, meg több a részesedésük is. Cserébe amit én kapok, itt is 60 euróért az jelenleg a funckiókat tekintve jóval kevesebb mint amit Steamen kapnék ugyanennyiért. Persze ha valakit csak a játék érdekli, akkor hajrá, nekem fontos a cloud save és az achievementek is. -
Majd jövőre megmutathatja a steam produkál-e majd olyan számokat.... Szerintem olyan nagy lesz a kuss ,hogy külön be kell írni mindenhova hogy steam-re is megjelent a játék. Az álszent steam mókusok meg nem győzik majd festeni az ablakot senki se lássa ,hogy az epic storeban nyomják a játékokat... -
ToxiMaxi #305900 Én nem szoktam achimaxolni és főleg multi címekkel játszom, azokkal is addig, amíg szórakoztatnak. Ténylegesen nagyon kevés játékot játszok végig (multis címeket eleve nem is lehet). -
MrAndree #305899 A Metro a 2011es Last Lighthoz képest fogyott jobban, ami ugye egy viszonylag ismeretlen játék volt még akkoriban, ehhez képesz Exodus kapott egy jó nagy hype-ot, meg a széria népszerűsége is nőtt rengeteget azóta. Szóval maradjunk annyiban hogy Steamen az 2,5 az lett volna ötször annyi is. Csak nyilván erről nem beszél Epic mert az nem hangozna ilyen jól. -
ToxiMaxi #305898 2019 ősze van az oldalukra kiírva. Northguard nekem is megvan. Jópofa játék de nem hozza a settlers feelinget. -
Árnyvadász #305897 Engem sem foglalkoztat ez a "háború" ami a kliensek közt zajlik. Ami érdekel, például a nemsokára megjelenő Operencia, azt majd megveszem Epic Store-on, ha ott kapható. Nincs ezzel semmi problémám. Már korábban is írtam, sok kliens van fent a gépemen és mindegyiken vásárolgatok, csak többségében a Steam az amin több játékom van. Ha ez megfordul, hát legyen. Aztán idővel meg még annyira sem lesz érdekes, ha a Stadia nálunk is megveti a lábát és elfogadható minősége lesz.
Stadia-val kapcsolatban sem értem azt a fajta végletes gondolkodást, miszerint egyből azon csámcsognak, hogy majd hogy lehet ezen CS:GO meg hasonló multis FPS-eket játszani. Pofám leszakad ettől. Ki a faszom akarna egy ilyen rendszeren, aminek egyértelmű hátulütője a késleltetés megoldása, pont ilyen e-sport szerű játékokkal játszani? Van/lesz olyan játék aminek jó ez a rendszer. Lehet nem leváltani fog, csak egyszerűen megfér a többi közt, konzol, pc, mobil, stb. Kiderül idővel úgy.
Kicsit úgy tűnik ez az egész, hogy mindig van valami csont, ami esetünkben a "hír" és ezen kell rágódni, azzal teleírni a fórumot, ahelyett, hogy valami értelmes dolgot olvasnék. Élményeket játékokról, vagy hasonlók. Szokott ilyen is lenni, csak mindig van valami szarság amin vergődtök, de ezen kívül ez mire is jó? Változtatni tudsz rajta? Ha igen tedd, nyilván nem nagyon, ha nem vagy szakmabeli, meg nincs dollármilliód.
Nekem maximum egy dolog lenne jó, ebből az egészből. Ha megjelenne PC-re Epic Store-on a legújabb God of War. Ezek az alábbi konzolos címek, amiket írtatok nem mozgatnak meg. Tudom nagy nevek, bevizelt rajtuk a fél gémer társadalom, de engem nem érdekel egyik se.
Viszont a legjobb húzásnak tartom Sweeney-től. Egy zseni a pasi, az meg kell hagyni. :)
(Üzlet az üzlet, tapossák csak egymást, erről szólt ez mindig is.) -
Vagy az nem lehet, hogy aki leírja, hogy nem szereti, az nem vett Metrót? Akinek meg közömbös, az meg megvette ott és nem szól? Én sem vettem meg... bétázzon más, majd Steam-re a kiforrott verzát veszem. Ráér, még a LL se pergett le, csak az 1. része.
"1 év múlva ilyenkor már kb senki nem emlékszik majd mi az a steam "
#összesröhögősgifanetről hiszen majd nyilván mindenki otthagyja a több 100-as, ne adja ég ezres accját, mer' az Epicen van már 50 játék. (Jövőre lesz már 200? Wow!) Mekkora lol-t írjak ide?
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.21. 10:55:43 -
Elhiheted én is csak jó játékokkal játszom mióta kevés a gamingbe ölhető időm, de így is annyi van, hogy belefulladok. Eleve 15 db. tartalmas címet letolni simán lehet 2 év. -
Árazással nem vagy tisztában azt látom. Steam-en az árakat a kiadó szabja meg még mindig ,és nem a VALVE, ugyanúgy történik ez ps-en és xboxon is ott se a Sony / MS áraz (csak a saját maguk által készített termékeket) a többihez közük sincs csak árulják őket.
Az akciókról és egyre kevesebb értelmes kiadói bundleról, meg elég nyilvánvaló, hogy mindenki belátta nem kell 1-2 év után rögtön 1$-ért adni a játékukat mert akár ezer évig max áron tartva és -66-75%-os offon is veszi akit érdekel... (a magamfajtáknak meg maradt a kicsit hosszabb várakozás a bundlezásra) -
Pontosan.
Steamnek a fejére kell koppintani, mert ez így nem kóser hogy a platformján egyedül volt. EPIIC-nek nagyobb esélye van mivel a EA-Uplay az sajna csak a sajátjait árulja.
Steam-nél is meglátszik, az utóbii évek "akcióiról", mik számítanak ott akciónak.
Lassan már a PS meg Xbox store hetente nyom egy attól sokkal olcsóbb sale-t.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.03.21. 10:40:13 -
". A fél gamer társadalom okád az Epictől " Szerintem meg tele van álszent moslékokkal akik adják az erőset, hogy pusztuljon meg rohadjon meg azt tessék kiderült a Metro is sokkal jobban fogyott mint steam-en.
Főleg ha fél éven belül megkap minden "steam" szerű ficsőrt 1 év múlva ilyenkor már kb senki nem emlékszik majd mi az a steam -
Nekem is rémlik valami, hogy fejlesztik, de ki tudja az Ubinál semmit sem lehet 100%-nak venni. Kíváncsi leszek milyen irányba tart a sorozat.
Sokakkal ellentétben nekem a 7 is bejött csak túl könnyű volt, ha nem szivattad magad és gyártottad az ágyúkat :D Az olyan OP volt, hogy végig lehetett vele tolni mindent nagyon gyorsan :( -
Mindenképpen meg fogom nézni most a Humble új csomagból nyomom a Northgard-ot. Nagyjából annyit is ér amennyiért ott kapni, de eddig nem rossz az sem :) Ezekkel kiböjtölöm az új Settlers rész érkezéséig :) -
Lesz, így van. Ahogy Anno 1800 is, az ráadásul hamarosan. -
ToxiMaxi #305888 Mintha valami olyasmi rémlene, hogy lesz. Kb. addig fog kitartani az Ubisoft elleni akcióm, hogy nem veszek tőlük semmit. -
Dawn of Man eléggé rendben van (sajnos kivéve a kamerát, az nem tökéletes). Ettől függetlenül nagyon megvenném, ha nem állnék a tönk szélén :) -
ToxiMaxi #305886 Teljesen egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy kicsit én bilibe dugtam a kezem az Epic-el kapcsolatban. Gondolok itt ilyenre, hogy a pénz visszatérítési szabályzatuk kb. ugyanaz ~2hét v. 2 óra. Én itt szívesen láttam volna változást, meg az áraik sem túl akciósak. Nagyobb versenyre számítottam. -
Én egy jó Settlers játékot várok azzal el lennék pár hónapig :) -
ToxiMaxi #305884 Jelen!
És én is azok táborát növelem, akik évente csak pár játékkal játszanak (<15), de azok legyenek jók. Pl.: amiről itt szinte sohasem esik szó stratégiai játékok. A Steel Division 2-őt már nagyon várom. -
Őszintén nem értem ezt az Epic hisztit gyerekek. Mert ez már hiszti, bocs.
Én sem örülök, hogy még egy kurva kliens van, feleslegesen hozzáad az egészhez még egy lépést, amire nem lenne szükségem, de ennyi, egyéb problémám nincs vele. A Cloud saving hiányzik kicsit, de az is lesz majd egyszer, ha meg nem, az sem zavar különösebben.
Hogy a háttérben milyen üzleti manőverek, cselek, hátbaszúrások mennek, az meg aztán végképp nem érdekel, engem csak a játékok, és azok minősége érdekel. Ha a játék tetszik, és jó, akkor megveszem, leszarom, hogy melyik kliens alatt.
A Steam nem fog csődbe menni, ahogy az Epic sem fogja letarolni a piacot. Az utóbbi agresszíven terjeszkedik most, de ez alább fog hagyni, beáll majd az egyensúly megint.
Van épp elég valós probléma a játékiparban, minek még generálni?
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.03.21. 10:17:09 -
Gyerekek... ha most azt mondjátok, hogy soha többé nem jelenik meg egyetlen 1 játék sem, akkor is életem végéig kitartok, csak a GoG-os játékaimmal! -
Én sem tudok évente 45-50 címet letolni :( -
Én messze nem fogyasztok el annyi játékot mint te egy évben:)
Nálam van egy pár ami tényleg érdekelne, de a többség elég ignore kategória.
-
Félreértitek.
Nem a steam bevételcsökkenése miatt megy ez, hanem az Epic bevételének a növelése miatt, hogy egyszer majd ők is megtehessék hogy kártyapénzből ellegyenek.
Steam-nek túl nagy az arca már mert nincs még 1 akkora cég, ezért fontos hogy még ha apro lépésekkel is, ez ne így legyen majd évek múlva és akkor a steam se kér el olyan árakat ami miatt a sok steam imádó kizárólag külső forrásból vesz játékot.
Mert ajnározzák a steam-et, de körbe kérdeznáém azért az embereket, hogy hányan vesznek közvetlen játékot steam store-ból.... -
Mennyi PC only gamer van itt ^^ -
Tegyük fel, hogy az 58.000 db. játék csak 20%-a nevezhető jónak. Az 11.600 db. játék. Mire játssza végig azt egyetlen ember? Hány élet alatt?
Nálam a csúcson(!) 45-50 játék pereg le 1 év alatt. 232 év alatt végzek a 11.600-as listával, de ha minden jól megy és folyamatosan sokat tudok játszani, még akkor is csak kb. 30 évem van hátra. (Jelenleg amúgy több, mint 4k játékom van Steam-en.)
Ráadásul folyamatosan jönnek ki új címek Steam-re is, egy részük Epic Store-ról lejárt timed exclu lesz...
Fogalmam sincs miről beszélsz... amúgy van már Epic Store-on annyi játék, hogy lehessen legalább lapozni? Vagy még mindig ráfér egy fél A4-es papírlapra 12-es Times New Roman-nal?
Az egyik legnagyobb pártolója vagyok a monopolhelyzetek megtörésének. Gyűlölöm a monopóliumot. DE NEM az a megoldás erre, hogy egyetlen platformon belül kliens exclukat, rabokat, foglyokat, túszokat szedünk. A fél gamer társadalom okád az Epictől és k. kíváncsi vagyok, hogy meddig bírják még ezt pénzzel, mert a végtelenségig nem és 2 év múlva, még mindig csak árnyéka lesznek a Steam-nek. Egyelőre árnyékai egy Uplay, Origin store-nak is, pedig aztán azok is erősen felejtősek.
Nézd meg a GoG-ot... szépen csendben növöget és más utat jár, de úgy, hogy közben mindenki jó szívvel gondol rájuk és megvehetted a saját játékukat Day1 Steam-re is, nem tették GoG excluvá, pedig megtehették volna! Így kell ezt!
Az Epic pénzzel erőszakol, ráadásul a viselkedésük a piacon, rohadtul bicskanyitogató.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.21. 09:05:56 -
Szomorú lenne, mert ha ezt a kettőt még odadobnák most akkor fel kellene adni az elveimet vásárlás lenne belőle :D Na persze, ha jönne 1 év múlva steam-re is akkor lehet még sem, mert 1 év gyorsan eltelik (sajnos túl gyorsan is).
Jaja szegény Steam :D Tényleg sajnálni kell, mert néhány játék nem érkezik rá azonnal. Szegények micsoda bevételtől esnek el :D A napi kártya bizniszből befolyó pénz is több lehet mint az Epic store bevétele :D
Utoljára szerkesztette: kigyi, 2019.03.21. 09:01:20 -
Igazából elég, ha az a pár minőségi érdekes/egyedi cím nincs ott, azt a sok rakás szar nem helyettesíti. -
Igen, ez így rip a Steam-nek ahol 58.000 játék van, ennyi volt, az utolsó kapcsolja le a vellanytot'.
Teljesen naivan azt gondoltam, hogy ide már csak viccből írunk le egetrengető baromságokat. -
Ez abszolút jogos! -
Szerintem meg ezek azok a vásárlók akik amúgy sem vennék meg csak 1-2 év múlva leárazva. -
Felhő gaming majd ezért lesz jó nem kell hozzá majd se xbox ,se pc ,se ps külön külön..csak zseton az előfizetéshez és kb azt tolsz majd amit akarsz.
Until dawn jogok nem tudom ,hogy vannak ,mert a cég következő játéka jön pc-re így ezt az Untilt is kiszórhatták volna igazán