311803
  • zorrobomber
    Egész véletlenül az írójukat ismerem, egy igazi kocka angol szakos, úgyhogy abszolút nem lepődök meg azon hogy nem a magyar nyelvből indultak ki. Megkérdezem :)

Én óvatosan bánnék a hasonló minősítésekkel, mert egy magyarítás nem 2 fillér, nem 2 perc effort, főleg egy szövegnehéz RPG-nél, nem hiszem hogy jókedvükben nem támogatják a magyart. Szerintem kb. örülnek, hogy azzal foglalkoznak amit szeretnek, és ha szerencséjük van, akkor egy kis pénzt is keresnek vele.

Lásd még, kódex a játékban:

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.03.21. 14:52:37
  • Tinman #305949
    Steam-en indult, ott bétáztatták. Aztán lett Epic exclu. Majd azé' visszakéredzkednének... gerincet tudok adni, van a közelben hentes és mészáros.
  • Tinman #305948
    Úgy legyen! Ha így lesz, akkor nekem innentől semmi gondom azzal, hogy lesz még egy vergődő kliens... úgysem vásárolok Day1 gyak. soha. Tettek róla a fejlesztők, hogy rossz ötletnek tartsam.
  • Árnyvadász
    Operenciába patch formájában jön. Csak nem tudom mikor.
  • darkSectorxxx #305946
    Mindegy mit gondolok, ők irányítanak.
  • IMYke2.0.0.0
  • darkSectorxxx #305944
    Tudom miket írtál, én meg mondom, hogy övéké a platform, ők monnyák meg mi a szemét s mi a nem ... :D
  • grebber
    Rosszul gondolod....,hogy ők ezt gondolják.
    Steamen lazán 30 ezer olyan indie fos van amikkel only és kizárólagosan a gogo, indigala, és hasonló szenny oldalakon találkozhattál és kb rajtam kívül csak farmoló progi futtatja őket....
  • IMYke2.0.0.0
    Istibazzeg... tanulj meg értően olvasni, az Isten szerelmére!
  • darkSectorxxx #305941
    Jaja de mivel a Store nem a tied, ezért....hát... :)
  • IMYke2.0.0.0
    Én meg arról beszélek, hogy nekem mi a szemét... ugye, hogy nem figyelsz...

Mert mondhatja Sweeney, hogy nekik szemét bármilyen Visual Novel...
    ...én meg azt mondom nekik, hogy kabbef*szommertazoknemszemetek...

Érted?
  • darkSectorxxx #305939
    Amire ők gondolnak hogy szemét, az pl az ilyen trooll játékok, amiket pl direkt tesznek fel és smemi értelme, vagy éppen csak azért hogy igazolhassák azt hogy mondjuk gyűjtöttek lovét ilyen kickstarterben... de pl játszhatatlan...
  • IMYke2.0.0.0
    Epic: a mi áruházunkban nem lesz szemét tartalom

//Oké - nekem, már helyből van 29 szemét a teljes 38 játékos kínálatukból.
    Mert és igen: a "szemét" az SZUBJEKTÍV.

Míg nekik, és másoknak a "szemét" csak az assetflop és a nyíltan-vagy-kevésbé-nyíltan-erotikus-tartalmú (visual novel stb.) játékok, nekem azok, amikkel hajlandó sem vagyok megismerkedni.
  • grebber
    A 3 db. Quantic game? A szokásos 1 évig lesz epic only...szóval jön steam-re is
  • darkSectorxxx #305936
    Mondjuk ebben full egyetértek.
  • darkSectorxxx #305935
    Jah de nem azt mondták hogy a szerinted szemét játékokat nem engedik. :D
  • Tinman #305934
    Támogatott nyelvek: Angol. Ezek is nyugodtan megrohadhatnak. Amelyik magyar fejlesztő nem képes egy nyomorult magyar subot betolni a vackába, azt semmibe se tudom nézni.
  • zorrobomber
    Apropó Operencia, lesz egy ilyen magyar RPG is, hozzám kicsit közelebb álló gameplay-el:
  • IMYke2.0.0.0
    Zorro: Még csak nincs is fiókom náluk :)

Darky: a szemét nekem arra vonatkozik, amit nálam jelent: ha fizetnének sem játszanék vele a drága szabadidőmből - és közülük nem egy még spirálmozgást is képes indítani a gyomromban, fogalmam sincs miért, de zsigerből.
  • Dzsini
    a "szar játékokat nem engedünk az Epic Store-ba" margójára egy kis képsor és a hozzá tartozó bejegyzés egy gamertől

van benne valami
  • darkSectorxxx #305930
    A szemét az nem erre vonatkozik, hanem durva játékokra, ami céltalan.
  • zorrobomber
    A moderálás nyilván mindig valamennyire szubjektív, a steam moderálási politikája viszont extrém laza, nyilván csak erre utaltak ezzel.

Subnautica-t azért remélem beaktiváltad, óriási hiba lenne próbát sem tenned vele :)
  • IMYke2.0.0.0
    "Az Epic Games Store nem enged be mindenféle szemetet...."

SZÁMOMRA ezek szemétre valóak:
    * Slime Rancher
    * Oxenfree
    * Satisfactory
    * Rollercoaster Tycoon Adventures
    * The Division 2
    * Dangerous Driving
    * Spellbreak
    * Outward
    * Hades
    * Fortnite
    * Close to the Sun
    * Jackbox Collection
    * Far Cry: Primal
    * Subnautica
    * Subnautica: Below Zero
    * Flower
    * Genesis Alpha One
    * Oxygen Not Included
    * World War Z
    * Axiom Verge
    * Walking Dead Final Season
    * My Time at Portia
    * Thimbleweed Park
    * Ashen
    * Donut County
    * Gorogoa
    * Super Meat Boy
    * Hello Neighbor Hide and Seek
    * What Remains of Edith Finch

SZÁMOMRA ezek érdekesek:
    * The Sinking City
    * Phoenix Point
    * Operencia
    * Metro Exodus
    * Vampyr
    * Ghost Recon Wildlands
    * Darksiders III
    * Watch Dogs 2
    * Shadow Complex

//
    1 - igen, ezzel fel is soroltam a Zepik teljes kínálatát!
    2 - igen, amik érdekelnek, azok közül pár nem Zepik-zekszlu
    3 - igen, ez a SAJÁT, személy preferenciám - rohadtul nem érdekel, hogy a szemetek között mások szerint örök érvényű maszterpíszek is vannak.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.03.21. 13:49:18
  • Tinman #305927
    Király! Az engem is nagyon érdekel.
  • zorrobomber
    Phoenix Point is timed, egy éves. Ott a sok backer rinyál (Kickstarter-es Fig-es volt asszem), hogy nem kapnak egyből steam kulcsot (egy év után kapnak).
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2019.03.21. 13:42:23
  • Tinman #305925
    A 3 db. Quantic game? Az Operencia? The Walking Dead: The Final Season? Phoenix Point? (Utóbbiról majd Zorro nyilatkozik, tudtommal nem timed.)

De elindítom és keresek még, ha kell még... nem lesz nehéz, lehet rajta vagy 35 játék, ebből 15 még meg se jelent :-D
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.21. 13:36:04
  • darkSectorxxx #305924
    Comming Soon:

"Mostantól a Steam kizárólag csak Epic Store-ban elérhető"

• grebber
    Az Epic Games Store nem enged be mindenféle szemetet....

Nagyon megy a szekér tuti minden nap lesz mostantól valami epic store hír

"A túszokkal van a bajom, amikről szó sincs, hogy lennének majd más platformra is. "

Epic store-nál melyi játékok ezek leírnád? Mi az ami nem fog jönni steam-re ?
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.03.21. 13:26:51
  • Tinman #305922
    Igen, ez a timed exclura így igaz, azzal nekem sok bajom nincs.

A túszokkal van a bajom, amikről szó sincs, hogy lennének majd más platformra is.
  • Tinman #305921
    Sok kulcsos oldal van. Képtelenség 100%-ban kiszűrni, hogy az adott vásárlás egészen biztosan nem-e lopott kártyával történt-e meg. Gondolod a Steam-en soha nem vásárolt senki lopott kártyával? De, csak nem volt nagy híre.

Mondok egy valós példát: Valamelyik humbliból volt egy kulcsom, de a játék már megvolt. A kutyának nem kellett, őrizgettem bő 1 évig. Aztán el akartam adni szürkéknél. Nézem a keresőben: Ott a játék! Ó wow, ez ilyen jól megy! Fasza, tegyük is fel, adjuk el.

Igen ám, de már kitölteni se engedte, mert egyszerűen nem tehettem fel az adott játékot. Írtam a supportnak. Hamar vissza is írtak, hogy nagyon SOK játéknál vannak egyedi megállapodásuk a fejlesztővel és az adott oldalon csak a fejlesztő, ill. pár engedélyezett, előre lezsírozott power sellernek lehetséges csak árulni a játékot.

"anno kiadók mondták inkább warezolják le mint ilyen helyen vegyék a játékukat."

Ezt kb. egy indie fejlesztő nyomoronc mondta.

"mi a retkes ****ért nem a saját storujukba ennyi?"

Elmegyek tankolni az OMV kútra. Az egyik helyen X ezer Ft a nafta, a másikon meg X+pár forint a nafta... felmegyek a pályára X+még pár forint a nafta. Szabadáras.

A legtöbben úgy vannak ezzel, hogy bíznak abba, hogy a vásárló először a saját storjukba néz körül és ott vásárol... aztán ha elvetődik máshová, akkor kisebb haszonnal, de ott veszi a játékot. A GMG-n is milliószor olcsóbb 1-1 AAA cím, mint a hivatalos helyeken... azok se tolvaj bagázs.

Az MS Store-t ne is említsd... az olyan, mint valami sznob üzlet. Vehető 2 liter kóla 1200 Ft-ért is, meg 480-ért is...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.21. 13:26:46
  • grebber
    Így sokkal több a zseton...

1. Epic adja lóvét hogy ő legyen az első
    2. Aki türelmetlen veszi mint az állat náluk
    3. 1 év után kijön steam-re (amikor mások már -50-75%-ot szórnak a szarjukra) Ide is jön teljes áron mintha "új" lenne... és hoppá elment 1 év úgy hogy se árat csökkentetni nem kellett se bundlezni...stb. Ez elég jó biznisz nekik..
  • Tinman #305919
    Na de arra nem gondolsz, hogy ha csak 1 store-ban árulod a játékod, akkor kevesebb jut neked is, mintha több store-ban árulnád, igaz kisebb haszonnal?

Tipikus példa erre eladni egy autóból 10.000 db-ot 35%-os haszonnal, vagy eladni belőle 1 milliót 15%-os haszonnal... és ez az 1 store-os móka még akkor se biztos, hogy bomba biznisz, ha az exkluzivitásért kapsz valamennyit.

Persze nyereséget lehet termelni így is, és úgy is... a kérdés az, hogy nem lett volna nagyobb a nyereség és ezáltal a köv. játékra fordítható lé, ha eleve az adott termék több piac porfóliójában ott van nem csak egyében? Szerintem de.

Amúgy a timed exclu engem kicsit sem zavar! Azzal csak a fejlesztő, meg én járok jól. Neki dől a lé mindenhonnan 1 év után, én meg kapok egy tisztességesen kiforralt játékot.
  • Andule
    hat ez az amit en sem ertek az Epic uzletpolitikajaval kapcsolatban; megvan a fejlesztobarat hozzaallasuk de en sehol nem latom a felhasznalo/jatekosbarat hozzaallast. par ingyenjatek esku nem erdekel mert AAA cim az nem lesz koztuk sosem, inkabb csak olyan ami 1 even belul varhato bundle-ba. ott van pl a gog connect + az alap 10 game ami full ingyen jatekokhoz jutatt arra a platformra, steam-es kiprobalo hetevegek/hetek vagy a full twitch "platform" ahol havonta akar 2-3 cim is ingyenes prime-al a tobbi netes gamma extrai melle. egyik platformot sem ezek miatt szoktak dicserni ha vki kerdi "mi a jo XY-nal?" hanem inkabb mas dolgok miatt (drm free, ar garancia, nagy valasztek, kartyazasbol ingyen penz, stb )
    szvsz siman jobb beetetes lett volna ha kezdeskor mindent csak 10%al arulnanak olcsobban mint a steam mikozben elerik h naluk is megjelenjenek az uj cuccok feldagasztva ezzel a valodi vasarloerovel biro felhasznaloi reteget majd 2 evvel kesobb ezt a 10%ot odaadva a fejlesztoknek h osztonozzek a fejlesztoket az elsosorban naluk valo megjelenesre mukodokepesebb "eletpalya" modell lett volna kiszolgalva mindket felet (legalabbis elhitetve h ok tenyleg masok).
    Utoljára szerkesztette: Andule, 2019.03.21. 13:15:22
  • grebber
    "z ugye tudod, hogy marhaság? Ha én veszek egy 40€-os Sekiro-t gékettőán' akkor azt a kulcsot szerinted a fejlesztőktől lopták, gyerekmunkával, Brazil régióból, kétszeresen visszaeső rablógyilkosok? Nem! Ezek a kulcsok IS a fejlesztőtől származnak, csak mivel nem a Steam-en veszed, így nem kerül rá a Steam haszna, hanem a 3rd party kereskedő jóval szerényebb haszna van csak rajta!"

Valami turpisság csak létezik ha anno kiadók mondták inkább warezolják le mint ilyen helyen vegyék a játékukat. Meg kérdem én ha fejleszői megállapodás akkor mi a retkes ****ért nem a saját storujukba ennyi? Mert a cd kulcsos árak nem 3 havonta akciósat hanem van ahol ezer évig ugyanolyan olcsó...
    De az furcsa hogy pl egy Gears of War 4 kb soha nem volt csak mondok valamit alatt ms storeba (max a csingcsang régiókba) de cd kulcsosba meg 2.5 font.... Codokkal kb ugyanez a tézis ott meg főleg hatványozottan..Sose tudjuk meg mi az igazság ,mert erről rohadtul senki nem beszél.
  • zorrobomber
    Ettől még a fejlesztő zsebében több marad, és tényleg csenget is az Epic. A jövőben nem lehet tudni mi lesz, de most ez van tuti.
  • MrAndree
    Én türelmes vagyok, nem erről van szó, hanem hogy játékokat elrabolni egy nagyjából vicc kategóriás store-ba nem felhasználóbarát magatartás. És ha nekem egy fejlesztő azt mondja "eltettük a sok pénzt, te kedves játékos meg bekaphatod, vársz egy évet vagy megveszed ezen a fos helyen", akkor én meg lehet azt mondom, hogy felejtsetek el, van elég jó játék ezeken kívül is.
  • Voltan
    "Ellenben azt mondom, ha a Steam-en maradt volna, akkor ennél is több ment volna el belőle."
    Ez vitán felüli.
  • Tinman #305913
    "A kiadók azért választják az epicet mert több marad a zsebükbe (+ epic is csenget). Az meg hogy te hol veszed fillérekért amiből a fejlesztő ugyanannyit lát mint a warezból had ne mondjak semmit."

Ez ugye tudod, hogy marhaság? Ha én veszek egy 40€-os Sekiro-t gékettőán' akkor azt a kulcsot szerinted a fejlesztőktől lopták, gyerekmunkával, Brazil régióból, kétszeresen visszaeső rablógyilkosok? Nem! Ezek a kulcsok IS a fejlesztőtől származnak, csak mivel nem a Steam-en veszed, így nem kerül rá a Steam haszna, hanem a 3rd party kereskedő jóval szerényebb haszna van csak rajta!

Meglepődnél mennyi fejlesztő egyezett már meg ezekkel a kulcsos oldalakkal egyedi árakat, egyedi akciókat kínálva.

"Majd ha olyan híreket olvasunk jövő ilyenkor hogy de steam-en 1 év után is több fogyott a Metroból mint anno a Last lightból vendégem vagy egy ingyen bundlera..."

Én nem ezt mondtam. Nyilván ha már most megvette pár millió ember, akkor Steam-en mi a bánatért venné meg újra? Ellenben azt mondom, ha a Steam-en maradt volna, akkor ennél is több ment volna el belőle. (Naná, amikor a kulcsosládás pénzeiket is nevetve beleteszik rengetegen egy ilyen vásárlásba.)
  • Andule
    detto jelen

a helyzet az h eleg sok streamet nezek (jatek vagy fozes, hesszeles, stb mellett) es szoktam zongorazni a browse menuben nem csak az altalam kedvelt arcokat nezem igy eleg sok konzol exclu-t volt szerencsem latni es egy kezemen meg tudom szamolni hany jatek tudna erdekelni. gondolkoztam mar h erdemes lenne behuzni egy PS4pro-t hisz fele annyi mint egy top videokartya jelen pillanatban es artani tuti nem artana ha vegre megtanulnam hasznalni a kontrollert de ahogy te is irtad annyi jo cimem van a steam+gog fiokomon h hosszu evekig ellenek uj gamma nelkul igy tovabbra sem annyira vonzo a vasarlas. (es nekem nincs is 4k jatek csak a steamen; gog-al egyutt kb 500 aminek jo resze "lelkiismeret tisztitas")
  • zorrobomber
    +1

És a korrekt fejlesztő ezt meg beletolja a játékba, és azt mondja hogy a user-nek a végén jobb játéka lesz.