42
  • Zoliz
    #42
    Na megnéztem a workprint változatot. Nem érdemes megnézni moziban, kaptafafilm.
    Olyan ez a Wolverine mint akinek mindig szorulása van... :) Nevetséges az egész.
    Gyerekfilm, bár annak meg túl erőszakos és ráadásul még unalmas is.
  • böröczk
    #41
    Hát elvégre rozsomák az torkosborz .
    És valóban az egyik legveszélyesebb, bájosnak tűnő állatka, és még téli álmot sem alszik. : D
    Egyébként: "Amerikában olykor egész délen is megjelenik, láttak már rozsomákot Kaliforniában is. Csak ott található, ahol ellensége: a farkas nem."
    Gondolom a sok okosság wolverine-ről wolfra asszociált, éljen. Legalábbis egyéb párhuzamot, hasonlóságot sehogy sem találok.
  • kotivok
    #40
    Szerintem ha az országban megkérdeznek 10 embert hogy mi az a rozsomák nem tudná mi az, vagy hogy hogy néz ki nem tudna mit mondani. Ezért adták neki a farkas nevet.
  • pixx
    #39
    Az utolsó 20 percnek mindenféleképpen...:)
  • Silenzio
    #38
    Megint egy éretlen, dilettáns cikk. Mi ez az "eltávolították a netről" kamuduma?
    Mellesleg szólva eléggé elszomorított, hogy felbukkant, nem fog jót tenni a bevételeknek. Ennek ellenére megnéztem és a film abszolúte csalódás volt, de sajna nem azért, mert befejezetlen volt. Láttam már munkakópiákat, de drága és effektekkel teli amerikai filmét még nem. Jó volt látni a félkész trükköket és a kommenteket a grafikusoknak :)...
    Sokkal inkább tartom lapos, elcsépelt fordulatokkal telepakolt, teljesen képtelen és röhejes motívumokkal és drámai funkciókkal tarkított filmnek. Az X-men sorozat azért volt jó, mert komolyan lehetett venni, kellőképp kidolgozták a karaktereket, a motivációkat. Főként a második rész sikerült jól, jó ideig standard volt a műfajban. De ez nem több, mint egy huszadrangú bosszúfilm egy félresikerült mutánsos háttérrel. Átgondolatlan, zavaros, önkényes. Kár érte. Viszont mindenképp beülök rá a moziban is, mert van rá némi esély, hogy vágnak még rajta egy keveset. Mindenképp jót tenne neki.
  • sandor8206
    #37
    természetesen a filmben meg van magyarázva, hogy miért wolverine (rozsomák), persze gondolom ott a magyar fordításban benyomják helyette, hogy Farkas mit számít nekik (mondjuk megoldható)! + van egy jelenet ami teljesen értelmét fogja veszteni a Farkas fordítás végett, pár másodperces csak, a sima mozinéző nyugtázni fogja, hogy ok! De aki ismeri wolverine=rozsomák az kapcsolni fog.
  • pixx
    #36
    Akkor lehetett volna már medve is, annak, bazi nagy karmai vannak...:)
  • FefeeX
    #35
    pedig annak tűnsz, lehet a mezőn nem látsz ilyet, de létező állat, emellett komolyabb is mint a farkas... (meg lehet nézni szegeden a vadasparkban)
    A név meg, kinek micsoda, a farkas rohadtul nem illik a karakterhez. Ennyi. Beast inkább farkas, Sabretooth inkább farkas, Wolverine abszolúte nem farkas. Ennyi erővel sas is lehetett volna, vagy borz...
  • polarka
    #34
    Tudtommal a rozsomák és a torkosborz rokonértelmű szavak.
  • cateran
    #33
    Hát remélem tévedsz:S Mivel nem az állatról szól a film,hanem 1 képzeletbeli figura kódneve,igy azaz érv,hogy a rozsomák ismeretlen nem lehet helytálló..nem kell az állatot ismerned.
    Az hogy hülyén hangzik,ismételten nem lehet érv,hisz műforditásról van szó..a forditónak se joga,se kötelessége eldönteni,hogy az adott szó magyarul hülyén hangzik-e...találhat más -hasonló jelentésű- szavakat (pl. Red Eye a kalóz -magyarul Piros Szem..hát az hülyén hangzik szó se róla...legyen mondjuk Rőt Szem..jelentésben ugyanaz,mégis hangzásban más..persze Rozsomák esetében van a rozsomák és a torkosborz..utóbbi kilőve,de az elsővel semmi baj sincs..szvsz)
  • Yutani
    #32
    Az a baj, hogy magyarul a 'Rozsomák' (SZTAKI szerint még jelent a 'wolverine' torkosborzot is) hülyén hangzik, kicsit nevetséges. A 'Farkas' viszont már egy komoly név a Rozsomákhoz képest, jobban hangzik. Szerintem. És ahogy elnézem, a fordítók szerint is, hiába nem hű így a képregényhez a magyar szöveg és karakter névadás.
  • Hornymut
    #31
    Sabertooth Agyar lett? Szóval az eddigi X filmekben használt Kardfogú már nem is jó, szép...
  • kiskelgyo
    #30
    Én egy fényezés nélküli Ferrarit is elfogadnék.
    Ettől függetlenül a filmet meg moziban fogom megnézni.
  • Loverman
    #29
    amúgy a nagyokosok belegondolhatnának hogy miért lenne Farkas valaki aki a karmaival támad? sokkal inkább a farkas után lett alkotva az ellenfele, Agyar
  • Loverman
    #28
    nem, nem azért kapja a pénzét hogy kiszivárogtatott filmeket töltsön a netről és véleményt írjon róluk...
  • hajnaltores
    #27
    igen:) Talán néhány jelenet spec.effektje nem teljes, de ettől nem rosszabb a film, inkább érdekesebb (gondolom én:))...Talán ha Farkas megkér, elmegyek a moziba, talán...:):):) Egyébként ez tényleg egy filmes csemege...és aki Valóban "rajongó" az megfogja nézni szerintem Moziba is a "teljes" filmet...:)
  • Hornymut
    #26
    Bátyám állandóan emlékeztet rá :-)
  • Harkat 89
    #25
    Wolverine - Farkas lett, sokan kérdezik mi ezzel a baj.
    Ez olyan mint pl. ha Spiderman - Rákember lett volna. És akor ez lesz a magyar neve. Gondolom azon többen kiakadnának.

    Amúgy nemtudom emlékeztek-e a FoxKids csatornán vetített Spiderman részekre. Abban volt egy olyan rész ahol Rozsomákkal volt, és ott a mesében se nem Rozsomáknak, se nem Farkasnak fordították, hanem : Pézsmapatkány -nak. :)
  • Hornymut
    #24
    Azért baj hogy F és nem Rozsomák, mert az egyik legismertebb képregénykarakterről van szó, a legalapabb az, hogy legalább a nevét normálisan fordítják. Őszintén engem marhára nem érdekel, hogy Európában nem ismerik a rozsomákot, de ez nem ok arra, hogy egy idióta nevet aggasszanak erre a karakterre, ráadásul olyat, amihez semmi köze.. A vicc az egészben, hogy az itthon is kapható X-Man füzetekben is Rozsomáknak hívták, akkor a filmnél meg minek különcködni, amikor a Transformersnél is megmaradtak a képregényes nevek, ráadásul úgy, hogy az nem is képregényadaptáció...
    OFF vége
    A workprint hidegen hagy, és moziban sem fogom megnézni, mert sajnos szinkronosan kerül el hozzánk, így marad a DVD.
  • FoodLFG
    #23
    >Farkas vigasztalhatatlan, amiért új filmje, az X-Men kezdetek: Farkas egy hónappal a hivatalos bemutató előtt felkerült az internetre.

    Szegény. :D

    >annak viszont örült, hogy az internetezők többsége elítélte az illegális kiszivárogtatást.. blabla..

    Na persze. Az internetezők többsége kb le sem tojta..

    >természetesen egy befejezetlen filmet láttak.

    Szuper. És véletlenül nem lehet elképzelni, hogy vannak olyan emberek, akik mondjuk filmrajongók és nekik ez valamifajta filmes csemegének számít ?
    Még jó, hogy letöltik. oO

    >Az illegális filmváltozatot, amelyet a stúdió "lopott, befejezetlen, korai verziónak" nevezett, még pénteken eltávolították a netről..

    Látszik:
    http://www.mininova.org/search/%2522X-Men%2522%2BOrigins%2BWolverine/seeds
    :DD
  • MiZo81
    #22
    Nem olvastam az összes kommentet, de:

    "eltávolították a netről"

    Eddig is jó napom volt, de most így a kiadós, jóleső nevetés után az estém is jó lesz. :)
  • Cekla
    #21
    Hát ez egy hatalmas fail:DDD
  • hajnaltores
    #20
    Erőteljesen vitába szállnék azzal, aki azt állítja, hogy a film Befejezetlen...:):):)
    Ezt azért állítják, hogy minél kevesebb ember töltse le, hogy megvegyék a mozijegyeket, higgyétek el, 100%...Van is rá bizonytékom....:):)
    De azokat nem tárom senki elég, hisz aki akarja megszerezheti könnyedén...:)
  • sandor8206
    #19
    nem fontos Béla
  • tyuklepes
    #18
    De most tényleg, valaki monnya má' meg miért olyan fontos ez, hogy Farkas-é vagy Rozsomák? Mer' sokkal-sokkal többet olvasni fórumokon erről a vitáról, mint magáról a filmről (még ha ez túlzás is :) )
  • PheCho
    #17
    Csak, hogy megelőzzük a komoly vitákat, a rozsomák nagyon is létező állat és nem mondanám egysértelműen, hogy csicska:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Rozsom%C3%A1k
    A mérete kb 1 méter és simán rátámad az emberre, vagy levadássza a rénszarvast. Havas északi tájakon él. Például Kanadában és ezért is kapta a képregénykarakter a nevét. Ráadásul ha megnézzük a képeket és az eredeti képregény kosztümöt látszik , hogy utóbbit az életből mintázták.
    http://homeless.willworkforfood.net/~mattg/wolverine.jpg
    Azért a képregény írók-fordítók nem hülye emberek és eltekintve a magyar hozzáállástól, a világ nagy részén elismert művészeknek számítanak, ahogy a műfaj is a művészet egy újab modern vállfaja.
  • polarka
    #16
    Szerintem elég igénytelen ember lehet, aki megnéz egy félkész alkotást a teljes helyett. És pont ezért is nem izgat túl sok embert, h megszerezhetné.
  • kukacS3K
    #15
    mióta érdekli az autótolvajokat, milyen színű a ferrari?
  • yosha
    #14
    Lefogadom, hgoy neked a Gnú meg az Okapi se létezik. A Zsiráfrol is csak az Ablak-Zsiráfból tudsz...
  • akirsch
    #13
    Dzsagon... a rozsomák létező állat és igen erős és ravasz ragadozó hírében áll. Észak-Amerikában él ha jól tudom és még az embert is megtámadja, ha fenyegetve érzi magát. Ugye mit tesz ha valaki soha nem olvas semmilyen könyvet :s
  • cateran
    #12
    Pedig annak tünsz..gugli te szerencsétlen...ha már a biológia tudásod nulla
  • Scooby87
    #11
    a rozsomák létező állat,de csicska ;P
  • dzsagon
    #10
    Ugye, hogy farkas. Nem akarok parasztnak tűnni, de én megmondtam előre, hogy nem létezik olyan állat, hogy rozsomák vagy miafaszom.
  • GG
    #9
    "Hugh Jackman nem vigasztalhatatlan, mert ugyanugy megkapja a gazsijat, es tojik ra hogy letoltheto-e a netrol a film vagy sem... "

    Lehet hogy nem kapott qrva nagy gázsit, csak % kap a mozi és a dvd eladásokból így én se sarnám le a dolgot.
  • bleifrei
    #8
    Az újságíró kirugásával az illegális letöltőket akarják elrettenteni. Mert ők ezt nagyon komolyan veszik. Meg az FBI is. Már le sem merem írni, hogy fa*kas. Hátha felkerülök a megfigyelési listára.
  • pixx
    #7
    Bizony fáj neki, mert ha nem szerepel jól a mozi, akkor a következő filmjénél, már nem kérhet többet. Ott van egy mondás "Annyit érsz, amennyit az utolsó filmed". Ha kaszál a film, ő is többet kérhet legközelebb.

    A neten még mindig elérhető film...

    Elég szánalmas, hogy egy újságírón állnak bosszút. Ráadásul 10 év után kirúgni valakit egy ilyenért. Kritikus, leírta a véleményét, ezért kapja a pénzét. :)
  • Solten
    #6
    Hugh Jackman nem vigasztalhatatlan, mert ugyanugy megkapja a gazsijat, es tojik ra hogy letoltheto-e a netrol a film vagy sem...
  • sandor8206
    #5
    teljesen egyetértek, megnéztem wp-t érdekes volt, és moziban is tuti. eléggé féltem, hogy hogy oldják meg mind azt amit a trailerekben mutogattak, hogy fér bele egy 2 órás filmbe, a sok háború, weapon x program, silver fox-os dolog stb., de nagyon jól megoldották. sztori nagyon jó és ez a lényeg, cg meg még dob rajta. a főcím talán az eddigi legjobb amit láttam, szerves része a filmnek és nagyon hangulatos! a film vége is kifejezetten erős sztem!jó lesz
  • tyuklepes
    #4
    A producerek eret pattintanak a bánattól, hogy első hétvégén nem fog 60 millát jövedelmezni az eset miatt, 'csak' 55-öt (elég valószínű, hogy akik beszerezték a workprintet, jó részük elmegy a moziba is)
  • ntom
    #3
    "eltávolították a netről" - hát persze...