4
-
bakagaijin #4 Hmm, részben zárt, kacc-kacc. A meghívó azért van, hogy a kapcsolatokat térképezze, így nyitáskor van legalább egy kapcsolata mindenkinek, még akkor is ha utána az életben be nem lépsz arra az accountra. Ráadásul minden amit feltöltesz az nyilvánosan is olvasható, nem kell regisztrációval rendelkezni az olvasáshoz (értsd: bármely kereső beindexeli). -
goger #3 szerintem ha én teszek fel egy közösségi oldalra ami részben zárt mer meghívóval lehet bekerülni akkor nem azért rakom fel, h egy keresőbe írva kiadja az adataim!
plusz nem is azért, hogy bárki továbblinkelje. ez még persze jogi kérdés.
viszont az máris nem tetszik, h a 123people oldalra beírtam a nevem és máris kidobta a facebook-omat :S
na ezek után lehet beszólni nyugodtan :)) -
#2 Köszönjük Emese, leírta azt amit mindenki tud. -
#1 "...mindig az felel az online tartalmakért, aki megjelenteti őket, nem pedig az, aki rájuk talál." - Na, erről van itt nagyba szó! Sok hülye majom felteszi saját kezűleg saját magáról a kompromittáló képeket közismerten közösségi oldalakra, aztán meg csodálkozik, ha kikerül olyan blogokra, ahol lefikázzák és kiröhögik.
Aztán ezek az okosok fenyegető e-maileket küldözgetnek a blogoknak, hogy hogy mernek a ő személyiségi jogaikkal és képeikkel visszaélni, és szedjék le azonnal, különben irgum-burgum lesz.
De hiába, hiszen a kompromittáló képet ő rakta fel, ami pedig egyszer így kikerült az internetre, azt bárki szabadon felhasználhatja. Linkelni, idézni, a forrás megjelölésével még egyelőre szabad. Nem a bloggerek élnek vissza a kompromittáló képekkel, azokat már felpakolta a tulajdonosuk, ők csak bemutatják. Mi meg röhögünk!