A sorozatéhség javítja a nyelvtudást
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sõt, anno én is fordítottam Battlestar Galactica, Desperate Housewifes, Lost epizód feliratokat...
De nagy filmeket is, (Mists of Avalon - míg valaki bele nem barmolt a felirat.hu-n, ott is hagytam a gecibe).
10 éve pedig játékokat honosítok.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
remek nyelvtanulós, szépen beszélõs, egyszerû szövegû sorozatok vannak.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Csak kapásból kettõ House és BSG. Gyakorlatilag az összes szereplõ érhetetlenül beszél, de a csúsz azt talán Baltar. Vicc, ahogy beszél.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
na igen, a skinsben vannak hat betûs káromkodások is<#hehe>#hehe>
Sõt, most kezdtem angolra járni 1 f.szihoz, mondtam, hogy 5 éve nem foglalkoztam az angollal, de marhasok filmet (fõleg sorit) nézek angolul, felirattal... Elég fancsalul nézett, aztán rájött, hogy a szóbelivel nem lesz gondom (mármint következõ fokozaton...).
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Igazából nem is a szerkezetek, vagy szavak tanulása szempontjából jönnek jól a sorozatok szerintem, hanem, hogy jobban megértse az ember a nyelv logikáját. Persze nem árt, ha az ember egy kis nyelvi alapozás után ül le a sorozatok elé, különben nem sokat használnak..
"és nem csak "négybetûs szavakról" van szó"
Frak! <#idiota>#idiota>
https://twitter.com/foodlfg
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ez most miért gond, ha valaki a sorozatokból/filmekbõl akar angolt tanulni? Sokkal egyszerübb, én is sokat tanultam már belõlük, pedig nekem még sajnos oroszt kellett tanulnom. Sokra is megyek vele! Azóta se kellett használnom. Angolt/németet viszont elég sûrün.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
meg elõtte is sok sorozattot néztem már
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"