A videojátékok javítják a látást

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

karcsi
hazucc hazucc hazucc

menvatyok senkineka masotik nikkje csakis karcsi vatyog asz etyetlen ercsetek ma mek vekre hanyzor kel mek elmontanom fazlamak

Balumann
Nah remek, elkezdem írni a mondatot, közben kijavítok egy helyesírási hibát, és elfelejtem, hogy elkezdtem írni még 1 mondatot.

szóval:
De egyébként ebben a kontrasztérzékelés javulásában egy kicsit kételkedek, de hát ha a tudósok mondják... :o

Balumann
Nem a monitor rontja a látást, hanem az, hogy folyamatosan 1 távolságra fokuszálsz. Idõnként pihentetni kell, pislogni, "tornáztatni" (szemkörzés, gyorsan közelre+távolra fokuszálni sokszor, akkor nem fog romlani (sõt, javulhat is!).

latastrening.hu -t ajánlom mindenki figyelmébe! 😊

De egyébként ebben a

5-6 éve folyamatosan játszom FPS-ekkel,nagyjából ezidõ alatt javult a
szemem,-2 rõl -1re...aztán hogy ettõl vagy sem,azt mindenki fantáziájára bízom. Engem nem is érdekel,részemrõl egyszerüen csak örülök neki..... <#smile>

Az élet a legjobb méreg...

Miért a kontrasztérzékenység nem a látáshoz kapcsolódik? El is kell olvasni a cikket és értelmezni. Nem csak a cím után írni.

Szokásos SG-s kommentelõk...

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

dronkZero
Ja, az meg a szokásos SG minõség...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Tudom, de a címben azvan hogy javítja a látást, arra értetem hogy ez így nem teljesen igaz.

"...akik azelõtt semmilyen játékszoftvert nem használtak..."
Kamu.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

lehet hogy a kontrasztérzékelést javítja, de nekem feltehetõleg a monitor baszta a szemeim -2 és -1.5-ösre.
Csak nehogy terroristák tudomására jusson!<#nevetes1><#pias>

Sanyix
így van, ofpztem sokat, ahol 1-2 pixeles emberkék lõnek sokszor nagy távolságból, terepszínû ruhában, és hát ott a torkolattûzre lehetett csak felfigyelni meg a hangra. A szopás a mesterlövész ruha volt, bokorral a hátán, és persze bokorból lõve. Asszem a single kampányban is volt egy rész ahol egy homokos bozótos területen van egy mesterlövész valahol... csak akkor lehet észrevenni ha már rádlõtt... még ha pont rá nézel távcsõvel akkor sem tûnik fel.
Uh ezek után én is minden mozgást észrveszek perifériáról, na meg elég jól megmondom egy hangforrás irányát.

És ez a probléma a mai mozognak a lombok, meg a fû is játékoknál, hogy ott minden mozog, uh nehezen tûnik fel 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Világpolgár, ez saját tapasztalat?
:-)
Világpolgár
A recska ellenben rontja, úgyhogy csak óvatosan srácok.<#ejnye1>

dronkZero
Szövegértés 1-es.
Nem a látás élességérõl volt szó, hanem a kontrasztérzékenységrõl. Az éppen nem a dioptria.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Ez így hülyeség hogy javítja látást, ha valakinek -4 es a szeme (pl. nekem) akor annak nemlesz 10 év mulva -2 es mert sokat játszik. (nekem nem javult xD). Viszont abban lehet valami ami Tinman ír, meg hogy javulnak azok az érzéseid hogy hamarab veszel észre dolgotak, stb.

Tinman
Azt vettem észre már rég magamon, hogy az FPS-ek miatt iszonyú érzékeny lett a szemem a mozgásra. De olyan mozgásra is ami a perifériás látómezõben érzékelhetõ és másnak fel sem tûnik.
Játékokban 1-2 pixel mozgás a nagyon távolban és már ugrik is a BUMMMMMMMMMMMMMMMMMMM HECCCCSSSÁT :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Sanyix
... a tudósaink tudnak...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

ez tetszik😄