15
  • B0nFire
    #15
    Máma úgy néz ki a helyzet, hogy ha van egy zenekarom, és csinálunk egy albumot, beletolunk egy millát az egészbe (stúdió, mastering, promó, egyebek). Aztán csinálok a bandának egy weboldalt (vagy csináltatok hozzáértővel jó pénzért), ahová kipakolom a saját szerzeményeimet és a saját felvételeimet, mindenki számára ingyenesen elérhetővé, mert azt szeretném, ha teltházas koncerteket adhatnék.

    Erre jön az Artisjus, elkapja a tökömet, és követeli rajtam minden letöltött dal után neki járó manit. Mert a hatályos jogszabályok szerint neki akkor is perkálnom kell, ha én nem látok belőle egy vasat se, a beletolt lóvéról nem is beszélve.

    Ez nem furcsa dolog egy kicsit?
  • justinpc
    #14
    A dc++ meg a torrent kliensek soha nem járnak le, akárhogyan is akarják eladni az un. "tartalmakat" vagy tiltani a fájlcserélést!

    AMD X2 5200+, 2Gb 800MHz DDR2,810Gb hdd,Ati X1650 DDR3,crt monitor :)
  • gkalcso
    #13
    Ez teljesen párhuzamos a kiadók feleslegessé válásával. Régen a tudósok számára volt csak elérhető a rendszerezett ismeretanyag, vagy ők gyűjtötték össze. Ebből tanultak és értettek hozzá, lehetett őket kérdezni. Most az a helyzet, hogy könnyen elérhetőek az infók, a tudósoknak megmarad az összegyűjtés/rendezés feladata, és még mindig szükség lesz rájuk, a gyors, áttekintett, több szempontot figyelembevevő elemzésekhez.

    A mai kor tudósa wikit szerkeszt és fórumot üzemeltet az adott területtel kapcsolatban.
  • torcipepe
    #12
    aki profitszerzési céllal van fent az interneten, az már ma is fizetős szolgáltatásokat kínál.
    de sokan vannak, akik direkt ingyenesen akarják elérhetővé tenni tartalmaikat. ez velük szemben is kibaszás.
  • Sanyix
    #11
    Csak nehogy ne kerüljön terroristák kezére ez a fasz.
  • Alvarez999
    #10
    Ez nem balek, hanem bűnöző. Érzésem szerint úgy képzeli, hogy majd az ő vezetésével jön létre egy a netes tartalmakért átalánydíjat beszedő cég a la Artisjus és társai. Amiből aztán ő jól meggazdagodhat munkavégzés nélkül.

    Lokkónak van igaza, ez egy veszélyes alak, mert fennáll a veszély, hogy talál is az elképzeléseihez ügyvédeket (azok úgyis ott vannak mindenhol, ahol pénzszagot éreznek) és megkenhető politikusokat (azok is ott vannak szép számmal).
  • JTBM
    #9
    Hát ez egy szerencsétlen, szocialista balek...

    Az internetes adatforgalmat is megadóztatná csak azért, mert _ő_ pancser és nem tud pénzt keresni másképpen a neten.

    Menjen vissza kapálni és akkor meg van oldva a problémája.

    A neten ugyanis más, értelmes emberek tudnak pénzt csinálni...
  • B0nFire
    #8
    Látszik hogy holland junkie; akkor is biztos be volt tépve, amikor ezt nyilatkozta. Csak rá kell nézni az értelmes ábrázatára. Haljak meg, ha nem a debil Lajoskára hasonlít itthon.

    "Lovink szerint megoldást jelenthet a kulturális letöltési átalánydíj bevezetése... - Ez már létezik, narkóskám, be van vezetve, előfizetési díjnak hívják!

    Egyébként pedig az átalányon kívüli bárminemű fizetéskor felmerülne, hogy ki bírálja el az internetes tartalmakat, hogy azok mennyit érnek, vagy érnek-e egy petákot egyáltalán, és aki elbírálja, milyen szempontok alapján teszi

    Mivel ez rendkívül kényes dolog, egyelőre az átalánydíjas előfizetés a legmegfelelőbb dolog. Igenis fizetünk a tartalomért, nem is keveset!
  • lokko
    #7
    nem szokásom ilyet mondani, de ez a tag egy idióta, ráadásul a veszélyes fajtából ...
  • traveller
    #6
    Mikor fognak már ezek az ingyenélők normális értékteremtő munkát végezni nem csak másokat kihasználni/lehúzni.

    PS: Bárcsak az összes sündisznó belőlük jönne elő és indulna a populáció jelentős növekedésnek...
  • szlovákiai hun
    #5
    Ezt a -öt tuti, hogy megkenték és szart se tud a netről, egy pénzéhes -ög, már a véleményéből leri, hogy bizniszt lát benne, amúgy egy rakás fizetős tartalom van most is a neten...meg a reklámok meg egyéb marketing eszközök, ugyan már honnan származik bevételük a tartalom szolgáltatóknak, meg az internet inviduális, mivel sok tartalmat maguk az userek építenek fel? blogok, stb. Szóval ez a faszi csak bizniszt lát a kurva anyját, nem elég, hogy a szolgáltatóknak kiperkálok x összeget, de még minden egyes honlapé fizessek, ha bár az átalánydijat azt támogatom úgy, hogy akkor neugassonak a hárpia jogvédők, hogy torrentezek, akkor egy mukk szavuk nem lehetne....
  • Praetor
    #4
    Pont azért népszerűek az internetes tartalmak, amit ő "hibának" titulál: ingyenesség. Még nem gondolkodott eleget a témán.
  • Alvarez999
    #3
    Mekkora ez az alak!
  • torreadorz
    #2
    "A hibát a hálózat kialakulásában, az azt felépítő cégek profiljában látja."

    Miből gondolja hogy ez hiba? Érdekes a google is egész jól eléldegél
  • joebacsi
    #1
    Nem tudott pénzt csinálni a zinternetből, és most sír, hogy szar a renccer :)
    Inkább toljon még egy kis zöldet helyette...