Véget ért minden idők legjobb scifisorozata
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
SG-1 is nagyon jó sorozat, az elsõ és az utolsó 2 évadot kivéve, ahol már már komikus lett valóban
B-5 is jó kis sorozat volt, de a Bsg jobb sok tekintetben
star trek is jó a maga módján
\"Ha az emlősök, akiktől származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekből, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"
Youtube - B5 Season 1
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Utánanézek.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Claudia Christian, Patricia Tallman sem kutya 😊))
1x06 - Agyháború (Mind War)
===========================
G'Kar monológja 39:37-tõl...
"Vannak dolgok az Univerzumban..."
Elég, ha a záró epizódot megnézi az ember vagy 2x egymás után, miután lenyomta az 5 évadot...
A BSG-ben (2 évad, hangsúlyozom), épp az volt a lényeg, hogy a fõszereplõ emberek megpróbálták megõrizni önmagukat - nem kivetkõzve belerohanni a végzetbe, vinni magukkal a túlélõket.
[Baltar karaktere pedig egy sorozat Oscar-t megérdemelne! - aláírásom -]
Filmek terén nálam kimaradt a Terminator-sorozat, mint sci-fi... de csak azért, mert az szinte már több is, mint sci-fi (nézzünk csak körül a világban).
Az Alien Quadrológia pedig megérte az árát - akkor is mellette kardoskodnék, ha nem vettem volna meg 😊
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
BSG és mély mondanivaló? Hát voltak a föld alatt is és ha ott mondtak valamit az mélyen volt....szégyen és alázat,de nekem a régebbi sorozat 100x jobban tetszett....
Starbuck az utolsó részig egy megszállott iszákos leszarompirula volt, Apollo gyermeki lázadozása és tutyimutyisága mindvégig megmaradt, Adama mindvégig a megkeseredett öreg harcos (még hogy Rosslinnal összejött sem engedett fel)
Hol van itt a jellemfejlõdés? Hol van itt egy G'kar féle elkényeztetett bajkeverõbõl (B5-öt elsõ részben majdnem elpusztította) megvilágosodott, az ügyért ön és népét feláldozni képes, már-már vallási szimbólum, vagy a Molari féle léhûtõ senkibõl a népem súlya a vállamon amiért mindent feláldozok jellemfejlõdés? És ez még csak 2 karakter.
Ha Starbuck megkomolyodik (majdnem úgy tûnt, aztán nullára visszaesett), ha Apollo keményen képes lett volna lépni (maradt tutyimutyi) talán azt mondanám volt jellemfejlõdés, így NULLA. Rakd be az elsõ rész most az utolsó után, talán még visszafejlõdést is fogsz találni ...
Hol találtál te a BSG-ben MÉLY mondanivalót? Ez komolyan érdekel, mert öreg scifi rajongóként ezt tartom minimumnak. Talán a Pegasus és Kaine környékén volt némi (buta elcsépelt 1.0), azon kívül?
Kb 3-4 TOS részben több volt a mondanivaló, mint a teljes BSG-ben.
A Bablyon 5 pedzegetett mély mondanivalót? Gondolod? Láttad te egyáltalán? Az egész sorozat lényege, az árny-vorlon ellentét (evolúcióelmélet) egy igen komoly gondolatkörre épült (és ez csak 1, a globális NAAAAGY, ott még a rengeteg kisebb)
Most már tényleg érdekel milyen MÉLY mondanivalót találtál a BSG-ben, amely annyira MÉLY, hogy a Babylon 5 jóval kevésbé bevállalósan már pedzegetett...
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
BSG mint minden idõk legjobbja? Whatever.....sok sci-fit nem nézhetett a cikkiró😄
SG-1 borzalmasan indult.....mutassuk be a különféle történelmi korokat,ahol az angol a világnyelv...hála istennek hamar rájöttek,hogy ez nem gyere be...(a mélypont az volt amikor a nõi egyenjogúságért szálltak harcba...omgwtfroflol..)
Azt a megállapításodat viszont aláírom, hogy a klasszikus sci-finek lõttek. Az SG-1 a korai évadokat leszámítva a mûfaj paródiája, a Firefly szintén, bár az nagyon sok értelemben mestermû is lett (kár, hogy egy kicsit elcseszték a Serenity-vel, de azért még az is emészthetõ). Ez viszont szerintem nem baj, mivel egyre inkább elõjön a sci-finek az az elõnye, hogy segítségével aktuális tabu témákról egy elvontabb, de mégis érthetõ formába öntve lehet beszélni. Ez mindenképpen egy realistább, kevésbé fantáziadúsabb megközelítés, de szerintem az üres fröcsögés és ignorálás helyett inkább próbáld befogadni ezt a fajta hozzáállást is a mûfajhoz. A BSG csak azt folytatja, amit a Babylon 5 jóval kevésbé bevállalósan már pedzegetett: igazi, mély mondandót akar ágyazni egy egyszerû, néhol már sablonos sci-fi történetbe, nem pedig egy mondatban összefoglalható alapigazságok további erõltetését célozza, mint pl. a Star Trek esetében.
ez így van, de gondolj bele, hogy még így is nézettebb volt, mint a stargate, a bsg vagy a star trek enterprise.
A Stargate és a Star Trek sorozatok elég sablonos felépítésûek (magukhoz képest), bár a legutóbbi Star Trek sorozat, ami kicsit elszakadt a hagyományoktól, tetszett.. Mindenesetre a BSG nekem tudott újat hozni és ezt értékeltem, bár legszívesebben Firefly-t néznék.
A B5 pedig egy régi klasszikus. Szuper volt.
https://twitter.com/foodlfg
Nekem is nagyon tetszett a Firefly. Az Androméda is bejött, bár csak 10-12 részt láttam, de ez is jobb volt a Stargate-nél😛
A másik 3 kimaradt az életembõl, de eddig jó véleményeket hallottam róluk.
Filmeknél nálam a top 5, így néz ki:
1.Terminátor 2
2.Alien - összes
3.Predator 1
4.The Man from Earth
5.Planet of the Apes (1968)
Ezzel a listával azért nem teljesen tudok egyetérteni.
Nekem (sorozat):
1. Babylon 5 - és a nagy filmjei
2. Firefly
3. Star Trek: Deep Space 9
4. Battlestar Galactica (Mini-series) és a sorozatból 2 évad (sajnos)
5. Andromeda
(lehet kövezni - tetszett, hogy nem volt a "hú, de komolyan veszem magam" - Laura Bertram miatt meg kifejezetten jó volt nézni.)
Film:
1. Alien - és a folytatásai, azaz a Quadrológia
2. 2001: A Space Odyssey <1968>1968> - kötelezõ!!!
3. Star Wars <1979>1979> és V. / VI. - "sorozatisága" ellenére
4. The Thing <1982>1982> - nincs mit kommentálni.
Viszont ne hasonlítsuk a pocsolya vizét egy korsó frissen csapolt sörhöz (B5) ... amibõl bármikor ismét jóérzéssel kortyolnánk egy nagyot
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Miben mások, mint az elsõ szériában?
A B5 elsõ és utolsó széria összehasonlításánál rögtön kitûnik a jellemfejlõdés (Molari, J'Kar, ... kb mindenki)
Most tessék nekem megmondani, hogy ki is fejlõdött a BSG-ben, és hova, mert én nem látom ....
A BSG szép nagy ûrszappanopera volt (dráma? hol? Még Héra elrablása sem keltette dráma érzését..), néhol egy kis álmiszticizmussal, néhol némi (nevetséges) álûrstratégiával, pár látványos de irreális ûrharccal (mint a végén, ahol minden fegyver lövi a BSG, de az kúúúúúrvára bírja, há me rajta csak a nyúk fog...)
Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.
miért jó az, hogy egy egszerû párbeszédet azzal dobnak fel, hogy imbolyog a kamera? biztos az amerikai piszológusok kiderítették, hogy így emberközelibb az élmény....
Star Trek Next Generation és DS9 óta mindegyik csak ismétlés....
Ott érdekes mód nem voltak olyan unalmas szar részek, ahol a felét át kellett tekerni (Starbuck meg Adama önmarcangolásai már-már a komikus kategóriába tartoztak ...) és nem a színészeken múlott, hanem az írókon, akik megint csak fényévekkel voltak lemaradva a B5 térben és idõben és SZÉRIÁBAN igen komplexen megalkotott történetéhez képest. Szóval a komplexitás és a BSG igen messze áll egymástól ...
A sorozat egyszer nézhetõ volt, erõs közepes, erõltetve négy alá. Az SG1 négyes, a B5 az eddigi egyetlen csillagos ötös ...
Jé az SG csak most vette észre hogy befejezték a Baylon 5 -öt? 😊
A BG nem volt rossz de azért ezt a címet nem adnám neki.
#9 szerintem inkább mondjuk úgy, hogy nincs két egyforma mûfaj scifi-n belül, mert régit koppintó sorozatot gyártani nem éri meg. lehúzzák a rajongók, mint állat. max bõvítik a már meglévõ univerzumokat.
Bár a scifisorozatok között inkább a jobbak közé sorolnám a Stargate-et, de akad ennél pár sokkal jobb. Azt viszont nem tudom, hogy a Battlestar Galactica-tól jobb-e vagy rosszabb, mert egy részét se láttam.
ááááhhh... a B5 és az SG 1 trónját egy másodpercig sem fenyegette.
Az egyik fórumon néhányan aggódtak, hogy a Caprica talán egy átlagos, ,,Életegyidegenbolygón'' típusú sorozat lesz. Remélem nem.
Mindenesetre hiányozni fog a film. Kár, hogy nem minden Webisode érhetõ el innen 😞
A The Plan pedig az 1. évadot mutatja be cylon szemszögbõl 😊
Szerintem.
Még egy évadnak örültem volna, bár ki tudja talán tényleg ideje volt lezárni, sokáig nyújtani már nem lehetett. Remélhetõleg pár részt még kidobnak mellé olyanra gondolok, mint the face of the enemy pár perces epizódjai. De ez csak a jövõ zenéje, addig is remélhetõleg lesz egy hozzá hasonló és ilyen népszerû sci-fi sorozat.