38
-
savior #38 rendeltem mar en is. ezzel 2 problema van: egyszerre tobb dolgot erdemes csak rendelni a kiszallitasi dij miatt. meg kell oldani, hogy az adott napon valaki atvegye a csomagot.
a jatekrendeleseim nev nelkul:
1. nem volt benne cd kulcs. a netrol szereztem egy illegalisat a legalis jatekomhoz es azota is azt hasznalom.
2. ezt rendeltem. online jatek. tomenytelen bug, helyenkent szinte jatszhatatlan, alap dolgok hianya. a jatek masodik fele a minimum gepigenynel feltuntetettnel erosebb gepen szinte jatszhatatlan (csapatban 0-5 fps, egyedul 5-15). azota raadasul csodbe is ment a ceg ugyhogy mar a jatek sem uzemel.
3. ennel mar elovigyazatos voltam. a penztarnal kibontottam, es megneztem hogy benne van e a cd, kezikonyv, cd kulcs. ha nem lett volna ki sem fizetem. kivetelesen semmi baj nem volt vele. -
Wittgen #37 Azért azt se felejtsük el, hogy oltári sok cucchoz hozzá lehet jutni, melyet az ember ithon legálisan nem tudna beszerezni. Gondolok itt a jóféle anime-ra, ázsiai, norvég, dán, stb. filmekre, melyekhez lelkes amatőrök nem sajnálva a saját idejüket még feliratokat is kreálnak. Én pl főleg a filmek miatt használom a torrentet. A sorozatokat is a netről húzom, mivel nem vagyok hajlandó egy 40 perces rész miatt 60 percet feláldozni tv-zéssel a reklámidők miatt. Meg ugye sok jó sorozat nem is jut el hozzánk, legalább is időben (pl BSG).
A zenék nem érdekelnek annyire, hogy töltsem őket (max 1-1 jó számot szedek le, amire felfigyelek film nézése vagy rádió hallgatása közben). Ha zenét szeretnék hallgatni csak belökök egy jó kis netrádiót.
A játékok meg nagyon nem érdekelnek. Ami van a gépemen az a Heroes3 (eredeti+eredeti kieg.) valamint az új King's Bounty (mer magyarul meg lehetett venni olcsón). A többi tucatszar, max addig vannak a vinyómon, míg megnézem milyenek. De csupa csalódás az összes az utóbbi években. Csak a Maffia2 lesz az, amit nagy valószínűséggel legközelebb megveszek.
Ja, ami jó film (pl Predator, Alien filmek, stb,stb) azt mind megveszem DVD-n eredetiben (igaz megávrom míg olcsó lesz :). De megvárom... -
FoodLFG #36 -
cateran #35 Agree...én sem irhattam volna másképp:D -
Reg5 #34 Én se vagyok teljesen elégedett a rendelt filmekkel(szintúgy felirat miatt), de megérte a pénzét minden baja ellenére, mert az egyik nagy kedvencem. Lehet mondani hogy igénytelen vagyok, de jó érzés eredetiben tudni hiányosságai ellenére is. -
Tsol #33 -
#32 Rendeltem már filmet (a céget nem árulom el, pedig megérdemelnék). Az oldalon az ismertetőben szerepelt az angol felirat is, ami hasznos, ha az ember nyelvet tanul, de azért hallás után még annyira nem érti. Megjött a film, és tényleg a pk bagatell összeg volt, és mikor elkezdem nézni, lám, az angol felirat hiányzik a DVD-ről. Tehát hamisan reklámoztak egy terméket, én meg fizettem érte. Reklamáltam feléjük (saját kontómra telefonáltam), mire azt mondták, hogy bontatlan csomagolásban (lecelofánozva) visszaveszik, egyébként nem, mert ki is cseréthettem ÉN a lemezt. A végén még nekem kell elnézést kérni. Na tudod, akkor marad inkább a torrent. -
Reg5 #31 "itt a varosban pl nincs is olyan bolt, ahol normalis mennyisegu dvd filmet vagy jatekot lehetne kapni. ha venni akarnek akkor kell valaki aki atvisz valamelyik nagyvarosba, az meg benzinbe kerul, es kb 1 ora utazas, vagy buszozassal ugyanez."
Lehet rendelni :) Nálunk sincs semmi, Pestre meg nem utazok az túl sokba kerülne. Rendeléssel aránylag olcsón meg lehet úszni a dolgot. -
Evoluti0N #30 2 egyszeru oknal fogva torrentezek.
1. ingyen van. kb 4 hete kezdtem el dolgozni es meg nem kaptam meg az elso fizetesem. Nincs penzem jatekra, szulok meg nem adnak.
2. nem tudok hozzaferni. vajdasagban elek (szerbiaban), ahol viragzik az illegalitas. a huszonparezres kisvarosban ahol elek nincs egyetlen egy hely se, ahol jatekot tudnek venni. A legkozelebbi nagyvarosba pedig nem megyek jatekert. szal marad a torrent. -
savior #29 meg kiternek a minosegre is. roviden: kurva szar.
rengeteg hiba a jatekokban, rovid jatekido, marha sok toltogetes, otlettelenseg, a minimum konfignal jobb gepen is szaggatnak. milyen mar az, hogy kiadjak es utana hetente jon egy patch, amiben tonna szamra vannak javitva a hibak(az a gond hogy van mit javitani)?
a filmekkel is ugyanez a gond. otlettelenek, erdektelenek.
a torrentezesemet nezve azt figyeltem meg, hogy rohamosan csokken a letolteseim szama. eleinte ejjel nappal ment a gep, mostanaban meg mar nem talalok semmit amit erdemes lenne. -
savior #28 ez olyan mintha valasztani kellene, hogy szivom ingyen a levegot, vagy inkabb veszek a boltban palackozottat. itt a varosban pl nincs is olyan bolt, ahol normalis mennyisegu dvd filmet vagy jatekot lehetne kapni. ha venni akarnek akkor kell valaki aki atvisz valamelyik nagyvarosba, az meg benzinbe kerul, es kb 1 ora utazas, vagy buszozassal ugyanez.
anyagiak: hetente 1 jo jatek az havi 40k forint. heti 3 jo film az kb havi 50k forint. mindemelle nem art egy hazimozi es egy eros szamitogep sem, ami kulon kulon 150-200k forint also hangon.
azert hasznaltam ilyen darabszamokat, mert egy mai jatek kb 10 ora jatekidot biztosit. ez kb 2 delutan. a jo tv-t, hangfalat, dvd lejatszot meg nem azert veszik, hogy havonta 2 filmet megnezzenek, mert 10k forintbol annyira tellik.
-
#27 én azé használom mert igyenes (ha nem tudnám letölteni, akkor se venném meg)
meg azért töltök még legális dolgokat is torrenten, mert gyors nem úgy mint néhány szaros normál szerver, amin 20-al jön az anyag, és sorba kell állni, netán regelni, és főleg mert van normális hibaellenőrzése, és javítása szóval nem sérülhet meg semmi az átvitel során, nem úgy mint pl az ftp-nél. -
#26 Korrekt. Én azokból indultam ki, akik naponta járatják a torrentet, hogy mire hazaérnek ott várja őket a négy-öt új film, amit megnézhetnek, csak azért mert így "olcsóbb" beszerezni, mint máshogy. Lehet, hogy így sem venné meg, ha nem lenne torrent, de ez felelőtlen, gyerekes hozzáállás. Amit te mondtál, az viszont valóban érdekes, abból a szempontból, hogy az tudom, hogy megengedett, hogy ha tönkrement a CD-d, hogy letöltsd (bár célszerű, ha van valami papír arról, hogy megvan az eredeti), de hogy a különböző példányokért újra ezreket kell kiadni... max. a különbséget és az adattárolót kellene kifizetni. -
hottold #25 az hogy kinek milyen zene tetszik, vagy nem az emberenként változik, van is erre egy jó mondás az ízlésekkel és a pofonokkal kapcsolatban...
a torrent pedig arra való hogy letöltsük vele A zenéKEt ... és a filmeket -
AzUs #24 Úúúgy van!!! _A:SD_A:SD_A:SD_:ASD -
hol9672 #23 Hottold, én találtam régi HI-NRG zenéket is torrenten, simán a google-val, ruszki oldalakon. Axodry, Boytronic, meg Voyou albumokat. :-) No, AZOK nem szarok...
De a Rihannát valóban sokkal többen seedelik xD -
hottold #22 a rendszer önszabályozó, ez garantálja, hogy ami szar, azt senki sem szídeli hosszútávon, viszont ami jó, azt bármikor le tudod torrentezni. -
hottold #21 így van, ha senki nem seedel , nincs letöltés, viszont 3-4 seed esetén jó eséllyel (~90%) lejön a cucc, felette, pedig biztos, hogy lejön ! -
#20 "Azonban itt is, ott is az számít, hogy mihez van jogunk: ha kölcsönkérem a barátomtól a filmet, az nem bűntény, de ha ellopom az már az, mert nem adott rá engedélyt. Ugyanígy, azért számít bűnténynek egy illegális példány, mert nem kaptunk rá engedélyt. Lehet itt jönni akármilyen kényelemmel, luxussal, egyszerűséggel, ez akkor sem megengedett."
Rossz a gondolatmeneted, és úgy tűnik, téged már sikerült beoltani ezzel a hibás érveléssel. Mondok néhány példát. A szerzői jogi törvény értelmében nem vagy köteles egy mű birtoklása ese tén többszöri jogdíjat fizetni. Ez ugye nyilvánvaló, hiszen egyszer veszünk meg egy filmet/zenei albumot/játékot, és akkor már örökre a miénk.
Van nekem egy kedvenc filmem, az Alien. Ezt a filmet én annyira szeretem, hogy gyerekkoromban több ízben is - legalább háromszor - megnéztem a moziban. Fizettem érte 3x! Aztán mikor már nagyfiú lettem, megengedtem magamnak azt a luxust, hogy megvettem a duplalemezes, díszdobozos DVD-t. Kipengettem érte 7890 Ft-ot. Aztán kölcsön lett adva egy jóbarátnak, aki azóta már Németországban lakik, és "véletlenül" magával vitte! A te gondolatmeneted szerit ő bűnöző, mert ellopta tőlem az én tulajdonomat. Én úgy jellemezném inkább, hogy figyelmetlen és trehány ember. De a végeredmény szempontjából nincs különbség. A konklúzió, hogy én azért a filmért legalább már 4x fizettem, még sincs! Ezek után letölthetem ingyen?
A másik: Volt nekem egy Slayer albumom, a Reign In Blood. Ezt én megvettem anno „bakeliten” IS és kazettán IS, mivel a lemezt csak otthon tudtuk lejátszani; buliba, kocsmába, haverhoz kazival mentünk. Aztán amikor kijött CD-n természetesen megvettem úgy is. Az idő megrágta és használhatatlanná tette az analóg lemezt (ma már úgy sincs min lejátszanom), a kazettát dettó, a CD meg már meg nem mondom neked, hova kallódott; azóta háromszor átköltöztem az országot. Végeredmény: nincs zene. Na, most azután, hogy már 3x megvettem ezt az albumot, letölthetem ingyen, hogy újra meg legyen?
Végül is ki a tolvaj? Én, aki miután kifizetett valamit több ízben is, beszerzi ingyen, vagy az, aki olyan silány formában adta ki, hogy tudta, egy kósza évtized múlva már az enyészeté lesz a termék, és a hülye ember kénytelen lesz újra és újra kifizetni?!
És én csak EGY ember vagyok a milliókból, és csupán két példát hoztam fel, de a legtöbb „multimédia” anyagomnak hasonló lett a sorsa. Biztosan vannak, akik ugyanígy jártak, mondjuk megvettek egy filmet videokazettán, aztán a szalagot megette a videó, később tönkrement, jött helyette a DVD, és megvette újra. Miért kell ugyanazt többször is kifizetni?
Végül, de nem utolsósorban, az ilyen termékekhez hozzá lehet férni a kölcsönzőből is, és le lehet másolni MAGÁNCÉLRA! Ezt nem tiltja a törvény. Sőt, a könyvtárban még ingyen le is másolják neked a zenei albumot! Az bullshit, hogy „ha nem vóna torrent, akkor kénytelenek lennének megvenni, mert másképp nem jutnának hozzá…” – Nos, mint látod, legálisan is ingyen hozzá lehet férni bizonyos tartalmakhoz, JOGSZERŰEN. Akkor mi a baj a torrenttel?
-
beyondReason #19 Az átlagembernek nincs pénze arra hogy ilyenekre horribilis összegeket kiadjon. Ergo, ha a saját mentalitásomat, helyzetemet veszem alapul, ha nem lehetne letölteni akkor egész egyszerűen nem nézném meg, nem éri meg, ekkora anyagi ráfordítással sokkal de sokkal hasznosabban el tudnám tölteni a szabadidőmet. Namármost innentől kezdve az, hogy megveszem vagy nem veszem meg nem képezi vita tárgyát.
A kérdés inkább az, a reális szituációt alapul véve, hogy az esetleges jogvédő szervezetek akarják-e, hogy én xy filmet megnézzek, xy zenét meghalgassak. Hát persze hogy nem. Pénzt nem adok nekik, kuss a nevem.
Nekem ezzel rosszat tesznek, ők az én rosszakaróim.
Mindezek után még azt várják hogy sajnáljam őket? Hát menjenek a jó édes... -
freemanone #18 Mondjuk egy négy éves filmnél (persze csak kishazánkban ugyanis már ez a film is 9éves), ami nem túl közismert és nem is éppen halálsikeres, plusz mozikban sem ment, valahogy nehéz elvárni (főleg nagyobb üzletekre igaz ez), hogy megvásárolható legyen. De csak hogy segítsek egy kicsit a google a barátod és az online rendelések világában nem is egy weboldalon megrendelhető a lent említett mű. Egy-két példa rá:
[URL=http://webshop.animare.hu/britannic+86796.html]Britannic #1[/URL]
[URL=http://www.mirax.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=18&flypage=shop.flypage&product_id=417&option=com_virtuemart&Itemid=34]Britannic #2[/URL]
Innentől kezdve pedig a példa nem állja meg a helyét.
A torrent jó, kell és szükségszerű sok esetben. Aki ezzel ellentéteset mond, az rukkoljon elő egy ennél gyorsabb vagy legalább ilyen szintű P2P hálózattal. És akkor leteszem a torrentet én is és sokan mások is. Ennek technikai háttere van, nem is kevés, hogy miért jó és mire használható ez a fajta hálózat. Kétségkívül lehet rajta illegális tartalmat is megosztani, de ennyi erővel szüntessük meg az internetet, merthogy FTP-n és HTTP-n keresztül is tudok illegális tartalmat megosztani/letölteni, csupán nem olyan hatékonysággal. WOOOW spanyol viasz ismét jeee.... -
#17 Számomra pl. a legfőbb ok, hogy nem tudom könnyen elérni és fair áron.
Torrentel könnyebben és gyorsabban szerzek meg dolgokat mint ahogy azokhoz valaha hozzájutnék - akár egy Windowsról van szó akár egy filmről vagy játékról - lehúzom és kész.
Fizetnék érte - pl. most vettem volna egy antivírust - nem kell a törés nem biztonságos - elmegyek a symantec magyar oldalára és lám : bazi drága és bazira leterhel az egész folyamat. Amazonon kapni jó áron - ha kivárom az 1 hónapot hogy megkapom. Meg nem tudom érteni, miért nem lehet értelmesen szoftverplázákban kani dolgokat könnyen.
Ez nincs a válaszok közt.
Pl. Steam - már már sikeres, de másolásvédett steammel és maga a steam meg bugos mint állat - hát lehúzom inkább.
Hülye vevő vagyok e? nem hinném csak kényelmes.
-
cateran #16 Hmm miért is torrentezek? Játékok- javasolhatnám,hogy a kiadók basszák meg a másolásvédelmeiket? Csak a rendes vásárló szop vele,aki feltört verziót szerez az általában nem sziv (offline gammáknál ofc...mióta megpippantottam a harcit a Sacred 2 zseniális 2x aktiválható védelmével,megfogadtam,hogy az életben nem veszek többet gyári játékot..de emlithetném a hiper-szuper NFS:Undercovert is,amit megvenni kapitális hiba...ami azt illeti letölteni is...)Filmek-itt nincs mese..ha tetszik(és van),jöhet BD lemezen...de azért szeretném elöbb csekkolni...mert sajna manapság 10 agyonhypeolt filmből 8-9-10 hiperszar....néha letölteni sem érdemes,nemhogy fizetni érte)
Zene-passz, valahogy évek óta hidegen hagy:) -
#15 Érdekes probléma valóban, hogy általában ott lehet belekötni az illegális másolásba, hogy semmi sem sérül vele, és semmi sem tűnik el (sőt), szemben a "fizikai lopással". Azonban itt is, ott is az számít, hogy mihez van jogunk: ha kölcsönkérem a barátomtól a filmet, az nem bűntény, de ha ellopom az már az, mert nem adott rá engedélyt. Ugyanígy, azért számít bűnténynek egy illegális példány, mert nem kaptunk rá engedélyt. Lehet itt jönni akármilyen kényelemmel, luxussal, egyszerűséggel, ez akkor sem megengedett. És az sem jogosít fel rá, hogy otthon ülve meg lehet tenni, míg a bolti rabláshoz el kell vánszorogni a rohadt boltig. Valamint az sem, hogy "nem büntetik". Attól még, ha bizonyítékok nélkül, tökéletes alibivel leszúrok valakit, nem tűnik el a bűntény.
Ha viszont azt nézzük, hogy milyen őrületes árakon képesek ezeket a dolgokat adni, akkor (szerény gazdasági helyzetünkben) igencsak húzzuk a szánkat. Szintén vicces, hogy néha ezekért az árakért nem is azt kapjuk, amit elvártunk. Ezen okokból kifolyólag nem csoda, hogy így tesznek az emberek. Bár ha jobban belegondolunk, ez sem ok, de az a baj, hogy nagy felvilágosult ojropai emberként azt kell hinnünk, hogy ami van, az jár nekem. Végülis a kis afrikai srác is elmehet lopni egy tévét, csak azért, mert nem képes megvenni.
De először is nem a jogokat kéne tisztázni, hanem a felfogással kellene kezdeni. Szép világ az, ahol kinevetnek, és hülyének néznek, ha meg akarsz venni egy régi játékot áron felül eredetiben, csak azért mert nagyon szereted. -
szlovákiai hun #14 Persze, hogy az egyik ok, hogy ingyenes, de ez nem ilyen egyszerű, ha nem összetett dologról van szó, a szavazásban említett kérdéseken kivül még egy sor egyéb dolog is hozzákapcsolósdik:
példával érzékeltetem:
egy lemez 5000 HUF, ez csak egy lemez, ha kettőt-3-at akarok egyszerre, már ugye 10 ezer fölött járunk, nos ki tud félretenni ennyit havonta, úgy, hogy még nem evett, nem öltözködött, nem fizette ki a rezsit......Nem mindenki visz haza havonta 100 ezres fizetéseket....
Másrészt valóban a hazai piacon nem találhatók meg egyes tartalmak, vagy túl sokat kell rá várni...én pl. a Britannicot keresem, de eddig sehol nem találtam üzletben, sőt úgy néztek rám, hogy azt sem tudták mi az....
-
Ginos #13 Én amit szeretek és méltónak tartom arra hogy megvegyem azt meg is veszem. (film)
pl: Terminátor 1-2-3 , Mátrix 1-2-3 stb. ,lehet akármilyen torrentezés,ami jó arra hajlandó vok áldozni. -
#12 "...jelentős anyagi vesztésegeket okozva ezzel nemcsak a jogtulajdonosoknak, de a gazdaságnak és a társadalomnak..."
...es az edesanyaknak, ozvegyeknek, arvaknak, altalonassa valik a depresszio, a gyerekek visszamaradnak a fejlodesben, stb, stb... -
szily3 #11 És jó tudni, miért fizetsz. Inkább belenézel a selejtbe, majd delete, minthogy kiadj érte 8k-t! -
Justil #10 nem vagyok 1 technikai guru, de ha senki nem seedeli, akkor bizony nem jön le, vagy tévedek?
akkor meg - ebben a tekintetben - mitől jobb a dc-nél? itt is, ott is akkor tudsz valamit teljesen letölteni, ha van ember akiről bírod húzni amíg a számláló el nem éri a 100%-ot... -
gettoharcos2 #9 szerintem meg pont az a torrentezés oka, hogy a torrent 100%, hogy lejön, lassan, de biztosan, a DC-vel ellentétben... még akkor is ha cigánygyerek és jogvédők potyognak az égből vagy , ha kitör közben a harmadik világbéke, még akkor is.. -
#8 A cikkíró meg összeszedhetné az önálló gondolatait, mert ez a cikk olyan, mintha ezen az oldalon nem lett volna elégszer kivesézve a dolgok veleje! Szinte ugyanazok az igencsak sánta érvek olvashatók benne, amit már több fórumon is ízekre szedtek.
"..jelentős anyagi vesztésegeket okozva ezzel..." - bla-bla-bla! Milliószor ki lett már tárgyalva, hogy az ilyen károkozások légből kapottak, sőt, a felmérések rendre cáfolják ezeket az állításokat, mert bebizonyosodott, hogy azok, akik torrenteznek, igenis többet költenek legális vásárlásra. Egyszerű, mint az egyszeregy. Aki nem ismer valamit, nincs tudomása a létezéséről, nemigen fogja megvenni.
"Az egyik oldal az illegális fájlcserélő szolgáltatások megszüntetését szeretné..." - Itt pedig már megint össze van tapasztva a két szó, az "illegális", meg a "fájlcsere", holott milliószor meg lett már indokolva a legális létjogosultsága a dolognak. Mindez azonban a szórakoztatóipart nem érdekli. Lassan-lassan kötőjelet fogunk tenni a két szó közé, aztán egy idő múlva már összetett szó lesz belőle.
Az ilyen szar demagóg hangvételű cikkek nem segítenek jobb színben feltüntetni a fájlcserélést. Ez csak hármas alá! -
#7 Na mi van, feltalálták a melegvizet? Naná, hogy azért népszerű, mert ingyenes. A többi csak duma. A "ki akarom próbálni, mielőtt megveszem" tipikus önvédelmi érv fórumokon. Ha egyszer már megvan ingyen, később már nem fizet érte az ember. Hacsak nem kap a pénzért extrát.
Mondok egy példát. Egy film letölthető eredeti nyelven DVD-minőségben. Az ember szed hozzá egy feliratot, és megnézi. De ha kell neki szinkron, esetleg több nyelvű felirat és szinkron, interaktív menü, közvetlen jelenetválasztás, werkfilm, kimaradt jelenetek, rendezői változat, díszdoboz pántlikával, játékfigurákkal a gyereknek, kulcstartóval, iránytűvel és matricás bögrével stb. akkor valószínűleg meg fogja venni a gyári DVD-t is, amennyiben ezeket vele adják. De amíg a DVD nem kínál több élményt, mint ami a torrenten lejön, addig nem lehet elvárni, hogy fizessenek érte. Mondjuk szerintem az sem ártana, hogy a kimaradt jelenetek, a rendezői változat és a werkfilm alá biggyesztenének minimum egy szar feliratot, mert míg az nincs, nem annyira vonzó a termék. Elvégre nem beszélhet mindenki norvégül.
A másik, amit többször - nem csak én, hanem mások is - leírtak már. Nincs annak alternatívája, ami ingyen van, és néhány óra alatt egy kattintással itt van helyben. Még akkor sem, ha húsz méterre van a kölcsönző, mert odáig is el kell menni. Aki pedig nem a fővárosban vagy megyeszékhelyen lakik, hanem mondjuk egy kis településen (van belőle néhány), ahol még egy szar mozi sincs, nemhogy DVD-bolt, nem fog egynapi hideg élelemmel nekivágni az utazásnak 1500 Ft-ot elbuszozva, hogy hozzájusson egy filmhez/zenéhez. Ezt elvárni sem lehet, ugyanúgy, mint ahogy a nagyvárosi embertől sem lehet elvárni, hogy menjen ki az erdőre gombászni, ha gombát akar enni!
1. Ingyen van.
2. Kéznél van.
3. Kényelmes.
Tessék erre ráígérni! -
#6 Nem lopja, másolja. -
#5 A gazdaságnak és a társadalomnak az miért okoz kárt, ha én a külföldi film-zene-szoftver helyett mondjuk magyar szórakozóhelyre szóló belépőjegyet veszek a havi szórakozásra fordítható keretből és ott magyar sört fogyasztok? Még jót is tettem a gazdaságnak, és én is jól jártam :) -
Cat 02 #4 Tehát neked tök mind1 mennyibe kerül, így is úgyis lopod... azért köszönjük h hozzászóltál ^^ -
tomcsa4 #3 De tudod mit jelent az ingyenesség? Itt most annyit, ohgy nem is akarják megvenn ia terméket! Oda is van írva amúgy. Ez a nem mindegy. -
FL Zoli #2 Annyi a poén, hogy "Nyugaton" 4X annyi az átlagkereset mint nálunk, tehát ha pl. egy új játék 2500 Ft ba kerülne akkor lennénk kb. egálba.(Bár én akkor se venném meg, elég nekik egy db színarany Hummer) Szóval ne csodálkozzanak, hogy mindenki inkább "lop". -
InterFoxSOFT #1 Az ingyenesség a torrentezés legfőbb oka!
Nemáááááááááááááááááááááááááááár!:D