11
  • chuky123
    #11
    Az a vicc hogy régebben nem nagyon pereskedtek mikor az emberek TV-böl, Rádióból vették fel a filmeket, zenéket maguknak. Ugyanez történik tulajdonképpen ma is csak a technologia fejlödött. Egyértelmü hogy saját bevételeiket féltik az ingyenélő banda.
  • gettoharcos2
    #10
    ott kezdődik, hogy : olyan zene NEKEM NEM kell amit pénzért akarnak adni ! És ezzel az ügy végére fel is tettem a pontot.

    de azért még annyit hozzáteszek, hogy akik csinálják a zenét , azok még meg is érdemelnék valahol érte a pénzt is, de NEM azok a f**zrázogató , cionista, félsivatagi, tetves, mocskos, b*d*s , z***ók , akik ott perelgetnek, fenyegetőznek , ahol a nagyszüleiket még anno nagyon-nagyon megbüntették, de ők mégsem tanultak belőle !!
  • hol9672
    #9
    Azt a Németországot, ahol a nacionalista megnyilvánulások egy rélszét börtönnel büntetik, nem a németek irányítják. http://href.hu/x/8jk9
  • Alvarez999
    #8
    Fölöslegesen szidod a németeket, mert ez nem a néptől függ, hanem csak attól, melyik országban sikerült a legjobban megkenni - oppardon, a szerzői jog iránt érzékennyé tenni - egyes politikusokat. Lásd a "szabadságszerető" Franciaországot, ahol egy Szarkozy nevő korrupt politikus ugyanezt teszi.
  • gopher
    #7
    Egy 26 éves technológiát akarnak lenyomni a torkunkon. Nevetséges. Ha nem akarják, hogy meghallgassam, ne tegyék publikussá.
  • B0nFire
    #6
    Én addig irkáltam audio CD-ket, amíg volt mivel lejátszani. 2 éve kifingott a CD-játékosom, és úgy döntöttem, nem veszek újat. Van ugyan DVD lejátszó, ami "viszi" az audio CD-t, de mivel házimozim nincs, csak egy 20 éves monó CRT-TV-m, nem fogok azon zenét hallgatni. Nálam a hifire a pc van kötve (akkord sr 1510 NDK receiver két 40 W-os Videoton ládával :), így a zenét is a vinyóról hallgatom.

    Nem fogok azért venni műsoros CD-t, hogy berippeljem, és utána eltegyem porosodni. Akkor se, ha megtiltják a letöltést. A kutyaúristennek se! Ami kellett, azt már megszereztem, kitart életem végéig. Az összes új zenét meg felőlem feldughatja magának a "zeneipar".
  • B0nFire
    #5
    Elmennek már a németek a vérvörös, bús rákba! Véletlenül nem akarnak egy 3. világháborút kirobbantani?! F@sz kivan vele, hogy elfingják magukat, és az egész világnak haptákba kell állni rögtön...
  • aaaaa
    #4
    Ebben az a legérdekesebb hogy ha nem lehet(ne) letölteni , attól még nem biztos , sőt kifejezetten valószínű, hogy ugyanúgy nem vennék meg. Elmúlt a CD vásárlás varázsa. Néhány százezer gyűjtőt, hifist, vagy rajongót kivéve a legtöbb embernek a CD egy szükséges kényelmetlen műanyagdarab. Ki akar többszáz CD között keresgélni, amikor az összes száma felfér 1 db nagyobb vinyóra vagy pendrive-ra...
    A DRM-es védett file-ok vásárlása, meg a hozzá nem értők ,vagy a türelmetlen emberekre jellemző. Ha fejbelőnek az online filecseréért, akor majd cserélik offline. Akinek annyira kell, úgy is megoldja... A többiek meg inkább nem is vesznek semmilyen zenét, nehogy emiatt bajba kerüljenek...
    Annak meg örüljenek, hogy olvasnak az emberek , akár "kalóz" könyveket is. Nem hitem volna, hogy ide jutunk egyszer. Húsz éve könyörögtek az embereknek, hogy járjanak könyvtárba, művelődjenek, ma a "szerzői jogokra" hivatkozva, kalóznak, bűnözőnek állítják be azt, aki "másolt, kalóz" E-book-ot merészel olvasni. Egyértelmű, hogy a nép tömeges elbutítása a cél világszerte...

  • szlovákiai hun
    #3
    Zeneipar? Közönség nélkül nincs ipar! Mi lenne ha a németek 1 hónapig nem mennének koncertekre, nem vennének egy "deka" számot se, nem hogy cd.ét, de szolidaritásos tiltakozásként viszont nem is töltenének le. Bizony mindjárt meglátszana, hogy ebben az esetben a zenész meg a kiadó lenne a leggyengébb láncszem!
  • Ferrer
    #2
    Mi az hogy zene..ipar?
    A zeneipar szóról nekem a kínai tömegtermelés jut eszembe :)

    De ha már mindenáron német zeneipar, akkor csak a kedvencem, a német szájbarágós tüc-tüc zene jut eszembe, ami 100, hogy nem ment volna olyan szép fejlődésen át 10 év alatt, ha nem lett volna netes fájlcserélés. Sőt, ha ezek a zenék nem érhetők el csúúnya netes illegális letöltésekből, akkor valszeg meg sem ismertem volna az előadóit, de más se, aki veszi ezeket/elmegy a fellépésekre. Szóval a zeneipar hülye.
  • Simaji
    #1
    Menjenek oda ahova gondolom...

    Bezzeg ha Én kitalálnék valamit amit később egy nagyobb cég ellopna akkor magasról leszarnák, hogy Én találtam ki és, hogy a szerzői jogok az enyémek...