17
  • Skyline
    "most tavasszal"..Blabla,egy két noname cucc amiben lesz dx10.1 támogatás...
    Amikben eddig volt azokál is nevetséges alig észrevehető (észrevehető egyáltalán??) különbségekkel..
    A demók szépek és jókvoltak (és tény frankó lenne ha megvalósítanák játékokban) de lévén nincs játékokban megvalósítás így parasztvakítás EDDIG és ahogy elnéztem az is marad (az a pár igencsak noname játék az komoly dx10.1 :DDD)
    ...
    Utoléri,meg max 10fps?:)
    Lol...Core 216 óta távol van a 4870 a gtx 260-asoktól TOXIC-om messze nem produkált olyat mint a jelenlegi kártya,mint mondtam sok játékban (mint pl fallout 3,persze ez sem mai,vagy akár fear 2--> egyik sem mai:D) kb 30 fps különbségek vannak a gtx javára a 4870 TOXIC-al szemben...
    Ennyi,nem érdekelnek a tesztek meg a hülyeségeid láttam amit láttam,elég is volt,biztos a géppel van a baj vagy nem értek hozzá és nem néztem meg minden driver lehetőséget amit ajánlgattak fórumokon.:)
  • Andrews2007
    Megjelent a Stormrise című RTS játék mely már csak a DX'0 és 10.1-el indul el Vistán. Sajna már fent van illegális módon is ahogy hallottam. Sokkal gyorsabban fog futni állítólag így és AA is lesz plusz speckó effektek.
  • jaspercry
    csak,már jöjjön valami games...
  • jaspercry
    de azért jobban cseng4870-4890re,mint a 8800-9800-x250 ,de szerencsére Nv lefujta az átszámozást.....
  • Sanyix
    Álmodj szépeket a designed for nvidia dx9 játékokkal :) (sajnos ezekből egyre kevesebb lesz, ha egyáltalán lesz még).
    A dx10.1 nem parasztvakítás, max a parasztoknak :D aki tudja mit tud, az támogatja, és tudja hogy jó(egyébként a békás techdemoban meg is mutatták mit tud). Egy full dx10.1-et kihasználó játékban (most tavasszal jönnek az elsők), bizony szép dolgok jöhetnek.
    Mellesleg a csak részben dx10.1-et támogató játékoknál is szép dolgokat lehet elérni, ha bekapcsoljuk az "ingyen" antialiasingot, ami ugye sajna dx10-ben nincs, ez gyönyörű példa a "parasztvakításra" hogy van antialising de valahogy alig csökkenti az fps-t :).

Egyébként az hogy meg sem közelíti az egy hülyeség. Még a régi dx9-es designed for nvidia játékokban is csak 10fps körüli különbség van, megbízható és számokkal bizonyított tesztek szerint. Az újabb játékoknál, meg egyre inkább az ati javára dől a mérleg. Minél újabb annál jobban, mivel fejlődés van, + az nvidia a fejlesztőket támogató pénzforrása elapadt :)
  • Skyline
    Mitől? A legkeményebb 4870 sem közelíti meg teljesítményben az új gtx260-akat....A 4870 toxicomat cseréltem le a mostani kártyámra játékonként bő 20-30 fps-el kapok többet (és 10 pénzel volt drágább a kari a 4870 toxicnál,a legtöbb alapórajeles gtx 280-at is veri húzás nélkül:) )), dx10.1-et lexarom akárcsak a mostani kártya physx-ét,mindkettő kihasználatlan parasztvakítás.
  • jozing
    csak egy sima túlhajtott Hd4870 lesz (lényegében). kiválogatták az RV770XT-ket meg a GDDR5-söket amik bírják a nagyobb órajeleket és annyi. az elején még arról is volt pletyka hogy 40nm-es lesz és 960 shaderes. na egy olyan HD4890 az utolsó szeget is beverné a GTX2xx koporsójába.
  • dez
    hát én aztán tényleg nem :) meg az Intel sem
  • dez
    Nem (csak) az, hanem inkább az IMC (prociba integrált memóriavezérlő, az Intel csak a Nehalemtől kezdve alkalmazza) és a procik közötti közvetlen kapcsolatot létrehozó Coherent HyperTransport (az új Opteronoknál v3.0, a korábbinál többszörös sebességgel -- az Intel ugyancsak a Nehalemnél kezdte alkalmazni a koppintását [ciki lett volna ezt is simán átvenniük, mint az AMD64-et, illetve licencdíjat sem akartam érte fizetni], azaz a QPI-t).
  • jaspercry
    ennyit számítana L3?(Xeon/Opteron)
  • WiZZaRD
    Hajrá AMD, senkinek nem hiányzik az intel monopólium...
  • dez
    Ezen lehetne vitatkozni, bár úgy világosabb lett volna, talán így sem helytelen, ahogy van.

De nézzük csak ezt a részt:

"a cég jelentős mértékben megnövelte a külső chipgyártó partnereinek szánt megrendeléseket, az év első két hónapjához képest ugyanis ezúttal jóval több szilíciumostyát szállítanak majd le a TSMC és az UMC számára."

Na hát ez itt teljesen rossz, mintha az AMD szállítaná az ostyákat a chipgyártóknak, és nem fordítva. :P Így már kész káosz az egész. :) [Egyébként az a "meg" nem kell oda a növelte elé itt -- főleg, hogy további növelés várható; legjobb lett volna jelen időben írni. De hát ez már profizmus lenne.]

Na, inkább nézzük az eredetit! Először is:

"Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) and United Microelectronics Corporation (UMC) have landed combined orders of 30,000 wafers (12-inch equivalent) for new AMD graphics processors"

A chipgyártók maguknak rendeltek szép mennyiségű (megmunkálatlan) ostyát, hogy legyen elég az AMD-nek készített chipekhez. Tették ezt azért, mert az AMD...

"According to the paper, AMD ordered less than 2,000 wafers for January and February, but the volume has doubled to 4,000-5,000 units this month. The graphics chip vendor is expected to place orders of 8,000-9,000 wafers with its Taiwan-based contract chipmakers for April, and the volume will climb to 10,000 units in May and June."

...megduplázta megrendeléseit márciusban, és azok további jelentős emelkedésére számítanak a gyártók, stb.

Aztán, a cím sem "kóser", mert hogy az AMD maximum mintapéldányokat gyárt a kártyákból. :P Mi van itt, tavaszi fáradtság? :) De akkor mi volt télen? :)
  • mamo33
    Megnövelta a megrendeléseit, a külső partnerei felé.
    Így lett volna helyes szerintem is.
  • mamo33
    Én most nevezek majd be egy 4870 Toxic-ra.
  • Me Ga
    "Az AMD alaposan megnövelte külső partnereinek szánt megrendeléseit, mivel a kereslet növekedésére számítanak"
    Akkor ez most hogy is van? Egy cég hogyan tudja megnövelni a partnereinek szánt megrendeléseit? Maximum a gyártást tudja növelni, a megrendeléseket nem...
    Szerintem.
  • Piel
    Annyi pénzem nincs, hogy kíváncsi legyek. Nálunk a 3870-es is szépen dolgozik, úgyhogy nincs kidobni való pénzem!
  • Szemjuel
    4890-re nagyon kíváncsi vagyok :P