66
-
2097 #26 Mennyi elvakult AMD fan :D lol
Az Intel-nek van elég pénze amúgy is licencelni a technológiát míg az AMD-ről ez mondható el. Viszont az AMD-nek nagyon kell a pénz. Egyébiránt azt se felejtsük el, hogy az Intel-nek van saját 64 bites technológiája csak jelenleg nem az övék a támogatott szóval ha nulláról kellene kezdeni akkor is az AMD járna szarabbul. -
mamo33 #25 Ez így van!!! Ott a pont! Nem kell besz@rni! -
readswift #24 hát én leszarom az intelt, AMDék meg remélem már régesrég mindent lefixáltak egymással az nvidiaval, handheldtől nextgenig : DD -
nirriti #23 Lehet én látom szarul a dolgot, de ha X64 only procikat nyomna csak az AMD akkor az összes 32 bites progi onnantól kukázandó volna nemde?
Mert tudtommal nem szoftveresen vannak jelenleg se az x64-ek x86-ban járatva...
-
#22 Szerintem ez akár pozítívul is elsülhet az AMD számára, mert hagyhatná az x86ot- és teljes x64 et tervezhetne, és jobb is lenne, mert már régóta itt az ideje a 64 bitnek... -
#21 Nyomi intel -
Rexhawk #20 szerintem egy uj független architektúrára gondolt, amivel kiválhatja az x86ot
volt pás ilyen próbálkozás a történelemben, de nem értek el vele sok sikert (leghíresebbek: powerpc.mips,arm,superh,openrisc), helyette specializált helyekre koncentrálnak pl.:
Powerpc található a konzolokban, a network hálózatoknál, szerverekben, autókban... -
Rexhawk #19 "Átadja a kapcsrajzot"
ASDASDASDASD ez jó vicc volt
gondolod, hogy kapcsolási rajzokat szoktak cserélgetni a gyártók csak ugy?? -
Alvarez999 #18 Istenem, ne írj ilyet, mett az EU még képes lesz komolyan venni. -
Alvarez999 #17 Nem egészen. Ha felmondják a keresztlicensz-szerződést, akkor az Intel sem használhatja tovább a 64 bites kiterjesztéseket. A szerződésbontás következményei az Intelre nézve nem változnak attól, hogy miért bontották fel azt. -
A1274815 #16 Felkéne lassan jelenteni monopoliummal való visszaélés vádjával az Intelt az EU Biztotságnál, ha másra nem is lenne jó, de legalább legombolnának pár milliót az Intelről, míg minden egyes utasítás a processzorában unistallálhatóvá nem tennés a konkurencia utasításai lazán telepíthetőek nem lennének. -
#15 x99 alatt mit értesz? valami csodalézerfegyvert?
-
#14 ez azért nem igaz, mert az intel az x86-64-et használhatná tovább- ő nem sért liszenszet. ellenben az AMD igen... valahogy.
ez igaz, hogy az intel pénzes, de most jelenleg a procijai is jobbak :S -
readswift #13 legyen az hogy az AMD mostantól X99 -et gyárt, a konkurenciát (zsintel) meg lecseréljük nvidiara :D akinek intel kell mehet macintoshozni , vagy tárgyalótermet renderelni larrabeevel a bürokrácia jegyében. -
haxy27 #12 Mindig a jobb gyöz??????????? hpteso ezt gondold át még egyszer.
Mondjuk mindig az őrösebb győz. Az intelnek rengeteg pénze van az AMDvel szemben így jóval őrösebb.
Nagyon nem értek egyet ezekel a licenszekel. én max 5 évig engedném védeni és utána mindenki számára elérhetővé tenném. Ennyi idő elég egy cégnek hogy kivegye a lóvéját amit bele ölet a fejlesztésbe. -
nkmedve #11 "As Intel licenses AMD the right to use the original x86 architecture (upon which AMD's x86-64 is based), these rival companies now rely on each other for 64-bit processor development. This has led to a case of mutually assured destruction should either company revoke its respective license. Should such a scenario take place, AMD would no longer be authorized to produce any x86 processors, and Intel would no longer be authorized to produce x86-64 processors, forcing them back to the now-obsolete 32-bit x86 architecture." Wikipedia -
kozmate #10 Mondjuk ha válaszként az Intel elbukná a 64-bites kiterjesztés licenszét akkor lenne nagy pislogás. Gyakorlatilag az Intel se gyártana semmit desktopra. -
nkmedve #9 Ezzel csak annyi a baj, hogy Intel is licenszel AMD-tol x64et. Biztos azzal vissza tudnak vágni ha nem lesz más megoldás. Intel nem enged x86 gyártást AMD-nek, AMD pedig x64et intelnek. Egyszóval leáll a teljes procigyártás:D -
#8 Pontosítok, izraeli fejlesztőbázisa (is) van.
Szerintem az Intel csak pénzt akar szerezni, nem érdeke, hogy az AMD tönkremenjen mert azonnal darabolnák az Intelt.
Link -
#7 Miért kéne átadnia az AMD-nek a licencelt technológiákat a gyártó partnernek? Átadja a kapcsrajzot, layout-ot (ill. ahogy ezt hívják félvezetõtervezésben), hogy nesze, kissárgák, ebbõl kérünk tizenöt millió darabot. Kissárgáknak nem kell tudniuk x86-ról, meg architektúrákról, meg szabadalmakról, meg egyebekrõl. Vagy igen? -
hpteso #6 haha =)) birom, hogy jatszadozik az intel az amd vel. :))) hat eleg mocsoksag de hat ez van, mindig a jobb gyoz. -
#5 Forras? -
#4 Jah, akkor mostantól szimpatikusabb lesz az amd... -
n3whous3 #3 Hogy a jó kurva anyját az Intelnek -
#2 Úgy tudom az Intelnek van izraeli érdekeltsége, az AMD mögé pedig az arabok álltak. Elég durva lesz ez most már. -
bmw #1 Intel parazik...