Caravaggio az egyik elsõ fényképész?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy miért lehetett rá szüksége, arról meg nem tudok megbízhatóan mit mondani. Lehet utálta az idõt fecsérelni az alakok arányos méretezésével és elrendezésével.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Sajna az elfogadott csúcs-mûvészet egyszerûen beleroppant a XX. szd-ba, valami beteges belterjes dologgá vált, ami elveszítette a kapcsolatot a tömegekkel.
És sajna az emberek pont ezáltal vannak kiszolgáltatva a féltehetséges hírnévre és pénzre hajtó emberkéknek, amikor ilyen fajta igényeiket akarják kielégíteni.
Szerintem
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Éljen Cagivamito a durrongatás a lágszóró östene! <#hehe>#hehe>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
2. Ha sötét is, akkor az nem zárja ki, h semmilyen alak sem jelenik meg. Pl. napfogyatkozás is megfigyelhetõ így, ahol általánosan sötét van, és egy fénykarika látható csak. Ráadásul felnagyítva.
3. Fejjel lefelé képet állít elõ, ha kész a vázlat a vásznat már meg lehet fordítani és úgy folytatni a munkát.
Szerintem.
Vagy erre?
Nem erre gondoltál?
Hogy az istenbe lehet egyáltalán bármi kapcsolatba hozni a camera obscuraval úgy õszintén?!
Vagy még mindig én értelmezem teljesen rosszul a cikket? <#szomoru1>#szomoru1>

<#worship>#worship>
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
de ha igy tudnék másolni biztos kurva sok munkám lenne...
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Te viszont nem nézted meg a képeit, mert akkor látnád, hogy NINCS olyan képe (max 1-2), amihez ezzel a technikával készített volna alapot (ha így jobban érthetõ...)
A képei nagyrészt vallási témájuak, zárt térben vagy háttér nélküli kültéren játszódnak. Kb. 2 kivételt tudok, de kétlem hogy azokhoz használta volna a camera obscura-t.
Itt van elvileg az összes képe, nézzétek meg.
Persze nem õ a Világ legnagyobb festõje, de a populáris kultúrában mondhatni etalon a maga stilusában.
Másrészt szerintem a vázlatai sokkal kevésbé mesterkéltek, mint az így készített festményei, mert azokon az alakok úgy néznek ki soxor, mintha kirakati bábúk lennének.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A hozzászólásomból neked az jött le, hogy szerintem fényképet készített?
Vázlatokat sokan nem készítettek.
A balkezességet meg szintén nem értem, egyrészt én nem találok szinte 1 képet sem amiben balkezesek lennének (pl wikipedian lévõk;
Amor Victorious, Szent Máté és az angyal, de a többi sem...), és azt sem, hogy ez miért magyarázná meg a balkezességet.. A kép nem csak tükrözve vetül ki, hanem teljesen elforgatva (fejjel lefele).

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem mindegy, hogy mire rögzítik, milyen szerekkel kezelik, és a vegyszereket milyen arányban használják. Mondjuk a festészet és a vegyészet, mint foglalkozás nem zárja ki egymást, de a cikk semmiféle részletet nem közöl. Ez egy kicsit így túl mitikus nekem.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Vagyis csalt a piszok kóklerje, majdnem azt csinálta, mint amikor egy óvodás kifest egy kifestõkönyet. Vagy amit a mostani legalja "portréfestõk" alkalmaznak, amikor egy fényképet vetítenek a vászonra és lényegében a fényképet másolják le ecsettel.
/Irónia