63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• norb82
    Ja értem, köszi:)
  • krisztiandzs
    Ez a Landkreis Glesien helyközi vagy városi jellegű pálya?
  • Tierhold
    a 765-ös csak nem szünnapokkor jár, próbáld ki szeptemberbe vagy Augusztus vége fele, ott lesz legalább is az egyik járat. A 766-os pedig csak vasárnap jár elvileg :)
  • kem001
    Cti-be így írtam be.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Zala Volán

[item]
    Zala_volan
    farbschema_tex1
    Zala_volan.dds
  • norb82
    Elsőre a Simple Streets telepítése a megoldás, akkor meglesznek az utak és az első hibaüzi is elmarad, a második az igazából csak néhány közlekedési tábla, nekem eddig fel se tűnt hol kéne lenniük.

Szaggatni szaggat, kicsit sok az objektum néhol, azzal így nemigen fogsz tudni mit kezdeni.

Menetrend meg valamiért csak a 763-764-nél van, 765-766-nál hiányzik.

Meg ami nekem feltűnt: a kanyargósabb részeken állandóan megpróbálnak az autók jobbról előzni.

De amúgy gyönyörű pálya, nekem nagyon tetszik.
  • rarma
    Aki próbálta már a Landkreis Glesien mappát,annak megjelennek ezek a hibák?
    1 : némely részen az út helyet zöld fű.
    2 : szaggat egy kicsit menet közben.
    Betöltéskor meg ezek.
    1 Kép 2 Kép
    Ezek hibákat lehet valamivel orvosolni?
    A válaszokat előre is megköszönöm.
  • Krisz995
    Ajánlom, hogy nézd meg az alábbi dolgot: Az O305höz adtak ki ilyen sablonokat, hátha ez segít a festés elkészítésében. :)
    Repaint Templates O305
  • Zoliikp
    Akkor a cti-vel lehet gond...

Egy gyors mázolás: (nem teljes, nincs kész)

• kem001
    Ugyan az.. Festés megjelenik, de tiszta "fényes" hatással.
  • Zoliikp
    Bocsánat, emlékezetből írtam.
    Menteni DDS DXT5 formátumban kell.
  • kem001
    Minden van, csak DBT nincs. DXT-t találtam Dxtbmp-ben.
  • Zoliikp
    Most próbáltam ki valamit:

A bal oldali egy +festés, és a jobb oldalon az, amiről "levettem" a tetőfeliratot.

DXTBmp --> MSPaint kombó, és mentés DBT5-ös dds-ként...
  • kem001
    Ugyan akkora a mérete, most néztem.
  • SnyperDv2
    :) Én se értek hozzá de szerintem szövegbe kell keresni a dolgot :D
  • Zoliikp
    Csak egy vélemény volt, mert a festészet sem az erősségem.
  • LMG123
    Tedd hozzá, hogy ha aránytalanul változik a felbontás. :D Ha mondjuk 1024x1024-ről lesz 512x512-esre kicsinyítve a textúra, akkor semmi nem változik. :)
  • SnyperDv2
    De ilyenkor jónak kell lennie csak keresztbe kasba van rajta textúra :D Mint amikor egyik ikarusba 90 fokkal forgattam képet és nem jöttem rá, hogy miért rossz :D
  • Zoliikp
    Ez a probléma akkor adódik, ha a szerkesztett tga-fájl felbontása megváltozik.
    Ilyenkor ugyanis "elcsúszik" a modell UV-ja, és az alpha csatorna.
    Szerintem.
  • SnyperDv2
    Hát ha külön fájlt készítettél akkor a busz model.cfg jébe és az újrafestések mappán belül is be kell írni asszem.
  • kem001
    Ezt hol tudnám megnézni?
  • SnyperDv2
    Én még nem csináltam de arra gondolok valahova nincs beírva a textura neve és csak a envmap.bmp-t látod :)
  • kem001
    Megpróbáltam átfesteni a Mercedes O305-öt, de ezüstös lett az egész busz. Mi okozza ezt a jelenséget?
  • SnyperDv2
    Köszi :)
  • ccv520
    Helyzetjelzők.
  • TNH
    Az alatt egy DFGT van. :D Én egy 435-öt csinálnék, csak hát más busszal nem lenne valami jó vele... :(
  • SnyperDv2
    Tudja valaki hogy a Raba oldalának alján csak prizmák vannak vagy helyzetjelzők ?
  • norb82
    És van aki még perverzebb, szerez egy MAN műszerfalat is:D

http://www.youtube.com/watch?v=vTG-n3_0PIQ
  • TNH
    Hú. Ha kidolgozott, én max 150-200-at mondanék, de lehet az alacsony.
  • Ikarusfan
    Modellezőktől szeretnék egy kis segítséget kérni; egy olyan oszlop esetében, mint amilyeneket a villamos, HÉV, nagyvasút használ (a zöld acél magyarul), megközelítőleg mennyi poly-nak kéne lennie? Úgy értem mi az a határ, ami fölött már részletes egy oszlop?
    (Anno a BVE-ben 10-20 felületből kihoztam egyet, azt hiszem itt egy kicsit több a szokásos )
  • atty707
    Ha a pénztárca számít, akkor Genius Twinwheel 900FF-et javaslom. Nekem is ilyen van, teljesen jól használható mind az OMSI-hoz, mind az ETS2-höz, de még a Project CARS esetén is tökéletesen használható.
    Link:
  • Routeres
    Ha még több pénzed van, akkor Thrustmaster T500RS, 1080 fokkal.
  • szikszaicsabi
    Thx!
  • TNH
    Ha kevés a pénzed, 33e-ért találsz Logitech Driving Force GT. A legjobb ár/értékben, nekem is ez van. Ha van bőven pénzed, akkor viszont G27.
  • Zoliikp
    Akkor próbáld ezt leszedni, és a mappával együtt az Anzeigen-be tenni.

Ha valamelyik pályához nincs tábla, akkor a Blanko.tga-t szerkesztve, mentve másként, majd pedig a HofEditorban a megállónévhez beírva tudod megadni.
  • Rapcat55
    Sziasztok!
    Milyen Steering Wheel-t ajánlotok az OMSI-hoz? Azt olvasgattam, hogy 900 fokban elfordíthatóban érdemes gondolkozni, ilyenről tudtok nekem linket dobni? Nagyon nem vagyok otthon kormány témában.
    Előre is köszi!
  • TNH
    http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=14196
  • szikszaicsabi
    Nálam egy hiba miatt nem elérhetőek a Youtube videók, szóval tudnál adni egy linket?(Már ha letölthető)
  • Routeres
    Úgy valahogy.
    A mod készítője olasz, a hangok meg egy belga O405-ből lettek felvéve.
  • TNH
    http://www.youtube.com/watch?v=a_cWSRd8IQU
    Azt hiszem, hogy a készítő olasz. (Márnem emlékszem, hogy hol olvastam.)
  • rarma
    Mikor letöltöttem a busz pack-ot,nem volt külön Rollband mappa,amit esetleg bemásoltam volna. A Anzeigen-ben nincs egy deka IK260H elnevezésű fájl sem. A bus fájl-ban azt nem tudom,mit kell pontosan nézni?
    De mellékelem a fájlt,ITT
    De mondjuk ha a mátrix fájlokat törlöm belőle, akkor gondolom,a mátrix kijelzős buszok nem fognak működni.
    De viszont idővel találtam egy táblás módot,a tábla átszerkesztése festése stb... az még rendbe van,de a hof fájlban miket kell átírni? és miket nem? Hogy esetleg működne vele. Ez az a tábla mód.