63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Mert arról volt szó, hogy jön egy patch, és vége az OMSI támogatásának, mert hű de nagyon csak a LOTUS-ra fognak koncentrálni?
  • kem001
    Talán mert a készítők nem ezzel foglalatoskodnak ilyenkor Ünnepek idején? Egyébként meg ott a Volvo 7700, szóval ne írd azt, hogy semmi nem jött ki.
  • matec1996
    Sziasztok srácok idény karácsonyra, hogy hogy nem kaptunk semmilyen "ajándékot" értem itt pl új busz vagy valami hasonló??
  • GTT436
    Hogyan lehetne a Volvo 7700 ajtó kinyitási delay-ét lecsökkenteni, illetve a utasok férőhelyének létszámát növelni?
  • gotama73
    http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=42034
  • dantre
    Van valami olyan link, ahonnan le lehet szedni a lentebb belinkelt Volvo-t ?
    Mert az oldalon lévő regisztrációnál elakadok....
    köszi
  • bpi 773
    nemtudom nem én csinaltam énis csak kaptam:)
    viszont segitséget szeretnék kérni! aki tud kereszteződéseket modellezni (egy objektbe megcsinalni) az kérem irjon mar ram:) fontos lenne.
  • Gyozo13
    Viszont! :) Írtam privátban.
  • Babszemzozo
    Viszont ! :D
    Nagyon jól néz ki ! :) esetleg letölthető lesz majd valamikor ez a festés hozzá ? :)
  • bpi 773
    Boldog karácsonyt mindenkinek!:)
  • bajusza
    Minden Kedves Fórumozónak Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! Vigyázzatok Magatokra!
  • gotama73
    Véleményem szerint egy igen színvonalas busszal lettünk gazdagabbak. http://balkansimulacije.net/forum/volvo-7700-t3641.html
  • Edmond14
    Sziasztok! Ezt a hibát hogyan lehet orvosolni? A karakterek a kijelző tetején vannak, nem a közepén.
    OMSI+ féle Vultron módosítás
  • trexomsi
    Nagyon szépen köszönöm! :)
  • Ikarusfan
    Mindennek külön kell lennie, amit animálni fogsz. Az ajtók, a kerekek, az összes mozgó alkatrész (ablakok, ablaktörlő, szellőző, műszerfal elemek, pl. kapcsolók, visszajelzők). Az üveg felületeket külön kell szedni mindenképpen. Célszerű a modellt is különálló részekre szedni, hogy ha valamit alakítanál, ne az egész modellt kelljen cserélni, emellett azért is fontos szétszedni a modellt (külön a kasztni, külön a visszapillantók, külön a díszlécek és keretek pl.), mert a túl nagy modellfájlokat nehezen viszi a konvertáló, meg esetleg a géped is.
  • trexomsi
    Heló! Ha szeretnék készíteni egy buszt, akkor mivel kezdjem? Néztem mások modelljeit, és ott Az ajtók, kerekek külön voltak. Miket kell még külön lemodellezni?
  • trexomsi
    A Dózsánál is van a vízművek mellett :D
  • nemeza
    Akkor egyszerűbb a dolog, ha csak az idő és a hőmérséklet kell :)
  • Gonosz Ördög
    Üdv!
    Egy kisebb infóra lenne szükségem már aki tudja,hogy a Ikarus 255.70 busznál hogy van elnevezve a forgalmi rendszám fájlja a modell mappában a .o3d fájlok között ? Mert .rsz néven nem találok olyat.
    Azért kérdezem mert,egy régi Ikarus festéshez szeretnék készíteni odavaló régi fehér rendszámot .
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • Ikarusfan
    Hajjaj, ha tudnád hogy csináltam :D

Csináltam egy textet, azt ráraktam egy hengerre, és az forog. Statikus kép és ennyi. A másik dolog, hogy a pálya egy régebbi állapotát, 2013 és azelőtti kort csinálom, így annyira nem játszik a felújított óra, bár a régin is kint volt az idő meg a hőmérséklet.
  • Simeon85
    Jó reggelt kívánok !
    Szeretnék kérni egy kis segítséget két dologban.
    Első honnan tudnák letölteni busz kijelzőkhöz (Új man és C2 ) magyar betű készletet
    hogy rendesen ki tudja magyarul írni.
    Második kérdésem az lenne hogy a Solárisnak hogy tudom beállítani a 4 ajtót billentyűzetről tudja vezérleni kerestem de nem találtam.
    Előre is köszönöm a segítséget
  • nemeza
    "Az óra a közeljövőben nem csupán egyszerű szövegeket, hanem egyszerűbb grafikákat, mozgó ábrákat is meg tud jeleníteni jó minőségben, mivel felbontása aránylag nagy, 1312x64 darab képpontból áll, így nem csak az aktuális időt és hőmérsékletet, hanem a névnapokat is kijelzi majd. Ha ezek az információk kétszer körbefutottak a hengerforma kijelzőn, a Samsung logóját vagy egyéb promóciós ábráját fogja megjeleníteni színesben. A Samsung szerint nem reklámszlogenek vagy hirdetések, hanem a cég logóját tartalmazó imázsépítő képek fognak megjelenni az órán, amelyek nem lesznek irritálóak a járókelők számára." (forrás: http://budapestfigyelo.reblog.hu/forgoora-vagy-reklamoszlop-epul-a-nyugati-teren)
    Ezt elvileg le lehet scriptelni. Szerintem akár Martin is megcsinálja, ha van rá kedve.
    Az aktuális idő és hőmérséklet script már megvan (2013.11 - G.Gabe objektumhoz készült script)
    Névnapokat hozzá lehet éppen adni praktikusan egy hatalmas if szerkezeten keresztül.
    Egyébként szerintem érdekes lehetne egy ilyen alap osc, amiben csak a magyar névnapok vannak benne.

wimpel.osc -met alapul lehet hozzá venni - abban benne vannak a magyar nemzeti ünnepek.

digitora_szoveg - a stringvarlistben kell lennie - a mostani szöveget is kiírtad valahogy :)
    A varlistbe kerülő változókat szerintem megtalálod
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

(L.S.Time) 3600 / (S.L.digitora_ora)
    (L.S.Time) 3600 % 60 / (S.L.digitora_perc)
    (L.S.Weather_Temperature) (S.L.digitora_homerseklet)

(L.L.digitora_homerseklet) " 2" $IntToStrEnh " oC" $+
    (L.L.digitora_ora) " 2" $IntToStrEnh ":" $+
    (L.L.digitora_perc) "02" $IntToStrEnh $+
    (S.$.digitora_szoveg)

Utoljára szerkesztette: nemeza, 2016.12.17. 22:47:28
  • nemeza
    Az internetes zaklatás bűncselekmény! Remélem tisztában vagy vele, hogy adott esetben csúnyán megnézheted magad már 14 fölött!
    Másrészt ha valamit szeretnél, akkor legtöbbször nem érdemes azt a kezet csapkodni és köpködni, ahonnan várod azt a valamit. Legyen az étel, fizetés vagy csak egy játékkiegészítő..
    --
    Ennyi erővel inkább kezdj el beletanulni türelmesen. Lehet pályát építeni, objektumokat / buszt modellezni, hangot felvenni, textúrákat fotózni, programozni ...

Ha nagyon unatkozol, akkor kezdj el egyszerű objektumokat modellezni, és hogy ne csak bent ülj a szobában, menj el fotózni textúrákat, meg minden mást. Ha sikerül megcsinálnod egy tűzcsapot ivócsappal (szerintem ilyen objekt még nincs :) ) akkor már mehetsz bonyolultabb felé. Ráadásul ezt fel is lehet használni pályában. Pl. Blahán van ilyen nyáron.
  • padarmartin
    Nem is azzal volt a baj, hogy belerakta, mert rakja, felőlem azt csinál vele amit akar, a kiadáson kívül. Inkább azzal volt a probléma amit leművelt (kamuprofilok, zaklatás, a nevemben irkált embereknek és még lehetne sorolni.) Készül a FUTÁR, szeretném is egyszer majd kiadni, de az biztos, hogy nem a közeljövőben lesz.
  • adatkabel1007
    Ennek örülök. Attól féltem leállt a projekt. Sok sikert és kitartást a készítőknek
  • alfa_localo
    A készítő saját joga eldönteni, hogy kiadja-e a saját munkáját, vagy sem.
    Teljesen meg lehet érteni, hogy nem adja ki a futárt, te is jól tudod, hogy miért. Miattad én egy üres txt-t sem adnék ki, mivel azt is ellopnád, felraknád YouTube-ra, és aláírod, mint "készítő". Innentől kezdve nincs több kérdés, hogy egyes munkák miért nem kerülnek ki.
  • Ivonole
    Mert?
  • padarmartin
    Készül.
  • adatkabel1007
    Hello mindenkinek!

Van valami hír a XV.-IV. kerületi pályáról? (https://www.youtube.com/watch?v=ZMYoGEypkeo)
  • matec1996
    Sziasztok mi miatt lehet az, hogy nem tölti be az időjárást?? Pedig folyamatos internet kapcsolatom van
  • Ikarusfan
    Ha ahhoz értenék ;)
  • gabesz012
    Sokmindent elszúrtak azzal. A túl érzékeny fék is javítva; most ha lepadlózom, sem akar megállni. Minőségi munka. :D Lehet várni és reménykedni, hogy Morphi ezt is kezelésbe veszi...
  • nemeza
    Szuper! Azért a dátum + időt is ráírod? :)
  • nemeza
    Gondolom valamit elszúrtak a kerék animációjánál.
  • Edmond14
    Az AGG 300 Addonnak 1.2-es verziójában meg van csinálva a szimplacsuklós (AG330) busz is. Más is tapalsztalta, hogy a hátsó rész kerekei nem forognak egyáltalán. Csak egy helyben állnak, kvázi csúsznak az úton. Erre nem tud valaki valamilyen megoldást?
  • Ikarusfan
    Egy kis apróság a pályához még:

• gibanica
    here it goes. :)

Utoljára szerkesztette: gibanica, 2016.12.12. 14:47:45
  • bajusza
    alakul nagyon.
  • Sebast
    Nagyon szépen néz ki.
  • Ikarusfan
    Így vizsgaidőszak előtt nincs jobb, mint a legszemetebb épületeket lemodellezni: