63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Norbesz23
    Nekem is hibát ír ki.
  • ZsomborL
    Nekem zugriffel.
    Mégpedig Voith_DIWA.osc.
  • nemeza
    Ameddig eddig eljutottam a Citaro-val, azt elolvashatjátok / megnézhetitek és letölthetitek itt:
    gsmmedia fórum > omsi társalgó
    Egy új, Voithos, ibises buszt ad hozzá a meglévőkhöz

• ZsomborL
    Mercedes Benz O530 Citaro-Kisalföld Volán

Letöltés
  • nemeza
    Egyébként az is megoldható! Ugyanaz legyen a fájlnév, egy fix végződéssel pl.Hosok_tere-hez Hosok_tere_#sights. A _#sights.wav-ot is le kell játszani, ha van ilyen.
  • Zoliikp
    Bocsáss meg, de én nem tervezem ezt a fajta bemondást.
    Ha megnézed, akkor egy felvetésre reagáltam...
  • norb82
    Szerintem egyszerűbb ha összevágod egybe a saját hangfile-odat a megállóbemondással és az egészet azon a file néven teszed be ami az eredeti megállóbemondásé volt. Real player editorával, Windows Movie makerrel, akármivel meg tudod csinálni.
  • Zoliikp
    Szerintem az a része "egyszerűbb", de a kolléga városnéző-típusú bemondásokat akar hozzátenni. Pl:
    -Hősök tere -- > itt található a Millenniumi Emlékmű, és a világhírű múzeumok, stb...

Tehát a megállóhoz kapcsolódó tájékoztatás.
    Azt hiszem, hogy a scriptben sorszámozás alapján mondja be, de ez nem biztos...
  • ZsomborL
    Nem valami nagy szám,de a Szabolcs Volánnál van ilyen festésű busz,igaz az Rába :)

• Pelsodriver
    Nem tudja valaki, hogy a CD Galaxis is fogja-e forgalmazni az OMSI 2-t? Azért lenne jó, mert ők a leggyorsabbak a kiszállításnál.És ez itt most nem a reklám helye, egyszerűen ez a tapasztalatom.
  • Renault Agora
    Sziasztok! Kicsit festegettem a Citaro-t. Tudom nem lett olyan jó de szerintem nem rossz. Üdv.
  • bpo 381
    Szép hétvégét mindenkinek!
    Elkészült Börzsönyhöz az új menetrend Routeres engedélyével

változások:
    -teljes menetrend változás
    -1 forgalmi szinte az összes vonalat bejárja
    -Mnosztra helyi közlekedése a város méretéhez megfelelően 30-60 perces ütemesített menetrend szerint közlekedik az eddig 15-30 perc helyett
    Letöltés/Download:
    Innen
  • nemeza
    Ha olyasmi kell, hogy "A következő megálló", akkor csak egy fix hang fájl szükséges. Ezt le kell játszatni (tudni kell a hosszát - időben). Ezt leszámolni, majd utána bemondani a következő megállót.

Le tudom scriptelni, szerintem nem para.
  • Zoliikp
    Ez egy bonyolultabb, összetettebb feladat, mint egyszerűen csak bemásolni.
    Ugyanis nem pálya, hanem IBIS-függő, hiszen az "felel" a működésért. Elemezned kellene a Hamburghoz kiadott buszt, ott külön mappában van, és meg van a script módosítása is. Azt viszont nem tudom, hogy más busznál hogy lehet beépíteni.
    Sajnos nem elég a script másolása, hiszen vannak benne olyan utasítások, amelyek az alapban nincsenek meg...
  • Omsifan1225
    Nincs mit , remélem máskor is tudok segítségedre lenni :)
  • Martinez01
    Köszönöm.
  • bazsiihmv
    már csak egy szkt-s festés hiányzik.
  • Omsifan1225
    Tessék parancsolni :)
    Ebben a fájlban benne van a Börzsöny 1.0 Rollband-ja is , meg az 1.1-esé is :))
  • aerolive
    Lehet máshogy is lenyomni? :)

Amúgy valami baj lesz itt magával a programmal, mert most már az automata se reagál a D-re se, csak az N-re (féket nyomom)
  • YoGabN
    teljesen nyomd be
  • aerolive
    Az O530 manuálissal hogy lehet elindulni? Nem reagál a váltógombokra, nyomom a féket is, D-t re se csinál semmit.
  • norb82
    Benne van a Börzsönyben....
  • Martinez01
    Üdv!
    Valaki fel tudná rakni a Börzsöny Rollbandjait?
    Setra-hoz, meg a BKV-s Ikarus-hoz kellene. Köszönöm
  • Rasy
    Lenne egy olyan problémám, hogy nem tudom egy adott pályának hol vannak a hangos utastájékoztatónak a sorrendjei, tehát nem a bemondások .wav-jai. Konkrétan szeretnék hozzáadni a tájékoztatásnak pár hangot, hogy a következő megálló előtt még mondjon valamit, már megcsináltam a hangfájlokat a sound mappába
  • Omsifan1225
    Lenne hozzátok egy kérdésem : ( Tudom , lehet hogy már volt párszor... :/ )
    Pontosan mennyibe is fog kerülni a Steam-en a letölthető verziós OMSI ?
    És ugyanannyi lesz a dobozos is ? :)
    Szerintem mindenesetre örüljünk , hogy egy nappal hamarabb kiadják az OMSI , már ha kiadják... :) ( Főleg hogyha már novemberről decemberre halasztották az időpontot ... )
  • Routeres
    A videókon ENB moddal tolta valamelyik srác azt hiszem, de néhány text tényleg új, és élesebbnek tűnik.
  • CoDriver
    Egyben válaszolok ha nem gond :)

Routeres: Szerintem az OMSI1-es beállítás lesz továbbra is a nyerő, de ugye ezt nem tudjuk, hisezn mindenki az égre esküszik hogy a kész játék 100.000X jobb... a kiinduló pontnak jó. Viszont Én észre vettem a videókon, mint hogyha egy fokkal élesebb lenne maga a játék?
    Ubi52: Azt sajnos senki nem árulta el, hogy miért csak megerősítették a moderátorok, hogy nem kacsa. valószínűleg a Steam miatt...
  • Ubi52 #45677
    Mindenesetre elég érdekes ez az egész... Azt lehet tudni, hogy miért jött előre egy napot a kiadás dátuma? (Google fordító nem segített na meg a nagy német tudásom se. :) )
  • Routeres
    Ez elég össze-vissza.
    Tile-ok számát 2-re, 3-ra, AI-k számát 100-ra, buszokét 15-re, és máris van plusz sok fps-e.

Az árnyékok meg szépek, és tényleg tök más atmoszférát kölcsönöznek a játéknak, de -15-20 fps... Felvételnél nem életbevágó fontosságú.
  • CoDriver
    Sokan azt nem érik, hogy az Aerosoftnak van saját tesztelő gárdája és akkor erre miért volt szükség. Julian is jó videót csinált és nála van szaggatás a videói között, ha jól rémlik. Az nem derült ki, hogy mikor béta, de nagy tételben fogadnék rá, hogy gamescom utáni és ez azért nem volt olyan rég...
  • CoDriver
    Ez egy topickban lévő képcsokor a beállításokról:
    http://www.directupload.net/galerie/359433/Tf98584ZIl/0
  • Ubi52 #45673
    Az Aerosoft miért nem Marcellékat kérte meg, hogy válasszák ki a béta-tesztelőket?! Aerosoft-ot ennyire nem érdeki, hogy leírják a játékukat ezek miatt?! Talán az egyetlen normális tesztelő Freddy LP.....
  • RoxorHUN
    Ennek a Mercedesnek jól áll a Nógrád festés.
  • RoxorHUN
    Elkészült a Gemenc Volános festés.
    Letöltés

[IMG]http://[/IMG]
  • Routeres
    Mondtam én, hogy a beállításai voltak rosszak.
    Nem tudta, hogy ez nem az a játék, ahol mindent csutkára kell húzni, mert akkor lesz szép és jó. Butuska... :)
  • ZsomborL
    Lesz 3 ajtósra is helyi Nógrád festés :)
  • CoDriver
    Egy kis OMSI2 így péntek estére:

Kiderült egy-két turpisság a beta verziókról:

1. Igényelni lehetett béta verziókat az aerosofttól tesztelés miatt.
    Ebből elég nagy zúgás lett a hivatalos fórumon ugyanis, olyanok is igényeltek béta verziót akik nem is ismerték előtte az OMSI-t és youtube népe előtt ordibál, káromkodik és szídja a programot.
    2. Felkerült a netre a kézi könyv, nem igazán lehet belőle kihámozni dolgokat szerintem...
    3. Felrakot egy teszelő képeket a beállításairól, szinte minden csutkára húzva, ha jól emlékszem Ő volt a 32GB ramos emberkénk.
    4. Az látszik kb az 50. különböző! videó után, hogy főleg az 5-ös vonal Ruhleben felé erősen foghíjas ez kb annyit tesz ki, hogy az úton kívül és egy két épületen kívül nincs semmi!!
    Volt olyan videó, ahol azért erég erősen szaggatott a játék Rathaus Spandaunál ahol eltűnt maga a Rathaus a játékban majd vissza töltött hirtelen?!
    5. A csuklós busz "rángatása" valószínűleg kikapcsolható, mert volt olyan tesztelő akinél ez nem volt tapasztalható (billentyűzetről volt vezetve).
    6. A buszok a videók alapján 95%-osak lehettek a bétában és szerintem nagyon is rendben van ez a része.

Na és pár link:
    Már bezárt béta topic, kicsit elfajúlt az anyázás...,de itt találhatóak a videók, képek nagy része linkesítve!
    http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=18254&pageNo=12
    Kézikönyv Angol verzió:
    http://cdn4.steampowered.com/Manuals/252530/Manual_OMSI2_EN.pdf?t=1385643467
    OMSI2 trailer Freddy LP-től
    http://www.youtube.com/watch?v=7vIvOAfYVbo

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

• YoGabN
    Megsúgná valaki, hogy a menetrendet hogyan lehet változtatni, sűrűbbé tenni? agy meló?
  • kriszi94
    Pécsen van 2db 3ajtós, lehet hétvégén kreatívkodok valamit. :D
  • Apocalipto
    Hű, ez de perverz...kár hogy sose volt ilyen kocsink, pedig de jó is lenne..