OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a Vollmatrix modot honnan lehet letölteni?
Akinek fenn van a Vollmatrix mod az ne is várja hogy mûködjön zugriffelni fog 😄

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

Omsifan1225
Az addig oké , hogy nem felülírni kell , hanem picit megváltoztatva másoljuk be... 😊 ( Na de most jön a hülye kérdésem )
De hol kell javítani az elérési utat ? 😊

ZsomborL
Mondjuk nekem még továbbra sem jó..
Nem értem mit kell módosítani. 😊
Nem tudnád feltenni amit módosítottál?

---->citybusseshu.wix.com/omsi ---->facebook.com/OMSIBussesHU

Valamikor régen említettem, hogy az ilyen fajta kiegészítõket kicsit módosítva kell bemásolni.
Nem felülírni a meglévõket, hanem az újat picit változtatva bemásolni, és javítani a megfelelõ helyen az elérési utat.
Én így tettem, és ezer köszönet Nemeza munkájáért:

olimano2222
(szerintem) ennél nem stimmel valami Line Távolsági ékezet nélkül kellene ott lenni

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

wollnerd
Nekem sajnos nem jó! Zugriff hibát dob a terep betöltésnél. kép a spoilerben:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Rövid logfile tartalma: (az uccsó sor gyanús!)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

====================
Start logging
====================

Date: 2013.11.30.
Time: 22:09:52

0 22:10:01 - - Warning: Did not find texture file "30er_reihensiedlung01.bmp"!
1 22:10:01 - - Warning: Did not find texture file "SD_Rad_v.bmp"!
2 22:10:01 - - Warning: Did not find texture file "reifen.bmp"!
3 22:10:05 - - Warning: Did not find texture file "path_car_1.bmp"!
4 22:10:10 - - Warning: Did not find texture file "texture.tga"!
5 22:10:10 - - Warning: Did not find texture file "Snow_1.bmp.001"!
6 22:10:11 - - Warning: Did not find texture file "KER_2.tga"!
7 22:10:11 - - Warning: Did not find texture file "KER_2.tga"!
8 22:10:12 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
9 22:10:12 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
10 22:10:12 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
11 22:10:12 - - Warning: Did not find texture file "text.bmp"!
12 22:10:14 - - Warning: Did not find texture file "JARDA.bmp"!
13 22:10:16 - - Warning: Did not find texture file "KER_2.tga"!
14 22:10:16 - - Warning: Did not find texture file "KER_2.tga"!
15 22:10:16 - - Warning: Did not find texture file "JARDA.bmp"!
16 22:10:21 - - Warning: Did not find texture file "ZIEL.tga"!
17 22:10:26 - - Warning: Did not find texture file "Asphalt_line.bmp"!
18 22:10:51 - - Warning: Scheduled AI error: Line Távolsági, tour 9 has no valid AI vehicle group!

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

YoGabN
köszönet!😊

Haters gonna hate!

hello elnézést kérek a zavarásért megszeretném kérdezni hogy hogy készen van e a kunság volán festés várom válaszod

szia
Szerkesztõben (OMSI Editor) Tracks & Trips fülön 'Edit timetable' gombon.
Nem túl egyszerû, így jó szórakozást hozzá!

Omsifan1225
Szintúgy nekem is ugyanez miatt problémázik az OMSI ...

Tappancs83
valki, akárki nem tud vlami tanácsot adni, miként tudnám megoldani a problémámat? Vagy csak a videó nem elég világos? Bár szerintem elég világosan látszik a videómból, hogy mi bajom van a modellel. Egy topik is megfelelne, ha valaki tudna ajánlani egyet, ahol hasonló problémákkal foglalkoznak. Ötletem volna, hogy mit kellene csinálni vele, csak az a gond, hogy annak a kivitelezéséhez programozói tudás is szükséges, amivel én sajnos nem rendelkezek. Tud valaki segítwni bármilyen formában?

Fő Tappancs az eurotruck simulator 2-ből a Tappancs nevű cégtől

YoGabN
valaki? :/

Haters gonna hate!

gcs7e7
Vollmatrixos változat lesz?

bpo451
Ugyanúgy zugriff

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

nemeza
nekem benne volt a letöltött fájlban. Csak átírtam.
Nem, csak a kerifiam. :-D

Amúgy bocsi a nagy képért, ezt még gyakorolnom kell.
Semir Gerkhan erre járt😄

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Hát itt történt egy kis gebasz
Norbesz23
Nekem is hibát ír ki.

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

ZsomborL
Nekem zugriffel.
Mégpedig Voith_DIWA.osc.

nemeza
Ameddig eddig eljutottam a Citaro-val, azt elolvashatjátok / megnézhetitek és letölthetitek itt:
gsmmedia fórum > omsi társalgó
Egy új, Voithos, ibises buszt ad hozzá a meglévõkhöz

ZsomborL
Mercedes Benz O530 Citaro-Kisalföld Volán

Letöltés

nemeza
Egyébként az is megoldható! Ugyanaz legyen a fájlnév, egy fix végzõdéssel pl.Hosok_tere-hez Hosok_tere_#sights. A _#sights.wav-ot is le kell játszani, ha van ilyen.
Bocsáss meg, de én nem tervezem ezt a fajta bemondást.
Ha megnézed, akkor egy felvetésre reagáltam...
Szerintem egyszerûbb ha összevágod egybe a saját hangfile-odat a megállóbemondással és az egészet azon a file néven teszed be ami az eredeti megállóbemondásé volt. Real player editorával, Windows Movie makerrel, akármivel meg tudod csinálni.

Szerintem az a része "egyszerûbb", de a kolléga városnézõ-típusú bemondásokat akar hozzátenni. Pl:
-Hõsök tere -- > itt található a Millenniumi Emlékmû, és a világhírû múzeumok, stb...

Tehát a megállóhoz kapcsolódó tájékoztatás.
Azt hiszem, hogy a scriptben sorszámozás alapján mondja be, de ez nem biztos...
ZsomborL
Nem valami nagy szám,de a Szabolcs Volánnál van ilyen festésû busz,igaz az Rába 😊

Nem tudja valaki, hogy a CD Galaxis is fogja-e forgalmazni az OMSI 2-t? Azért lenne jó, mert õk a leggyorsabbak a kiszállításnál.És ez itt most nem a reklám helye, egyszerûen ez a tapasztalatom.
Sziasztok! Kicsit festegettem a Citaro-t. Tudom nem lett olyan jó de szerintem nem rossz. Üdv.

Szép hétvégét mindenkinek!
Elkészült Börzsönyhöz az új menetrend Routeres engedélyével

változások:
-teljes menetrend változás
-1 forgalmi szinte az összes vonalat bejárja
-Mnosztra helyi közlekedése a város méretéhez megfelelõen 30-60 perces ütemesített menetrend szerint közlekedik az eddig 15-30 perc helyett
Letöltés/Download:
Innen

nemeza
Ha olyasmi kell, hogy "A következõ megálló", akkor csak egy fix hang fájl szükséges. Ezt le kell játszatni (tudni kell a hosszát - idõben). Ezt leszámolni, majd utána bemondani a következõ megállót.

Le tudom scriptelni, szerintem nem para.
Ez egy bonyolultabb, összetettebb feladat, mint egyszerûen csak bemásolni.
Ugyanis nem pálya, hanem IBIS-függõ, hiszen az "felel" a mûködésért. Elemezned kellene a Hamburghoz kiadott buszt, ott külön mappában van, és meg van a script módosítása is. Azt viszont nem tudom, hogy más busznál hogy lehet beépíteni.
Sajnos nem elég a script másolása, hiszen vannak benne olyan utasítások, amelyek az alapban nincsenek meg...
Omsifan1225
Nincs mit , remélem máskor is tudok segítségedre lenni 😊

Martinez01
Köszönöm. <#worship>

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

már csak egy szkt-s festés hiányzik.

Omsifan1225
Tessék parancsolni 😊
Ebben a fájlban benne van a Börzsöny 1.0 Rollband-ja is , meg az 1.1-esé is 😊)

aerolive
Lehet máshogy is lenyomni? 😊

Amúgy valami baj lesz itt magával a programmal, mert most már az automata se reagál a D-re se, csak az N-re (féket nyomom)

YoGabN
teljesen nyomd be

Haters gonna hate!

aerolive
Az O530 manuálissal hogy lehet elindulni? Nem reagál a váltógombokra, nyomom a féket is, D-t re se csinál semmit.

Benne van a Börzsönyben....

Martinez01
Üdv!
Valaki fel tudná rakni a Börzsöny Rollbandjait?
Setra-hoz, meg a BKV-s Ikarus-hoz kellene. Köszönöm

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

Lenne egy olyan problémám, hogy nem tudom egy adott pályának hol vannak a hangos utastájékoztatónak a sorrendjei, tehát nem a bemondások .wav-jai. Konkrétan szeretnék hozzáadni a tájékoztatásnak pár hangot, hogy a következõ megálló elõtt még mondjon valamit, már megcsináltam a hangfájlokat a sound mappába

Omsifan1225
Lenne hozzátok egy kérdésem : ( Tudom , lehet hogy már volt párszor... :/ )
Pontosan mennyibe is fog kerülni a Steam-en a letölthetõ verziós OMSI ?
És ugyanannyi lesz a dobozos is ? 😊
Szerintem mindenesetre örüljünk , hogy egy nappal hamarabb kiadják az OMSI , már ha kiadják... 😊 ( Fõleg hogyha már novemberrõl decemberre halasztották az idõpontot ... )

A videókon ENB moddal tolta valamelyik srác azt hiszem, de néhány text tényleg új, és élesebbnek tûnik.
Egyben válaszolok ha nem gond 😊

Routeres: Szerintem az OMSI1-es beállítás lesz továbbra is a nyerõ, de ugye ezt nem tudjuk, hisezn mindenki az égre esküszik hogy a kész játék 100.000X jobb... a kiinduló pontnak jó. Viszont Én észre vettem a videókon, mint hogyha egy fokkal élesebb lenne maga a játék?
Ubi52: Azt sajnos senki nem árulta el, hogy miért csak megerõsítették a moderátorok, hogy nem kacsa. valószínûleg a Steam miatt...
Mindenesetre elég érdekes ez az egész... Azt lehet tudni, hogy miért jött elõre egy napot a kiadás dátuma? (Google fordító nem segített na meg a nagy német tudásom se. 😊 )

| Aerocool Strike-X One, Intel Core i5 3330 3.0Ghz, ASRock Z77 Extreme 4, ASUS GeForce GTX560 DirectCUII OC 1GB, 10GB RAM 1333Mhz, Logitech G25 |

Ez elég össze-vissza.
Tile-ok számát 2-re, 3-ra, AI-k számát 100-ra, buszokét 15-re, és máris van plusz sok fps-e.

Az árnyékok meg szépek, és tényleg tök más atmoszférát kölcsönöznek a játéknak, de -15-20 fps... Felvételnél nem életbevágó fontosságú.
Sokan azt nem érik, hogy az Aerosoftnak van saját tesztelõ gárdája és akkor erre miért volt szükség. Julian is jó videót csinált és nála van szaggatás a videói között, ha jól rémlik. Az nem derült ki, hogy mikor béta, de nagy tételben fogadnék rá, hogy gamescom utáni és ez azért nem volt olyan rég...