OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szabii98
nemlehet hogy túl nagyok az FPS droppok?
én 30fps-re állítottam, nem akadozik
mondjuk picit erõsebb a gépem😄

I met God. She's black

tmartin
Netreg2: Igen tudom. Igazából azért van fent 64 bites mert hamarosan bekerül még 4 giga memória (ha minden jól megy) és nincs kedvem ismét újrahúzni a rendszert. 😊
A videókártyán már gondolkoztam, hogy beruházok egy újra, viszont igazából csak az omsi az ami nem fut megfelelõen egyenlõre. A másik egy-két játék ami miatt az asztali gépem van azok tökéletesen futnak. Így nem biztos, hogy többtízezres kiadást akarok csinálni azért a játékért ami még lehet, hogy úgy se javulna. 😄 (Mert különben meg laptopot használok, az asztali csak játékra van)

szabii98: Routeres árnyék nélküli beállításaival van olyan 35-40 FPS-em, de így is akad a dolog. 😄

IntelŸ Core™ i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

szabii98
beállításokkal van ennyi fps-ed?

I met God. She's black

Egyébként nekem is inkább a videokártya a limit az Omsi futásban (éjszakával, esõvel vannak fõleg gondjaim) az 1-nél a 3D Analyzer nevû progi ezt tökéletesen megoldotta, a 2 viszont nem indul azon keresztül (abszolút semmi nem történik)

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Sziasztok!
Abban kérnék segítséget,hogy valahol elõrébb olvastam,hogy az OMSI2-ben hogy kell beüzemelni az EDITOR-t,de most nem találom?
hali netreg figyu igy csináltam hogy:
-beléptem a mapsba és ailistbe be írtam a kiváni való buszt
de nem jeleniti meg a menetrendnél de hát nincs ott csak a manok

Igen, 4 giga ramtól érdemes a 64-est használni. (mert a 32-es nem kezel annál többet)

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Tmartin megértem a problémádat, de 2GB ramhoz szerintem 32bites Windows elég. A 64bites sokkal több erõforrást igyényel. A GT440 kártya picit szerintem gyengus, így neked nem a processzorral van gondod, az tök jó, hanem inkább VGA limites nálad az Omsi 2.

i7-3770 / 16GB / GTX970 / 500Gb SSD / Win10 64bit / Logitech G27 / UE40HU6900

Csak hogy az OMSI 2-vel kapcsolatban valami pozitívat is lehessen olvasni, örömmel jelentem, hogy sikerült Kispest valós domborzatát és mûholdas képét az Editorba varázsolni. Sok látnivaló ugyan nincs rajta, mert eléggé sík terep, de azért a lényeg látszik.

A távolban a Gilice tér egy darabkája látható, ami kb. a legnagyobb domb az egész környéken. (...és még csak véletlenül sem megy arra a 194-es, így törölhetném, ha tudnám, de nem tudom, mert ez a feature megint kimaradt a játékból...)

Annyi probléma van vele mindössze, hogy 256x256-os a képek felbontása, így közelrõl elég nehéz kivenni õket.
kem001
Szerintem mindenképpen karácsony elõtt akarták kiadni a játékot. Így aki dobozos verziót rendelte meg, az is legkésõbb ünnepekre kézhez vehette. Amúgy meg ahogy atty írta, kiadók noszogatták már õket, hogy ünnepek elõtt jelenjen meg a játék.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

MineHeadHun
Most fogtam bele letenni az elsõ alapköveket a pályámon, már egy hibát vettem észre az editorban, amitõl kihullik a hajam, az, hogy a spline az objektumhoz nem akar automatikusan csatolódni, ezért jó sokat szívok vele. A másik az, ha kanyart akarok össze kötni, viszont az egyenes 0°-kal a másik 270°-kal van elforgatva, akkor nem kötõdik össze. Erre mi a megoldás? Vagy ez ki lesz javítva a frissítésben?
tmartin
Pontosan. Fõleg úgy, hogy még a kiegészítõk nem mûködnek az még azt mondom, hogy egy dolog. De az alap szûz játék önmagában bugos. Nem lehet végigvinni egy-két járatot az alap pályán hiba nélkül. Legalább az mûködne.

IntelŸ Core™ i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

Véleményem szerint se a készítõkön múlott, a tesztcsapat lehet korlátozva volt, mert a kiadó nem engedte nyilvános tesztre, nehogy valamelyik torrent oldalra feltegyék. Így lehet csak egy belsõ kör tesztelte, akik nem biztos, hogy értenek amihez kell.
Ünnep alatt feltettem egy kisebb gépre az omsi 2 könyvtáramat Egy az Egyben.
Nálam semmi hiba nem volt, de azon a gépen akadt, fagyott. Olyan hibák voltak amiket eddig nem láttam nálam, pedig az omsi 2 mappám másoltam át.
Gép: Asus H61, Celeron G550 2x2,6 Ghz 4Gb Ram Intel HD Graphics 2000 int. VGa Win7 64bit

Pont az volt a hiba szerintem, hogy 2 hete megjelentették. Inkább feküdtek volna rá, és adták volna ki karácsonyra vagy esetleg kicsit utána. Akkor most senki nem anyázna, és nem a patch-re kellene várni, hogy egyáltalán használható legyen. Mindenkinek jobb lett volna szerintem...
Kedves Erlau!
Felhívnám a figyelmedet a soraidra:
"És felhívom mindenki figyelmét arra, hogy ez egy fórum oldal és nem chat, nem a FB üzenõfala. A hozzászólásokat lehetõleg tömören kell megfogalmazni, a mondandónkat 1 hozzászólásba sûrítve, szorítkozva a téma kereteire." - fél órán belül 7 hozzászólás...

Egyébként nem hiszem, hogy a "kamugép duó"-n múlott az, hogy ilyen állapotban került ki az OMSI2! Tudod, ez üzlet, pénz beszél (Aerosoft), kutya ugat (M&R). Az OMSI1 esetében az utolsó pillanatokban kerestek neki kiadót, amikor már közel kész volt a játék. Jelen esetben volt egy határidõ, és ettõl - gondolom szerzõdések miatt - nem tudtak eltérni. Várni kell türelemmel a javításokra.

kem001
Valahol érthetõ egyébként, hogy ünnepekre bezárták a topikot.. Viszont úgy meg nem, hogy alig 2 hete jelent csak meg a játék.. Maguk sem tudják szerintem, hogy mit akarnak.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Banderasbkv
Megpróbáltam ebbe a taligába automata váltót rakni de hibát ír és mikor betölti a buszt nem lehet se D-vel sem pedig TAB+1,2,3-val sebességbe pakolni. Mi lehet a gond?
AZ error: ''on_transmission'' ist kein gültiger Integer-Wert.
tmartin
Megnézed az én konfigom az se szar. Oké a 2 giga memória az nem sok, bár még így is van olyan 300 mega szabad memóriám játék közben. Nekem átlagba berlinbe 40 FPS-em van de az alap akadás így is megvan az új tile-ok betöltésénél. Pedig nem kéne, hogy legyen. Itt a grafikai motorral lesz valami nagy gáz szerintem.

Erlau Trans
Nem emlékszel rosszul, már a 18-án hivatalos e-mail útján ezzel kábították a kereskedõket és kérték õket, függesszék fel a kiszállításokat, és majd ha megérkezett a javítás, csak akkor küldjék ki, letöltési címet mellékelve.
Erlau Trans
Nekem az a durva, hogy Routressel szinte azonos konfig (tényleg vinyóban tér el...) az OMSI 2 az õ beállításaival akad, szaggat, pattog a busz. Minimál beállításokkal Spandaunál, szinte nulla AI-val (autó és busz is) 10-13 FPS a csuklós MAN-nal. Ugyanezen a konfigon, az õ beállításaival az OMSI1 gyönyörûen megy.

Illetve, kipróbáltam az OMSI2-õt a régi konfigomon, ahol az 1 elment alap grafikával, alig AI-val. Itt is dettó ugyanúgy viselkedik az OMSI2 mint a sokkal erõsebb konfigon. Egy Nvidia 9500Gt kártya van ebben, kijött rá frissítés, ezt felnyomtam, azóta el sem indul az OMSI2, Direct 3d device lost...

Szerintem itt nagy gáz van a videokártyák(/alaplapok?) támogatottságával.
Ha emlékezetem nem csal olyasmit is mondtak, hogy még karácsony elõtt igyekeznek összedobni egy javítást. Hát abból sem lett semmi... Bár tény, hogy azt nem írták melyik év karácsonyáig<#nyes>
Ikarusfan
Milyen problémát okozhat mégis maga a spline/scenery? Úgy értem, ennyire az alapokhoz nyúltak volna vagy mi? (Fõleg, hogy több más pálya meg állítólag mûködik).

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Erlau Trans
Elvileg ma már nyitva kellene lennie, csak szerintem
a) nem készültek el a patchel és nem kívánnak a nagyéremû elé állni addig, magyarázkodni
b) kész a patch, de nap folyamán késõbb nyitják ki, a patchet is akkor teszik közé

Szvsz., ezt a kamugép duót megismerve a) áll fent.
kem001
Elvileg meddig tart zárva a fórum?

tmartin
Én már nem értem ezt az egészet. Mert, hogyha csak akadna a játék mint az Omsi 1 akkor azt mondom oké (bár nem az). De ennél sokkal durvább hibákat csinál és ezt már nem lehet ráfogni a gép konfigjára és egyéb dolgokra. Egy szûz játéknak tökéletesen kéne mûködnie.

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

Erlau Trans
Ja, ezt tavaly is eljátszották. Nagy support, Karácsonyra meg Húsvétra bezárjuk a fórumot, ahol lehet érintkezni a készítõkkel. Marketing, support: üjj' le fijam 1es.
Erlau Trans
Az király... na akkor már tudom, hogy miért nem megy az én pályám sem... 😞
Erlau Trans
Dettó hasonlókat tapasztaltam én is... 😞
Erlau Trans
Osztom!

És felhívom mindenki figyelmét arra, hogy ez egy fórum oldal és nem chat, nem a FB üzenõfala. A hozzászólásokat lehetõleg tömören kell megfogalmazni, a mondandónkat 1 hozzászólásba sûrítve, szorítkozva a téma kereteire.

Vannak olyan renitensek akik rendszeresen chatnek nézik ezt a fórumot és mint láthatják õk is, nem csak az én szememet csípi ez, hanem sok más tagnak sem tetszik.

(LMG csak rád válaszoltam, igazából rád csak az elsõ mondat érvényes!).
Feltettem a Tóváros mapot, gondoltam kipróbálom a csuklós Mercivel. Egész jól haladtam, míg kevesebb mint egy óra után a vasútállomás nevû végállomás elõtt elértem a világ peremére...<#nevetes1> Kiléptem. Nézem a logfile-ban 47238 bejegzés, és a mérete majdnem 6MB<#merges2> OMSI2..............én így szeretlek<#taps>
Hello!

Letöltöttem a lion city dd-t, az "új" verziót, betettem omsi 2-be, a következõ jhibákat találtam:
- visszapillantók frissítése elég rossz
- kombinált ibis+jegyautomatánál nem mûködnek az x, a bal alsó üres, a p és az m jelû gombok, csak az l/S/k feliratú, amit nem tudom hogy kellene használni normálisan
kösz szépen a segítséget meg probálkozok vele

Banderasbkv
Ez az Ikarus agy tragacs! XD
Sok szép textúrája van meg hangja de ez akkor is az! XDDDDD
Szia!
Van olyan MOD ami mûködik az Omsi 2-höz és van olyan ami nem.
Továbbá mûködõ képessé lehet tenni a Stadtbus O305, Wien és a Hamburgot is. Ezzel kapcsolatban latopp vissza és megtalálod, mi mûködik és hogyan.

További buszt vagy ai jármûvet hozzá lehet adni. Az adott Map-nak az ailist.cfg fájlban találod meg a jármûveit. Ott adj hozzá amit szeretnél.

szabii98
nekem olyan volt, hogy Szczecinben megállt a kép és kidobott, meg a 92-esen nemtudok végig menni Berlinben, de amúgy más nemnagyon volt

I met God. She's black

Sziasztok szeretnék kérdezni két dolgott

1 az hogy az 1 verzióhoz 2-nek a modjai jok E vagy kell e hozzá v.mi progi
2 hogy hogyan tudok a pályához hozzáteni még egy buszt Pl: szombathelyi pályánál hogy ne csak a man nl202 -est töltse be hanem nást is 1 verzió van még.
kösz mindekinek elöre is

kem001
Ünnepekre bezárták a fórumot.

Hello!

Az omnibussimulator.de forumon utoljára 24.-i bejegyzések vannak. Csak nálam hülyéskedik a rendszer vagy az oldal meghalt???
MineHeadHun
Az biztos... Sajnos. Lehet hogy akkor az utakat kéne újra modellezni és akkor minden jó lesz. Ennek az OMSI 2nek azt mondták hogy szinte az OMSI 1-gyel kompabitilis, erre meg ez van, hogy nyûgös az OMSI 2. Lehet hogy amit objektumokat csináltatok mindegyiket, lehet hogy még azzal is baja van.
Ez zsír, ha az utakkal van baja, akkor biztos nem lesz Börzsöny OMSI 2 alá...
MineHeadHun
Most akartam volna a Routeres+G.Gabe splinejeibõl és objektumaiból összehozni egy magyar pályát, de mikor az országutat leraktam, már kidobott hibát az omsi... Lehet hogy akkor a német utakból fogok összedobni egy pályát... A régi pályámat nem tudtam megnyitni se, szóval elkezdtem egy újat. A vonalhálózatot már egy papírra kivetettem, csak meg kell valósítani. Még a papírra azt is ráírtam hogy a vonalaknak kanyartól kanyarig mekkora hosszú az az egyenes. 😄
TNH
Fura ez az OMSI 2... Nálam eddig egyszer sem volt probléma, pedig nyüstöltem rendesen. Az eddig leírt hibákon csodálkoztam, egyetlen-egy sem érintett eddig...

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

A hiba nálad lesz, nálam tökéletesen mûködik, semmi hibaüzenet. Suerintem nagyon jó kis busz lett. <#taps>

Asus P8Z77-V LK, Intel Core i7-3770K, Corsair H105, Corsair Vengeance DDR3 8GB 1866Mhz, Asus R9 280X-DC2T-3GB, Seasonic G Series 650W, Samsung 830 128GB, WD Caviar Green 1,5 TB, Dell U2414h, DFGT

tmartin
Tegnap újraraktam az Omsi 2-õt úgy, hogy a Citaro G buszon kívül semmi plusz addont nem tettem be. Tegnap elég jó futás mellett sikerült mennem egy 5-ös vonalat. Ma Nervenklinik felõl U Rathaus környékén már elkezdte azt csinálni, hogy megállt egy él percre majd feketén villogott a kép (a hang közben ment) majd kb 1 perc után visszajött a játék, viszont a pedálokra nem reagált. Ekkor kétszer megnyomom a K-t és újból jó. Ezt odafelé olyan 4-szer eljátszotta, majd kiléptem és újratöltöttem. (Megjegyzem ennél a hibajelenségnél írja a logfile ezt: Error: Direct3D-Device lost!) Újratöltés után jó volt. Visszafordultam Nervenklinik felé. Tökéletesen ment majd Falkanseer Ch megállóba beállva leokézhatatlan Zugriff következett. Ebbõl látszik, hogy egy szûz Omsi 2 a saját pályájával nem mûködik rendesen. Nem értem, hogy ezek a hibák, hogy nem jelentkeztek a tesztereknél. 😊 Nagyon remélem, hogy a mai patch ezeken segíteni fog.

IntelŸ Core&#8482; i5-661 Dual-Core 3.33 Ghz, 2 GB DDR3 1333Mhz RAM, Nvidia Geforce Gt440 (1Gb DDR3), Win 7 Sp1 64 bit, Logitech Driving Force Pro

Ja ja, sry, nem ezt a képet akartam feltölteni.😄
Ez csak egy figyelmeztetés, hogy egy OMSI 1-hez készült pályát töltesz be, és utána leírja az OMSI 2-be konvertálás mikéntjét.
Szerintem nálam az omsi 2 editorral lesz valami.Kép
Stig95
Addig nyomtam az okot még meg nem javult. De egy perc múlva újra hibaüzenet. Delete ^^

Ki mondta, hogy f??det rám?!

Norbesz23
Én a váltót csak úgy tudtam beüzemelni, hogy a sebességváltó kara rá kattintottam az egérrel, majd a váltó hátra menetbe váltott a motor természetesen mint minden manuális váltós jármûnél lefullad,majd üres járatba tettem a váltót és utána a motort beindítottam, majd sebességbe raktam, így eltudtam indulni a busszal.

Asus Rog 702Vs: Intel I7-7700HQ 7. gen. 16Gb DDR4 Nvidia Gforce GTX 1070 8Gb DDR5

Nekem 1-ben nem mûködik a csengõ, és ha aktív a kormány, akkor nem tudom sebességbe rakni. OMSI 2-ben meg hibaüzit dob, ha aktiválom a kormányt.

Csak a fotótextek szépek rajta, egyébként selejt...