63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• matesz19
    A rendszerigény nem igazán szokott változni egy játéknál. Ha felteszed az összes frissítést ami eddig kijött hozzá, és a megfelelő beállítást használod, akár még élvezhető is lesz. :) Bár a proci nem egy paripa, de sok sikert hozzá. :)
  • lanerto
    világítást állítsd Shift+6-ra ;)
  • madigergo
    Sziasztok!
    Érdeklődnék, hogy mi a helyzet az OMSI2-vel. Régóta jártam errefelé, nem tudom, hogy sikerült e valamivel lentebb vinniük esetleg a gép igénybevételét, azaz a gépigényt, rendszerigényt.
    Ha nem, akkor szerintem maradok az 1 nél, és azt teszem fel.

A gépem amúgy:
    IDual core E6500 2*2,93GHz
    4Gb RAM
    Gigabyte Geforce 210 (512+512)
    Illetve SSD van benne, de nem hinném, hogy magán a szimulátoron ez gyorsítana bármit is.
    (Ja, és winfos 7, természetesen 64bit.)

Bepróbálkozzak szerintetek a 2-vel?

Előre is köszi!
  • Joybull
    Sajnos akkor sem hozza elő ;)
  • TNH
    Alt+Tab ;)
  • Joybull
    Sziasztok. Az OMSI 2-vel olyan problémám lenne, hogy több felugró ablak is eltűnik és nem lehet visszahozni őket. Olyan mintha a látható kép mögé kerülne, de azt nem lehet előtérbe hozni.
    Példa: mikor lemegyek egy kanyart és a végén megjelenik az összegzés, ha akkor nem az ablakra kattintok, hanem a játék részbe, akkor eltűnik az ablak és semmilyen módon nem lehet előhozni, vagyis én nem tudom. De ugyanez előfordul mikor a játék elején buszt választok, hogy megnyílik a panel de ha nem a panelra, hanem a játék részre kattintok, akkor eltűnik a panel. Ha újra próbálkozok akkor már csak hibaüzenetet kapok, hogy már meg van nyitva és nem jelenik meg újra.
    Erre van valami megoldás?
    A játék steam-es.
  • matesz19
    Nekem sajnos nem... nekem nem vált be és csak túl pörög a motor.... :( Nem hiába szeretnék egy automata kuplung módot a buszokhoz... :D
  • spy803
    Igen. Nálam megy is a váltogatás simán 1 2 3 4 5 6 gombokkal. (6ost kétszer nyomom, mert felkapcsol a fülkevilágítás is )
  • Peti134
    Köszönöm, bevált! Majd küldök kekszet hálám jeléül :D
  • matesz19
    Erre gondoltál?? Mert ez automatikusan be van kapcsolva, nekem.... :)
  • Cujo HuN
    Én pont joypadel játszok.Élvezem így is a játékot,és azzal sincs bajom hogy ha csorbul a realmizus az által,hogy automata lenne a csak manuális váltóval szerelt busz.Elképzelhető,hogy valaki megszán egy automata EAG tipussal? :)
  • bpyfan
    Elnézést azt nem írtam oda hogy nem pont a kormányosok estére gondolok.
    A másik dologhoz meg annyit hogy az megint más.Belvárosban nyomatni botváltóval tényleg nem jó. Oda nyilván az automata a tuti.
    De egy elővárosihoz vagy helyközihez én a botváltót preferálom.
    Az E95 meg ráadásul nem is helyközi lenne hanem távolsági.
    A valóságban meg főleg a botváltó a jó. Az összes helyiközin futó automatást csak gazolaj pocsékolónak hívom. Van a rövid hidas gond ott 50km/ó-nál 1600-ot forog ami sok. Vagy a másik véglet mikor ha 62 alá esik levágja kissebb sebességbe és 1700-es fordulat.(ez főleg az 5-6 sebessegőeknél fordul elő). Jah és a félreértések elkerülése végett hozzáteszem hogy tisztelet a kivételnek (ZF Ecolife).
  • gabesz012
    Mondjuk amikor sötétben vezetek a kormánnyal, nem túl kényelmes állandóan a billentyűzeten keresni a gombokat. A kormányon nálam speciel a 8 gombból az összes foglalt olyan funkcióra, ami folyamatosan kell, így az sem játszik, hogy oda állítom be. Szóval nekem nem a váltással, hanem az automata kuplung hiányával van bajom. Az o307-et pl. kifejezetten sokat hajtom.

Az unalmasságra: pl. Sittingenben csúcsban nyomj le csuklóssal 3-4 kanyart az 56-oson, ha unatkozol közben, akkor én kérek elnézést. :D
    Utoljára szerkesztette: gabesz012, 2015.01.10. 20:26:35
  • bpyfan
    Ezt valószínűleg soha sem fogom megérteni hogy miért szenvedés kuplunggal váltani......
    Mikor megjelent az OMSI senki se te tudta kapásból.
    Még nekem is szokatlan volt a C56 után. De 3-4 kanyar és már mehet is a finom üzemanyag takarékos váltogatás. ;)
    Az automata nyilván kényelmes de egyben unalmasabb is.
  • spy803
    Kapcsoljátok be az automata kuplungot és nem kell a tabbal játszadozni.
  • Routeres
    Tárgytalan, meglettek.
  • Routeres
    Czci_tab, test3 és RGw névre hallgató betűkészletek nincsenek meg valakinek?
  • gabesz012
    Pont, hogy a Scaniásban nincs egyáltalán automata kuplung (azt meg nem értem, mire gondolsz azalatt, hogy szépen teszi a fokozatokat, esetleg gyorsabban vált, de másban nem különbözik a többitől, azoknál is csak nyomni kell az A-t és az Y-t, vagy a számokat :)) ). A többi E95-ben csak indulásnál kell kuplung, váltásnál nem. Realisztikusnak max akkor mondanám így a játékélményt, ha olyan pedálod van, ahol van 3. tengely. Gombbal szar kuplungolni és kész. A játék automatája teljesen jó, akkor is megvan a manuális érzés, mert a gázzal játszva lehet csúsztatni is.
  • matesz19
    Az lehet, de nem tudok mindig figyelni rendesen az útra, amikor váltanom kell.... Sokáig próbálkoztam vele utasok nélkül és utasokkal is, és nem igazán tudom megszokni, amikor meg nem teszem be időben üresbe, s lefullad a megállóban, az elég dühítő tud lenni...
    Inkább mennyen a realisztikus rovására bánom is én, de legalább tudok rendesen játszani vele és nem b**sza fel az agyamat a busz... :D
  • TNH
    Töröld ki az alapból bennehagyott játékvezérlőket a gamectrls.cfg-ből. (Inputs mappa)
  • Peti134
    Játékvezérlőm van(kormány+pedál(2-es)) és nem tudok kuplungozni. Egyszerűen se TAB-bal, sem a kormányon beállított gombbal. Lehet ezt orvosolni valahogy?
  • nemeza
    A Scaniás elég könnyű szerintem, szépen teszi a fokozatokat.
    E95-ből nem tud a net 1db automatásról sem. E98 és E94-ből van (főleg utóbbiból)..

A Rábáshoz meg lehet csinálni az automata kuplungos dolgot. De szerintem anélkül sokkal realisztikusabb a játékélmény.
  • gabor514
    Tudnál segíteni mi okozza a hibát?
  • matesz19
    Engem jobban érdekelne egy automata kuplungos váltó az EAG-okhoz. Ott legalább nem kell szenvedni a tab-al... Elég csak az 1-2-3-4-5-6-7-et benyomni és kész, de még is manuálisváltó marad. :D
  • szaszy0830
    Az engem is érdekelne.
  • Cujo HuN
    Sziasztok!
    Valaki esetleg nem csinált a Ikarus EAG családból automatát?Ha igen,megosztaná velem?Köszönöm!
    Próbálkoztam a leírás alapján a cserével de nem akar működni sajnos :/
  • Nordzso18
    Köszönöm szépen! Valahogy eddig bárhogy állítottam nem sikerült. De adok neki még egy esélyt és kikísérletezem.
    Utoljára szerkesztette: Nordzso18, 2015.01.09. 15:28:54
  • kem001
    Állíts be ködös, vagy csapadékos időjárást.
  • Nordzso18
    Tudom. Arra gondoltam amelyiken megcsinálták :)
  • kem001
    Semmit. Ez a buszon múlik, hogy megcsinálták e benne vagy sem.
    Utoljára szerkesztette: kem001, 2015.01.09. 14:46:38
  • Nordzso18
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mit kell állítani időjárásnak hogy párásodjanak az ablakok? Köszi előre is. :)
  • nike02156
    Helosztok
    A ikarus 435-sel történék valami csak kérdezem
  • törpegregoir
    Köszi a segítséget, most már működik.
  • Routeres
    Ránézek, bocs, nem szólt a fórum, hogy privim jött.
  • törpegregoir
    Routeres! Pár napja küldtem Neked PÜ-t. Ha tudnál nekem segíteni nagyon megköszönném, mert nagyon mennék Börzsönyben. Köszi
  • matesz19
    Na ez már biztos... :D Ezen tényleg jobban néz ki. :)

• norb82
    Megcsinálhatom:)
  • TheSosy
    Szerintem ezen a buszon jobban állna! :)
    Én örülnék neki ha megcsinálnád :)
  • Routeres
    LOL.
    Ezt bekereteztetem. :)
  • gabor514
    Börzsöny 2-nél mitől kapom ezt a hibaüzenetet a pálya betöltése közben a forgalom betöltése alatt?