OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jxbell
Na erre most hányan fognak ráharapni... 😄
És azt honnan töltheted le norb82?
Az Omsi Bus Editorral.

Csak kiválasztod a legördülő menüből hogy pl Ikarus, akkor lejön a típus, ott is kiválasztod, feltöltesz a festéshez egy fotót (abból fogja generálni a textúrát), rányomsz a Busz generálás gombra, és már telepítve is van az új busz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Na sokan így képzelitek el....😄 Meg kell tanulni modellezni, meg kell tanulni scriptelni, és dolgozni a buszon pár hónapot.

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

A megállók hangjai megvannak?
Vehicles\Ansagen\futar
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2014.10.10. 13:21:54
Sziaszok mijen programmal lehet buszokat csinálni?
ÜDV!!!
A délpest pályán nem mondja be a mégállokat a 412 meg a futáros o530 mit csináljak vele???(priviben is jó a válasz)

Köszönöm!!!
ÜDV!!!!!!!

Mondjatok valami jó pályát ami hosszú a börzsönyön és a délpesten kivűl

Köszönöm!!!! <#wave>
Nem de a 184 est terelik a lakatos elött csak nem tudom mért.
Ma este már nem volt terelés. 😊
Rakd újra pályát
bpo451
A valóságban is eltűnt az út mert felújítás van 😊
Logfile-t azért csatolhattál volna.

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

SEGITSÉG!!!!!!

Omsi2 ben a délpest map v3.1 ben a szarvas csárda tér után eltünik az út mit tegyek vele????????
Segitsetek mert nagyon jó pálya

Köszönöm!!!!
nemeza
Tanulóbuszon is mondta az oktató, hogy nyomjam a féket. De szerintem még a 400-asokon sem figyeli elektronika a fékpedált..
bpo451
Haveromnak pont így volt a 90-es években havi 370 liter üzemanyag megtakarítása 😊

Vegyél leveg?t! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Tudok róla, hogy nem egészséges (főként mikor visszarakja az ember miközben gurul előre), én is csak akkor teszem üresbe, amikor rám jön az 5 perc 😄
A való életben azt is bírom, amikor képes a sofőr kb. 5 mp erejéig fixálni az adott fokozatot (benyomja az 1-est), amivel nem ér el semmit, mert rögtön nyomja is vissza D-be.
A retarder tényleg jó szerkezet, a játékban is jól eltalálták a készítők.
(Bocs az OFF-ért.)
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.10.09. 17:08:59
Értelme valóban nincs sok. De miért kéne menet közben üresbe rakni? Igaziból állítólag baromira nem tesz jót a váltónak, meg olyankor retarder sincs ugye, utasítás szerint is szabálytalan, aki üresben gurul. Pedig még a '90-es években is mekkora divat volt, csomóan úgy jöttek le a hegyről (utólag belegondolva valóban elég balesetveszélyes, omsiban is jól érezni, milyen lejtőn retarderrel, ill anélkül megállni).

olimano2222
Megígértük, hogy amint elkezdenek sárgulni a levelek, lecseréljük a bannert. A változatosság kedvéért ezúttal versenyt hirdetünk, mer' az olyan közösségis, és nemá' mindig a Routeres képeit kelljen bámulni.

A műveket október 10-ig küldhetitek el nekem, (holnapig ) privát üzenetben, amiket aztán szombaton szavazásra bocsájtunk, vasárnap pedig eredményt hirdetünk.

Szabályok:
- 925 px szélesség
- legfeljebb 335 px magasság
- őszi téma
- bármilyen busz használható (WiP is)
- bármilyen pálya használható (WiP is)
- utómunka engedélyezett

A nyertes munka a tél beálltáig fogja szeretett fórumunk díszét képezni.

Jó szórakozást!
Utoljára szerkesztette: olimano2222, 2014.10.09. 14:28:15

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Gonosz Ördög
Üdv!
Össze szereném gyűjteni egy jópár már kiadott Ikarus buszt de egy letöltő oldalról a ADRIVE-ról nem lehet letölteni.
Valaki feltudná tenni más letöltő linkre az automata váltóját,mert ez a ADRIVE oldal tiltja a letöltést,valami limitált időt ír vagy mit.
http://omsihu2.wordpress.com/2013/08/09/ikarus-255-70-automata-valto/
BPI1184
Hivatalos fórumon találtam egy hozzászólást, amiben ugyanez a hiba jelentkezett másnál is. Azt írta, hogy csak akkor nem szállnak fel, amikor a Rathausmarkt és Alsterdorf közötti menetrendeket választja ki (vagyis az esti órákban). Amikor teljes vonalas menetrendet választ (Hauptbahnhof - Alsterdorf, nappali menetrendek), akkor gond nélkül felszállnak. Megnéztem, nappali menetrendnél felszállnak, estinél nem.

11-84

Beveszi, csak meglódul. Allison váltós kocsiknál tudok olyanról, hogy nyomni kell a féket.
A játékbeli Citaroban pedig szerintem nincs sok értelme, mivel ha menet közben rakom üresbe, akkor padlóféket kell nyomnom, hogy visszategyem...
Utoljára szerkesztette: Geri556, 2014.10.08. 21:18:38
ÜDV!
A MAN NG 272-őn a textúrák felemásak<#confused> A redercsi festést választom ki, de a busz csukló utáni része rittig nem redercsi, hanem valami más
Beveszi a gangot, ja, csak a meglódulás miatt picit nyomják a féket. Pont volt szerencsém látni a Határ úton a héten.
Peti134
Én nem tudok róla hogy be kéne fékezni a váltáshoz pl Ikarus 260-on, pedig már volt alkalmam vezetni egy párszor, nem emlékszem rá hogy be kellett volna fékeznem hozzá. (Vagy azért mert a kézifék mindig be volt húzva a váltás utánig és lehet hogy az is megteszi neki)

nemeza
Ikarus 200-asokhoz is kell? Mármint ha nem nyomom le a féket, attól még beveszi a sebességet - gondolom, csak rögtön meg is gurul - nem?
köszönöm
bolhalovas
Szia!
Bármilyen képszerkesztő megfelel. Én a Paint.NET-et használom.

Intel C2D E6700 @ 2,66 GHz, 4 GB DDR2, Gigabyte HD5450 512 MB Logitech Driving Force GT + "Home-made" kuplung

Sziasztok omsi-ba milyen programmal lehet festéseket csinálni?
kem001
Alaposan végigolvashattál, mivel a 4-5. oldalon kérdezték ezt pont és írták le rá a választ..

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Sziasztok! Ugye én már régóta csinálok "Repaint"-et Omsi-hoz , Man_nl_ng buszra csinálgatok egy repaint-et , és hiába módosítgatom az ülés huzatot egyszerűen az alap ülés huzat van a buszon nem amit én "csináltam , valaki tudna segíteni ?
http://kepkezelo.com/images/mrgcws15d674uwc5ftgz.jpg
Utoljára szerkesztette: Harmat Márk, 2014.10.08. 17:50:24
Persze, nyilván én sem szívesen írnám le. A hivatalos fórum pont kimaradt, nézegettem youtube-on is, hátha látom a trükköt, de sajnos nem vettem észre a fékpedált.
TNH
Nem kár volt, csak 80-szor leírni ugyanazt nem valami álom... Egyébként én sem magamtól jöttem rá erre, hanem a hivatalos topikokban néztem utána...

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Vezettem már én is automata valtós járműveket, de a többi játékbeli buszból kiindulva nem gondoltam volna hogy leprogramozzák ezt is 😊
Egyébként a való életben is minden automata váltós járműnél így van.

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Kb 2 hete játszom újra, visszaolvastam 4-5 oldalt, de nem találtam róla információt, ezért megkérdeztem, de látom kár volt.
TNH
600-szor leírtuk, hogy nyomni kell a féket...

http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640

Sziasztok!

Telepítettem néhány addon buszt az OMSI2-be, viszont nem mindegyiket tudom működésre bírni. Eddig két busznál vettem észre azt a hibajelenséget, hogy nem tudom sebességbe rakni. Az egyik a Mercedes O530G, a másik pedig a Liaz 6213.22. A motort el tudom indítani, viszont hiába nyomok rá egérrel is a váltó gombjaira, nem reagálnak semmire. Már letöltöttem őket más forrásból is, újra bemásoltam, de ugyanúgy fennáll a hiba.

Valakinek volt hasonló tapasztalata?

Üdv!

Sziasztok!

Telepítettem néhány addon buszt az OMSI2-be, viszont nem mindegyiket tudom működésre bírni. Eddig két busznál vettem észre azt a hibajelenséget, hogy nem tudom sebességbe rakni. Az egyik a Mercedes O530G, a másik pedig a Liaz 6213.22. A motort el tudom indítani, viszont hiába nyomok rá egérrel is a váltó gombjaira, nem reagálnak semmire. Már letöltöttem őket más forrásból is, újra bemásoltam, de ugyanúgy fennáll a hiba.

Valakinek volt hasonló tapasztalata?

Üdv!

BPI1184
Két reinstall után még mindig nem szállnak fel az utasok. Viszont arra legalább rájöttem, hogy valószínűleg a külső ajtónyitó gombokkal lesz a gond, mert a szólókon pl. nincs külső ajtónyitó és ott felszállnak rendesen. A csuklósnál meg addig nyitva marad még nem szállnak fel, és mivel nem szállnak fel, ezért folyamatosan nyomva tartják és nyitva marad, úgyhogy se előre, se hátra. Érdekes, hogy ezt tényleg egyedül csak Hamburgban csinálja, ezért nem tudok rájönni, hogy a pályával, vagy a busszal van gond...

11-84

Nekem is ugyanez a problémám.
Sziasztok. Abban szeretném segítségeteket küldeni, hogy valaki küldje el nekem a Routeres által készített beállításokat, árnyékok nélkülit. Előre is köszönöm 😊
Fognar
Az Offtopic kihalt 😮
Julian Mercijéhez nincs fent a rollband, azért nyavajog (A mercihez ugye van olyan változat ahol a viszonylat szám tekerős, ahhoz kell a rollband)

Üdv ich!

BPI1184
Bocsi a dupla posztért. Na szóval, csak egyedül Hamburgban nem szállnak fel és semelyik buszra. A többi pályán rendesen felszállnak.

11-84

BPI1184
Üdv!

A Drei Generationen Update óta a GN1-re az utasok nem hajlandók felszállni a második ajtónál. Kinyitom nekik, de addig nem záródik be, ameddig fel nem szállnak, és mivel nem szállnak fel, ezért se előre, se hátra a busszal.... Másnál is jelentkezett ez, illetve tud valaki valami megoldást erre? Hivatalos fórumon keresgéltem, nem találtam semmit erről. Vagy csak nagyon el van dugva.

11-84

Sziasztok!

Felraktam a Freyfurt nevű pályát, be is tölt, viszont a logfile az alábbi bejegyzésekkel van tele:

212 21:08:18 - - Error: Hiba: parancs "(S.$.Matrix_Font_Zeile11)" (vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\\script\matrix_fontfile.osc) Változó név érvénytelen!
213 21:08:20 - - Error: Hiba: parancs "(S.$.Matrix_Font_Zeile10)" (vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\\script\matrix_fontfile.osc) Változó név érvénytelen!
214 21:08:21 - - Error: Hiba: parancs "(S.$.Matrix_Font_Zeile09)" (vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\\script\matrix_fontfile.osc) Változó név érvénytelen!
215 21:08:24 - - Error: Hiba: parancs "(S.$.Matrix_Font_Zeile08)" (vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\\script\matrix_fontfile.osc) Változó név érvénytelen!
216 21:08:24 - - Error: Hiba: parancs "(S.$.Matrix_Font_Zeile07)" (vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\\script\matrix_fontfile.osc) Változó név érvénytelen!
217 21:08:25 - - Error: Hiba: parancs "(S.$.Matrix_Font_Zeile06)" (vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\\script\matrix_fontfile.osc) Változó név érvénytelen!
218 21:08:25 - - Error: Hiba: parancs "(S.$.Matrix_Font_Zeile05)" (vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\\script\matrix_fontfile.osc) Változó név érvénytelen!
219 21:08:26 - - Error: Hiba: parancs "(S.$.Matrix_Font_Zeile04)" (vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\\script\matrix_fontfile.osc) Változó név érvénytelen!
220 21:08:26 - - Error: Hiba: parancs "(S.$.Matrix_Font_Zeile03)" (vehicles\TD_Mercedes-Benz_O405N2\\script\matrix_fontfile.osc) Változó név érvénytelen!

A busz is le van töltve és működik is. Valakinek valami ötlete van ezzel kapcsolatban?

Üdv!
Gonosz Ördög
tamas120 !

Akkor csak tipp,hogy hibás lehet a dokumentum,mert nekem tökéletesen lejött az egész. De már gondolok én már arra is,hogy belekukkantva a fájlokba,legtöbbje cirill betűs, lehet azért. Mert volt már olyan hogy pár orosz betűt átkellet írni sima angolra és utána rendesen működött. Nem tudom mi lehet pontosan a hiba oka,jó lenne kipróbálni,de viszont olyan sok oldalon nem is található még meg,ahol esetleg hozzászólások is lennének,mi a baja,csak két helyen található meg, a youtube videó alatti linken,és a omsi2.tk
oldalon, de ott sincs hozzászólás esetleges hibáról,sőt semmiről,csak le lehet tölteni és kész.
TNH
A 3.1 alapból OMSI 2 kompatibilis: www.omsicenter.com

Fognar
Basszus..
Itt a link.. Ez a fránya vágólap.. 😄
jó képek! hogy sikerült működésre bírni a Dél-pestet omsi 2-be? 😊
Szerintem híbás a link vagy a dokumentum. Mert nekem hibásan jött le.