63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• rg60
    Hello!

Tud valaki segíteni abban, hogy lehet működésre bírni a morphi sound modod?
  • Banderasbkv
    Sziasztok!
    Tudna nekem valaki küldeni privátban egy részletes leírást, hogy hogyan lehet a FUTÁRT beletenni más buszokba? Konkrétan a C2-esre és a 280-asra gondolok. Természetesen magáncélokra kellene!!!!!
    Utoljára szerkesztette: Banderasbkv, 2015.03.05. 16:19:06
  • Edmond14
    OMSI 2 Editor Úgy tudod megnyitni, hogy bemész a Steam játékkönyvtárba, OMSI 2 - jobb klikk - Tulajdonságok - Indítási opciók beállítása, ÉS BEÍROD HOGY: -editor A KÖTŐJELLEL együtt. Az építésben a YouTube segít, rengeteg tutorial van róla.
  • erdeidominik99
    És ehhez milyen pályaszekesztő kell?
  • Edmond14
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az editorban minden megállóhoz tartozik egy kis doboz, amitől megállnak az Al buszok. Ebben lehet beállítani, hogy mennyien várjanak / szálljanak le az utasok, stb. Ez csak a Pályaszerkesztőben látható. Mivel a FUTÁR nem IBIS-ként működik, ezért a dobozról veszi az adatokat. Tehát például van a Gloriett lakótelep. Az ibisbe mindegy, hogy mi van beírva, a FUTÁR esetében lényegtelen. A doboz miatt mondja be, hogy melyik megállóba érkeztél. Tehát ha nincs doboz, nincs bemondás, mert a FUTÁR nem érzékeli, és megakad. Mindenképpen le kell rakni a dobozt, mert különben meg fog akadni.
  • erdeidominik99
    És az is valami bug, hogy megakad egy bizonyos megállónál?
  • Bobenő
    Edmond14 valószínűleg a megállóban álló FUTÁR oszlopra gondolt. Ami a buszban van az mindenkinek kikapcsol időnként.
    Utoljára szerkesztette: Bobenő, 2015.03.03. 19:03:23
  • gabesz012
    Türelem van, visszaraktam a régebbi patchet, de attól még viccesnek tarthatom, nem? :) Maradjunk annyiban, hogy ott van a támogatott oprendszerek között az xp, ergo jó lett volna, ha elsőre működik, btw mivel régi, gyengébb gépem van, ezért tartok egy szűz xp-t is egy másik partíción, ugyanis win7 alatt -5 fps, meg csomó plusz laggolás (nem csak az omsinál, de az omsit ugye az aktiválás miatt nem is tudom elindítani a másik alatt).
    Utoljára szerkesztette: gabesz012, 2015.03.03. 17:36:09
  • erdeidominik99
    Hú-ha na ez most kínai volt...
  • Edmond14
    Mert Editorba nincs letéve a buszmegállót jelző "kis piros doboz". Neked kell elhelyezni a megadott megállónévvel.
  • Routeres
    Már tudnak a hibáról, türelem. Bár lehet egyszerűbb lenne nektek újabb rendszerre váltani, mint várni a készítőkre, hogy feltúrják a programot, és rájöjjenek, hogy miért nem jó XP-n.
  • gabesz012
    Nálam detto, ráguglizva másnak is volt ez, oda írták válaszként, hogy az új patch nem xp kompatibilis egyelőre. Vicc...

Ja, a friss Eag-ot is leszedtem, és szomorúan tapasztaltam, hogy még mindig nem úgy működik az automata kuplung, ahogy kéne (ÜL, O305/307). Olyan nehéz azt a scriptet átültetni, legalább a nem Scaniásokba? :(
    Utoljára szerkesztette: gabesz012, 2015.03.03. 16:43:00
  • erdeidominik99
    Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy az miért van, hogy sokszor megyek, és a futár egyszer csak elsötétül, majd le kell vennem a gyújtást ezután ráadni, hogy újra jó legyen. Illetve, hogy a 282E, 194-es járatnál tapasztaltam, hogy egy bizonyos helyen minden játéknál elakad a futár, és utána mindíg azt a megállót mondja.
  • Edmond14
    Nekem is ez a próblémám. DG_RefreshNearLinks-nél lefagy.
  • YoGabN
    Erlau, csak en szivok az update ota az xpvel? Nem tolt be egy palyat sem. Nalad valami valtozas?
  • BPI1184
    Megoldódott, csak újra kellett indítani a gépet. De azért fura volt.:D
  • nemeza
    csengo, csengő, bell, door_alarm

Én ezeket mind a Num0-ra tettem.

A Q alapból a következő megállóra léptet (bemondással) IBIS-ben.
  • Harixis
    Ha jól emlékszem akkor a Q billentyűvel lehet működtetni a csengőt.
  • nike02156
    Helosztok ezt a pályát nem tudom letölteni a megárol Wąbrzeźno tud valaki más letöltö linket adni?
  • qRumaX
    Még egy olyan kérdésem lenne, hogy az IKARUS 260 (CCV-520)-nál melyik billentyűparancs a csengő ? nem tudok gombot rendelni hozzá :/
  • BPI1184
    Nekem bejelez rá az Avast. A megerősített üzemmód agresszívra van állítva és mikor indítanám az OMSI-t, akkor azt írja, hogy megakadályozott egy programot, hogy elinduljon, adjam a kizárásokhoz, stb. Ha visszaállítom közepesre, akkor gond nélkül megy. Fura, a frissítés előtt nem jelzett be egyszer se rá, pedig akkor is agresszívon volt. :S Jah, és eredeti a játék.
  • Routeres
    Kijött a 2.2. :)
  • Gonosz Ördög
    Old Ikarus 260
  • Edmond14
    Tessék OMSI 2 Kiegeszitok\Modok
  • qRumaX
    Sziasztok! Érdeklődnék hogy nincs-e meg valakinek a Citaro-hoz az ajtónkénti leszállásjelzés, vagy tud-e esetleg valaki segíteni, hogy hogy lehet ezt megoldani.
  • Routeres
    Az elsőbbséget.
  • bocskor3
    Egyébként a prioritással pontosan mit állíthatok be?
  • Ikarusfan
    Egyébként a probléma a forgalom beállításából ered. Be lehet állítani a prioritásokat, de néha az AI nem tartja be azokat. Mondjuk elég régóta kiderültek az ilyen gócpontok, ahol probléma van, nem tudom, miért nem lehetett lejjebb venni a forgalmat ott, az talán segítene a helyzeten.
  • calathea
    Erre azt kell, hogy mondjam: teljesen reális. Az átlag személyautós úgy gondolja a busz lassú és még kiférek előtte. A másik meg az aki gyorsan kivágódik a busz elé, mert nem akar mögötte tötyörögni, előzgetni.
  • bazsiihmv
    szerintem ez attól függ, hogy azon a bizonyos sávon mész-e, ahol kell, mert ugye az editorban ha megnéznéd, minden AI egy bizonyos vonalon, meg aszerint tájékozódik(legalábbis ez a tippem). én például Királyrétnél/Kismarosnál (ki hogy hívja ugye :D) szintén találkoztam ezzel, hogy megállóból kiállva mentem egyenesen és belémkanyarodott az AI, de máskor csak úgy elmentem, akkor megálltak normálisan.
  • atis0418
    Igen, helyén van minden. :(
    Egyébként ha még nem tettem volna meg, utólag is gratulálok hozzájuk, van feelingje mindnek! ;)
  • GMI
    Beraktad a Fonts mappát?
  • MAN014
    Egy kis esti járat :)

• Harixis
    Sziasztok!
    Eddig Börzsönyben vettem észre azt, hogy a kresz szabályait máshogyan értelmezik az autósok mint más pályákon. nekem nagyon fura az, hogy kereszteződésben nekem van elsőbbségem erre kikanyarodik elém aztán megyek jobbra nem adja meg az elsőbbséget rám kanyarodik meg ami még jó tud lenni megyek egyenesen jön egy kereszteződés nem vár meg hanem rám fordul mert őneki le kell kanyarodni. Ez egy kissé furcsa Börzsönyben. Gyakorlatilag mindenki úgy megy ahogyan akar kresz az csak arra van, hogy megszegjék :-)
    Motorosokról a videó nagyon tetszett, hiányoztak a programból, remélem majd szabálytalankodnak is.......
  • atis0418
    Sziasztok! A frissen kiadott E95-ös buszokban nálam a digitális kijelzők nem működnek. Sem a műszerfalon a sebességfokozat, sem a viszonylatjelző. Valakinél jelentkezett ilyen hiba?
  • bpo451
    Link
  • nike02156
    Helosztok
    A csuklos citárohoz valaki tud adni linket?
  • Sztivi05
    Valahonnan le lehet tölteni azt a .reg filet ami az Omsi 2 Stadtbus telepítéséhez kell ??
  • kissandras
    Sziasztok ti tudtok menni a borzsony fiktiv 2.1be a szilvesztetri mentesito jaratokkal ? ha igen akkor hogy csinaltatok meg hogy udjatok menni rajta_?
  • Edmond14
    Ezt nézzétek!