63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Rayden02
    Am én is,nem ilyen hasonlót akar véletlenül?
    http://www.cruisinmagazine.com/images/digital%20dash/digita4.jpg
  • mk452001
    bocsi a dupláért.
    a két mérő közül a bal asszem az elfogyasztott benzint mutatja, a másik meg a rádió.
  • mk452001
    nem a számítógépre gondolt, hanem a kormány mögött kikukkoló sebmérőre
  • Rayden02
    Most már értem,am valószínűleg nem,sajnos a digitális megoldáshoz script kell,ha lenne már hasonló busz akkor nem lenne akadály,valószínűleg előbb vagy utóbb készül majd olyan jellegű kijelzős megoldás is!Sajnos türelmesnek kell lenni addig is!
  • mk452001
    ment priviben, (remélem ezaz)
  • Rayden02
    Am lenne egy gondom,nem tudom hogy ti az SD77-nél a gyújtást rá-e tudjátok adni egérrel,de nekem már egyáltalán nem engedi,csak billentyűzettel,valószínűleg behalt valami az SD200-as szkript könyvtáramban,pedig fontos lenne,mert a kulcsot nem tudom leellenőrizni,hogy működne-e!Vagy csak én emlékszek rosszul hogy van ez a funkció!?Am ha estetlek lenne egy önkéntes aki feltöltené nekem az SD77-es teljes script könyvtárát,mert az piszkosul jól jönne most!!
  • mk452001
    Erre a sebességmérőre gondol (asszem)
  • Rayden02
    Pontosan milyen órára gondolsz?Bocs de nem tom!
    Esetleg egy képben ha ki tudnád fejteni!
  • adam993
    Nem csinálsz gy eredeti órás verziót? Mint a pécsi helyi járatokon. Nem tudom,hogy máshol hol megy még ilyen. Tehát én igényt tartanék arra az órára, ami originál van benne*-*. A Tachográf uncsi.:D Elvileg csak a textúrát kell megváltoztatni. Ugye?
  • Rayden02
    Ja és bocs,ez lemaradt,bocsánat a sűrű postért,am talán még a fizetést is meg tudom oldani az abban lévő érmékkel,a papír pénz sem kizárt,bár az már nem biztos!
  • Rayden02
    Am szerintem megoldható úgy is,ahogy a képen is látszik!,Ugyebár lehet zoomolni a pénzt!Persze csak ha a többieknek is tetszik az ötlet!
  • mk452001
    Addig dobj rá egy BKV-s festést, akkor nem kell pénztár bele XD
  • Zoliikp
    Biztosan jelezni fogja...
    Ha nem, rákérdezünk....
  • Rayden02
    Egyébként még úgy is ráér mivel még a pénzes dolgot nem volt időm kiismerni!
  • Rayden02
    Köszi!

Zollikp:
    Am,de csak ha tényleg meg engedi!
  • Zoliikp
    Amennyiben a Mester megengedi, az általa készített modellből ki tudom venni azt kasszát, amit mutatott...
  • Geri556
    Megtaláltam !
  • bernio
    köszi a gyors választ és sok sikert :)
  • Rayden02
    Am az a baj,hogy a man dolgait sajnos nem tudom arra a helyre mozgatnom ahova szeretném,eddig nem jött össze legalább is!a kassza megoldható,de az Per pillanat nincs!

bernimo:
    Hát ha tippelnem kellene,akkor talán nyár,nyár vége!De nem biztos!
    Még van egy akkor hiba,hogy az nem igaz,az pedig nem más mint mikor a reflektort esős vagy havas időben bekapcsolom,
    azonnal lefagy!És még ott vannak a fények,na azt egyáltalán nem vágom!És még a matricázás el sem tudtam kezdeni!Szval van még munka a busszal bőven!
  • Geri556
    Üdv.
    Kéne egy is segítség.
    Az utasok hangját hol találom ?
    Tegnapelőtt megvolt, de most nincs sehol.
  • bernio
    nem akarlak sürgetni, mert nagyon tisztelem amit csinálsz , de egy ESETLEGES idöt tudsz mondani, amikor kiadod? :)
  • crodgok3
    Szerintem kezdetnek elég lenne a D92-esekből a pénztárgép + a VL67-féle kassza.
  • Rayden02
    Ááá megjött a mester!
    Am mondasz valamit,csak az a helyzet,hogy nincs dobozom
    a pénznek!
  • VL67
    A pénzt talán meg lehetne oldani
    Így...
    Dobozból, a fülkeajtó lenyitható kisablakára.
  • atila4
    Remélem heteken belül tolhatjuk
    Ez lesz az eddigi legösszeszedettebb modell. Grat
  • mk452001
    Akkor inkább rollbandos, egyébként is ebbe nem mátrix, hanem FOK-GYEM kéne ;-)
    De a 2XX-asokhoz az se igazán illik.
  • Rayden02
    Azt még egyenlőre nem,meg azt sem hogy most roll-bandos legyen-e(Valószínűleg az lesz,mert sajna rollbandosra kezdtem építeni)
    vagy mátrixos!Az utóbbihoz teljesen át kell rendezni a szkript fájlokat,
    és hát eddig nemigazán mertem kísérletezgetni,nehogy elcsesszek valamit!Igaz van biztonsági mentés,de nem lehet tudni!
  • Geri556
    "Aztat" én is szeretem nyomkodni
  • Rayden02
    Nemtom,megszokásból talán!
  • mk452001
    Megkérdezhetem, hogy hogy lesz a jegykiadás, vagy még nem tudod?
    Nekem a Volános automata tetszene, azzal az édes fél napig tartó nyomtatásával :D
  • Geri556
    Eszméletlen jó !
    Amúgy miért mindig az 1-est nyomod meg a váltón ? :-)
  • Rayden02
    Am az elmúlt 2-3 napban a műszerfalat csináltam javarészt!Ma már végeztem a bal oldali fekete gombokkal,a tengely is bekerült!,és épp az előbb be is fejeztem a kulcsot is!Már csak a pedálok a kormány,és még a jegy/pénz dolgot kellene már csak megcsinálni!
    Íme így néz ki most még:

http://www.kephost.com/images4/2011/5/26/m7b5r1xuriww5pkq16ug.jpg
  • Geri556
    Gyönyörű :-D
    Volna egy kérdésem: Még mi hiányzik a buszból, miket kell még meg csinálni ?
  • mk452001
    Hát igen, a régi szép idők (aminek én csak az utolsó pár évének voltam/vagyok részese, így 19 évesen) :)
  • gumikacsa
    Nagyon sok buszos ismerősöm azt mondja, hogy jók, meg szépek az új buszok, könnyű őket vezetni, meg minden, de az ikarus 200 családnak nincs párja. A javításhoz meg elég volt néhány egyszerű szerszám :D
  • vasokol2
    Nagyon jó lett, gratula!
  • mk452001
    Üdv!
    Én az idézetedre a következő módon válaszolnék: "öreg... -> ez még nem a fogyasztói társadalom terméke, ergó folyamatos karbantartással akár ezer évig is elmegy.
    "zörög, csattog" -> ez az előbb említet folyamatos karbantartás hiányát jelzi.

Magyarország régen kiváló termékeket tudott gyártani, mint például a 2XX sorozatot, amiből gyakorlatilag az egész világon található legalább 1-2.
    A strapabíróságát ez a videó is jól mutatja:

Ezt a buszt valamivel korábban felgyújtották, mégis némi javítás után újra megy.
  • sano0314
    helló!
    Azt kérdezném hogy mikor lesz kész a következő busz és melyik?
  • Martinez01
    Üdv emberek!
    Gondolkoztam azon, hogy mi lessz ha készen lessz az Ikarus:).
    Szerintem addig be kell spájzolnom 1 raklap Hell-t, hogy ébren maradjak, mert non-stop ezzel a busszal fogok játszani:).Valami hihetetlen, hogy ilyen is lessz a game-ben, minden nap ilyennel utazok, és bárki mondhatja, hogy "szar, öreg fos, mert zörög csattog..." szerintem ez a busz egy klasszikus busz, nem olyan mint egy merga busz, vagy akár Credo, de ez a busz még anyagból van :) .

Üdvözlettel:
    Papszi
  • Zoliikp
    Annak is örülnénk, ha egy csuklós busz is lenne már...
    Nem egyből kettő...
    Vbusba készült, de ott se tökéletes.