63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• lanerto
    A beállításokban a hangok számát told feljebb (szerintem).
    (vagy indítsd be a motort :D)
    Utoljára szerkesztette: lanerto, 2015.04.04. 21:54:04
  • reveszda
    Mivel kiadni nincs engedélyem a FUTÁROST, így csak futártalan lesz: Annaxos és Rollbandos...
  • Harmat Márk
    Jól néz ki! bár azért remélem lesz belőle nem FUTÁR-os verzió is!
  • reveszda
    A busz teljesen kitáblázva! :)

• bajusza
    Nagyon szuper.
  • reveszda
    Hogy fest? :)
    A busz "teljes" rekonstrukción megy át, mind kijelző, mind pedig egyes modellezési célból, kiadva engedély nélkül nem lesz....
  • calathea
    Ahha. Nem az én gépem a gamer, hanem a haveromé akivel együtt bérlem a kecót, de nem gond. Csá.
    Utoljára szerkesztette: calathea, 2015.04.04. 18:12:06
  • keletangol
    Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni az OMSI2-vel kapcsolatban.Az a problémám, hogy a buszoknak nincs motorhangja minden másnak van.Valami ötlet?
  • norb82
    Lehet jó sok árut feltöltött (cirka 500 órányit:D )
  • Deutsch84
    Decemberben vettem egy Toshiba satellite-c55-a-1j8 laptopot.

Intel® Core™ i3-3110M processzor
    6GB RAM (DDR3)
    NVIDIA® GeForce® 710M with CUDA™ Technology / 2,048 MB dedicated VRAM (DDR3)

Operációs rendszer nélkül, de egy 64 bites WIN7 került fel.
    Úgy március elején eléggé visszaesett a teljesítménye, de egy CCleaner + avast mindent megoldott.
    Amúgy az OMSI majdnem fullgrafon megy mint állat, de néha azért a Szombathely pályán a városháza - aluljárókörül előfordul hogy elgondolkodik, és visszaesik az FPS, úgy 12-17 körülire, de a Hamburgi mercikkel sem ugrál. Amúgy a Börzsöny, úgy 30 FPS-el elmegy :D

Jah! Volt, hogy a COD:Ghost jobban futott ultrán néha, mint az OMSI xD
    Utoljára szerkesztette: Deutsch84, 2015.04.04. 15:14:20
  • jxbell
    Múltkor még az árufeltöltői fizuból csak gyenge gépre futotta. Kabaré. :D
  • bocskor3
    Azért az eszméletlen jó fizika túlzás.. :D Szeretett szimulátorunk sokkal többre képes..
  • calathea
    Hajrá. Nekem 250 nettóba kerülő gamer konfigon ennyi. Már 1 hónapja töröltem.
  • Zoliikp
    Off/
    Igen, ez abból való kiegészítő. Letöltöttem, és kicsomagoltam.
    Csak megemlítettem, hogy ilyen jó modellek is vannak benne...
    On/
  • Routeres
    Nem.

• matec1996
    Sziasztok valaki nem tud valami hírt a Rábáról?? Vagy az E94-ről? :)
  • Edmond14
    Spintires-ből is van fórum:
  • Zoliikp
    Kíváncsiságból megnéztem, milyen addonok készültek ehhez a játékhoz.
    Ezt (is) találtam:
    kép1
  • Routeres
    A Spin Tires-re értettem, azért írtam szürkével.
    Utoljára szerkesztette: Routeres, 2015.04.03. 16:42:15
  • gabesz012
    Tudom, hogy szarkazmus, de sztem tök felesleges. (Az utolsó peccs óta, pont, hogy elég jó lett, rengeteg dolog lett végre javítva... A gépigény is relatív, a nem éppen mai gépemmel, messze nem minimumon (de persze azért ésszerű kereteken belül, pl kevés ai busszal) rathaus környéke 15-18 fps, winsenburg is fasza lett az utolsó javítás óta, 20 környékén van a buszpályaudvarnál is. :) Börzsöny 2 is normálisan megy már, pedig az is borzasztó volt eddig, stb. A javítás előtt sem volt játszhatatlan, csak a sok hibaüzi, random pattogós akadás miatt voltam sokszor pipa.)
    Utoljára szerkesztette: gabesz012, 2015.04.03. 16:26:42
  • Norbesz23
    Sziasztok!
    Lenne egy kérésem felétek.
    Eltudná valaki küldeni nekem az LCD_N_Alpha.bmp fájlt a Fonts mappából mert nekem állandóan hibát ír ki, mert nincs benne a Fonts mappában a vírus irtóm kitörölte.
    Segítségeteket előre is köszönöm.
    Utoljára szerkesztette: Norbesz23, 2015.04.03. 16:02:35
  • Peti134
    Nagyon jól tudom én is, hogy a játékmotor el lett *síp*va azzal, hogy a szupergéniusz fejlesztő(k) delphiben írták meg a játékmotort...
    Lehet hogy nem DirectX-szet kellene használni hozzá, és akkor más lenne.
    A legegyszerűbb az lenne, hogyha ingyenessé tennék a játékot motorral együtt, és nyílt forráskóduvá is, mert akkor biztos lenne rá vállalkozó szellemű(főleg orosz :D ) ember aki javítana rajta.

Így a játék nem fogja soha megérni az árát. A -mondjuk meg őszintén- SZAR grafika mellett ezzel a gépigénnyel legalábbis biztos nem.

A GTA 4 lazán szaggatás nélkül elmegy közepes grafikán az új lapin, az omsi meg Spandaun 7-8 FPS-sel döcög MINIMUMON -.-"
  • Routeres
    És minden frissítéssel elb@sznak benne egy csomó mindent, mert az 1 szem fejlesztő szeret a saját feje után menni, és leszarni, amit a közösség szeretne.
  • olimano2222
    Bevallom, jókat mosolygok én is azon,hogy egymást,hogyan lehet beoltani ? Ne ez legyen az amiért ide járunk.
    Próbáljunk meg kulturáltabbak lenni,vagy privátban elintézi, mert a végén megint mi leszünk lehurrogva,hogy így az omsis közösség, úgy az omsis közösség.
    Köszi! :)
  • norb82
    Így van. Az OMSI gépigényes, és nem is csak annyi amennyit írnak hivatalosan...

Azt meg ne várja senki hogy ez majd patchektől változni fog. Majd ha lesz egy Omsi 3 új alapokon.

Féloff, de rákattantam pár napja a Spin Tires-re (keressetek rá Youtube-on). Durván szép grafika, zseniális víz-és sár animáció, eszméletlen jó fizika (és még nem is Advanced módban tolom...), és közben kb feleannyira dolgoztatja a gépet mint az Omsi.

Szóval az Omsi alapjából ennyit lehet kihozni, alá kell tenni azt a gépet ami kell neki.

Új laptop meg hiába új ha alapkategória.... A 7 éves Siemens Businesslaptopom erősebb (igaz, csak 2 mag, de az... :) )
  • lanerto
    Omsi 2 -> beállítások -> amelyik tetszik
  • Tierhold
    No hát:
    Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 2.2 Ghz (Magonként).
    2 Gb RAM
    NVidia Geforce 8600 GT
    Op: Windows 7 Home Premium

És most kapaszkodjatok meg. Egy jó beállítással a 10 FPS sokszor előfordul részletesebb helyeken, de elviselem, mert még is csak Imádom az Omsi 2-t, aránylag viszont 30-35 FPS-t is tud produkálni egyes helyeken. :D
    (Csak mert én ilyen mazochista vagyok )
  • Peti134
    Először én is erre gondoltam, újra is raktam a gamet, csak a buszok+pályák stb amiket újra rámásoltam.
    Lehet hogy a te beállításaidat kéne kipróbálnom, de nincs türelmem tizenhúszkillió lapot visszatekerni :S
  • Netreg2
    Egyrészt, szerintem a gépednek nincs problémája, mert előfordul, hogy valami beakad az Omsi2-ben és nekem is leesik 8-10FPS-re. ilyenkor törölni kell a beállításokat és/vagy újra kell rakni a játékot. A hivatalosan a 4400 Intel VGA i5 lehet és az simán tud 30FPS U Rathaus-nál.
  • Peti134
    Nem. Ugyanúgy Intel HD Graphics 4400-as volt benne.
  • Routeres
    De abban valószínűleg volt dedikált VGA.
  • Peti134

Mellesleg az az érdekes, hogy az előző lapitopin jobban futott az OMSI 2 KB 10 FPS-sel, pedig UGYANAZ az összeállítás, csak abban egy 2magos 1.8-as processzor volt. Csak ezért nem értem.
  • kem001
    Integrált VGA-tól ne várj csodát, főleg úgy, hogy 4 gb memóriából vesz el. Hiába 4 magos, ha semmit nem ér benne a VGA.. Mellékesen nem sokat vesztene a közösség, ha törölnéd a játékot..
  • padarmartin
    Tedd nyugodt szívvel!
  • Routeres
    LOL.
    Két szálat használ az OMSI, örülünk neki, nem tud jelenleg többet, régi motor, stb. Ezerszer átrágtuk már.
    Utoljára szerkesztette: Routeres, 2015.04.02. 20:31:48
  • Peti134
    Na de 4 mag, 4 logikai processzor hajtja a gépet. Miért nem használja ki a 4 magot ez a trágya?! :O
  • spy803
    Kipróbáltam nagyon jópofa.
    Kirakod a telefont a monitor mellé és onnantól kezdve ott adsz jegyet, meg állítod be az ibist.

Peti134 #56922
    Ez a laptop lehet, hogy új, de nem egy erőgép. Ha benne vagy a 3 napban visszaviheted.
  • Routeres
    Ez nem a játék hibája. 2,1 GHz-től ne várj túl sokat, meg az Intel HD Graphics sem egy erős cucc, dedikált VGA nincs benne?
    Utoljára szerkesztette: Routeres, 2015.04.02. 20:09:03
  • Peti134
    Na most vagyok úgy vele, hogy letörlöm a 3.14csába az OMSI2-t.....

Vettem egy új laptopot, ami nagyságrendekkel jobb mint az előző. Betöltöm az OMSI-t és ez fogad:

(Edit: U Rathaus Spandau-n készült a kép a betöltési ponton)

Gép:
    Intel QuadCore 2.1Ghz - 2000M magonként
    4GB RAM DDR3
    Intel HD Graphics 4400 (2GB)
    Operációs rendszer: Windows 7 Professional(x64)

Ha valaki tudna segíteni, azt igencsak megköszönném, mert a tököm tele van már a játékkal.

Utoljára szerkesztette: Peti134, 2015.04.02. 20:04:40
  • Edmond14
    A 2.2.017-es frissítés után az editor az objektum-mozgatások után lefagy, csak Ctrl+Alt+Del-lel tudom bezárni. Mi lehet a probléma?