35802
-
varax #8749 baz :DDDDDDDDDDD -
Cat 02 #8748 LOLCODE
HAI
CAN HAS STDIO?
PLZ OPEN FILE "LOLCATS.TXT"?
AWSUM THX
VISIBLE FILE
O NOES
INVISIBLE "ERROR!"
KTHXBYE
:DD -
ldavid #8747 fail
-
ba32107 #8746 A kedvencem az, hogy a Malbolge-hoz a nyelv megjelenése után két évvel tudtak először programot írni, az se ember volt, hanem egy genetikus algoritmus :D -
Pio #8745 Én nem vagyok benne egészen biztos, hogy Shakespeare-hez találsz ilyeneket.
Ezeket az elvont programnyelveket ezoterikusnak nevezik és nem mindegyik működik valójában, vagyis nem mindegyik ekvivalens a Turing géppel. -
Cat 02 #8744 Rosszra válaszoltam :)
Én erre gondoltam. Eztet írja. -
Pio #8743 Persze, abszolút nem nehéz interpretert írni, rubyban tördeléstől függően max 30 sor volt az egész. -
n3whous3 #8742 itt van
emacs tudtommal egy szövegszerkesztő, azzal nem mész semmire -
n3whous3 #8741 ahogy nézem egyébként nem lenne nagyon nehéz írni rá interpretert -
Cat 02 #8740 Az a Shakespeare cucc amit lekaptam nem ? És valahogy be kéne tölteni emacs-ba. (sry h noob vagyok, de nekem ezek nekem sose mentek :D Geany-t és lekaptam anno Linuxra és fordította alapból C-t (gcc-t ott alapfelszereltség lehet). Vagy van azon a netes cuccon Shakespeare is ? -
Pio #8739 Ja, ha nem akarsz komolyan belemerülni, akkor a lenti java interpreter+fordító a nyerő.
Ha kell, akkor van windows powershellben működő interpreterem és compilerem is, azzal exe-ket csinálhatsz belőle.
Írtunk hozzá Rubyban is interpretert, de az szerintem nincs meg idehaza... :(
Linuxra pedig pillanatok alatt lehet találni 100féle interpretert, compilert, anyámkínját. Még olyanokat is, amik szólnak, ha végtelen ciklust írtál vagy valamit nem zártál le. -
n3whous3 #8738 kell hozzá természetesen fordítóprogram
de tegnap lett linkelve egy oldal, amin javascriptben meg van valósítva egy interpreter/fordító + VM(?) és azon szépen elfutnak a dolgok -
Cat 02 #8737 OFF: valszeg én vok hülye, de hogy kell ezt beüzemelni ? :D
Emacs le van töltve és "telepítve" addig jutotta -
Pio #8736 Lefényképeztem inkább.
-
n3whous3 #8735 jaa hogy a kódod is olyan formában lett megírva? :)
ha bemásolod azt, amit berak ide a fórummotor akkor elvileg megmarad a szóköz -
n3whous3 #8734 Nálam lefutott szépen -
Pio #8733 Hát ez nem jött össze, kigyalulja a szóközöket a fórummotor :( Kár, hogy nincs CODE, mint phpbb-ben :) -
n3whous3 #8732 Hm ha lesz kedvem, meg időm, lehet csinálok ebben egy szélességi keresést :D -
Pio #8731 A Shakespeare ownol :D
Remélem megtartja a space-eket, Sierpinski háromszög rajzoló program brainfuckban:
>
+ +
+ +
[ < + +
+ +
+ + + +
> - ] >
+ + + + + + + +
[ >
+ + + +
< - ] >
> + + > > > + >
> > + <
< < < < < < < <
< [ - [ - > + <
] > [ - < + > > > . < < ] > > >
[ [
- > + +
+ + + +
+ + [ > + + + +
< - ] >
. < < [ - > + <
] + > [ - > + +
+ + + + + + + + < < + > ] > . [
- ] > ]
] + < < < [ - [
- > + < ] + > [
- < + > > > - [ - > + < ] + + >
[ - < - > ] < <
< ] < < < < ] + + + + + + + + +
+ . + + + . [ - ] < ] + + + + + -
#8730 milyen jelet? -
Cat 02 #8729 Úristen, ezt meg kell tanulni :D
"If you want to assign a character, let's say Hamlet, a negative value, you put him and another character on the stage and let that character insult Hamlet." :D:D: -
ba32107 #8728 Neeee bazmeg ezek kurvajók :D Shakespeare :D:D:D -
#8727 több, mint 1000 prog. nyelv - a whitespace és a brainfuck még nem is a legvadabb... (érdemes a toplistát átböngészni, pl. a Perl Eyedrops verziót (18. helyen van mikor írom))
HAI
VISIBLE "O HAI! IM IN UR BEERZ!"
I HAS A VAR
LOL VAR R 99
IM IN YR LOOP
VISIBLE VAR!
VISIBLE " BOTTLZ OF BEER N TEH WALL, "!
VISIBLE VAR!
VISIBLE " BOTTLZ OF BEER!"
VISIBLE "TAKE 1 DWN, PAS IT AROUN, "!
NERFZ VAR!!
IZ VAR LIEK 0?
YARLY
VISIBLE "NO MOAR"!
NOWAI
VISIBLE VAR!
KTHX
VISIBLE " BOTTLZ OF BEER N TEH WALL!"
IZ VAR LIEK 0?
GTFO
KTHX
KTHX
VISIBLE "GIEV MOAR PLZ! KTHXBAI!"
KTHXBYE -
ba32107 #8726 Az igazi nyelv a whitespace, a többi amatőröknek való :D -
#8725 -
Pio #8724 Hoppá, megtaláltam a Fibonacci számsor generáló Brainfuck kódomat! :D
Nyomtam bele pár entert, lehet, hogy a fórum nem örülne egy ilyen hosszú sornak.
+++++++++++>+>>>>++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++>++++++++++++++++++++++++++++++++<<<<<<
[>[>>>>>>+>+<<<<<<<-]>>>>>>>[<<<<<<<+>>>>>>>-]<[>++++++++++[-<-[>>+>+<<<-]>>>[<<<+>>>-]+<[>[-]<[-]]>[<<[>>>+<<<-]>>[-]]<<]
>>>[>>+>+<<<-]>>>[<<<+>>>-]+<[>[-]<[-]]>[<<+>>[-]
]<<<<<<<]>>>>>[++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++.[-]]++++++++++<[->-<]>+++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++.[-]<<<<<<<<<<<<[>>>+>+<<<
<-]>>>>[<<<<+>>>>-]<-[>>.>.<<<[-]]<<[>>+>+<<<-]>>>[<<<+>>>-]<<[<+>-]>[<+>-]<<<-]
ITT lehet ellenőrizni és gyakorolni az agybaszást. Szerencsére minden brainfuckban nem megengedett karaktert kommentnek vesz, szóval lehet enterezni, szóközölni, kommentelgetni. -
ldavid #8723 thx! -
#8722 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én is próbáltam ezt a sima programozást, pascaltól az a C-ig, de nem az én fejemnek való, tanárral jobb lenne megtanulni, így maradtam a nc,cnc programozásnál. Azaz a G és a párbeszéd kódnál.
-
n3whous3 #8721 mármint úgy értem, hogy kezdésnek nem rossz -
#8720 Pedig igen, csak kell egy jó könyv hozzá, amit ma már nem kapni...pár évvel ezelőtt lehetett venni, abból jól meglehetett tanulni, persze most általánosságban beszélek, "de hát a régi szép idők"...inkább így fejezném ki magam. -
n3whous3 #8719 az más tészta azért, tesóm nem nagyon jeleskedne "normál" programozásban, ellenben a géplakatos+anyagismeret+ stb ismeretei mellett a CNC programozók egyik legjobbja az országban az fix -
n3whous3 #8718 kezdésnek nem, én is azzal kezdtem, de másra nem hiszem, hogy életképes dolog -
#8717 Kezdésnek nem szar a pascal, az már fix :)
De tudjátok mit?
Éljen a DIN 66025 programozás! -
Pio #8716 Egy időben brainfuck volt a titkosírásunk néhány haverral. :)
++++++++++[>+++++++>+++++++++++<<-]>-.>++++.++.-----------.+++++++++++.---------------.++++++.<------. -
#8715 ez embertelenül beteg... :D
#8711: hehe, ebben még én is "alkottam" anno... :) -
n3whous3 #8714 Ezt már meg akartam tanulni :DDDD Kár, hogy nincs mostanában idő rá. -
n3whous3 #8713 fortrant a taták írnak, vb pedig egy okádék
Doomista:
delphi = pascal, pascal = szar, python meg perl meg maradjon csak annál, amire való. -
Pio #8712 Éljen a Brainfuck, az összes többi nyelv kislányoknak való! :) -
#8711 és a BASIC??
-
#8710 és a delphi?
és a pascal?
és a python?
és a perl?