35802
-
JagFater #15603 Hát ez becsülendő, én ennél önzőbb vagyok. Családnak, baráti körnek szívesen segítek, de idegeneken nem szoktam.
Nem győztél meg, de szép lenne, ha így lenne. :-) -
ldavid #15602 na igen -
#15601 -
Pio #15600 Nem is tudtam, hogy van humora a konzorciumnak. :D -
#15599 -
Pio #15598 Hopp, az is lehet, hogy az animedvd-k forgalmazói pénzelik őket! :) -
Pio #15597 Szerintem ebben a kérdésben mindenki valamilyen szinten saját magából indul ki.
Én szeretek nonprofit tevékenységekben részt venni. Csináltam már elég sok mindent és szoktam mostanában is. Beszélgetés öregekkel, idősek tanítása számítógépkezelésre, játszás árva gyerekekkel, ruha- és élelmiszerosztás katasztrófa sújtotta területen, közösségi játszótér építése, szemétszedés, satöbbi, egy szóval tényleg elég sok ilyen jellegű dolgot csináltam és higgyétek el, megvan az a réteg, amelyik totálisan másképp áll ezekhez a dolgokhoz és legalább annyi örömét leli abban, hogy ha vesz 10ezer forintért társasjátékokat és odaadja az árva gyerekeknek és játszik is velük, mint abban, ha magának vesz valami videójátékot 10ezerért és azzal játszik.
De persze itt is megjelennek a haszonlesők, akik miatt aztán az emberek többsége bizalmatlan az egész rendszerrel szemben.
Ez leginkább az adománygyűjtésre igaz, azt tényleg egyszer csináltam és soha többet, az emberek úgy szólnak hozzád, mint egy darab sz*rhoz, mert azt hiszik valami szemét csaló vagy, hisz vannak szemét csaló adománygyűjtők és persze egyszerűbb kollektív ítéletet hozni, mint nyitottnak lenni.
Nyilván hasonlóan "színes" a torrentezés hátterében állók palettája is. Mondjuk őszintén szólva szerintem akik ezt pénzért csinálják, azok nem trackerekkel szórakoznak, hanem smswarezzel. Szóval én továbbra is reálisnak érzem azt, hogy a torrentezés háttéerében elég sok olyan ember van, akik hobbiból és/vagy meggyőződésből csinálják.
A pénz áldozása a célra minden nonprofit dolognál vízválasztó, ezt én is tapasztaltam. Én se szívesen költöttem semmire pénzt, de volt olyan is, aki totál szegényes volt, kopott ruhákat hordott mégis mindig vitt a nénihez, akihez beszélgetni járt valami kaját, mert a néni még csóróbb volt.
Azt is fontosnak tartom megjegyezni, hogy fiatalként, amíg az embernek nincs önálló keresete és a havi párezres zsebpénzből meg a karácsonyi ajándékokból él nehezen gondol bele abba, hogy mi van akkor, ha valakinek minden hónapban becsúszik a rezsi/kaja/ruhapénz mellé pénzesebb meló esetén akár egy ötjegyű összeg és esetleg nincs családja, amire költhetné. Nyilván azok, akik még wowból is törtszerveren játszanak, mert a havi 3ezer forint az sok nem fognak torrenttrackert üzemeltetni. -
JagFater #15596 Százeres bicikli nem köthető illegális tevékenységhez, amivel folyton zaklat a hatóság, ráadásul a saját szórakoztatásomra veszem, nem másik 100.000-nek. :-)
Mai világban semmi sincs ingyen, miért pont ez lenne?
Abban szinte biztos vagyok, hogy van valami a háttérben, csak nem tudom mi.
Én nem a reklámra tippelnék, mert abból nagyon sok kéne, hogy a megfelelő mennyiségű bevételük legyen. -
#15595 mert új szerevereket keleltt venni....és elötte pár évig mi volt szted? tömték a zsebüket :) ezzel nincs is semmi baj, hiszen vmit összehoztak, ami nem is lett rossz, a munkájukat ki kell fizetni, csak azt nem szeretem ha vki úgy gondolja h ebből nekik semmi bevételük nincs és csak ponéból csinálják a dolgot... -
Pio #15594 Meg is kerestem neked, 9 hete született a hír:
"
Kedves felhasználók!
Elérkezett a pillanat, hogy a segítségeteket kérjük. Valószínűleg mindenki tudja, hogy az oldal fenntartása költséges. Ezen okból kifolyólag az utóbbi időben egyre több reklám jelent meg az oldalon, hogy költségeinket fedezni tudjuk. Esztétikai okokból azonban nem lenne célravezető még több reklám elhelyezése, ezért döntöttünk úgy, hogy hozzátok fordulunk.
Amennyiben lehetőséged van rá, kérjük támogasd az oldalt.
Köszönjük!
" -
Pio #15593 Tudtommal a magon is a lentihez hasonló indokkal elindult SMS-ezős rendszer nem is olyan nagyon régen, egész egyszerűen a reklámbevétel nem volt elég a rendszer fenntartására. -
#15592 reklám
manapság senki nem csinál semit ingyen, kemény pénzeket zsebelnek ők be csak mi nem tudunk róla...vegyük alapúl csak az h ncore 1000 szerverét elviték majd 1 hónap se kellett és lett új, milliós kiadásokért valszeg, ne gondolja senki azt h emögött nincs kereslet és csak zsebpénzből szórakozásból mennek ezek a trackerek -
Pio #15591 Más hobbiból vesz százezrekért terepasztalt meg villanyvasutat vagy crossmotort, mountain bikeot, asztali számítógépet, játékkonzolt, satöbbit.
Mire van a pénz azon felül, hogy ellásd magad és az esetleges családodat, félretegyél valamicskét, ha nem hobbira? :)
Ha pedig már nem tudja/akarja finanszírozni, akkor vagy bezár az adott oldal vagy támogatási rendszer indul.
Például az egyik torrentoldalon ott van felül egy csík az aktuális támogatásról és közölték, ha valamikor hó végéig nem megy fel 100%ra, akkor bezár az oldal, mert időt szívesen szánnak rá, de pénzt sajnos nem áll módjukban. -
JagFater #15590 Hobbiból vesz százezrekért szervert, meg fizeti a hostingot, költöztetgeti állandóan, fejleszti?
Nekem ez furi, bár lehet. Valami csak van mögötte...
A nagy torrent szájtokon nem sok reklám van, (aszfalton konkrétan egy sincs)abból nem hiszem, hogy telne fejlesztésre, meg üzemeltetésre.
-
Pio #15589 Alapvetően semmiért, hobbiból csinálják és/vagy az "ügyért".
Persze vannak olyan oldalak, amiken 25 reklámbannerre jut egy torrent vagy már a regisztrációért is három SMSt kell küldeni, na azok pénzért csinálják. -
JagFater #15588 *Olyan sok okos ember van itt. -
JagFater #15587 Hamár' téker', egy kis off.
Olyan sok ember van itt. :-)
Árulja már el valaki, hogy miért éri meg valakinek/kiknek üzemeltetni egy tarckert? -
#15586 Úgy látom a kis lurkóból tracker lesz:) -
#15585 háháháhá -
#15584 recuvat elindítod azonnal és visszaállítod -
#15583 arra azért figyelj, hogy majd munkahelyet ne az asva-nál, vagy valami hasonló szerzői jogvédő szervezetnél találjon magának :D
-
ba32107 #15582 -
#15581 sz_rni bele, ingyen volt :D leszedem újra :) -
#15580 van olyan progi amivel vissza lehet szedni amíg nem írsz rá semmit -
#15579 szép jövő áll előtte...:D -
#15578 bazzeg ilyen NINCS! Tegnap este ülök gép elött, gyerek felkéreckedik az ölembe...szokásos bill, egér püfölés. na most a köv szitut képzelétek el. gyerek csapkodja a gombokat, de úgy lájotsan, egyszer csak előhozza a total commandert (egér kombó, van rajta ablak váltó stb) a következő pillanatban amit látok, hogy "Tényleg tölröd ..."? :O azanyádat mit töröltél. na mit? egy 26 gigás virágbolti filmet ^^ persze lomtárban nincs, mert sikerült a shift + del kombó is thx! agyam eldobom :D -
#15577 win :) -
#15576 sry -
#15575 én is...:D -
#15573 Still Alive : ) -
#15572 szarok ezek a telefonok akkor...az én (nemokos)telefonomon még net sincs...:D -
#15571 én meg tudom a netet használni iphone nélkül :) én nyertem -
G_ArchAngel #15570 aha, csak Te...
nekem net nelkul sem a telefonalas, sem a fenykepezogep, sem a jatekok, se a zenelejatszo nem mukodik...:( -
#15569 hm érdekes én meg tudom az iphone-omat net nélkül használni -
#15568 akkor csak én tudom használni a telómat winmo-val, vagy androiddal net nélkül? -
G_ArchAngel #15567 A vilag megvaltozott: az okostelefonok 99.9%-a igy van ezzel... -
#15566 szerintem meg, azért sír miatta egy iphone, mert az a készülék net nélkül értelmét veszíti :D -
#15565 -
#15564 én mindegyik részét élveztem -