PC HUMOR 1.2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
nemtom, de nekem valami 6-7 évet futott egy WinXP
egy idõ után már nem volt rajta usb2 meg 10 percig indult, de aztán mikor megdöglött alatta az alaplap, fél órát molyolt, hogy ez nem jó, az nem jó, meg telepít, de utána mintha csak friss install lett volna minden programommal, gyönyörûen futott minden (igen, visszajött az usb2, és 5 perc kerregés is elég volt az indulásra).

Igaz, egy xp-t is el lehet gyönyörûen cseszni: melóban alap a kb 900MB memória eltûnése a sok szar "segédprogram" miatt O_o

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

asysoft
OFF:
Én is párhuzamosan használom a két rendszert (2010-es MBP 13"-n custom HDD-vel), de nekem korántsem ezek a tapasztalataim. OSXen alkalmazás indítás nagyon lassú (MBP elõtt volt egy használtan vásárolt fekete MB is, annál is az volt), sleepbõl visszajövetelkor strandlabdázik egy jó 20 másodpercet (ahogy olvasom, ez egyes gyári gépeken is jelentkezik, persze lehet, hogy nálam egyéni HDD okozza, de mentségemre szóljon, így vettem a gépet Apple kereskedésben...).
Win7 ezzel szemben hozza az elvárhatót, hibernálást sem mondanám különösebben problémásnak (cold boothoz képest semmiképp, na az lassú), mindig azt használom, csak bootcamp alkalmazás hal be néha, de akkor azt újraindítom manuálisan😊
Stabilitás meg... SnowLeo fagyott már csontra (megvétel másnapján; azóta mondjuk nem), 7 meg akkor dobott egyszer kékhalált, mikor OSX HFS+ partícióját próbáltam megnyitni (naná, hogy Apple-driver volt megnevezve bûnösként).

/*WTF?!*/

daeemoon
Ha ez megnyugtat, XPnél is alapbetegség volt. 😄 Manapság nem használok készenlétet, mióta nem tudott visszamászni, nem tudom, hogy a jelenlegi verzióban ezt kijavították-e?

Win7 néha produkál random fagyásokat,pl lehajtom lapos fedelét, vissza és ehh, de az a kedvencem mikor betelik a C meghajtó és nem tudok YouTube videót se nézni 😄 Gép restart és van újra 2-3 giga szabad hely rajta.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

daeemoon
Nekem is vígan elmegy 1-2 évet az XP még úgy is, hogy alig csinálok karbantartást. Néha elkap a láz, akkor végigmegyek pár dolgon, és kész. 😊 Nekem ami a stabilitását nagyon nagyban növelte, hogy nem telepítgetek mindenféle fos progit, amiket régen szoktam. Meg CCleanert is használok. Meg rendszerezem - khm, már amennyire - a mappáimat, külön partíciókra. Oké, ez már alap, de nálam ezek a dolgok sokat lendítettek elõre. A jelenlegi install is lassan 1 éve megy, és nagyjából ugyanolyan sebességre képes, mint telepítés után 1 hónappal. (Természetesen lassabb, de nem eget rengetõen)
Az elsõ érvágás a sebességen egyébként a vírusirtó. 😊
(Megjegyzem, a háttérben fut állandó jelleggel a web és mysql server, a mozilla thunderbird, és sokszor az MSN is)
Win7rõl meg nem tudok nyilatkozni. Még ráér nekem.

[HUN]FaTaL
Pont a turkálások és a belekókányolások miatt hányja össze magát. Nekem ugyanolyan gyors több hónap használat után is mint friss telepítéskor (a superfetch miatt még gyorsabb is). A leállás bõven megvan 1 perc alatt, sleep is pár másodperc.

Azért mert összegányolod a platformot, ne az legyen már a hibás. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

GregSB
Szerintem itt ilyen vita nem volt. Én nem mondom azt hogy az OSX a legjobbab, fõleg mivel itthon 3-400e-et kell kicsengetni egy új gépért, amin fut. Nem nézem hülyének azt aki Wint használ, ha nincs ez a haverom akitõl ócsóé tudok venni Macet én se használnék OSX-et. + írtam az elején, hogy párhuzamosan használom mindkét rendszert, a Windowsra is szükségem van egy csomó program miatt. Abban is biztos vagyok, hogy ha több idõt szánnék a Win-es gépem karbantartására (nem fogok), akkor stabilabb lenne. Én csak a tapasztalatomat osztottam meg: azonos használat és karbantartás mellett az OSX stabilabb, gyorsabb marad fél év használat után, szóval szerintem nem faszság az az alsó grafikon.

Innentõl kezdve felõlem flémelhettek amin akartok, de az is biztos hogy aki szerint az alsó grafikon bullshit, az még nem használt huzamosabb ideig OSX-et.

be is rakom, hátha elfelejtettétek

Komolyan mint valami oviban, "de az én kedvenc oprendszerem a legjobbabb!!!!44!444négy!!4!"

Postolás helyett inkább a bannerre kattintsatok... ;-)
GregSB
Tudtam hogy valaki be fog szólni 😄 Havonta csináltam defragot, meg takarítgattam is a vinyót. Én ettõl többet nem vagyok hajlandó foglalkozni egy gép karbantartásával, innentõl kezdve ha nem marad stabil a rendszer, az számomra nem user error, hanem platform error inkább.

14-15 évesen még vígan turkáltam a registryben suli után, de ma már se idõm, se kedvem ilyenekkel szarakodni.

daeemoon
Vagy ha kikapcsolod a hibernálást. 😊 (Eltûnik, de legalábbis a hely felszabadul)

dronkZero
Hátránya, hogy leharap egy full RAMnyi területet a vinyóból egy hiberfil.sys fájllal, amit soha a büdös életben nem tüntetsz el, csak a windózzal együtt.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

daeemoon
Anno az XP-t hibernálni szoktam, hogy a fejlesztõkörnyezetben ott folytathassam, ahol abbahagytam. Nem vettem észre lassulást, tökéletesen ment hetekig is akár. 😊 A user loginnal együtt kb 1 perc volt az indulás, a hibernálás kb fél perc.

[HUN]FaTaL
"Ezzel szemben a Win7 fél év lelakás után, ha úgy próbálom használni mint a macet sokszor perceket kel várnom rá. 3-4 nap sleepberakás-felébresztés, vagy hibernálás-felébresztés után olyan szinten be tud lassulni, hogy sokszor 2-3 percig nem tudok semmit csinálni vele. Ezen kívül az egész rendszer sokkal jobban belassult. Lassan érik az újratelepítés."

User error 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

LasDen
szerintem meg hazucc...flame on...😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

GregSB
Pedig a nagy része igaz, ez nem Apple reklám. Lassan fél éve használok egymás mellett Win7-et és OSX-et. Azonos igénybevétel mellett fél év után az OSX sokkal stabilabb / megbízhatóbb. Leginkább a startup / leállásnál, illetve sleepbe rakás / felébresztésnél óriási a különbség. Az OSX sem olyan fürge már, mint fél éve, teliraktam programokkal - ez leginkább a startupra volt kihatással, de pillanatok alatt lemegy sleepbe és fel is ébred (4-5 program futása melett is), és a shut down is megvan 1 perc alatt. De igazából nagyon ritkán kapcsolom le, mindig sleepbe rakom, van hogy 1,5-2 hétig nincs is restart, és egyáltalán nem lassul be.

Ezzel szemben a Win7 fél év lelakás után, ha úgy próbálom használni mint a macet sokszor perceket kel várnom rá. 3-4 nap sleepberakás-felébresztés, vagy hibernálás-felébresztés után olyan szinten be tud lassulni, hogy sokszor 2-3 percig nem tudok semmit csinálni vele. Ezen kívül az egész rendszer sokkal jobban belassult. Lassan érik az újratelepítés.

Hogy ez a stabilitás kinek mennyi extra pénzt ér meg, az már szubjektív döntés. Én egy haveromtól vettem használtan egy 2+éves MacBook Prot. A gépet az USA-ban vették, és mivel közeli haver volt és nem akart nyerészkedni rajtam annyiért kaptam meg, mint egy azonos teljesítményû / tudású, jó minõségû HP-t vagy Toshibat. Valószínûleg én sem dobnék ki 300-400e Ft-ot egy Epül boltban egy zsír újért, eléggé pofátlanok az itthoni árak.

Desiderata
nem az én gépem, csak találtam a képet 😊
Dzsini
Az van most is, ma már az a "monitorszûrõ" - privacy filter néven fut, irodákban szokták LCD-k elé is rakni, gyakorlatilag a belátási szöget 5-10%-ra zárja, hogy ne lássanak bele egymás dolgaiba az emberek (ha rákeresel valami árukeresõben monitorszûrõre, azokat fogja kidobni, pl. 3M gyártmányt).

Cat02: igaz, köszi a kiegészítést.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

+ lökte az ember fejébe a port

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Szerintem is.
Meg olyat is láttam annak idején, ami azt tudta, hogy csak szembõl lehetett látni, mi van a képernyõn.
RelakS
az a kábel azért van ott, hogy leföldeld, szerintem

Az én elsõ monitorom is low radiation volt 1997-ben, szóval már csak a suliban találkoztam vele 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Semelyikre, csak a képernyõ elé lógattad.
Dzsini napszemüveges hasonlat teljesen jó szerintem. 😊
Nekem már nem volt ilyen régi CRT-m, 2000 óta vagyok benne ebben a nagy családban. 😄 A gép melyik portjára kellett ezt dugni?

Dzsini
A CRT monitoroknak bõségesen volt olyan sugárzása, ami a közelrõl nézésnél rendkívül hamar fárasztotta a szemet, ráadásul egészségtelen is volt. Egy ilyen szûrõ (a jobb minõségû) egy kis fényerõt feláldozva kiszûrte a káros sugárzás nagyobb részét - kb. mint egy napszemüveg egy nyári napon.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez mire volt jó?

...persze a facebook se sokban tér el ettõl... 😊

Van benne valami... 😊
Twitterrõl néhány cég és híroldal bent van RSSben, de múltkor gondoltam, hogy "kimerészkedek" és megnézek néhány magánszemélyhez kötõdõ twittercsatornát.
A twittek 99%a tényleg igen "magasröptû" és akkor még szolidan fogalmaztam...

tommygear
meg persze a kiváló crt szûrõ

Büdös Bohóc
neeeem ezek még tiszta újak ott 😄DDD

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

tommygear
micsoda ócska besárgult crt-k
Büdös Bohóc
A gépe lefagyott: nem hogy újraindítaná, vagy valami, hanem megy a karbantartóhoz. Jeee!

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

LasDen
a ferit nem nagyon szeretik a gépek.....mindig lefagynak körülötte...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Solten
<#eljen>

Saor Alba

Az összes pont teljesen jogos, nem is tudom hogy gondolták ezt sztívék!
Bár még nincs hivatalos bejelentés, szóval lehet, hogy addigra legalább 4-5 funkció bekerül. Anélkül viszont kudarcra van ítélve a projekt.
<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

LasDen
engem meggyõzött...😄

Piszkos  Fred

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

<#eljen><#eljen>
Lyukasbogrács

Calver

"The trees move. Do you not see it?"

nehéz körbevágni

alkossatok 😄

meme generator

gergely1991
ez nem török inkább bulgár😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

LeWyTy
Lehet csatlakozni?<#wave>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

biomage
😊 most kéne születni 😄

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

fészbuk dalocska 😄 ami a zenét illeti, le sem tagadhatják az 500 évnyi török uralmat 😄

gugli fail 😄