35806
IWimv2m.jpg
  • Doomista
    nah húz el a pcsb azt hittem hogy az IEm szart be
  • Hegi90
    fákkk
  • Pio
    Én egy gmail bejelentkező rendszer adatbázisra próbáltam utalni, de tényleg nem konkretizáltam. :)
    Abba bele se merek gondolni, hogy a keresőjük mögött milyen eszméletlen algoritmusok húzódhatnak. Azt tudom, hogy baromi sokan fejlesztik pythonban, a legsarkallatosabb pont a memóriahatékonyság és rengeteg kódot C-ben írnak meg a hatékonyság miatt.
    Illetve a google alkalmazza a python feltalálóját/fejlesztőjét is és ha valami kell nekik csak dobnak egy telefont a kollégának és a következő verzió már tartalmazni is fogja... :)
    Ismerek egy google-nél (Svájcban) dolgozó magyart, megdöbbentően nagy tudása van. És azt mondta, hogy ott ő még kis butusnak számít. O_O

A kép meg :DDDDDDDDDDDD
  • Pio
    Dolgoztam egy ideig hardware szervizben, most eltén tanulok programozónak, illetve egy webes adatbáziskezelő rendszer elkészítésénél, fejlesztésénél, funkcióbővítésénél dolgoztam jópárszáz munkaórát, szóval a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a "program" és a "jó program" közt ég és föld a különbség. :)
  • Zomil
    hova gondolsz... :DDD
  • [HUN]FaTaL
    Nem, de programozásnál igen, amiből esetleg pénz származik, ami ugye jól jön családalapításnál és építkezésnél is. :D
  • [HUN]FaTaL
    Algoritmusok és adatszerkezetek :D

Hasznos tárgy :)
  • Dzsini
    hát, ha ilyen pici adatbázison kellene csak dolgoznia a guglinak, akkor nagyon nyugodtak lennének :)
    2008-ban lépték át az 1000 milliárd hivatkozást (ez akkor kb. 40-50 milliárd honlap+aloldalait jelentette, amit indexelnek) - és ez a becsült számítások alapján az 1-5%-a a teljes webes tartalomnak - a többi jelszavakkal védett vagy nem vezet hozzá link.

• Johny Killer
    amúgy oké hogy nincs benne semmi humoros, de azért ennyire szerintem nem OFF a dolog, ha egyszer PC topicban vagyunk. :c de legyen nektek igazatok.

pio: te mit dolgozol? :o
  • Pio
    OFF

Ha az ilyen dolgokkal tisztában vagy, akkor sokkal hatékonyabb algoritmusokat tudsz tervezni a programjaidhoz, így hatékonyabb programokat fogsz írni, ami viszont már elég hasznos.

Például ez a téma a hatékony keresési algoritmusok alapja és nem mindegy, hogy mondjuk a google-nél az 1milliárd rekordot tartalmazó adatbázisban, amire másodpercenként többezer lekérdezés érkezik egy lekérdezés kiszolgálása mennyi ideig tart, hány műveletet, mekkora erőforrást igényel, stb...
  • Hegi90
    Attól, hogy neked nem mond semmit az egész, még lehet hasznos.

Egyébként tényleg elég már az offból.
  • pointer4
    Ez tök jó, de egy normális ember mi a bánat hasznát veszi ennek, élete során? Jól jön építkezésnél, vagy családalapításnál?
  • Pio
    Büdös Bohóc kedvéért OFF

TommyC:az AVL fa egy olyan tulajdonságú bináris fa, hogy bármely csúcsának bal gyereke és jobb gyereke között maximum 1 szint különbség lehet. Nevezik kiegyensúlyozott fának is.

A bináris fák Fibonacci sorozata pedig úgy épül fel, hogy:
    F(0)=üres fa
    F(1)=egyetlen csúcs önmagában
    F(n)=a gyökérből balra lelógatva F(n-1), jobbra lelógatva F(n-2)

És ez adja a legkiegyensúlyozotlanabb AVL fát. Találtam képet F(5)ről, a számok most lényegtelenek:

Cat 02: könnyen lehet, hogy a "hivatalos" terminológia például külön bináris kupacnak nevezi vagy én nem tudom minek, sajnos én csak a gyakorlati felhasználást tudom, a gyakorlatban heapnek a heap sort (kupac rendezés) algoritmushoz használt, általában tömbösen ábrázolt adatszerkezetet nevezik, ami egy majdnem teljes, balra tömörített bináris faként ábrázolható.
    Amúgy wikipedián is egy ilyen szerepel képként, de a leírás tényleg nem említi ezt a tulajdonságot.
  • Zomil
    Ennyire azért nem borzaszto a helyzet :)
  • TommyC
    van aki úgy tart attól, hogy netán egy kis tudás ráragad, mint a szenteltvíztől :::)
  • Johny Killer
    nem tetszik ne olvasd -.-'
  • Büdös Bohóc
    ezaz, kezdjünk el offolni egy teljesen lényegtelen dologról, hogy megmutassuk mindegyik hsz-ben elrejtve: értünk az adott dologhoz.
  • Johny Killer
    :D:D:D köszönöm szépen! xD
  • Cat 02 #14065
    Arra gondoltam, hogy arra gondolsz, hogy nincs sorba rendezve, bár lehet a belseje alapján van =]
    Amúgy wiki definíciója alapján nem muszáj kiegyensúlyozottnak lennie
  • TommyC
    ha még adsz kis infót hozzá, akkor örülök :P
  • Pio
    ...és a Fibonacci fa sorozat adja a legkevésbé hatékony AVL fa adatszerkezetet, hogy Johnny Killer ötöséhez is hozzájáruljunk egy kicsit. :)
  • TommyC
    eh, jobb lett volna, ha megnézem mielőtt leírom ::)

F(0)=0; F(1)=1
  • TommyC
    Nekem erről a méhek családfája jut eszembe, amikoris a különböző generációk száma kiadja a fibonacci számokat:

Emlékeztetőként:
    F(n)=F(n-1)+F(n-2)
    F(1)=1; F(2)=2
  • Pio
    Boccs, túl magas volt a labda. :D Nyugi, a pótvizsga ezek után biztosan meglesz! :)
  • Johny Killer
    itt én most nem feltétel a heap-re gondoltam, hanem arra hogy bináris fa :< you're so MEAN!!!! :'( :'(
  • Pio
    Smartass mode on
    A Heap adatszerkezet egy majdnem teljes, balra tömörített bináris fa, tehát kizárólag a legalsó sorának jobb oldaláról hiányozhatnak elemek.
  • Cat 02 #14057
    Jó, hát nem méretarányos :)
  • Pio
    Azért azt hozzátenném, hogy ha szerinted a képen akár a gömbök, akár az ajándékok egy Heap adatszerkezetet ábrázolnak, akkor nem csoda, hogy megbuktál. :)
  • Johny Killer
    !!!!!!!!!!!!! ÚRISTEN!!!!! neeeeee, ez kib*szott kemény!!!!!! ^^ azért az a nem gyenge, hogy egy hete ilyenekből vizsgáztam (és megbuktam :D) most meg itt is kísért :D:D
  • TommyC
    jót nevettem, főleg a Ponzi-n ::::D
  • pointer4
    Igen, ez is érdekes kérdés, egy Scart kábel, egy HDMI hez képest, tehet jótékony hatású "zajt" a képbe, (szigorúan DVD-nél). Láttam már olyat, hogy a HDMI-vel zavaróan látszódtak a tömörítés blokkjai, míg a Scart szépen elmosta. Persze felvétel függő.
    Viszont a két HDMI között nem ilyen jellegű különbség volt, mindkettő 1.4-es bekötésű, de valami olyasmit kell elképzelni, mintha a gagyival (4k) 30 fps lett volna csak a mozgásnál, míg a drága zsinórral (25k) 60fps+ lett volna a jelenetben a mozgás. Pedig a felvétel 24p volt, egyszerűen természetes, folyamatosabb lett a mozdulat a filmben.
    Hogy ez a kommunikációban valami hibajavító elektronika miatt kerül bele, vagy csak a fing sunyi miatt, azt nem tudom műszakilag megmagyarázni.
  • kifli
    ja a keresőt állítsátok wayback machine-re :)
  • kifli
    EZT az oldalt ismeritek? :D

2001-es sg is fentvan rajta, lehet olvasgatni az akkori híreket :)
  • Jim Morrison
    tegnap én is felmentem, mert tudtam, hogy valamikor meg fog újulni. Nekem is ez tűnt fel egyből :D
  • Pio
    Egyszer volt már ez itt (vagy az Apple topikban?) vitatéma a képernyőkábelezés és utána tesztelgettük a volt kollégákkal egy kicsit a dolgot. Mi arra jutottunk, hogy ez is az emberek 99%ánál placebo hatás, mint az mp3aknál a kbps.
    Mi digitális vs analóg kábelt hasonlítottunk össze és egyetlen egy ember ért el az 50%os hibarátánál egyértelműen jobbat (de messze nem 100%ot, olyan 80 körülit, szóval akár véletlen is lehetett). Nagyjából 15 emberrel próbálgattuk végig.
    Úgy is, hogy egymás mellé volt téve két ugyanolyan képernyő ilyen, illetve olyan kábelezéssel, mégse ment a megkülönböztetés (a különbség érzékelhető volt, de egyik se volt jobb/rosszabb a másiknál).

Az analóg egyetlen hátulütője a zajosodás, ami akkor jelentkezett (alig) érzékelhetően, amikor egy kb 30 méteres, nagyjából 5 toldást tartalmazó vga kábelt használtunk úgy, hogy átvezettük minden elektromos eszközön, amin tudtuk, ami lássuk be nem éppen átlagos eset.
  • pointer4
    Attól még az 1%-nak van igaza.
    Szóval ha csak pár ember mehetett fel a holdra, akkor a holdutazás kamu ?
  • [HUN]FaTaL
    :DDDDD
  • GregSB
  • Hegi90
    "Viszont ez nem a csóró 500.000 Ft-os árkategóriájú hulladék házi kütyüknél fog jelentkezni :D"

Bocsmár, hogy a poszter csak a HD tévé tulajok 99%-ának szól. Amúgy aki 1 millát költ a tévére, az valszeg már csak burzsujkodásból is a drágább kábelt veszi.
  • pointer4
    Az a baj, hogy én már láttam olyan minőségű szerkezetet, ahol volt különbség. És sötét paraván mögött más által dugdosva, is megtudtam mondani, mikor melyik van bedugva.
    Pedig technikai magyarázatom nincs rá, digitális átvitel, elvileg vagy működik, vagy nem.
    Viszont ez nem a csóró 500.000 Ft-os árkategóriájú hulladék házi kütyüknél fog jelentkezni :D

Szóval FAIL a pószter :D