35806
-
Már a DOS-t is eltemették, az öreg Win-es programok is erre a sorsra jutnak... =(
Amíg a Quake 3 megy, addig nincs nekem ilyen bajom XD -
Win98-as időszak játékai. XP-n mennek egész jól, win7-tel meg szikkadtra izzadod magad, mire beüzemelsz egy-egy dolgot. Egy apró példa, hogy a directx hardveres gyorsítását XP-n ki lehet kapcsolni, win7-en meg nem. Ugyanaz a dxdiag, ugyanaz az ablak, csak nincs ott a gomb, hogy disable.
Tudom, egyéni szoc prob. De azért úgy érzem, hogy a visszafelé kompatibilitás elég alap elvárás lenne. -
JagFater #17246 Mondjál már egy pár példaszívást Win7-el. Kíváncsi vagyok. -
OFF
"Nálad szerintem a custom HDD miatt lehet ennyi galiba.
Nem tudom, én is erre gyanakszom, de mit mondtam, előd MB-n sem volt gyors a programindítás (bár fene se tudja, abban is cserélve volt-e a HDD, méret alapján nemhiszem
), strandlabdás gondot pedig laptop megjelenésekor olvastam... No mindegy, remélhetőleg nagyon meredeken fog zuhanni az SSD-k ára, egy fél terásra szívesen beneveznék
dronkZero (#17242):
Ja, vicces. Ahogy az is, hogy HP nx7400-asomban minden hidegindításkor telepíthettem újra a Windowst, miután kicseréltem a HDD-t - ismerősnél ugyanaz a típus gond nélkül üzemelt, nálam is problémamentesen teljesít azóta szolgálatot külső házban. Lehet peches vagyok?
-
G_ArchAngel #17244 GregSB,
Kerlek ne valaszolj a #17242-re.
Koszi a tobbiek neveben is. -
geo91 #17243 
-
"Nálad szerintem a custom HDD miatt lehet ennyi galiba."
Oh, lol. Az apple csodamasina dob egy hátast, ha vinyót cserél benne az ember?
Most jól értem, hogy akkor végülis egy Mac gyakorlatilag egy PC alapú konzol? Egyesíti a PC-k és a konzolok összes hátrányát?
Wow, rohanok venni egyet!
Soha nem volt még dolgom Maccel, de soha nem is lesz, remélem. -
Meg akkor is, ha szerinted Ballmer nem jó fej :D -
:DDDD
A legjobb, ha rányomsz az elején arra, hogy homi vagy, akkor egyből az iPhonet dobja ki :) -
Anyátokat, tudom mire megy ez ki! ::DDDDDDDD -
G_ArchAngel #17238 ez poen ne vegye senki komolyan!
(raadasul az Appleblogos Magyarosi Csaba jegyzi) -
Nem tökéletes az OSX sem, nálam is volt már strandlabdázás. Mondjuk érdekes módon a Safariban legtöbbször. Amióta fent van a click to flash azóta negyedére csökkent a strandlabdázás is :D Nálad szerintem a custom HDD miatt lehet ennyi galiba.
Mindkét rendszernél vannak hibák. Összességében az OSX-el én kevesebbet szívtam mint a Win7-el.
És mostmár jöjjenek a képek! :D
-
Vistáról a Microsoft is beismerte, hogy egy kalap szar volt, és kár volt kiadni. Az pont az az oprendszer, amit _semmilyen_ gépre nem kéne felrakni, tökmindegy, milyen erős az. Ha egy oprendszer felfalja azokat az erőforrásokat, amikhez a hozzáférést kellene biztosítania, akkor az epic fail.
Win7 egész fasza, de szerintem aki azt mondja, hogy adott hardveren jobban fut, mint egy XP, az hazudik. (Megjelenéskor ezzel etettek minket.) XP64-nél már aláírom, hogy jobban fut, az kb csak 60%-ban volt windows kompatibilis, 3 programból 1 tuti nem indult rajta, ami sima XP-n vagy win7-en igen. -
Hát nekem volt Tescos "szuperkonfigom" (Fujitsu Siemens - már akkoriban is kis kategóriásnak számított), most Media Marktos "szuperkonfigom" van (egy CompaQ), de nincsenek negatív tapasztalataim. Az, hogy az alaplap az első gépbe bedöglött 3 év után, szerintem nem a vétel helyétől függ. :)
(Ja, és tényleg nem vitázunk.) -
Csodát egy OS sem tud művelni, a Vistat is azért szidták sokan mert 256 mega ramos gépeken próbálták. Én csak akkor raktam fel, amikor c2d-m lett (igaz addigra már SP1 volt a vistahoz) és bizony többet xp-t látni nem akartam a saját gépemen. :D -
geo91 #17233 jó jelenleg nem, de már vélem felfedezni az előzményeit, csak meg akartam előzni a vitát... :D -
G_ArchAngel #17232 Persze, de Te tudod mit akarsz, nagyjabol nekem is vannak emlekeim, de a tobbseg megveszi a diakkedvezmenyes gepeket, amire ugyanugy felhuzzak futoszalagon a Win7-et, Te meg rokonlatogatas alatt lehelheted vissza az eletet a nagyneni gepebe vagy magyarazhatod neki, hogy az 1GB ram semmire nem jo.
Az ember meg a Windowst szidja, kozben meg azt kellene aki osszeallitott egy lehetetlen konfiguraciot. -
G_ArchAngel #17231 Azon gondolkodom, hogy vitaztunk-e...
Jah, nem!
Ajto balra, viszlat:) -
Nem a gyári/nem gyári témáról beszélek de egy normális alkatrészekből összeválogatott PC és egy teszkós szar között óriási különbség van. -
geo91 #17229 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1236552807&no=17214]#17214[/URL] -
G_ArchAngel #17228 Gyari gep is lehet szar, foleg az alacsonyabb arsavbol. Ha most nekem Win7 gep kellene, akkor feltennem a Mac-re es kesz, ha nem lenne, akkor meg HP laptop, szarom le, hogy draga, abban meg nem csalodtam. -
"Sokszor nem a Win tehet a gondokrol, hanem amit alatesznek"
Ja hát kérem a dzsunka hardver nem az OS hibája. -
G_ArchAngel #17226 3 eve valtottam, ertelemszeruen Vista-tol a hideg razott, meg azt is megkockaztatom, hogy ha egybol Win7 jon, akkor lehet most arrol irok.
De lakotars gepet probaltam, vmi kozepbuta Dell Studio laptop, most mar O is MBP-t akar OSX-szel:)
Sokszor nem a Win tehet a gondokrol, hanem amit alatesznek, ez az OSX elonye, par hardvernek kell megfelelni, nem volt nehez optimalizalni. Nekem meg a par hardverbol volt, ami megfelelt. -
Mi a gond a kommenttel?:) Fagyások kivételével igény esetén kész vagyok videót készíteni:)
Logó meg, majd' 5 évet kellett várnom, hogy valaki szóvá tegye, azt hittem nem fog ennyi időbe telni
-
Használtam OSXes gépet, igaz nem a sajátom volt, de semmivel nem éreztem gyorsabbnak, mint a win7et. XP-t elég magasról leszarom, 10 éves rendszer. -
G_ArchAngel #17223 a logod es a kommented egyutt megerne egy facepalm-ot, de lusta vagyok beszurni, kepzel ide:
invisible_facepalm.jpg -
G_ArchAngel #17222 Amig nem hasznaltam OSX-et, addig en is azt hittem, hogy nagyon gyors es atom stabil az XP-s gepem.
Amikor volt mihez viszonyitani, akkor jottem ra, hogy csak atbasztam magam evekig:)
Van aki azt hiszi, hogy a Windows gyors, van aki azt, hogy van Telapo - aztan minden alom elszall es felnovunk:( -
nemtom, de nekem valami 6-7 évet futott egy WinXP
egy idő után már nem volt rajta usb2 meg 10 percig indult, de aztán mikor megdöglött alatta az alaplap, fél órát molyolt, hogy ez nem jó, az nem jó, meg telepít, de utána mintha csak friss install lett volna minden programommal, gyönyörűen futott minden (igen, visszajött az usb2, és 5 perc kerregés is elég volt az indulásra).
Igaz, egy xp-t is el lehet gyönyörűen cseszni: melóban alap a kb 900MB memória eltűnése a sok szar "segédprogram" miatt O_o -
OFF:
Én is párhuzamosan használom a két rendszert (2010-es MBP 13"-n custom HDD-vel), de nekem korántsem ezek a tapasztalataim. OSXen alkalmazás indítás nagyon lassú (MBP előtt volt egy használtan vásárolt fekete MB is, annál is az volt), sleepből visszajövetelkor strandlabdázik egy jó 20 másodpercet (ahogy olvasom, ez egyes gyári gépeken is jelentkezik, persze lehet, hogy nálam egyéni HDD okozza, de mentségemre szóljon, így vettem a gépet Apple kereskedésben...).
Win7 ezzel szemben hozza az elvárhatót, hibernálást sem mondanám különösebben problémásnak (cold boothoz képest semmiképp, na az lassú), mindig azt használom, csak bootcamp alkalmazás hal be néha, de akkor azt újraindítom manuálisan:)
Stabilitás meg... SnowLeo fagyott már csontra (megvétel másnapján; azóta mondjuk nem), 7 meg akkor dobott egyszer kékhalált, mikor OSX HFS+ partícióját próbáltam megnyitni (naná, hogy Apple-driver volt megnevezve bűnösként). -
Ha ez megnyugtat, XPnél is alapbetegség volt. :D Manapság nem használok készenlétet, mióta nem tudott visszamászni, nem tudom, hogy a jelenlegi verzióban ezt kijavították-e? -
Cat 02 #17218 Win7 néha produkál random fagyásokat,pl lehajtom lapos fedelét, vissza és ehh, de az a kedvencem mikor betelik a C meghajtó és nem tudok YouTube videót se nézni :D Gép restart és van újra 2-3 giga szabad hely rajta. -
Nekem is vígan elmegy 1-2 évet az XP még úgy is, hogy alig csinálok karbantartást. Néha elkap a láz, akkor végigmegyek pár dolgon, és kész. :) Nekem ami a stabilitását nagyon nagyban növelte, hogy nem telepítgetek mindenféle fos progit, amiket régen szoktam. Meg CCleanert is használok. Meg rendszerezem - khm, már amennyire - a mappáimat, külön partíciókra. Oké, ez már alap, de nálam ezek a dolgok sokat lendítettek előre. A jelenlegi install is lassan 1 éve megy, és nagyjából ugyanolyan sebességre képes, mint telepítés után 1 hónappal. (Természetesen lassabb, de nem eget rengetően)
Az első érvágás a sebességen egyébként a vírusirtó. :)
(Megjegyzem, a háttérben fut állandó jelleggel a web és mysql server, a mozilla thunderbird, és sokszor az MSN is)
Win7ről meg nem tudok nyilatkozni. Még ráér nekem. -
Pont a turkálások és a belekókányolások miatt hányja össze magát. Nekem ugyanolyan gyors több hónap használat után is mint friss telepítéskor (a superfetch miatt még gyorsabb is). A leállás bőven megvan 1 perc alatt, sleep is pár másodperc.
Azért mert összegányolod a platformot, ne az legyen már a hibás. :) -
Szerintem itt ilyen vita nem volt. Én nem mondom azt hogy az OSX a legjobbab, főleg mivel itthon 3-400e-et kell kicsengetni egy új gépért, amin fut. Nem nézem hülyének azt aki Wint használ, ha nincs ez a haverom akitől ócsóé tudok venni Macet én se használnék OSX-et. + írtam az elején, hogy párhuzamosan használom mindkét rendszert, a Windowsra is szükségem van egy csomó program miatt. Abban is biztos vagyok, hogy ha több időt szánnék a Win-es gépem karbantartására (nem fogok), akkor stabilabb lenne. Én csak a tapasztalatomat osztottam meg: azonos használat és karbantartás mellett az OSX stabilabb, gyorsabb marad fél év használat után, szóval szerintem nem faszság az az alsó grafikon.
Innentől kezdve felőlem flémelhettek amin akartok, de az is biztos hogy aki szerint az alsó grafikon bullshit, az még nem használt huzamosabb ideig OSX-et. -
geo91 #17214 be is rakom, hátha elfelejtettétek
-
Pio #17213 Komolyan mint valami oviban, "de az én kedvenc oprendszerem a legjobbabb!!!!44!444négy!!4!"
Postolás helyett inkább a bannerre kattintsatok... ;-) -
Tudtam hogy valaki be fog szólni :D Havonta csináltam defragot, meg takarítgattam is a vinyót. Én ettől többet nem vagyok hajlandó foglalkozni egy gép karbantartásával, innentől kezdve ha nem marad stabil a rendszer, az számomra nem user error, hanem platform error inkább.
14-15 évesen még vígan turkáltam a registryben suli után, de ma már se időm, se kedvem ilyenekkel szarakodni.
-
Vagy ha kikapcsolod a hibernálást. :) (Eltűnik, de legalábbis a hely felszabadul) -
Hátránya, hogy leharap egy full RAMnyi területet a vinyóból egy hiberfil.sys fájllal, amit soha a büdös életben nem tüntetsz el, csak a windózzal együtt. -
Anno az XP-t hibernálni szoktam, hogy a fejlesztőkörnyezetben ott folytathassam, ahol abbahagytam. Nem vettem észre lassulást, tökéletesen ment hetekig is akár. :) A user loginnal együtt kb 1 perc volt az indulás, a hibernálás kb fél perc.