35806
IWimv2m.jpg
  • G_ArchAngel #17609
  • Zomil
    ezt nem tudtam :)
  • Pio
  • Calver
    #1: banner.
    #2: takarodjatok a humorosaranyosba flémelni, ez nem a topic nem arra van.
  • Solten
    Ez fos, Acerekre van alapbol 1 ev, Dellekre meg 3.
  • G_ArchAngel #17604
    Ebedszunet van az Orszaghazban?
    Ott dolgoznak(?) ennyire (magukat) kurva okos(nak almodo) emberek, akik megmondjak masoknak, hogy mit es miert. Van am onallo tudata az emberiseg nagy reszenek, raadasul sajat tapasztalata is.
  • G_ArchAngel #17603
    visszakerdeznek: csak a WnPC tabornak megengedett tulzasok hasznalata?;)
  • G_ArchAngel #17602
    hivatalosan 1 even belul. es meg iMac-re is kijon 50e-bol max, sajnalom hogy a magyar APR-ek atbasznak mindenkit, de nem ez a nemzetkozi gyakorlat
  • [HUN]FaTaL
    Grafikára / multimédiára jobb a MAC, ez tény.

Kérdés: Szerinted csak ilyen munkát lehet végezni számítógépen? Ne légy nevetséges, a munkára jobb nem állja meg a helyét.

Fejlesztésre pl. egyenesen szarabb.
  • Pio
    1 év garancia jár rájuk, további 2 évért ~50-100ezer forintot kell leperkálnod a vásárlástól számított 3 hónapon belül.
    Viszont nekem a 10 napos, egyértelműen hibás macbook promat (10 centi magasságból magától lecsukódott a teteje, gyenge volt benne a zsanér, szóval azért nem drámai hiba, de hiba mindenképp) se javították, azt mondták nem eléggé hibás, jöjjek vissza vele, ha 45 fokról is lecsukódik magától.
  • dronkZero
    Tervezésre laptop tökéletesen alkalmatlan... 17-es laptop meg egy igen idétlen mutáns, csakis hátrányokat egyesít, faszság megvenni. Asztali gépnek kicsi, hordozhatónak nagy.
  • dronkZero
    Még. Nincs olyan eszköz, ami ne romlana el.
  • dronkZero
    Ne kúrjál már fel, C64-re is volt profi szintű kiadványszerkesztő program...

Hozzátéve, hogy ha a készterméket nézed, eldönthetetlen, hogy mivel készült.
  • Rowlend
    Nálunk már jó régóta MAC-ek vannak, és soha a büdös életben nem volt baj velük.
  • G_ArchAngel #17595
    15 evet huztam le tervezokent, 4 eve van Mac-em, 6 eve fotozok.

Szerintem a te beszukult latasmodod es ertekiteleted nelkul is el tudom donteni, hogy mennyivel jobb, mindamellett, hogy a Win-es PC-im sem voltak semmivel sem olcsobbak, amik CAD-re lettek osszerakva, de anno a 17-es HP laptop is annyiba fajt, mint egy 17-es MBP.

Az utolso mondatoddal meg szepen alahuztad az egesz gondolkodasmodod. Kiszalltam.
  • dronkZero
    Nem, ez a te fanboyizmusodra vezethető vissza. Nincs olyan tulajdonsága a macnek, ami indokolttá tenné az árát. Tehát sznobizmus.
    Te akarod bebizonyítani, hogy nem az, mikor ez eléggé tényszerű.

Mondd azt, hogy leszarod mennyibe kerül, trendi akarsz lenni/tetszik a dizájn/tetszik az oprendszer, és megteheted, akkor miért ne? Ebbe nem lehetne belekötni.
    De ehelyett gyártod a mítoszt, hogy sokkal faszább melóra, ami egész egyszerűen NEM IGAZ.

Az sem igaz, hogy létezhet olyan cég, akinek megéri a dolgozókat maccel felszerelni.
    Vegyünk egy kisvállalkozást, 20 emberrel. Őket felszereled négymillióból windowsos gépekkel, meg fizetsz egy rendszergazdát havi 300 bruttóért, hogy ha elromlik valami, akkor rendbe rakja.
    Ezzel szemben felszerelheted őket tízmillióért macekkel, meg tarthatsz egy rendszergazdát 300ezerért, hogy ha elromlik valami, akkor vegyen egy új macet.
  • Zomil
    1.5 év után nem cserélték neki garanciába? fura.... :D
  • G_ArchAngel #17592
    Ez attol fugg mit tanul. Ha a tipografia is fontos, akkor ez van.
    Raadasul a masik elony az ujsagirok szamara a hosszabb elettartamu akkumlator/konnyebb suly aranya.

Elarulom neked: Magyarorszagon akkor vennek Mac-et, ha kozel lenne az osztrak hatar a lakohelyemhez.
  • pxxl
    nem azt mondom, csak azt h sok fehér cuccuk van :D ami nem baj. nekem is fehér telefonom van :)
  • pointer4
    Nekem az volt megdöbbentő, amikor a kollégám mostohalánya ment valami újságíró gyakornoknak, és akkor mondták nekik, hogy mac laptopot vegyen, különben nem lesz hosszú a pályafutása. Mert hogy szöveg szerkesztésre más nem való.
    Na itt egy kicsit kihültem.
    Persze 2 éves hitelre vették, és másfél év után valami kijelző szalagkábel halt be, mindjárt vehette a következőt, bár ez gondolom nem jellemző.
  • G_ArchAngel #17589
    Kedvencem.

Rakj ossze egy PC-t - galans leszek - a feleert egy 27-es iMac-nek, hasonlo minosegu 27-es kijelzovel es a Mac-hez adott szoftvercsomaggal, cegrol van szo, a torrent nem jatszik.
    Kellemes idotoltest. Meg monitort sem fogsz talalni:)

• dronkZero
    Dolgozni is feleslegesen drága. 4-5szörös áron 5% termelékenység bónusz. Hülyének is megéri... :P
  • G_ArchAngel #17587
    OFF?
    Amugy erekes, hogy ez az egesz mai musor megint azzal kezdodott, hogy a Mac usereknek lett beszolva.
    Oke, ez semleges topic, de nagyon vicces, hogy akarhol megjelenik egy Apple hir, egybol jon az Android/Win-user es ontja a szart a szajan.
    Mi miert nem megyunk Android topicba? Valamennyire ez azert onertekelesi problemakra vezetheto vissza, nem?

• G_ArchAngel #17586
    Valahol ez igaz, hiszen Mac-et altalaban nem kell es a Pro-n kivul nem is lehet javitgatni.
    Mondjuk en senkit nem ismerek, aki nem munkara hasznalja.
    Netezni draga, jatekra legtobb esetben szar.
    Zene, video, foto es igen, media:)
  • G_ArchAngel #17585
    Ertem, tehat a te mp3 lejatszodon fut a Windows. Nagyszeru.
    Az uj iPhone-bol nincs feher, iMac-bol evek ota nincs feher.

Szeretnel meg probalkozni vagy veszel magadnak rozsaszin Dell laptopot?

• pointer4
    Ez kurva nagy szöveg, minnyá tetováltatom :D

Én eddig csak azt vettem észre, hogy aki hülye a számtechez, annak van mac-je, tisztelet a 0.001% munkás rétegnek :D És itt nem a sznob újságírókra gondolok :D
  • dronkZero
    Nem magyar példákon gondolkodom, de ha a világ piaci részesedésének 10%-a a mac, akkor talán nem én vagyok eltájolva, azt hiszem. Egyértelműen szép, biztosan jó is, de hogy annyit nem ér meg, és nem csak nekem, hanem a vállalkozások 90%-nak sem, az tuti.

Személy szerint én néhány DJ-n meg újságírón kívül SENKIT nem ismerek, aki a munkájához mac-et használna. Ja, de, egy haverom, aki egy kormányhivatalnál dolgozik, sikerült elérnie, hogy felszereljék az irodát mac-ekkel... a mi adónkból, persze. Hát úgy könnyű... Ha nekem sem kéne megdolgoznom, hogy kitermeljem az árát, akkor persze, mac-et mindenkinek.
  • pxxl
    iphone
    ipod
    shuffle
    nano
    imac

szval kb mindenből van fehér :D
  • G_ArchAngel #17581
    Gyere, meselj, a muanyag MB-n kivul es az egyik iPad hatuljan kivul mi van meg feher?

Ne magyar peldakon gondolkodj. Ha ezen az orszagon mulna barmelyik gyarto es szoftverfejleszo sorsa, akkor itt semmi nem lenne.
  • dronkZero
    Eheh, mintha windowson nem lehetne dolgozni... Mutass már egy munkahelyet, ahol mac-ek vannak!
    Vagy még inkább, mutass be annak az embernek, aki úgy gondolja, hogy gazdaságos 4x-es árú számítógépekkel felszerelni a bérrabszolgákat, lenne neki néhány bombasztikus üzleti ajánlatom. :D
    Gyerekeknek is csak azért nem való, mert csúnyán mutat a szép fehéren a lekvárfolt... :P
  • G_ArchAngel #17579
    Egyetertek; a stabil munkavegzes hatrany a munkakeruloknek, de gyerekeknek tenyleg nem valo. Azoknak PC+konzol.
  • dronkZero
    A mac egy hasznos találmány, egyesíti magában a PC-k és a konzolok összes hátrányát.

De legalább trendi, meg szép.
  • G_ArchAngel #17577
    Felvilágosítással harcolunk a kalózkodás ellen
  • Guren
    de nem a magyarországtól függ, hogy leváltja-e a konzolokat vagy sem.
  • FZoleee
    lehet, de mivel mo-n élek, magyar ez a fórum, nem érdekel az amerikai helyzet :D
  • Zomil
    azért amcsiban nem a kurvadrága kategoria...ez csak nálunk van igy sajnos :)
  • G_ArchAngel #17573
    kurvara nem draga, esetleg Mo.-on, de kb. semminek nem vagyunk celpiaca...
  • FZoleee
    sztem meg sose fogja felváltani a konzolokat, de majd meglátjuk 5 év múlva :D az apple kurva drága volt és lesz :)
  • G_ArchAngel #17571
    Oke, de ez ugye nem csak konzol, es mint irtam, ez evekbe telhet - de az irany jo.
  • jazzy
    Az a 200k azért elég vad ár :|