35806
IWimv2m.jpg
  • Rage47
    én még azt a nagyobb méretű lemezt is használtam infó órán :D otthon akkor már kis méretű floppyt használtunk
  • Hegi90
    Talán a Catz

Meg valamilyen felülnézetes rpg-szerűség, nem emlékszek a címére, de azt tudom, hogy az intrójában egy csuklyás alak táncolt egy zöld színű tűz körül, eléggé félelmetes volt :D Ha valaki tudja melyik játék az, mondja meg :)
  • I.C.ram
    Imperialism, ami dual paltformos volt: Mac és PC-re is felment :)
  • LasDen #18167
    asszem Stronghold...ha nem számolom a Gamestaros lemezeket....:D
  • GregSB
    Ha jól emlékszem a Commandos volt az első eredeti CD-s játékom :)
  • LoDMaSt
    fifa 99 volt az első, meg valami settlers pack még 2 másik játékkal együtt. :)
  • Zomil
    Tényleg amugy nektek mi volt az elsö cd-s eredeti játékotok? :)
    Nekem knights & merchants...hatalmas játék volt, elég sokáig toltam :)
    Vele együtt kaptam a Vészhelyzetet... :D Talán még emlékszik vki rá, ilyen tüzoltokkal meg ilyenekkel kellett embereket menteni...
    Meg még amit picit késöbb "kaptam" az a Settlers 3...igazábol faterom kapta kölcsön és hát nem el lett felejtve, h nálunk van :D
    De legalább nem kellett a kovács>malacot kovácsol buggal találkoznom...
  • Zomil
    amugy a legjobb, h nekem nincs felszámozva a mortal 3...szoval minden felrakás elött megkelett nézni minden és sorrendbe rakni... :DDDD
  • Casillas
    nekem a C&C volt az első "többfloppys" játékom :)
  • GregSB
    Én a Doom2-t floppyn kaptam meg anno. Nem emlékszem pontosan kb hány db-on volt rajta, ha nem tévedek kb 14-15 db-on. Elkezdtem installálni, és kb 30 perc múlva, az utolsó előtti floppy hibás volt. Elképzelhetitek milyen fejet vágtam amikor ezt kiírta nekem a gép
  • Zomil
    nekem megvan a mortal kombat 3 kb. 15 floppy-n... :D
    meg stunts meg ilyen jo játékok...kár h nincs olvaso a gépembe... :D
  • ba32107
    Én heti két alkalommal feltettem anno a win 3.1-et a floppycsomagról :D
  • [HUN]FaTaL
    Azért a nagytöbbség hallott róla. A huszonévesek még használták is (én is). :)
  • ba32107
    Eszembe se jutott volna hogy erre céloz :D
  • Dzsini
    Kérdezd meg a mai tizenéveseket, hogy ismerik-e/használnak-e még floppyt - mégis az a mentés "nemzetközi" jelölése a programokban.
  • ba32107
    Én nem értem
  • LasDen #18154
    kellett 1 perc mire rájöttem mit akar....pedig a floppy nem volt olyan régen....2005-ben nekem még kellett használni....:D
  • Pio
  • Pio
  • Zomil
    hátha van aki még nem látta ezt a parodia websorozatot :)
    ma jött ki az utolso része(ez az elsö amit beraktam) :)
  • pxxl
  • w77d
    A rendőrség nem számít harmadik személynek...
  • Dzsini
    A rendőrségnek nyomozás során kiadhatja. De tényleg költöztessétek át a témát a torrent topicba, a rengeteg tévedést ott legalább kijavítják.
  • norbi4567
    Ha jól tudom akkor a szolgáltató nem adhatja ki 3. személynek az adataimat (IP hez tartozó név, lakcím) Szal ha mégis megteszi akk lehet perelni a szolgáltatót :D
  • JagFater
    Az kamu, a hostot te is át tudod írni egy kis trükkel. :-)
  • JagFater
    :-)
    Nálunk legális leszedni, szal nem fog.
  • Dzsini
    ...és mindezt át lehet költöztetni a Torrent topicba, mert innentől nem humor.
  • Zomil
    peer listában néha lehet látni ilyen activision meg blizzard, meg ilyeneket, figyelik, h mennyiszer töltik le a játékaikat :)
  • Pio
    Ne nekem próbáld ezt megmagyarázni, én csak a hírt szállítottam.
    Inkább írd össze az érveidet, hogy majd legyen mivel védekeznünk, ha ide is elgyűrűzik a dolog... ;-)
  • JagFater
    Milyen cégek és mit figyelnek? :-)
  • Zomil
    pedig nem ritka, h cégek ott figyelik a peer listát :)
  • JagFater
    Na várjál. Egyrészt a hatóság csak akkor látja a kliensben, hogy ki szedi tőle az anyagot, ha ő maga is warezol. Na ezt nem lehet. :-)
    Másrészt akkor látsz 10-20-100 embert, aki épp szed tőled, nem 23ezret.
    Harmadrészt nem az egész filmet fogod egy embertől leszedni, csak egy darabkát, ami egymagában nem ér semmit.
  • KaBuTo666
    Rendben, most hogy megtudtuk hogy is kapnak el, a kérdés csupán már csak az hogy hogyan védekezzünk ez ellen.

pl.: PeerBlock program használata.

egyéb?

• Pio
    Akár a torrentkliensben a Peers résznél is megnézheted az összes épp aktuális le/feltöltő IP címét.

Az adott IPért felelős pedig az internetszolgáltatás tulajdonosa, így nyilván azt perelik be.

Nemrég volt ha jól emlékszem Németországban egy olyan eset, hogy valakinek lopta a wifijét a szomszéd és a lopott wifin keresztül illegálisan töltött le zenéket és ott se a letöltőt büntették meg végül, hanem a wifi tulajdonosát.
  • JagFater
    Nem az IP tulaj azonosítás a kérdés, hanem az, hogy az adott IP-ről ki és mit töltött?
    Ráadásul nem is elég, hogy leszedtem a torrent file-t. Annak a tényét is bizonyítani kell, hogy az egész filmet leszedtem. Márpedig az p2p, szal ezt nem is értem. Tracker meg nem tárol IP-ket.
  • Zomil
    gondolom megvan ki mikor milyen ip-vel töltött és a szolgáltato megmondta, h éppen kinél volt az ip...(persze lehet, h hülyeség amit mondok)
  • JagFater
    Honnan tudják, hogy ki töltötte le?
  • Pio
    OFF
    Az amcsiknál 23ezer (!!) embert perelnek be, mert letöltötték az Expendables-t torrentről... O_O
    Ez lesz minden idők legnagyobb torrenttel kapcsolatos pere (talán még úgy is, ha az összes eddigit összeadjuk).
  • Zomil
  • pxxl
    nemhogy stílusosan Chromium-ot használnának