35806
IWimv2m.jpg
  • Narxis
    Ez egy megoldandó feladat a tudománynak, az ilyen ötletek visznek előrébb.
  • SzirmosSzisza
    Csak itt nincs alaplap, hanem MINDEN modul, modulként meg érdekesen tudod berakni az alaplapot, az meg tényleg vicc, hogy 1 blokknak van 4 réz lába és ennyi :D
  • ldavid
    biztos az tervezte ezt is, aki az új MS logót. vicc..

• RelakS
    Ha minden kis blokknak lenne egy komplex csatlakozója egy rahedli lábbal, amit aztán az alaplapon lévő chip összehangol, akkor még ok lenne a dolog.
    A kérdés csak az, hogy lehet-e annyi csatlakozót elhelyezni egy alaplapon, hogy ez működjön, ráadásul úgy, hogy a sok kivezetés is elférjen.

karajj: Teljesen jó a számítógép hasonlat, csak másképp képzeld el az alaplapot!
    Van egy központi egység az alaplapon, ami mindent mindennel összehangol, és az összes többi csatlakozó 1x-es PXIexpress (USB3, Thunderbolt, kinek mi tetszik).
    A hangkártya lefoglal 1 csatlakozót, a proci, a videókártya 16-ot, a memória 8-at, a vinyó kettőt, ésatöbbi, viszont mindent oda dugsz, ahova akarsz. Képzeld el, milyen lenne, ha megtehetnéd, hogy a nagyon forrósodó procit az alaplap aljára, a ház elejébe száműzhetnéd, ahol egy méretes venti kínálja meg széllel, még mielőtt annak bármi más melegedő alkatrészen át kéne verekednie magát.
  • Re4zOon
    Jobban belegondolva tényleg egy idiótaság az egész. Főleg, hogy minden négy lábbal akarna csatlakozni. Valaki mondja már meg, hogy 4 lábon a proci mit fog elviselni? Meg egy full HD képernyő? Meg úgy eleve, ha full HD a cucc, valamit lejátszanál, az enné a procit. De a buszt a képernyő foglalja...
  • YaniMan
    Szüli
    Ha valami bődületesen gyors, sok bites LVDS busz az alap, és minden eszköz arra illeszkedik, akkor elvileg működhet. Más kérdés, hogy ugyanolyan sz. lenne, mint a mai PC-k, hogy hiába 5%-on megy a proci, mivel a winyó ezerrel dolgozik, minden áll. Ráadásul egy teljes képernyős mozgókép rendesen lefogná azt a buszt. És akkor még nem gondoltunk az X hónap után egyre idegesítőbben jelentkező kontakt hibákra!
  • LeWyTy
    Az
  • SzirmosSzisza
    Tök jó weboldal :D

Ez meg fun: http://helloworldquiz.com/
  • SzirmosSzisza
    Itt kommentek között van 1-2 indok, miért nem menne.
  • karajjj
    Úúúú de hülyének vagyok nézve. Na kifejtem bővebben, hogy mire gondoltam. Én azt nem értem, hogy megveszed a modulokat, egyforma csatlakozóval és tetszés szerinti helyre rádugod, hogy fog így működni? minden láb össze lesz kapcsolva minden lábbal a nyákon? Szerintem a számítógép nem helytálló példa ide, mert a procit csak proci foglalatba rakhatod, a memória helyére nem.
  • GregSB
    Tényleg ezt ha leejted, akkor ugyanúgy szétesik mint anno a nokiak 8 darabra? :D aztán szedheted össze az utcán őket. "Hol a kamera? hol a proci?"

:D
  • Fura Alak
    "hőbörgés, hogy nem elég vékony"

Én max azon hőbörögnék, hogy nem telik rá.... xD

(Vagy hogy folyton szétesik. )
  • GregSB
    + a több százezer konfogurálási lehetőség egy rémálom lesz az alkalmazásfejlesztőknek.
  • RelakS
    az a szó, hogy számítógép, mond valamit?

Alaplap.
    Ebbe raksz processzort.
    Memóriát. Ha nem elég, cseréled.
    Rádugod a HDD-t. Ha nem elég, cseréled.
    Ha nem tetszik az integrált videó, dugsz bele videókártyát.

ésatöbbi.

Viszont ha ez telefonban megvalósulhat, akkor:
    1: nem lesz azért ennyire egyszerűen kivitelezhető szerintem (lásd: évente / kétévente megjelenő inkompatibilis alaplapok és processzorok, azaz nem tudsz csak processzort cserélni pl, mert az új proc többet tud, több mindennel kell kapcsolatban állnia)
    2: lesz majd hőbörgés, hogy nem elég vékony, stb.
  • karajjj
    lehetséges ezt egyáltalán kivitelezni? :d
  • LasDen #29011
    részemről megvolt a 2 kattintás...
  • SzirmosSzisza
    Ez történik, ha egy designer mindenféle informatikai tudás nélkül kitalál valamit :D
  • GregSB
    Ötlet tetszik, thunderclapen supportolni őket 2 kattintás és semmibe nem kerül... A lényege az egésznek hogy a nagy cégek észrevegyék mennyi embernek tetszene egy ilyenn ötlet.
  • kifli
    az más kérdés, én egy kövér nemet mondanék :)

De majd elválik....
  • LasDen #29007
    az ötlet jó, de hogy lesz-e belőle valami....
  • kifli

ITT lehet supportálni :)
  • Aquir
    nice
  • GregSB
    Valve will soon let you share Steam games with friends and family on up to 10 computers http://vrge.co/19I6W8B

\O/
  • Dzsini
    mint a kurzor?
  • RYO21
    Bocsánat, csak nemvagyok hozzászokva ezekhez a magyar szavakhoz.
  • RelakS
    Mai gyerekek, akiknek a karakteres felület már csak a boot képernyőt (vagy még azt sem) jelenti?
  • Dzsini
    kurzor(mozgató)nyilak

Billentyűzeteddel kerülj közelebbi barátságba, és ne egérkurzorrra gondolj :)
  • RYO21
    Oké, de miaz a kurzornyíl? Mert a kurzort ismerem, meg a nyilakat is de így összevonva nemtudom mit jelent :D
  • sonic syndicate
    lefelé megy mindig, a balra és a jobbra kurzornyilakkal mozgatod

amikor elérsz egy szintet, átvált party hard módra és ott csak egy sort látsz, úgy kell navigálnod
  • RYO21
    Hogy kell ezt irányítani? Mert nekem csak simán zuhan lefelé :D
  • YaniMan
    Szüli
    És ilyenkor mi van?
    http://users.atw.hu/yaniman/Ilyenkor_mi_van.jpg
  • MR ME
    jogos :DDDDDDDD
  • pxxl
  • SzirmosSzisza
    Kisgyerekeknek van jó sok játék Linuxra is :)
  • Hegi90
    láttam igen

te láttad, hogy vicceltem?
  • Dzsini
    Láttad csak a Steam linuxos kínálatát?
  • Hegi90
    >yell a lot when playing games on computer.
    ...
    >This will turn off screen for 15 seconds on linux.

csodálkozik bazmeg, hogy ordibálnak a géppel?
  • Narxis
    looool
  • SzirmosSzisza
    :D

http://superuser.com/questions/545329/how-do-i-make-a-machine-blank-screen-for-a-period-of-time-as-a-penalty-if-ce
  • Vincentcloud
    679 pont első try, elég is volt, amúgy firefoxban ctrl+shift+k