35806
IWimv2m.jpg
  • Evoluti0N
  • ldavid
    még ha shata lenne a neve
  • Calver
  • Pio
    Ezaz, a játékipar végre felnőtt!
  • RelakS][
    Kérném Rihannától a SATA PenDrive számot :}
  • RelakS][
    Csak állványt hozott, azt vitte is el. Ugye, monitor kellett volna a probléma megoldásához :)
  • MR ME
    és monitort is vitt?
  • RelakS][
    HP ügyfélszolgálatán bejelentettem, hogy az új gépemmel a monitor nem működik. Másik azonos típussal működik, tehát nem a gépben van a hiba.
    Persze, cserélik.
    Ma megjött a fickó, és hozott egy monitor állványt
  • Blum
    Jolvanmar..:D

Amugy rajottem: letrehoztam egy .sh fajlt,bemasoltam azt a kodot utana pedig lefuttattam a letrehozott sh fajlt terminalban es kiadta.

Kiraly vagyok? :O
  • Hegi90
    a sed elég veszélyes
  • SzirmosSzisza
    Ezt a parancsot is csak be kellett volna másolni, nem megérteni :D

Bár érdemes előtte ránézni, hogy van-e benne rm, de a date,uname, sha meg sed nem olyan veszélyesek!
  • Hegi90
    hmm.. tényleg nem írtad, bocsi
  • Blum
    Arch linuxnal eleg sokat kell terminalban/parancssorban potyogni (eleve ugy kell telepiteni).
  • Blum
    Hol irtam,hogy 3 eve linuxot hasznalok?
    3 evvel ezelott talan par percig hasznaltam LiveCD-n egy Ubuntut.

Amugy ertek a bashez de nem ilyen szinten. Fajlokat elerni,modositani,programokat telepiteni vagy azokat beallitani megtudom oldani CLI-bol.
    De az ilyen programozashoz kotheto nyelveket nem ertem es nem is akarom.
  • Dzsini
    Ideális esetben (jók a hardverek és nem kell bűvészkedni) egy "újgenerációs" linuxnál ugyanannyi parancssort kell használni, mint egy Win7-en.

Sokan azt se tudják, hogy létezik.
  • Hegi90
    wait... nem értesz a bash-hez, de linuxot használsz 3 éve? te tudsz valamit :D
  • Blum
    Programozashoz meg az ilyen "kodokhoz/scriptekhez" (vagy akarmi is a neve) egyaltalan nem ertek szoval ez nekem kinai.

Amugy nekem is tetszik bar meg van jopar dolog amit bekell allitanom. Manjaro is tetszett de nem hagyott nyugodni az Arch :)
  • SzirmosSzisza
    Oh, általában az uname, sed, meg a pipeok beszélőek szoktak lenni ilyenkor, hogy itt bashról van szó. Sok szerencsét amúgy hozzá, mostanában pár ismerős váltott rá és tetszik nekik :D
  • Blum
    Szoval alapvetoen GUI huszar vagyok de ertem,hogy mirol beszelsz.
  • Blum
    Ja,egeszen a telepitesig de nyilvan hasznalok valami DE-t. (jelen esetben GNOME/Cinnamon)
  • Blum
    Egy ideje mar Linuxozok,Windowst mar honapok ota nem latott a gep.

Amikor eloszor futottam neki az Archnak akkor az jo nagy bukta volt,aztan visszamentem Manjarora es ott megtanultam ezt-azt. Most elso nekifutasra tokeletes lett az Arch.

Amugy azert nem gondoltam bash-ra,mert nem kellett meg szorakoznom vele.
  • Fura Alak
    Arch Linux @ Wikipedia:
    Default user interface Bash
  • SzirmosSzisza
    Általában Archot nem első Linuxnak telepítenek, nem is ok nélkül :D
  • Blum
    Doooooh.....bash eszembe se jutott. :D
    Kosz!
  • Hegi90
    pl innen is
  • Blum
    Kosz,mukodott.

De ezt honnan? :o
  • Hegi90
    e80c0889a5a25b1d7d94394ec2889332ab06871c5ffd8a3c6f77ce527a7466cf -
  • Blum
    Vazze,ArchLinux forum regisztracional van egy ilyen kerdes:

What is the output of "date -u +%V$(uname)|sha256sum|sed 's/W//g'"?

Valaki esetleg? Hogy tudom en ezt kiszamolni? Mert terminalba irom be akkor nem tortenik semmi.
  • Jim Morrison
  • SzirmosSzisza
    Eddig azt hittem nem troll bait a felhasználó, de úgy néz ki az, inkább nem is válaszolok már :D
  • Szabi #30958
  • Dzsini
    Bizony bizony, előhívás során igen nagyokat lehet még varázsolni a képen - kicsit alulhívni, túlhívni, utána nagyításnál különféle papírokat használni, vágni, letakarni dolgokat... nem a fotosop hozta el a képmanipulációt, hanem a fényképezőgép.
  • HunnernesKonge
    Ez baromi nagy hülyeség. A modern fényképészet, de még a régi filmes 35mm-es analóg fényképészet is legalább 60%-ban az utómunkáról szól. Nagyon, nagyon ritka az olyan fotó, ami kiesik a gépből, és egyből jó.
  • Szabi #30955
    ezért írtam a jó szöget, hiába látod amit meg kéne fotózni, ha nem tudod, vagy nem érdekel, hogy honnan kéne megfotózni
  • Zero 7th
    Na pontosan ez az, amit nem kell csinálnod soha, ha értesz a fényképezéshez, és van egy jó géped.
  • RYO21
    Ilyen contrast, meg brightness állításokra gondoltam, nem retusálásra.
  • RAZOR27
    profi fotós > retusálás

egyébként a DigitalRev Tv-t ajánlom youtubon. Szokott lenni olyan hogy híres fényképészeket hívnak meg, hogy szar- vagy játék fényképezőgépekkel fényképezzenek. Szvsz a képek többnyire ganék (filterezéssel is csak-csak fosika) de az ötlet amire épül jó szokott lenni. Az már képe válogatja, hogy elég a jó ötlet, vagy nemárt ha van pró kamera, hogy belődd ami kell. Szerintem ebben kiegyezhetünk, hogy lezárjuk a témát :)
  • RYO21
    Én ismerek olyat aki profi fényképész, mégis kirándulásokra inkább az iPad-et viszi mert azzal gyorsabban csinál képet, és gyorsan bír retusálni is rajta egy keveset.
  • Zero 7th
    Ja, nyilván ezért éri meg gyártani, mert az áltagember igényei a béka segge alatt vannak.
  • Zero 7th
    "meglátja a jó pillanatot és letudja fotózni a jó szögből.."

A faszt, ez az, amire bárki képes, és nem igényel külön képzettséget, csak érzéket.
    Attól még nem fog senki jó fotósnak tartani, ha jó témákról csinálsz szar képeket.

Közelítsük meg más oldalról a témát. Hány telefonnal csinált képetek volt már windowsháttér?