35806
-
Evoluti0N #30988 -
ldavid #30987 még ha shata lenne a neve -
-
Pio #30985 Ezaz, a játékipar végre felnőtt! -
Kérném Rihannától a SATA PenDrive számot :} -
Csak állványt hozott, azt vitte is el. Ugye, monitor kellett volna a probléma megoldásához :) -
és monitort is vitt? -
HP ügyfélszolgálatán bejelentettem, hogy az új gépemmel a monitor nem működik. Másik azonos típussal működik, tehát nem a gépben van a hiba.
Persze, cserélik.
Ma megjött a fickó, és hozott egy monitor állványt
-
Blum #30980 Jolvanmar..:D
Amugy rajottem: letrehoztam egy .sh fajlt,bemasoltam azt a kodot utana pedig lefuttattam a letrehozott sh fajlt terminalban es kiadta.
Kiraly vagyok? :O -
a sed elég veszélyes -
Ezt a parancsot is csak be kellett volna másolni, nem megérteni :D
Bár érdemes előtte ránézni, hogy van-e benne rm, de a date,uname, sha meg sed nem olyan veszélyesek! -
hmm.. tényleg nem írtad, bocsi -
Blum #30976 Arch linuxnal eleg sokat kell terminalban/parancssorban potyogni (eleve ugy kell telepiteni). -
Blum #30975 Hol irtam,hogy 3 eve linuxot hasznalok?
3 evvel ezelott talan par percig hasznaltam LiveCD-n egy Ubuntut.
Amugy ertek a bashez de nem ilyen szinten. Fajlokat elerni,modositani,programokat telepiteni vagy azokat beallitani megtudom oldani CLI-bol.
De az ilyen programozashoz kotheto nyelveket nem ertem es nem is akarom. -
Ideális esetben (jók a hardverek és nem kell bűvészkedni) egy "újgenerációs" linuxnál ugyanannyi parancssort kell használni, mint egy Win7-en.
Sokan azt se tudják, hogy létezik. -
wait... nem értesz a bash-hez, de linuxot használsz 3 éve? te tudsz valamit :D -
Blum #30972 Programozashoz meg az ilyen "kodokhoz/scriptekhez" (vagy akarmi is a neve) egyaltalan nem ertek szoval ez nekem kinai.
Amugy nekem is tetszik bar meg van jopar dolog amit bekell allitanom. Manjaro is tetszett de nem hagyott nyugodni az Arch :) -
Oh, általában az uname, sed, meg a pipeok beszélőek szoktak lenni ilyenkor, hogy itt bashról van szó. Sok szerencsét amúgy hozzá, mostanában pár ismerős váltott rá és tetszik nekik :D -
Blum #30970 Szoval alapvetoen GUI huszar vagyok de ertem,hogy mirol beszelsz. -
Blum #30969 Ja,egeszen a telepitesig de nyilvan hasznalok valami DE-t. (jelen esetben GNOME/Cinnamon) -
Blum #30968 Egy ideje mar Linuxozok,Windowst mar honapok ota nem latott a gep.
Amikor eloszor futottam neki az Archnak akkor az jo nagy bukta volt,aztan visszamentem Manjarora es ott megtanultam ezt-azt. Most elso nekifutasra tokeletes lett az Arch.
Amugy azert nem gondoltam bash-ra,mert nem kellett meg szorakoznom vele. -
Arch Linux @ Wikipedia:
Default user interface Bash -
Általában Archot nem első Linuxnak telepítenek, nem is ok nélkül :D -
Blum #30965 Doooooh.....bash eszembe se jutott. :D
Kosz! -
pl innen is -
Blum #30963 Kosz,mukodott.
De ezt honnan? :o -
e80c0889a5a25b1d7d94394ec2889332ab06871c5ffd8a3c6f77ce527a7466cf - -
Blum #30961 Vazze,ArchLinux forum regisztracional van egy ilyen kerdes:
What is the output of "date -u +%V$(uname)|sha256sum|sed 's/W//g'"?
Valaki esetleg? Hogy tudom en ezt kiszamolni? Mert terminalba irom be akkor nem tortenik semmi. -
-
Eddig azt hittem nem troll bait a felhasználó, de úgy néz ki az, inkább nem is válaszolok már :D -
-
Bizony bizony, előhívás során igen nagyokat lehet még varázsolni a képen - kicsit alulhívni, túlhívni, utána nagyításnál különféle papírokat használni, vágni, letakarni dolgokat... nem a fotosop hozta el a képmanipulációt, hanem a fényképezőgép. -
Ez baromi nagy hülyeség. A modern fényképészet, de még a régi filmes 35mm-es analóg fényképészet is legalább 60%-ban az utómunkáról szól. Nagyon, nagyon ritka az olyan fotó, ami kiesik a gépből, és egyből jó. -
ezért írtam a jó szöget, hiába látod amit meg kéne fotózni, ha nem tudod, vagy nem érdekel, hogy honnan kéne megfotózni -
Zero 7th #30954 Na pontosan ez az, amit nem kell csinálnod soha, ha értesz a fényképezéshez, és van egy jó géped. -
RYO21 #30953 Ilyen contrast, meg brightness állításokra gondoltam, nem retusálásra. -
profi fotós > retusálás 
egyébként a DigitalRev Tv-t ajánlom youtubon. Szokott lenni olyan hogy híres fényképészeket hívnak meg, hogy szar- vagy játék fényképezőgépekkel fényképezzenek. Szvsz a képek többnyire ganék (filterezéssel is csak-csak fosika) de az ötlet amire épül jó szokott lenni. Az már képe válogatja, hogy elég a jó ötlet, vagy nemárt ha van pró kamera, hogy belődd ami kell. Szerintem ebben kiegyezhetünk, hogy lezárjuk a témát :) -
RYO21 #30951 Én ismerek olyat aki profi fényképész, mégis kirándulásokra inkább az iPad-et viszi mert azzal gyorsabban csinál képet, és gyorsan bír retusálni is rajta egy keveset. -
Zero 7th #30950 Ja, nyilván ezért éri meg gyártani, mert az áltagember igényei a béka segge alatt vannak. -
Zero 7th #30949 "meglátja a jó pillanatot és letudja fotózni a jó szögből.."
A faszt, ez az, amire bárki képes, és nem igényel külön képzettséget, csak érzéket.
Attól még nem fog senki jó fotósnak tartani, ha jó témákról csinálsz szar képeket.
Közelítsük meg más oldalról a témát. Hány telefonnal csinált képetek volt már windowsháttér?