35806
IWimv2m.jpg
  • Calver
  • Fura Alak
    Vírusírtója válogatja, de inkább nem mondom ki melyik nem fog meg semmit, nem indítok flame war -t. :D
  • SzirmosSzisza
    Folyamatos védelem általában elég és akkor nem kapsz be újakat. Vírusirtót meg szülők és hasonló számítógépes tudással rendelkező egyének gépeire kell rakni :)
  • gergely1991
    A vírusírtók gondatlan emberektől nem véd meg(lásd többségük a riasztás ellenére kikapcsolják ).
  • Narxis
    Ennyi.
  • chilios
    Én például soha nem használtam vírusirtót, na jó még a dc-s korszakban igen. :)

Viszont amiket hoznak hozzám gépeket vírusirtásra 99%-ban vírusirtó mellett csúsztak be.
  • Zero 7th
    De érted, nincs mitől védenie, tapasztalataim szerint. Akkor meg bármi, ami nullától eltér, az sok.

Szal ha az évenkénti feltelepítésnél csokorba szedné a vírusokat, vagy abban az egy hónapban, amíg fenn van (néha) fogna menet közben bármit, akkor elgondolkoznék azon, hogy fenn hagyjam, de konkrétan semmit nem csinál azon túl, hogy feleslegesen idegesít a sok felugráló kurvaannyával, meg lassítja a gépem.
  • gergely1991
    Prioritás módosítással nem fog annyi erőforrást zabálni,védeni pedig ettől még tud.
  • Zero 7th
    Aha, köszi, sejtettem.

Csak mert én évente egyszer becsületesen feltelepítek egyet, befrissítem, átnézetem a teljes rendszert, majd miután semmit nem talált, egy évre el is felejtem újra az egészet.

Felmerült már bennem, hogy hülyén csinálom és veszélyesen élek, de sokkal jobban zavar a víruskereső által felzabált erőforrás és gépidő. Szal kösz a megnyugtatást. :)
  • SzirmosSzisza
    Ha nem telepítesz ismeretlen helyekről dolgokat akkor nem kifejezetten sok. Meg nem árt ilyen Java és Flash dolgokat kikapcsolni se!
  • Dzsini
    A netezési szokásaidtól és az ismerősi körödtől függ.

Ha nem jársz olyan oldalakon, amik potenciálisan problémásak lehetnek, és nem jár például "idegen" pendrive a gépedben (vagy a sajátod olyan helyeken, ahol rámászhat valami - pl. egyetemi hálózat), akkor bőven sok a gyári felszerelés.
  • Zero 7th
    Őszinte és komoly kérdésem: van BÁRMI értelme a víruskeresőknek?
  • RYO21
    hehe ilyenem nekem is van, csak az 11 inches netbook méret.
  • gergely1991
    Általános jelenség:
  • Szabi #31174
  • gergely1991
  • RelakS
    blah... egyszer felrajzoltam az évekig használt 14"-os, kb 13" látható átlójú monitorom képét a 42"-os tv-re ... őőőő .... izé .... szinte ez a beíró ablak szélesebb, mint a téglalap, amit kaptam :D
  • akyyy
    Elgondolkodtató, hogy itt a 110 cm-es 3d tv, 19 colos monitor, meg kb.16" laptop, pedig pár éve még asztali gépen, ilyen monitorral használtam én is.... hogy lehetett úgy böngészőt használni, netezni, játszani (filmet nem néztem rajta arra ott volt a dvd író meg házimozi :D)
  • Narxis
    lol
  • tutituti
    quakecon2014
  • pointer4
    próbáld ki, nem lesz jó, unrecognized device, ha a cuccnak nem kell áram
  • RelakS
    Mert miért nem az áramot? Az ötlet az volt, hogy ha az áramot megszakítom, akkor a vinyó el sem indul, nem fogyaszt, nem megy.
  • chilios
    waldo-t.
  • Zoli007
    Jó, de mit kell rajta nézni?
  • chilios
    igen az.
  • pointer4
    Ha csinálsz ár kapcsolót, akkor csak az adat folyamot szakítsd meg vele, ha emlékeim jók, akkor az a szürke és kék.
    A test meg a +5v az menjen mindig.
    Nekem azért kellett megszakítani, mert ennyi cuccal be se bootolt a gép :D
  • Zoli007
    raspberry?
  • Beast Machine
  • Narxis
  • RAZOR27
  • chilios
  • RelakS
    szent szar, két billentyűzet-egér kombó? :D

ráadásul mindkettő ez a prémium gémer cucc? O_o

Olyan kapcsolós szar meg szerintem nekem is fog kelleni. Melóban külső vinyóra archiválgatok (szoftveres kódolás van beépítve, ezért nem hiszem, hogy egy összeomlás után az adataimat elő lehetne kotorni), viszont az új vinyóval nem hajlandó indulni a rendszer...
  • pointer4
    Nekem anno ilyen volt a szimulátor usb bekötése :)

• RelakS
    Nna, kábel csumbuj:

Kicsit meg színkódoltam, ha esetleg valaki nem hinné el :)

• Daell Drow
    Lehet rosszul tudom javits ki, de amennyiben tobblet energiat termelsz es visssza nyomod a halozatba. Ahhoz hogy fizessenek neked mint termelo, szamlat kell adnod rola, es adoznod is kell utanad. Ehhez ki kell valtanod a maganvalalkozoit, ami kb 70k/ho-tol kezdodik, igy aztan jo sokat kell termelni hogy ezek is mind megteruljenek es plusszos legyen a merleg. (de mondom lehet rosszul tudom)
  • LasDen #31153
    Nem, akkor elektrionizálódik a föld és csinál egy twittert magának @electroground néven....
  • bakkerman
    és ha felborul az IFA,akkor 5 percen belül elmegy a net,meg a tévé?
  • LasDen #31151
    ukrajnából hozzák IFA-val...
  • FZoleee
    Ilyen nincs, hogy ez az áram most Paksról jön, a másik meg Szlovákiából :D
    De itt van a magyarországi pillanatnyi terhelés megoszlásáról, folyamatosan frissül: csak linkben, mert nagy
  • bajgunar
    Csak érdekesség:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Napelemmel igen, vissza lehet tölteni az áramot. Sőt! Az állam HA a saját energiahasználatodon felül (tehát az általad fogyasztott áramon felül) visszatermelsz a 'hálóztra', akkor szemrebbenés nélkül visszafizetnek neked kW-onként ~17 forintot! Mindezt ha napelemmel éred el, ellátod a saját háztartásod + rátermelsz a rendszerre. Nem kis pénz a kiépítése + külön villanyóra, kábelezés, jó pár napelem, stb... De idővel megtérül, 0 szaldós lesz az elmü számlád, ingyen a fűtésed, akár a hűtés is megoldható, sőt! keresel rajta, mert fizet neked az állam.
    Németeknél nem gyengén elterjed rendszer ez már jó pár éve. De lassan nállunk is beindul.