Riasztóval védhetjük a laptopokat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hallod, ez mekkora 😄 ezen akkorát röhögtem hogy sztem a másik szobában most azt se tudják h mivan 😄😄 De ez kész, má fetrengtem rajta, pedig nem volt jó kedvem, köszi <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes2>#nevetes2>
Így egyben nem biztos, de az egyes elemek külön-külön tutira megvannak. Anno én is írtam ötsoros progit ami mihelyst hálóhoz jutott az IP-számot elküldte sms-ben (dinamikus IP-hez, amikor még a dinamikus DNS-szolgáltatók megbízhatósága gyengébb volt és az sms is ingyen volt a Westelnél...). PGP-s partíció titkosító is van GPL. Periodikus lejátszás sem téma, bár ez már a Árpi senator gépsárkány történetre hajaz... Modern laptopokban pedig ujjlenyomat olvasó is figyel, bios boot jelszó is rendelhetõ hozzájuk, de hogy mennyire megbízhatóak azt nem tudom.
Van. TrueCrypt. Egy 3 szintû kódolást 30karakteres jelszóval és keyfile-okkal, vagy pláne usb tokennel a NASA sem tör fel. Az FBI-nál különösen érzékeny adatokra javalják a három különbözõ algoritmussal való együttes titkosítást. Ha nekik megfelel, valszeg. Józsibácsinak is.
Saját laptopom is szarrá van titkosítva, ráadásul minden partíció más kóddal, stb.
A lopás ellen nincs orvosság, de az ellopott hardware-rõl való adatlopás ellen van.
Saját laptopom is szarrá van titkosítva, ráadásul minden partíció más kóddal, stb.
A lopás ellen nincs orvosság, de az ellopott hardware-rõl való adatlopás ellen van.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Kérdés: Van-e olyan szoftveres (lehetõleg ingyenes) megoldás, amely most, azonnal használható?
Kara kánként folytatom tanításom.