Opcionális kiegészítő lesz az Internet Explorer

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szvsz ez elég hülyeség. miért ne preferálhatná a microsoft, mint fejlesztõ a szintén saját fejlesztésû IE-t a saját OP rendszerében? kit érdekel ilyen esetben a többi böngészõ? majd ha gyárt pl a Firefox is saját OP rendszert, abba autómatikusan a saját böngészõjét teheti...
A SilverLight még nem alapkellék a Windows 7-ben? Pedig szerintem is kéne. Az IE-rõl meg annyit, hogy nem is teheti meg az M$, hogy gyökerestül kiírtja, ugyanis különbözõ alkalmazások használják a DOM interfészét és egyéb API-kat, amit maga az IE motor szolgáltat. Ennyit errõl...
Elvileg az xpbe is törölhetõ a windows komponenseknél az ie. Az más kérdés hogy nem távolitja el teljesen.
viszont most hogy már törölhetõ és ilyen módon utat engednek az alternatíváknak (mintha eddig bármi is akadályozta volna õket)... igazán belepakolhatnának valami normális leöltésvezérlõt, meg mondjuk szivesen látnám a SilverLight -ot is alap tartozékként 😊
igen, macen is eloretelepitett safari van, de torolheto.

ez az egesz egy jelkepes dolog csak, kb semmit nem fog valtoztatni.
aki eddig ie-t hasznalt, az fogja is hasznalni.
aki meg nem annak kb a 3-4% le fogja torolni az ie-t, mar csak elvbol is.
maradek, meg felteszi ra a kedvenc chrome/firefox/opera/safari-ját, es mellette ott hagyja az ie-t, mert elfer...

sztem korrekt gesztus volt ez a MS reszerol. komolyan ertelme nincs, csak egy gesztus, hogy azert alabbhagyjon kicsit az feljebbvalosagi erzet (bar ezt azert nyomas hatasara tettek 😊

aztan az ezen hoborgesnek mar semmi ertelme 😄
Mesehez hozza tartozik, hogy az internet userek szama novekedett. Nem a regi Netscape felhasznalok partoltak at IE -re.

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

IE win95 -el valo egyuttszallitasa vezett ahhoz, hogy egy kirajabb bongoszo 95% reszesedes, 5 ev alatt 10% ra esett.
Browser_wars

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Zombee
A cikk szerint csak az iexploreexe lesz törölve, meg a hivatkozások, vagyis 1Mb alatt, a rendszerfájlok nem. Ilyen látszattörlés most is van, a Windows szolgáltatásokból ki lehet venni az Internet Explorert, a Media Playert, az Outlook Expresst is, ami a gyakorlatban csak az összes parancsikon eltávolítását jelenti, de az átlag felhasználó úgyse böngészi a "program files" mappát, szóval többet nem találkozik vele. Persze ezek a felhasználók a programok hozzáadása/eltávolítása menüt sem böngészik😊. Mindenki másnak pedig nagyjából minden a helyén marad. Túlságosan bele vannak ezek integrálva a rendszerbe.

hiftu
Szerintem jó, hogy lehet törölni az IE-t. Én így szeretem.
A másik kérdés, hogy van pár program, ami alapból az IE-t használja fel a programján belül webes eléréshez. Ezekkel mi fog történni? Ugyanúgy megy az IE alapmotor? (Ekkor nincs sok értelme a látszattörlésnek) Vagy fogja a default böngészõt és azt használja.

Zombee
Ez baromság, 5 éve használok XP-n Firefox-ot, és ha baja volt, azt nem az IE valamelyik verziója okozta. Nem tudom, honnan szerezted ezt az orbitális hülyeséget.
Ez a törölhetõség igazából csak jelképes, az egész Internet Explorer mappa 5,5Mb, annál többet úgyse szedne le az uninstall, a többi fájl maradna, még a parancsikonok, meg a registry bejegyzések tûnnének el. Kellenek a rendszerben alapból benne lévõ felhasználó programok, az egyszeri user, ha megveszi a Media Markt-ban a kis gépét az elõretelepített oprendszerrel, nem fog a neten keresgélni, örül hogy azt megtalálja.
Egyébként az Internet Explorerrel az égvilágon semmi gond nincs, az egyetlen baja a sokoldalú pluginok hiánya. A többi ugyanúgy lyukas, aki biztonságot akar, ne használjon rendszergazdai fiókot, és tegyen fel tûzfalat. Teljesen mindegy, ki mit használ, az igények a döntõek leginkább. Iwiw-et pl. IE alól nem tudnám böngészni, mióta a képernyõre kinyújtott képet "optimalizálták" 1024*768-ra, és még azt a kis teret is telenyomták reklámmal, külön plugin kell, hogy nagyobb felbontásban is nézhessem, a reklámok jó részét letiltva, ezt IE alól nem lehet így megoldani.
A másik dolog a Media Player. Filmet nézni nem alkalmas, mert nem pozicionálható, sõt nem is méretezhetõ a külön fájlban tárolt felirat, nem feltétlenül boldogul a dual hangos avi-val sem (a legújabb verzió talán már igen), viszont zenét hallgatni nagyon jó, jobban szól mint a Winamp. Persze ahhoz van számos kiegészítõ, amivel ez megoldható, de pl. ezt az egyszeri user szintén nem vágja, ami nem probléma, erre van neki odakészítve a WMP.
Én a magam részérõl nem bánnám, ha Word/Excel kaliberû programot is integrálnának bele, rohadtul utálok annyimindent telepítgetni😊. Sõt, egy normális fájlkezelõ sem ártana bele, 20 éve létezik a Norton Commander és annak számos klónja, de a Windows Intézõ, ami már 20 éve is jócskán el volt maradva azok szolgáltatásaihoz képest, azóta sem változott az égvilágon semmit.

Abszolút egyetértek n3whous3 -al. Egyátalán nem értem, hogy minek pattognak. Kit érdekel, hogy eltávolítható e vagy sem az IE? Ha úgy tartja kedvem használok másik böngészõt. Az IE meg elfér a gépen...
n3whous3
Kérdem én mi a gond az IE-vel? Nem kell használni és kész, ha nem akarja az ember. Én önhatalmúlag töröltem pár fájlt a mappájából, hogy még elindulni se tudjon és ennyi. Nemtom mi a faszom hátrány az nekem, hogy fel van rakva valami a gépre, ami helyet is alig foglal és van alternatíva........

púúúúú

ez tipikusan az a dolog, mint amikor a két helyi vagány csávó el akarja dönteni, hogy akkor mostantól ki lessz a helyi bass*ájba és hogy fogja mától osztani az észt és szórni a cuccot a gettóban

Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?

"...az Internet Explorer bekerült az eltávolítható szoftverek közé..."

a Win7 pedig egyenesen benne is van azon szoftverek között, amelyeket még FEL sem fogok rakni ! <#eplus2><#banplz><#falbav><#taps><#levele><#kocsog>

Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?

Tudod kivel vagy mivel szórakozz!
Mi értelme van ennek az OFF-olásnak???

A témához: Én se használom sokat az IE-t, de van h muszáj, amivel nem kompatibilis a FF, hiszen az activeX vezérlõktõl kiakad, jó példa erre a m$ saját oldala, ami általába megkerülhetetlen. Valamint egy másik böngészõ letöltésére is alkalmas az IE <#vigyor>
Bõngi?😮 Ohmy. Plázacica vagy-e?
Nem tudom, nálam mindig "futót más szoftver gyártó bõngije" rendesen, pedig ie6/7 is van a gépen.

mad mind
Én otthon a játékon kívül nem nagyon használom másra a gépemet. A játékok 90%-a nem fut más oprendszeren, hadd döntsem el akarom-e az iexplorert vagy se, hamár fizettem az oprendszerért. Igen eredeti windowsom van bármily meglepõ.<#buck>
Az eunak meg joga van bármibe belekötni, mert itt õk a fõhatalom. Ha a Microsoftnak kell ez a piac is, akkor kénytelen lesz hozzájuk alkalmazkodni.

xNoodlex
Felesleges leszedni, mert van egy rakat oldal, amit alapból csak IE-vel lehet megnyitni. Nem kell használni ha nem muszáj és kész.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Én már W2k alatt és most XP alatt sem tapasztaltam, hogy a Firefox vagy az Opera nem futott volna rendesen.
Ha jól tudom a történet arról szólt(más irigykedõk számára pl.😮pera,Firefox,Safari,stb...),hogy a Microsoft bõngije nem volt törölhetõ és mellette más szoftver gyártó bõngije nem futót rajta ,illetve kiakadt a IE6/7 verzió miatt.Ezért volt a háború.Igazat megvallva.Aki megvette az XP-t és a Vista-t az számoljon azzal,hogy csak a IE6/7 verzió fut rajta rendesen vagy egy másik bõngi de az akadozva vagy korlátozva.Ha valakinek nem kell az IE bõngi akkor nem vegyen Microsoft op.rendszert.Használjon más rendszert a géppel.Én is elítélem az Európai bíróságot.Itt nem a szabad választásról szól.Ha mostani Win 7-bõl kitörölhetõ lesz de benne lesz az árban a IE 8 bõngi akkor nem lesz oka panaszra a Microsoft cégnek,ha tartalmazza az árat.Akinek nem kell az letörli vagy fel tesz mellé másikat
Talán azért, mert Windowsban nincs apt-get vagy hasonló csomagkezelõ.
Ravkin
Nos, szerintem ebben semmi meglepõ sincsen, idáig is a windows tette lehetõvé sok program elterjedését, köztük az alternatív böngészõkét is. A windows megpróbál a lehetõ legnagyobb szabadságot adni az usernek, a legördülékenyebb módszerek használnatával. Szerintem az ie vel alapvetõen semmi baj nincsen, nem mondom hogy nincsenek hibái, de alapvetõen a böngészés közben ebbõl majdnem semmit nem lehet megtapasztalni. A legtöbben mégis úgy érzik, hogy ez nekik nem elég ezért használnak jobb böngészõket. Én szinte biztos vagyok benne ha már windows 7 lesz a gépemen, megélem ezt a fényes korszakot is, az internet explorer 8 ast sem fogom kihagyni belõle.

Windows 7

Elég hülyén néz ki hogy csak úgy hozhatnak egy ilyen döntést de szerintem mikor a Windowst fel telepíti magát utána mikor már feltelepült akkor lehessen eltávolítani a programok közül.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Egyébként nem árt ha van kétféle böngészõ, már a jelszavak tárolása végett sem. Van úgy, hogy egy családban többen használnak egy gépet, és így nem kell a jelszavakkal külön bíbelõdni.

Az a nagymama kétlem, hogy önhatalmulag nekiállna Windowst telepíteni.

Azok örülnek hogy élnek, leszarják a wi-t nagy ívben.

A 79 éves nagymamámnak mondd ezt!
ftp?
Emberek ne sírjatok már! Inkább örüljetek h végre le lehet írtani ezt a szart.
Szemét lépés ez, az EU elfelejti hogy nem mindenki atomfizikus. A legtöbb hozzászólás is bizonyítja, nem mindenki áll olyan mentális szinten, hogy a telepítéskor egy vagy több négyzetbe X vagy pipa jelet tudjon tenni. Nem beszélve arról a mentális károsodásokról és sokkhatásról, amit nagyon sok felhasználó fog elszenvedni, ha telepítéskor nem tett megfelelõ helyre megfelelõ jelet, és ezért nem találja a kedvenc Internet Explorer logót. Ki fog felelni mindezért?
passatgt
szerintem windowsról van szó

"böngészõnek muszáj lenni, különben mivel töltöd le a neked tetszõ másikat?"
Miért kellene ahhoz böngészõ, hogy letölts valamit? Szerintem nézz meg egy linuxot és rájössz.
DjDano
Igaza van a MS-nak, ennél többet nem szabad engedni... Amúgy az egész eljárást az Opera kezdeményezte, az EU csak eszköz amivel el akarják érni a céljukat! A FF-nak sikerült 40%-ot elérnie több országban is önerõbõl, az Opera meg sajátos módon kíván elmozdulni az 1-2%-ról

Vorpal
ez igy korrekt

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

egyel kevesebb kémprogram a windowsban 😊

Just avoid to falling into the hands of terrorists.

valószínûleg ez lesz az elsõ dolog, amit törlök

Kíváncsi lennék mit szólna Európai Bizottság, ha az MS böngészõ nélkül szállítaná a Windows-t az EU-ba. Csak pár millió user küldené el õket... <#falbav>

lesz benne csak opcionális, vagy tévedek?
ez mekkora f_szság... böngészõnek muszáj lenni, különben mivel töltöd le a neked tetszõ másikat? Meg egyébként is, amit ingyen ad hozzá, az nem kéne, hogy zavarjon senkit, csak ne tiltsa le a többi programot.
ezt én sem értem, tuti mac-en is elõretelepített safari van
Lost Lont
Azt sem értem, hogy erre egyáltalán hogy van joga az Európai Bizottságnak, hogy hogy szabhat ki egy ilyen ... atomhülye szabályt. Gondolom nem is szabály, csak villogni akartak, a Microsoftnak meg lehet csak lusta volt utána járni, hogy ilyen hülyeségbe nem is lehet beleszólni.

Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.

Az IE egy rakat szar, ellenben nem látom be, miért ne lenne joga a MSnek saját, házi szofvereit használni saját, világuraló böngészõjében. Ha az enyém a OS, én rakok bele amit akarok. Tehetek én róla, hogy annyira népszerû, és tehetek arról hogy a sok "Pentiúm Ötös" meg "Plazmagép" felhasználó nem lép túl az integrált alkalmazásokon ??

Mondd, hogy nincs igazam :P http://www.hackthat.net/df/ddos/61410/index.hack