44
  • Stonee
    #44
    szvsz ez elég hülyeség. miért ne preferálhatná a microsoft, mint fejlesztő a szintén saját fejlesztésű IE-t a saját OP rendszerében? kit érdekel ilyen esetben a többi böngésző? majd ha gyárt pl a Firefox is saját OP rendszert, abba autómatikusan a saját böngészőjét teheti...
  • Yany
    #43
    A SilverLight még nem alapkellék a Windows 7-ben? Pedig szerintem is kéne. Az IE-ről meg annyit, hogy nem is teheti meg az M$, hogy gyökerestül kiírtja, ugyanis különböző alkalmazások használják a DOM interfészét és egyéb API-kat, amit maga az IE motor szolgáltat. Ennyit erről...
  • chuky123
    #42
    Elvileg az xpbe is törölhető a windows komponenseknél az ie. Az más kérdés hogy nem távolitja el teljesen.
  • oO7
    #41
    viszont most hogy már törölhető és ilyen módon utat engednek az alternatíváknak (mintha eddig bármi is akadályozta volna őket)... igazán belepakolhatnának valami normális leöltésvezérlőt, meg mondjuk szivesen látnám a SilverLight -ot is alap tartozékként :)
  • Tzupi
    #40
    igen, macen is eloretelepitett safari van, de torolheto.

    ez az egesz egy jelkepes dolog csak, kb semmit nem fog valtoztatni.
    aki eddig ie-t hasznalt, az fogja is hasznalni.
    aki meg nem annak kb a 3-4% le fogja torolni az ie-t, mar csak elvbol is.
    maradek, meg felteszi ra a kedvenc chrome/firefox/opera/safari-ját, es mellette ott hagyja az ie-t, mert elfer...

    sztem korrekt gesztus volt ez a MS reszerol. komolyan ertelme nincs, csak egy gesztus, hogy azert alabbhagyjon kicsit az feljebbvalosagi erzet (bar ezt azert nyomas hatasara tettek :)

    aztan az ezen hoborgesnek mar semmi ertelme :D
  • turul16
    #39
    Mesehez hozza tartozik, hogy az internet userek szama novekedett. Nem a regi Netscape felhasznalok partoltak at IE -re.
  • turul16
    #38
    IE win95 -el valo egyuttszallitasa vezett ahhoz, hogy egy kirajabb bongoszo 95% reszesedes, 5 ev alatt 10% ra esett.
    Browser_wars
  • Zombee
    #37
    A cikk szerint csak az iexploreexe lesz törölve, meg a hivatkozások, vagyis 1Mb alatt, a rendszerfájlok nem. Ilyen látszattörlés most is van, a Windows szolgáltatásokból ki lehet venni az Internet Explorert, a Media Playert, az Outlook Expresst is, ami a gyakorlatban csak az összes parancsikon eltávolítását jelenti, de az átlag felhasználó úgyse böngészi a "program files" mappát, szóval többet nem találkozik vele. Persze ezek a felhasználók a programok hozzáadása/eltávolítása menüt sem böngészik:). Mindenki másnak pedig nagyjából minden a helyén marad. Túlságosan bele vannak ezek integrálva a rendszerbe.
  • hiftu
    #36
    Szerintem jó, hogy lehet törölni az IE-t. Én így szeretem.
    A másik kérdés, hogy van pár program, ami alapból az IE-t használja fel a programján belül webes eléréshez. Ezekkel mi fog történni? Ugyanúgy megy az IE alapmotor? (Ekkor nincs sok értelme a látszattörlésnek) Vagy fogja a default böngészőt és azt használja.
  • Zombee
    #35
    Ez baromság, 5 éve használok XP-n Firefox-ot, és ha baja volt, azt nem az IE valamelyik verziója okozta. Nem tudom, honnan szerezted ezt az orbitális hülyeséget.
    Ez a törölhetőség igazából csak jelképes, az egész Internet Explorer mappa 5,5Mb, annál többet úgyse szedne le az uninstall, a többi fájl maradna, még a parancsikonok, meg a registry bejegyzések tűnnének el. Kellenek a rendszerben alapból benne lévő felhasználó programok, az egyszeri user, ha megveszi a Media Markt-ban a kis gépét az előretelepített oprendszerrel, nem fog a neten keresgélni, örül hogy azt megtalálja.
    Egyébként az Internet Explorerrel az égvilágon semmi gond nincs, az egyetlen baja a sokoldalú pluginok hiánya. A többi ugyanúgy lyukas, aki biztonságot akar, ne használjon rendszergazdai fiókot, és tegyen fel tűzfalat. Teljesen mindegy, ki mit használ, az igények a döntőek leginkább. Iwiw-et pl. IE alól nem tudnám böngészni, mióta a képernyőre kinyújtott képet "optimalizálták" 1024*768-ra, és még azt a kis teret is telenyomták reklámmal, külön plugin kell, hogy nagyobb felbontásban is nézhessem, a reklámok jó részét letiltva, ezt IE alól nem lehet így megoldani.
    A másik dolog a Media Player. Filmet nézni nem alkalmas, mert nem pozicionálható, sőt nem is méretezhető a külön fájlban tárolt felirat, nem feltétlenül boldogul a dual hangos avi-val sem (a legújabb verzió talán már igen), viszont zenét hallgatni nagyon jó, jobban szól mint a Winamp. Persze ahhoz van számos kiegészítő, amivel ez megoldható, de pl. ezt az egyszeri user szintén nem vágja, ami nem probléma, erre van neki odakészítve a WMP.
    Én a magam részéről nem bánnám, ha Word/Excel kaliberű programot is integrálnának bele, rohadtul utálok annyimindent telepítgetni:). Sőt, egy normális fájlkezelő sem ártana bele, 20 éve létezik a Norton Commander és annak számos klónja, de a Windows Intéző, ami már 20 éve is jócskán el volt maradva azok szolgáltatásaihoz képest, azóta sem változott az égvilágon semmit.
  • Beepitettember
    #34
    Abszolút egyetértek n3whous3 -al. Egyátalán nem értem, hogy minek pattognak. Kit érdekel, hogy eltávolítható e vagy sem az IE? Ha úgy tartja kedvem használok másik böngészőt. Az IE meg elfér a gépen...
  • n3whous3
    #33
    Kérdem én mi a gond az IE-vel? Nem kell használni és kész, ha nem akarja az ember. Én önhatalmúlag töröltem pár fájlt a mappájából, hogy még elindulni se tudjon és ennyi. Nemtom mi a faszom hátrány az nekem, hogy fel van rakva valami a gépre, ami helyet is alig foglal és van alternatíva........
  • hottold
    #32
    ez tipikusan az a dolog, mint amikor a két helyi vagány csávó el akarja dönteni, hogy akkor mostantól ki lessz a helyi bass*ájba és hogy fogja mától osztani az észt és szórni a cuccot a gettóban
  • hottold
    #31
    "...az Internet Explorer bekerült az eltávolítható szoftverek közé..."

    a Win7 pedig egyenesen benne is van azon szoftverek között, amelyeket még FEL sem fogok rakni !
  • William Hunter
    #30
    Tudod kivel vagy mivel szórakozz!
  • Adamul
    #29
    Mi értelme van ennek az OFF-olásnak???

    A témához: Én se használom sokat az IE-t, de van h muszáj, amivel nem kompatibilis a FF, hiszen az activeX vezérlőktől kiakad, jó példa erre a m$ saját oldala, ami általába megkerülhetetlen. Valamint egy másik böngésző letöltésére is alkalmas az IE
  • WoodrowWilson
    #27
    Bőngi?:O Ohmy. Plázacica vagy-e?
    Nem tudom, nálam mindig "futót más szoftver gyártó bőngije" rendesen, pedig ie6/7 is van a gépen.
  • mad mind
    #26
    Én otthon a játékon kívül nem nagyon használom másra a gépemet. A játékok 90%-a nem fut más oprendszeren, hadd döntsem el akarom-e az iexplorert vagy se, hamár fizettem az oprendszerért. Igen eredeti windowsom van bármily meglepő.
    Az eunak meg joga van bármibe belekötni, mert itt ők a főhatalom. Ha a Microsoftnak kell ez a piac is, akkor kénytelen lesz hozzájuk alkalmazkodni.
  • xNoodlex
    #25
    Felesleges leszedni, mert van egy rakat oldal, amit alapból csak IE-vel lehet megnyitni. Nem kell használni ha nem muszáj és kész.
  • Alvarez999
    #24
    Én már W2k alatt és most XP alatt sem tapasztaltam, hogy a Firefox vagy az Opera nem futott volna rendesen.
  • jenojeno
    #23
    Ha jól tudom a történet arról szólt(más irigykedők számára pl.:Opera,Firefox,Safari,stb...),hogy a Microsoft bőngije nem volt törölhető és mellette más szoftver gyártó bőngije nem futót rajta ,illetve kiakadt a IE6/7 verzió miatt.Ezért volt a háború.Igazat megvallva.Aki megvette az XP-t és a Vista-t az számoljon azzal,hogy csak a IE6/7 verzió fut rajta rendesen vagy egy másik bőngi de az akadozva vagy korlátozva.Ha valakinek nem kell az IE bőngi akkor nem vegyen Microsoft op.rendszert.Használjon más rendszert a géppel.Én is elítélem az Európai bíróságot.Itt nem a szabad választásról szól.Ha mostani Win 7-ből kitörölhető lesz de benne lesz az árban a IE 8 bőngi akkor nem lesz oka panaszra a Microsoft cégnek,ha tartalmazza az árat.Akinek nem kell az letörli vagy fel tesz mellé másikat
  • Alvarez999
    #22
    Talán azért, mert Windowsban nincs apt-get vagy hasonló csomagkezelő.
  • Ravkin
    #21
    Nos, szerintem ebben semmi meglepő sincsen, idáig is a windows tette lehetővé sok program elterjedését, köztük az alternatív böngészőkét is. A windows megpróbál a lehető legnagyobb szabadságot adni az usernek, a legördülékenyebb módszerek használnatával. Szerintem az ie vel alapvetően semmi baj nincsen, nem mondom hogy nincsenek hibái, de alapvetően a böngészés közben ebből majdnem semmit nem lehet megtapasztalni. A legtöbben mégis úgy érzik, hogy ez nekik nem elég ezért használnak jobb böngészőket. Én szinte biztos vagyok benne ha már windows 7 lesz a gépemen, megélem ezt a fényes korszakot is, az internet explorer 8 ast sem fogom kihagyni belőle.
  • BIZ0906
    #20
    Elég hülyén néz ki hogy csak úgy hozhatnak egy ilyen döntést de szerintem mikor a Windowst fel telepíti magát utána mikor már feltelepült akkor lehessen eltávolítani a programok közül.
  • nyalógép
    #19
    Egyébként nem árt ha van kétféle böngésző, már a jelszavak tárolása végett sem. Van úgy, hogy egy családban többen használnak egy gépet, és így nem kell a jelszavakkal külön bíbelődni.
  • nyalógép
    #18
    Az a nagymama kétlem, hogy önhatalmulag nekiállna Windowst telepíteni.
  • Reg5
    #17
    Azok örülnek hogy élnek, leszarják a wi-t nagy ívben.
  • szombi
    #16
    A 79 éves nagymamámnak mondd ezt!
  • tarBubbles
    #15
    ftp?
  • lazsi
    #14
    Emberek ne sírjatok már! Inkább örüljetek h végre le lehet írtani ezt a szart.
  • ozric
    #13
    Szemét lépés ez, az EU elfelejti hogy nem mindenki atomfizikus. A legtöbb hozzászólás is bizonyítja, nem mindenki áll olyan mentális szinten, hogy a telepítéskor egy vagy több négyzetbe X vagy pipa jelet tudjon tenni. Nem beszélve arról a mentális károsodásokról és sokkhatásról, amit nagyon sok felhasználó fog elszenvedni, ha telepítéskor nem tett megfelelő helyre megfelelő jelet, és ezért nem találja a kedvenc Internet Explorer logót. Ki fog felelni mindezért?
  • passatgt
    #12
    szerintem windowsról van szó
  • Cocogány
    #11
    "böngészőnek muszáj lenni, különben mivel töltöd le a neked tetsző másikat?"
    Miért kellene ahhoz böngésző, hogy letölts valamit? Szerintem nézz meg egy linuxot és rájössz.
  • DjDano
    #10
    Igaza van a MS-nak, ennél többet nem szabad engedni... Amúgy az egész eljárást az Opera kezdeményezte, az EU csak eszköz amivel el akarják érni a céljukat! A FF-nak sikerült 40%-ot elérnie több országban is önerőből, az Opera meg sajátos módon kíván elmozdulni az 1-2%-ról
  • Vorpal
    #9
    ez igy korrekt
  • Rexhawk
    #8
    egyel kevesebb kémprogram a windowsban :)
  • toto2700
    #7
    valószínűleg ez lesz az első dolog, amit törlök
  • traveller
    #6
    Kíváncsi lennék mit szólna Európai Bizottság, ha az MS böngésző nélkül szállítaná a Windows-t az EU-ba. Csak pár millió user küldené el őket...
  • Szefmester
    #5
    lesz benne csak opcionális, vagy tévedek?
  • matyasp99
    #4
    ez mekkora f_szság... böngészőnek muszáj lenni, különben mivel töltöd le a neked tetsző másikat? Meg egyébként is, amit ingyen ad hozzá, az nem kéne, hogy zavarjon senkit, csak ne tiltsa le a többi programot.