93
-
Wittgen #53 Fuck, itt Kaposváron nem adják a Watchment. Ehhh...
kozik:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!azért nem erőszakolták halálra a kiscsajt, mert emberkereskedők rabolták el, és egy szűz csaj a piacon oltári sokat ér :) -
knightbali #52 Nos, igen. Ezen én is szépet mosolyogtam. :) -
#51 Halálos iramban 4 vs. Watchmen a várt filmek terén?
hö, höhö, höhöhöhö, hö -
Dj Saby #50 "Év legjobban várt filmjei"? Mivan?! Egyik se tűnik érdekesnek. Azt hittem már márciusban jön a Transformers 2, Halálos iramban 4... mert ezek a várt filmek. -
totoro #49 Ahogy látom egyedül nekem nem jött be a TAKEN :)
Nem baj, megszoktam már hogy széllel szembe. -
#48 tipikus mind hbo film délutánra:D -
asdasdasd #47 Taken = Rambo művész filmben
-
#46 aki képes a takent és a steven seagalt összehasonlítani, az tegyen egy szívességet, és rágjon cukorka helyett ciántablettát, mert kb. annyi köze van a kettőnek egymáshoz.
a taken lényege, hogy hihetetlen technikai kütyük, ill. emberfeletti izomerő vagy mozgáskultúra nélkül képes a főhős hatékonyan nyomozni és legázolni mindenkit, aki az útjába áll. a főszereplő ugyanis nem egy akcióhős, hanem egy ember. érzésekkel, vágyakkal, meg a többi sallanggal. persze, nyilván van egy múltja, ami igazolja az érintett témákban való jártasságát, de nem kell neki egy 27 oldalas ilyen marine, olyan navy, hiperszupertitkos agyonmélységi ilyen nincs is típusú profilt mögérakni.
ami esetleg nem tetszhet a józan szemlélőnek, az az, hogy szegény ártatlan kislányt egyszer sem erőszakolták halálra, az olyan kis lágy dolog, egy japán filmben az összes testnyílása vérzett volna, amikor apu rátalál. meg egy lerántható csőhöz bilincselni egy igazoltan tapasztalt csávót kicsit lúzerség. de kb. ennyi a hibalista.
mondjuk én ilyen pöcs vagyok, szerintem az új jb filmekben craig létjogosult, mivel nem viszi a modorosságot a hatékonyság rovására. brosnan egy vicc volt. illetve sajnos több.
a man in fire szintén nagyon jó film, fogj egy lepusztult csávót, és adj neki életcélt, aztán hirtelen rend lesz.
de ha klasszikus akciófilmeket keresünk, amik az égbe küldik a lécet, akkor ronin vagy heat. -
mauser81 #45 Az utolsó kép melyik filmből van?
Zedas: Szvsz elég különböző a két film. A Taken egy nagyon jó (ha kategóriájában nem a legjobb), pörgős, akciófilm. (Mint egy Die Hard, csak kevesebb pénzből forgatva. Ráadásul üdítő volt látni, hogy végre újra csinálnak olyan akciófilmeket, melyek messze nem szakadnak el annyira a valóságtól, mint a Szállító 2-3 és társai. Az év meglepetése nekem eddig, sőt talán a legjobb film, amit idén láttam.) A Tűzben edzett férfi azért jóval lassabb folyású, nem annyira popcorn mozi. -
winnie #44 bízok benne, hogy jó is lesz a doksi, nem csak egy tucat-dokumentumfilm. -
Zedas #43 Akinek tetszett a Taken, annak javaslom a Man in Fire megtekintését! -
#42 bocs, coraline -
#41 jólvan :)
nem vitatom, h nem sznobizmusból írtad, mert miért ne hinnék neked.
csak erre reagáltam:
"A többi több, mint felejthető."
csak annyit írnék: coraline és a titkos ajtó
látatlanban nem írnám le ennyivel egy zseniális bábfilmrendező (Henry Selick) és egy azért elismert író (Neil Gaiman) közös produkcióját... -
#40 Semm iszobság nem volt abban, hogy egy Magyarországot világhírűvé tevő FOCISTÁRÓL szóló Almási dokumentum többet ér a számomra egy 90-120 perces akció orgiánál, amiböl 12 egy tucat.
Cameron kutatási és skiccei alapján készültek el a mélytengeri kutatóbúvár tengeralattjárók... A Terminator 2-ben kitalált folyékony fém technológiáját már fejlesztik, "emlékező fém" technológiai néven.
Az Alien (Nyolcadik utas: a Halál)-ben - a vágatlanban - látható kicsinyítési és optikai trükkeit másolta le a Peter Jackson a LOTR trilógiában [ezért nem kellett makettezni].
-
#39 Én csak egy májusi J.J. Abrams filmet várok nagyon :) -
totoro #38 Kelta: A TAKEN csak egy ócska kliségyüjtemény. Azt nem vitatom hogy jól összerakott film a műfajában - B filmek a hátsó polcon - de semmi több. Ha nem tetszik a véleményem próbáld megcáfolni, meggyőzhető vagyok. Kérdezem is mi van a TAKEN-ben bármi is amitől jobb mint bármelyik Steven Segal múví?
A személyeskedésre nem reagálok, betudom a korodnak, ami nyilván 14 alatt van :)
-
#37 TAKEN egy vicc??? inkább te vagy egy vicc, okoskodsz itt a filmekröl, de ugy látom gözöd sincs róla.:)
Ugyan mitöl vicc? mert neem mélyenszántó, vagy apokaliptikus vagy mi?
csak egy kibacott jó akciófilm..
pont az aminek készült..és annak kiváló..:) -
willcox #36 Volt neki még ezeken kívül is kimagasló filmje. -
totoro #35 R.Scott tényleg zseniális rendező. Igaz az Aliennel és a Blade Runnerrel egyből olyan magasra tette magának a lécet, hogy azóta sem tudta átvinni. Kár hogy ma már nem tudom úgy várni az új filmjeit mint egy JC produkciót, átment ő is jó iparosba. -
asdasdasd #34 AVATART itthon hol lehet majd megnézni? -
willcox #33 LOL! R. Scott a legjobb példa? Magadat cáfolod utána!
Szerintem R. Scott nagyobb rendező, mint J. Cameron. -
totoro #32 Igen, Almási dokufilmjei zseniálisak. Nincs meg valakinek a Szívügyem, már hajtom jó ideje?
A szerelem első hallásra a nagy kedvencem tőle. Annyira hihetetlen a sztori, hogy ha megfilmesítenék el sem hinném hogy ez igaz történetből készült :) -
sandor8206 #31 Inkább rendezzen egy rendező (Cameron) kevés filmet, de az mind zseniális legyen a maga műfajában, minthogy 100-at és abból egy se jó! Legjobb példa R. Scott régebben szökőévben rendezett 1-2 filmet, de az mind klasszikus lett, most meg évenkét jön filmmel, amik persze nem rosszak, de nem is felejthetetlenek, iparos munkák. -
#30 tetszik, mi? :D -
#29 Én ugyan rohanok megnézni a watchmen-t és a csak ez vagy az a dokumentumfilm érdekel jellegű (szerintem lehelletnyi sznobsággal átitatott) beírásokkal sem értek egyet, de azért mindenkinek ajánlom az Almási rendezte dokfilmeket. Az összeset. Tanulságosak, higgyétek el... -
TeDDyRuSh #28 Én elfáradtam a cikk olvasása közben. Miért nem lehet valami szerint rendezni, ha már ennyi bemutató mozi van. Főleg ha Viktorunk teli tűzdeli még zárójeles visszautalásokkal, emlékeztetőkkel. De hiába adtam szerencsétlennek 2 csillagot, összesítésben még mindig csak másfelet ér -
totoro #27 Winnie: Cameron azért nem rendezett több filmet - ha már ebbe belemegyünk - mert szinte mindegyik filmje egy egy filmtechhnológiai áttörés is volt egyben. Mindegyiket hosszú előkészítő munka előzte meg. Hol teljesen Új kamerarendszert (Abyss) hol mérföldkőnek számító digitális trükköket(T2), hol addig elképzelhettelen méretű díszleteket, és maketteket (Titanic) alkottak. Cameron minden filmje innovatív, nem csak rendezi és írja a filmjeit, ő a vízióit viszi keresztül mindenen. Sokkal sokrétűbb és keményebb egy egy ilyen projekt, mint egy sima rendezés. Ezért is ég ki rendre egy-egy filmje után, és vonul vissza évekre amíg újra visszatér az alkotókedve. Bár ezek az évek sem telnek el nyomtalanul, általában új utakat keres - most épp a 3d-t forradalmasítja AVATARRAL - és ennek az útkeresésnek a melléktermékei a dokufilmjei.
A TAKEN az én fogalmaim szerint egy vicc. Rossz vicc. -
#26 Nem kémes, hanem egy egyszerű akció az alap.. de nagyon jól megcsinálva, és Liam marha jól játszotta :)Jack Bauer+John Mclean...naoon jóó :)
A film nálam abszolut 10/10 a kategoriájában az egyik legjobb amit láttam..
kökemény, nincs sallang (najó, pici az elején, ennyi kell) hanem tömény akció, és nem túl bonyolított, egyedül a vége, az amcsis, hogy csak ugy hazasétál:) -
totoro #25 Igen, tudjuk az AVATAR premierjét, de amennyire én tudom a december az még idén van, és az idei év legjobban várt filmjei a téma :)
- John Woo amióta amerikába jött csak szemetet rendezett. Egyébként is csak a lassított revolvergolyók kategóriában ász.
- Michael Bay megalomániája tényleg összehasonlítható Cameronnal, de a színvonal az messze nem ugyanaz. Bay mozijai csak popcornmozik, semmi előremutató nincs bennük a sok eldurrogtatott pénzen kívül. Arról nem is beszélve hogy még az egyébként élvezhető filmjeit is elbassza a vágással. Abban a téveszmében él, hogy a másodpercenkénti két snitt az kell ahhoz hogy tempója legyen egy filmnek.
Donner, McTiernen, Hill - A 80 as évek ikonjai voltak, nem tudták felvenni a tempót, eljárt felettük az idő. -
#24 Elkell hogy keserítselek, de az AVATAR csak : 18 December 2009 (USA), kerül bemutatásra. -
isthun #23 Egyébként ki van az első képen? -
isthun #22 Egy időben John Woo-t (Ál/Arc) tartották a legjobb akció rendezőnek,manapság Michael Bay-t (Transformers,A szikla) illetik ezzel a címmel! Szerintem jók a hagyományos,"iparos" rendezők is mint pl;Richard Donner,John McTiernan,Walter Hill is!---BOCSÁNAT,ha rosszul írtam a neveket!!!! -
winnie #21 "Winnie: 7 film neked nem elég???? Hányat forgasson le ez a szerencsétlen?"
most ezzel azt mondod, hogy ez sok? 25 év alatt 7 film?:)
nekem elég, csak jelzem, hogy aki ilyen jó rendező az csinálhatná, amihez ért, rendezhetne is. (a titanic szerintem nagyon jó volt, nem véletlenül ennyire sikeres) nem csak doksikat. -
#20 egyetértek, bár a T2 nálam a top 3-as filmek közé tartozik. a másik a mátrix (első rész). a harmadikon még gondolkoznom kell :))) -
#19 azért vessétek a szemeteket a taken (elrabolva) c. filmre is, mert állítólag nagyon jó, izgalmas kémes cucc. -
totoro #18 Cat: Te járatod le magad, ha még olvasni sem tudsz: Az év legjobban várt filmjei már márciusban a cikk címe. Ehhez képes csupa tucatfilm szerepel benne.
Winnie: 7 film neked nem elég???? Hányat forgasson le ez a szerencsétlen?
A Terminátor minden idők legjobb akcióthrilere, hibátlan film. És igen az első rész, a második tömény akcióórgia jóval soványabb storyval.
Az Abyss minden idők legjobb tengeralatti mozija. pont.
Az Aliens meg messze a legjobb film a futurisztikus kommandós kategóriában.pont.
A true lies a tökéletes akcióvígjáték.pont.
A titanic meg, háát az a leggyengébb filmje :)
Nincs még egy olyan rendező aki ennyire uralja a tempót, és kézben tartja a látványvilágot. Cameron perfekcionista tecnológiamániás, minden részlet ül az ő filmes világaiban, sehol nem lóg ki a lóláb. Nem az én jellemzésem hogy "Cameron nem filmeket rendez, hanem háborúkat".
-
Zedas #17 Pont most kezdtem hozzá, kíváncsi vagyok :) -
winnie #16 és, ha tudnád, hogy mi lett volna, ha végig tartják magukat a képregényhez:) -
Zedas #15 Gyerekek, tegnap láttam a watchment, azóta is az államat keresem. Mindenki rohanjon nézni! -
avman #14 vagy a puskás hungary. az meg még elvből sem nézem meg... istentelnül vastagon nem érdekel a múlt nagy dicsősége. főleg nem fociban.