55
  • Sir Ny
    de. a kommunizmus az, amikor az állam elveszi a cuccost, majd úgy adja vissza, ahogy akarja. pont erről beszélt Nexus6.
  • jeec
    Az nem a kommunizmus, amiről Nexus6 beszél.
  • USAMEN POWER
    Miért van az hogy a legtöbb cikkben, a hozzászólások előbb vagy utóbb a témától eltérően, politizálásba torkolnak ?
  • Sir Ny
    amiről te beszélsz, az a kommunizmus. én sajnos nem osztom a véleményedet, én anarchiapárti vagyok.
  • NEXUS6
    Érdekes az állam jelentőségét boncolgatni a XXI. szd-ban. ugye.
    Egészen fél évvel ezelőttig mindenki meg volt róla győzödve, hogy a "pénzazúr", meg majd a piac önszabályzó módon mindent megold, és különben is mindent ki kell szervezni az állam fennhatósága alól.

Hát meg is lett az eredménye, mert mára nem csak az állam alól szerveztek ki egy csomó mindent (lásd pl a nem állami katonai cégek Irakban, meg egy csomó válság övezetben), hanem úgy általában az Életet az emberek létéből.

Az állam nem egy szükséges rossz dolog, hanem adott területen a legnagyobb gazdasági erejű szervezet, ha úgy teccik egyfajta Rt. amiben mindenki részesedést/jogosultságokat szerez a befizetett adója jogán.

Miért lenne jobb ilyen horderejű dolgokkal XY pigyipalkóésTsabBt-t megbízni, amikor az államoknak sokkal nagyobb lehetőségeik vannak, és ha az emberek fontosnak érzik akkor akár közvetlenül meg is szervezhetik.

Indítsunk népszavazást, hogy növelje az állam az ez irányú tevékenységét, mert ebben van a jövő, meg ilyenek. Persze pláne a mai szituban kissé utópisztikus dolog, de ezek a dolgok így működnek.
  • Ylmar
    Sir Ny:

#6-hoz: Ezt egy másik fórumon pedzegesd.
    #7-hez: Sajna igazad van, de ez csak egy összetevő.
  • USAMEN POWER
    A Holdbázis nagyon jó dolognak tűnik, többet érne mint a Space Station !
  • Sir Ny
    Már mért kéne bármit is tennie akármelyik államnak? Le lehet ezzel támadni bárkit is? Nem? Akkor mehet a kukába...
  • Sir Ny
    Szerintem jó dolog, ha az emberek pénzét arra költik, hogy ócska vasdarabokat lövöldöznek a semmibe, legalább addig sem adnak kölcsönt Magyarországnak.
  • Ylmar
    Bizony, tarthatna ez az egész előrébb is. Node bármire mondhatnánk, hogy lehetne szebb, jobb, mint jelen állapotában. :)

Úgy vélem komoly gazdasági igény - és érdek - szükségeltetik, hogy ez a terület komoly fejlődésnek induljon.
    Drukkolok én, drukkolok, drukkolok... Ám néhány ezer milliárd dollár vagy euró többet használna az ügynek. :)
    Szerintem csak a magán/vállalati szféra érdekeltsége hozhat fellendülést az iparágnak, mert ez az állami - vagy államközi - "bohóckodás" igencsak kevés. Vagy csak én vagyok telhetetlen?
  • Tsol
    éedekes
  • [NST]Cifu
    Egyszóval menjek át Sci-fi íróba?

Nálam jobban senki sem szeretné, ha a bolygóközi gyarmatosítási tervek megvalósulnának (najó, azért legalább az élbolyban lennék :Ð). De a tények kegyetlen dolgok... :)
  • Teppik Amon
    Bizony itt is csak az összefogás segítene (ami a kutatók között meg is volna szerintem) csak mindennek a tetején a politikusok ülnek. Nameg a pénzügyi váslság is megtette a hatását.

Ismét egy Jó Cifu cikk . Csak végre olyat szeretnék olvasni hogy ismét ember lépett a holdra, vagy Útban a mars felé :D
  • brueni
    nem fizet többet, mert a 21m euró az pont 26.25m dollár. simonyi pedig 25 m dollárt fizet
  • hodobaj
    Az űr program sehol nincs ahoz képest ahol tarthatna. Az egésznek a hideg háború volt a lelke és hiába van most béke semmi sem lett jobb mint amikor állandó feszültség volt. De az megnyugtató, hogy az európai parlamentben is ugyan olyan **** kalapok ülnek mint bárhol máshol a világon. Az is igaz, hogy van fontosabb dolog is mint az európai űrprogram, de azért a 21 millió euró az elég aprópénz egy űrturista többet áldoz az űrutazásért.