36
  • hottold
    #36
    dhága bahátom... most akkor csak a te kedvedért leírom a szájbarágósabbnál is szájbarágósabban, hogy miként is működik ez a dolog:
    a Skype randomkulcsgenerátorát és az AES hasht inkább ne is firtassuk, mert ha egyetlen bit is random az egész hóbelevancban akkor csilliárd évek alatt se fog itt senki se semmilyen kódot se visszafejtegetni, márpedig a kulcsok randomok, véletlenszerűek mert ezt már ellenőriztem, és az olyan random drága szépöcsém hogy annál randomabb már nemigen lehetne...
    A tor proxy mint olyan pedig FULL transzparens és nemhogy az olyan egyszerű program, mint a Skype fut vele 110%-osan, hanem az annál jóval szigorúbb Javás Online banki átutalások is mennek vele. Ennyi. Ha a továbbiakban is problémád van , akkor add vissza a libáért és a vágott levágnivalódért kapott sábeszdeklis informatikai diplomádat és mennyél el inkább szenet lapátolni, azzal legalább valami hasznot is hajtassz a társadalomnak !
  • Mcsiv
    #35
    1. Kieg.: Raadasul, a tor mint transzparens proxy uzemel, vagyis a kapcsolat felepitese !1 iranyu!, szoval ha mindket szemely TOR-t hasznal, akkor a torteneted bukott, mert akkor az eletbe nem kezdenek el egymassal dumalni a kliensek. Ha meg csak az egyik kliens hasznal, masik oldalon lehet akar milyen tor meg haxolt wifi, a partnereden keresztul utolerheto a folyamat.
    Mellesleg: Tok jo, ismered az aes-t is, a skype altal generalt random kulcs nem feltetlenul kell hogy olyan random legyen, mint ahogy te elkepzelted. Eleg ha csak egy x-y elv alapjan general egy hash szeru vackot, amit aztan kulcsnak hasznal fel. Az algoritmus ismereteben tudhato mind a ket teljes kulcs, ergo baszhatod az agyontitkositasodat.
  • Mcsiv
    #34
    kár hogy egyszer átolvastad a wikipedia tor-rol szolo szocikkjet, es gozod sincs mirol vakeralsz. Hogy az istenbe valtogat neked egy !aktiv! !tcp! kapcsolat ip-t, ugy hogy az nem szakad meg? Elarulom: sehogy, mert ez gyakorlatilag lehetetlen. Ha ennyire uberfranko kiraly vagy, akkor olvasd at a tcp/ip-rol szolo szocikket is, hatha utanna raebredsz, hogy nem vagy normalis;]
  • hottold
    #33
    Nem , nem próbáltam ki. Évek óta így használom.
  • Alvarez999
    #32
    Te már kipróbáltad, hogy az IP-váltás valóban megúszható szakadás nélkül?
  • hottold
    #31
    na látjátok, ha pedig megadsz egy SOCKS5 proxy-t akkor folyamatosan el fogja neked küldeni a központ a félpercenként megváltozó IP címet, mint ahogy ez a gyakorlatban is működik. a külömbség viszont kézzel fogható: minden kommunikáció sz*rrá lesz titkosítva , a fél világot megkerül 3szor és semmilyen hatóság nem fogja tudni lenyomozni, mindezt úgy, hogy a 10-30 kb/sec sebesség elég is lesz neki, nem fog szaggatni se, vagy lassulni.
  • Alvarez999
    #30
    1) A szöveges üzenetek NEM a Skype központon keresztül utaznak, ez kísérletileg is ellenőrizhető.

    2) A streamek valóban nem a Skype központon keresztül mennek, de áruld el, honnan tudja Alice kliense, hogy Bob kliensét mely IP-címen érheti el. Talán onnan, hogy bejelentkezéskor a Skype szervere eltárolja az egyes userek IP címét és portját.

    Ebből fakadóan a Skype megadhatja a "szerveknek" az egyes userek IP címét. Az más kérdés persze, hogy a "szerv" honnan tudja meg, ki milyen nicket használ. Bár ha az egyikük gépét figyelik, akkor az IP címe alapján a Skype kiderítheti a nickjét, ennek alapján pedig a beszélgetőtárs nickjét és IP címét is.
  • Turdus
    #29
    vajon kiki: te kis butus, hol írtam én "Skype központ"-ot?!?

    Tudod, a biztonság hiányánál csak az a rosszabb, ha tévesen hiszed magad biztonságban.
  • A1274815
    #28
    "Szerintem a terroristák kb. annyit használnak szkájpot, mint windózt."

    Mostmár tudjuk, hogy vannak torrolisták is.
  • AgentKis
    #27
    Szerintem a terroristák kb. annyit használnak szkájpot, mint windózt. A kis drogdílerek miatt meg felesleges erre ennyit áldozni. Aki drogot akar venni az vesz, ha pénze is van rá. Akár a szkájpon, akár máshol beszéli is meg. Persze legjobb zajos helyen, személyesen.
  • Sanyix
    #26
    TOR az isten :DD
  • hottold
    #25
    drága kis szépöcsém ! a Skype-nak alapvetően kétféle kommunikációs módja van:

    1. az első eset az , amikor szöveges üzenetet küldessz a kontaktjaidnak, amely valóban "a központ"on keresztül megy, tárolódik, és adott esetben nem is azonnal, hanem néhány nap után kapja meg akinek küldted. Ezek, valóban visszafejthetőek a központ számára (hacsak nem már eleve titkosítatlanul utaznak) mert erről volt is anno egy vita... megoldás : ne csetelgessünk a Skype-val (illetve ne a Skype-val csetelgessünk)

    2. a másik eset a "beszélgetés" értem ezalatt a hang és video stream-ek adatátvitelét, amelyek egy nagyon egyszerű oknál fogva (ha nem kettő!) messziről elkerülik a Skype központját te igen butus , mint oly' sok más esetben: az egyik ilyen ok, az az hogy így kb. 2x kéne a földet minden egyes csomagnak megkerülnie még akkor is ha te csak a szomszédba telefonálsz , a másik ok pedig az , hogy egyidejűleg több millió online stream-et csak nehezen és költségesen tudnának lebonyolítani, éppen ezért :
    NINCSEN A SKYPE KÖZPONTBA BEFUTÓ EGYETLEN BÁJT SEM KÉT FÉL KÖZÖTT ZAJLÓ BÁRMILYEN STREAM JELLEGŰ KOMMUNIKÁCIÓBÓL
    ehelyett a két fél -illetve azok Skype kliensei- között KÖZVETLEN kapcsolat van, kivéve, ha valamelyikük (vagy mindkettő) nem határoz meg a 24-es hsz szerint egy proxy-t, amely közvetetté, titkosítottá, visszafejthetetlenné és követhetetlenné teszi az egész beszélgetést (már csak ez önmagában). Ezenkívül:
    minden egyes közvetlen kapcsolat létrejötte előtt a két fél ugyan a Skype által írt program szerint állapodik meg egymással egy kézfogással( handshake) ahol mindkettő átküld a másiknak egy véletlenszerűen létrehozott session kulcsot.
    Mivel azonban mégsem a Skype írta meg a létrehozó algoritmusokat, hanem erre a nyílt forráskódú AES-t használja, így nem áll módjukban semmit sem visszafejteni, hiába rendelkeznek a sessionkulcsokat létrehozó program teljes forráskódjával, azokat mégis véletlenszerűen hozza létre minden egyes kapcsolat előtt a két fél, mely közvetlenül a Skype serverközpont közreműködése NÉLKÜL beszélget egymással.

    Remélem eléggé kielégítő, szájbarágós választ adtam és ezzel beletörődtök, hogy ezt a meccset elbuktátok, akármennyire is akarjátok beparáztatni itt az embereket és beégetni a Skype-t.
  • hottold
    #24
    boccs ! nem ott , mert ott az található, hogy hogyan lehet TOR-exit-et és TOR-relay-t beállítani... A Skype TOR-ral való titkosításának hozzászólása ugyanitt, alul a 4-es...
  • hottold
    #23
    A részletes leírás pontos hozzászólása itt található.
  • hottold
    #22
    olvasd el drága szépöcsém a leírásban, hogy hogyan kell Skype-ra SOCKS5 Proxy-t konfigolni mielőtt hülyeségeket kérdezel. 5 éves kortól bármilyen szellemileg nem fogyatékos egyén be tudja állítani, cirka 10 perc alatt. Nálam bevállt.

  • Mcsiv
    #21
    ----hottold mode on----
    nemá, há a TOR ezt alapbol tudja!!!!!
    ----hottold mode off----
    Viccet félre, tök jól el lehet szegény gyermeken röhögni;]
  • A1274815
    #20
    Tudod elég profi ahoz, hogy lecserélje a TCP réteget is olyanra amely ezt szépen levirtualizálja.

    Csak kár, hogy mind a TCP mind az UDP a fejlécében kell, hogy tartalmazza a forrás és a cél IP címét és a portját, szoval még ha írna is olyat nem menne vele sokra.
  • Mcsiv
    #19
    hottold: és hogy tartasz fennt valós tcp kapcsolatot 30 másodpercenként változó ip-vel?;]
  • Turdus
    #18
    Tévedsz. A skype program vissza tudja kódolni az üzenetet (különben Te sem értenéd, mit mond a másik), ebből pedig következik, hogy hozzáfér minden olyan információhoz, ami ehhez szükséges (titkos kulcsok stb.). Nem nagy kunszt berakni egy olyan speckó csomagot, amit ha megkap a kliens, akkor elküldi a kulcsaidat a rendőröknek. Letiltani meg nincs értelme, mert akkor beszélgetni sem tudnál vele. (És ez igaz tekintet nélkül a titkosító algoritmusra és paramétereire).
  • hottold
    #17
    "minden segítséget megad a szerveknek a visszakódoláshoz"

    A Skype hiába ad meg bármit.. korábban kellett volna gondolkodniuk, és nem egy nyílt forráskódú titkosítást használniuk, amibe semmilyen hátsóajtót és kiskaput nem lehet beletenni. (AES)

    Erre ráb*sztak, és így gyakorlatilag ők mossák kezüket, segíteni max annyit tudnak, hogy néznek ki a boci fejükből a hathatóságokkal együtt és szívhatják az apatejet bőnyállal !

    ENNYI.
  • hottold
    #16
    oké , pont ezért írtam, hogy rá kell konfigolni egy TOR-t ha valaki ilyen ultraparás... van még kérdés?
  • Turdus
    #15
    "még mindig ott van a Skype belső titkosítása"
    Légyszíves olvasd el a cikket. Pont arról szól, hogy l*szart se ér, mivel a Skype vállalja, hogy minden segítséget megad a szerveknek a visszakódoláshoz.
  • hottold
    #14
    senkit nem lehet célzottan megfigyelni egy 25 milliós adatbázisból ahol szinte senki , de legfőképp nem a maffiózók nem használnak valós identitást ...

    ha egy valós maffiózó egyáltalán a Skype-t használja kommunikációra, akkor azon felül hogy természetesen állnevet használ, nem a saját nevéről/előfizetéséről internetezik, de ha mégis, még mindig ott van a Skype belső titkosítása és ha ez sem elég, akkor még mindig rákonfigolhatja (mint ahogy rá is konfigolja az itt
    leírtak szerint a Skype-ját és ennyi.
    SOHA senki nem fogja tudni lehallgatni ha összek*kikálja magát az örömtől akkor se...
  • hottold
    #13
    "Ha elkapják a csomagot (márpedig annak át kell mennie a szolgáltatód szerverein), akkor a tartalma alapján is bizonyítható, hogy tőled ered vagy neked szól."

    1: HA elkapják A csomagot,
    2: milyen csomagot? a Skype által titkosítottat? vagy azt amelyiket még a TOR is összetitkosít?
    3: "...tőled ered..." ... aha és ki vagyok én ? hottold? na nevettessé már meg ennyire mert kiesik a hasfalam
    4: nem az én IP címemet tudják meg, hanem a legrosszabb esetben is, csak a :
    a, open/lopott/használt stb.. WiFi hálózatot,
    b, iskola/munkahelyi hálózat/netkávézó stb. IP címét
    5: az utolsó eset az , amikor valós személlyel összeköthető lenne egy-egy Skype-s stream, de még mindig ott van a TOR és a Skype saját belső titkosítása

    KÉRLEK EZT ALAPOSABBAN GONDOLD ÁT !
  • Turdus
    #12
    Szerintem ez nem arról szól. A lényeg a totális megfigyelés. Az utóbbi időben divat minden ezirányú lépést a terrorizmussal indokolni, szerintem most sincs másként. Csináltak egy kis maffiás műbalhét, hogy most le lehessen nyomni az emberek torkán. (Nem, nem vagyok összeesküvéselmélet-hívő, egyszerűen erre mutatnak a tények).
  • bigjoe
    #11
    Dél Olaszország.. Don Papa ül a teraszon és egyszer csak előkapja a laptopját és skypeon felhívja hentes "jimmyt" aki egyébként az érdekeltségi körükbe tartozó másik kocsmában biliárdozik.. Te Jimmy mondja a kis Vitó tiszteletlen volt a lányommal törd már el a kezét... ;o))
  • Lame
    #10
    Igen, ezt en sem ertem mit gerjednek annyira a skypera. Mintha nem tudnak megoldani a biztosagos komunikaciot az ilyen arcok ha nagyon akarjak. Ha mas nem fejlesztetnek maguknak egy kulon progit erre a celra, elvegre penzuk van ra ...
  • Turdus
    #9
    Milyen jó, hogy az opensource alternatívák már időtlen idők óta rendelkeznek GPG titkosító modullal. Azt hallgassák le :-)
    pidgin

    hottold: kedves gettóharcos, az nem elég, hogy nem tudják az IP-d. Ha elkapják a csomagot (márpedig annak át kell mennie a szolgáltatód szerverein), akkor a tartalma alapján is bizonyítható, hogy tőled ered vagy neked szól.
  • hottold
    #8
    mármint én volnék jelen a kamu, brazil TOR-exitről... ami fél percenként változik és fél percenként a világ másik pontjáról látszódok ... az igazi IP címemet pedig SOHA nem tudják meg , hacsak én nem akarom
  • hottold
    #7
    nem is 25 gigás, 10240x7680-as felbontású, sznob buzee-knak készült , nyálas HD videók letöltésére találták ki a TOR-t... de még csak nem is youtube videók nézegetésére... hanem pontosan arra, amiről e cikk is szól: nevezetesen:

    kis sávszélességű (jelen esetben 15-30 kiloBÁJT/sec) hang online sztrím adatátvitel formályában.... ja és f*ssá titkosítva

    ha pedig, engem, mint KAMU-JÚZERT,
    egy kamu TOR-os, (pl.) brazil IP címről le akarnak hallgatni a kanadai skype
    serverközpontjában,

    akkor ahhoz én csak gratulálni tudok nekik !

  • djfireboy
    #6
    Hallgasd a RADIO NRG-t!
    Jelentkezz műsorvezetőnek a RADIO NRG-be.
    MSN: [email protected]
    Skype: radio.nrg
    www.radionrg.suxx.hu
    Támogatja a SzuperHost.com

    Regisztrálj a RADIO NRG weboldalán!
    Hozz magaddal minél több embert és nyerj egy RADIO NRG ajándékcsomagot!
    Regisztráció után küld el a [email protected] e-mail címre vagy a +3670/648-14-15-ös SMS számra a REG-NYERJ (NEVED) kódot.
    Csak az e-mail elküldés és a regisztráció együtt vesz részt a sorsoláson!
  • jaspercry
    #5
    Nagy kár lenne,de eddig sem voltam biztos benne ,hogy nem hallgathatják le skype beszélgetéseinket.
    Szóval óvatosan szevasz!
  • szombi
    #4
    az a kis digó...

    fogadmi nerek, egyetlen filmet nem töltött le TOR-on keresztül...
  • bigjoe
    #3
    Utalom, hogy a nagy testvér mindent tudni akar...
    A KURVA ANYJUKAT
  • Vorpal
    #2
    Nembaj úgy gondolom Gettóharcos majd akkor is megmondja hogyan legyen tovább.
  • hottold
    #1
    a cikk temajat korabban mar tultargyaltuk !