27
  • dez
    #27
    Ja, arról nem beszélve, hogy a 4-6 GB-os ripek 1280x720-asok (16:9 esetén), nem 1920x1080 (16:9 szintén). 1366x768-as megjelenítő felbontástól már jobb a Full-HD műsor (ésszerű távolságról), mert a 720p-t már nagyítani kell.

    Szó se róla, már az 1280x720 is sokkal jobb, mint az SD-s 720x~400 (16:9 anyagnál).
  • dez
    #26
    Aha, a 20"-es TN panelos monitorokon...

    (Ha esetleg kimaradt volna: a BD default codec formátuma jó ideje a H.264, ami ugyanaz, mint a ripeké, csak utóbbiakhoz egy a standardnál ~10%-kal hatékonyabban dolgozó encodert használnak, ez az X264. Az a ~10% persze nem tudja ellensúlyozni a töredék bitrátát.)
  • Tetsuo
    #25
    LOL
  • Sanyix
    #24
    összébtömörített bd filmek minőségével sincs baj, ugyanis nincs észlelhető külömbség.
  • Tetsuo
    #23
    kicsit benezted a #17-est.. az ovodas vita helyett elolvas6tnad meg1x..
  • vasziszdasz
    #22
    Egyszer talán te is.
  • Alvarez999
    #21
    Úgy látom, még mindig nem érted. Sebaj, majd ha - ha! - felnősz.
  • vasziszdasz
    #20
    Olvasási problémád van?
  • Alvarez999
    #19
    Szövegértési problémád van?
  • vasziszdasz
    #18
    A bluray lemezeket is RAID-be kötöd?

    mert egy HDD hibája esetén nem 5-25GB adatod vész el
    Ja, lehet hogy még 100 byte se. Attól hogy van 2 bad sector a vinyón, a többi még olvasható.
  • Alvarez999
    #17
    Azért egy RAID 5 minimális ráfordítás mellett nem kis biztonságot ad, ami nem lényegtelen, mert egy HDD hibája esetén nem 5-25GB adatod vész el. Még ha pótolható is az elveszett anyag újbóli letöltéssel, 1TB adat nem egy nap alatt jön le. Főleg ha a szolgáltatód havi 150-250 GB után beint. Persze egy külső USB drive sokkal praktikusabb, ez nem kétséges.
  • vasziszdasz
    #16
    Mondom: tárolásra vinyó! Nem kell azt RAID sokba kötni, lehet ugyanúgy cserélgetni mint a dvd lemezeket. Ezért van a mobil rack.
  • Alvarez999
    #15
    Nem tudom, a DVD-nél milyen arányban állnak egymáshoz a kiadványokból és az üres adathordozókból befolyó licenszdíjak. Ha a kiadványok már önmagukban nyereségessé teszik az üzletet, akkor a Sony és (bűn)társai számára nincs veszve a dolog. Elvégre hagyományos DVD-n körülményes a BD-kiadványok tárolása, a flash-alapú tárolók jópár évig még nem lesznek olyan olcsók (nem éri meg a BD-vel kb. azonos áron megvenni a pendrive-ot és szórakozni a letöltéssel, akkor már sokan inkább megveszik a BD-t), és winchesteres adattároló tömböket is kevesen fognak/tudnak otthonra építeni.
  • vasziszdasz
    #14
    Nem durva, hanem igaz. Hiába győzte le a hddvdt, ugyanarra a sorsra fog jutni a sony kapzsisága miatt. De meg is érdemlik. Nekünk vásárlóknak nem sietős a váltás, hiszen rengeteg alternatíva létezik, ami ráadásul jobb és olcsóbb is mint a bluray.

    A warez-et meg ne hasonlísd össze egy eredeti BD film kínálta lehetőségekkel.
    Miért is ne?

    Ég és föld a kettő!
    Igen, árban!

    Egy 1080p felbontású BD filmet le tudsz szedni, ami kb. 8 gb-tól felfele van. A kép szép, de ez még nem nyújt olyan hangminőséget, amit egy eredeti BD kiadvány produkál.
    Mi akadályoz meg abban hogy warezban ne a 30 gigás verziót szedd le? Törvényben van szabályozva hogy a w csak 8 gigás lehet? Nem.

    És akkor még nem beszéltem a BD Live lehetőségeiről.
    Nem is érdemes. Ingyenes demókért, poszterekért senki nem fog pénzt kidobni.
  • kvp
    #13
    "Azért ez dúrva kijelentés! A warez-et meg ne hasonlísd össze egy eredeti BD film kínálta lehetőségekkel. Ég és föld a kettő!"

    A masolt blueray film, eredeti minosegben azaz extra tomorites nelkul bitre megegyezik a lemezen tarolttal mind kepben mind hangban, csak eppen merevlemezen vagy pendriveon tartozkodik. A bluray live pedig csak arra jo, hogy a lemez tulajdonosai (a vasarlo nem tulajdonos) ellenorizni tudjak, hogy legalis modon akarja-e felhasznalni a licenszt berlo ember (vasarlo).

    Ha az irhato bd lemezek ara rovid idon belul nem csokken a merevlemezes vagy flash alapu tarolas ara ala, akkor semmi esely nem marad a technologia elterjedesere. A lemez nagyobb mint az ugyanakkora flash chip, lassabban erheto el, sokkal serulekenyebb es a legtobb esetben nem lehet letorolni es uj adatokat irni ra. Ezek utan ha meg tobbe is kerul, akkor csak egyfajta masolasvedelmi technologiakent marad meg, ami a legtobb ember szamara nem lesz jo befektetes.
  • scagnetti
    #12
    "A bluray meghalt mielőtt megszületett volna. "
    Azért ez dúrva kijelentés!
    A warez-et meg ne hasonlísd össze egy eredeti BD film kínálta lehetőségekkel. Ég és föld a kettő! Egy 1080p felbontású BD filmet le tudsz szedni, ami kb. 8 gb-tól felfele van. A kép szép, de ez még nem nyújt olyan hangminőséget, amit egy eredeti BD kiadvány produkál. És akkor még nem beszéltem a BD Live lehetőségeiről.
    Jó dolog a warez, de én minőségpárti vagyok, és éppen ezért, én inkább a kedvenc filmjeimet erdetiben veszem meg, mégha többe is kerül egy dvd-nél.
  • Alvarez999
    #11
    Na meg ott van még a megbízhatóság kérdése. A DVD-knél a második layert lényegesen gyengébb minőségben tudják megírni az írók és sejthető, hogy ez lesz a helyzet a BD-nél is. Arról nem beszélve, hogy egy dual layer DVD jóval drágább, mint két darab egy egyrétegű, és ez az arány várhatóan a BD-nél sem változik lényegesen.
  • Alvarez999
    #10
    Jelenleg a winchesteres archiválás sokkal olcsóbb a Blu-raynél, de még a DVD-nél is alig kétszer drágább. Mivel pedig a winchesteres tárolás fajlagos költsége folyamatosan csökken, kérdéses, elő fog-e valaha állni az a helyzet, hogy a Blu-ray olcsóbb lesz a winchesternél, ha nem kezd el hamarosan zuhanni az írható lemezek ára.
  • vasziszdasz
    #9
    Pendrive, hdd, ssd. Még 1-2 évig szaroznak a blurayyel, irreális áron tartják, és nem fog kelleni senkinek se. 25 GB egy alap bluray, 50 a duplarétegű. Ennyit egy pendrive is tud már ma (64 GB), holnap mégnagyobbak lesznek. Tárolásra meg a vinyó sokkal olcsóbb. Kinek kell még egyáltalán bluray? Azon jönnek ki a filmek? De csak az 1. kalózig, onnantól kezdve torrenten terjed bluray nélkül. Csak akkor lenne esélye, ha dvd áron adnák 100 ft-okért. A bluray meghalt mielőtt megszületett volna.
  • vasziszdasz
    #8
    A három nagy abban reménykedik, hogy a változások révén javul majd a formátum elterjedésének üteme
    Nem javul, mert nem az árakat csökkentik. Az hogy egymás közt hogy osztják el a kizsarolt luxusprofitot, senkit nem érdekel.
  • Rexhawk
    #7
    "Ott tartunk, hogy lassan az alternativ technologiak is tudnak legalabb annyit vagy tobbet, mint amit a bluray."
    őőőő, mien alternatív technológiák?
  • dez
    #6
    Az csak a jogdíj a Blu-ray licencért.
  • RYO21
    #5
    most akkor 10 dolcsiba fog kerülni egy olvasó?
  • kvp
    #4
    "Akkor inkább egy ps3."

    Mert az meg is irja a lemezt... A legtobb embernek nem filmnezesre kellene, hanem archivalni es nem konzolba, hanem a pc-jebe. Ott tartunk, hogy lassan az alternativ technologiak is tudnak legalabb annyit vagy tobbet, mint amit a bluray.
  • zola2000
    #3
    Akkor inkább egy ps3.
  • cateran
    #2
    55 font a csak olvasó,145 az író...drága?
  • IMYke2.0.0.0
    #1
    Hát igen - nemcsak itthon bazi drága egy BD-író [nem olvasó] egység PC-be...
    [PS3 konzolosok: siccc!]