Akár programok is futtathatók lesznek a jövő SIM-kártyáin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm a pontosítást! 😊 Na azért 60 $-ért ez elég vad. 😄 12 dolcsi..najó..10 lehet a chip, a többi meg filléres dolog.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

"Honnét tudod, hogy ez most nincs így?"

Mert a mostani simkartyak csak sima 4-128KB-os flash chipek...

"Egyébként a jelenlegi GSM adások lehallgathatók egy 60 000Ft-os eszközzel, és a cellainformációk alapján a helyzeted..hacsak bevan kapcsolva a telód, 5 méteres pontossággal meghatározható..."

Varosban es ujabban mar 2-3 meter. Videken a precizitas neha akar 2 km-re is lecsokkenhet. (ha csak egy torony latja a telefont)

"de elvileg csak a hatóságok rendelkeznek ehhez engedéllyel, és õk sem élhetnek vele bármikor."

Ez igaz, de ki tartja be manapsag a torvenyt? (a bunozok es az allam pl. tobbnyire nem)

"Múltkor vettem egy eszközt (nem nevezném meg mert félek nem legális), és egy 2*1 mm-es mikrokontroller volt ráépítve, 128k memó, 4Mhz-es "mag" 4 darab AD konverter, 6 csatornás IO programozhatóság, 1k flash ..ára..utánanéztem fél dolcsi...gyakorlatilag szinte képes arra mint anno egy Commodore 128-as. Leszámítva a 4-8 bites hangot és megjelenítést."

Microchip pic, sx vagy atmega, ezek a mikrovezerlok vannak elterjedve. Pesten a chipcad-nel lehet oket viszonylag olcson es nagy mennyisegben beszerezni. Barkacsolashoz a dip tokosak jobbak, mert belemennek a szabvany raszteres prototipus nyakokba. Ha kell, egy primitiv ellenallasos DA konverterrel meg lehet oldani a hangot es a tv kepet is, de ezek az aramkorok tobbnyire egyszerubb feladatokat kapnak. En a kis jatekrobotjaimhoz a regi pic12-es csaladot szoktam hasznalni...

XGameStation Pico Edition Kit 1.0:
http://www.xgamestation.com/view_product.php?id=29
Egyébként a jelenlegi GSM adások lehallgathatók egy 60 000Ft-os eszközzel, és a cellainformációk alapján a helyzeted..hacsak bevan kapcsolva a telód, 5 méteres pontossággal meghatározható...de elvileg csak a hatóságok rendelkeznek ehhez engedéllyel, és õk sem élhetnek vele bármikor.

Honnét tudod, hogy ez most nincs így? <#zavart1><#nezze>

"Akár programok is futtathatók lesznek a jövõ SIM-kártyáin"

Ettõl féltünk ! Ha ugyanis program futhat rajta, akkor mitõl ne futhatna mondjuk vírus? Vagy mitõl ne futhatna mondjuk a fa*zcibáló titkosszolgálatok gyárilag integrált lehallgatóprogramja?

A MUNKA SZABADDÁ TESZ

Sõt, legyen a SIM kártya maga a mobil! Megyek is átvenni a díjam...
Mellesleg annyit elárulok, hogy egy kódot (4*7bitet) olvas be amit a flash alapján módosít..tehát programot futtat.

Egy 4 MHz-es mikrokontroler simán belefér hidd el, ami végülis egy számítógép..mellé pár kilobájt memó és csókolom.

Múltkor vettem egy eszközt (nem nevezném meg mert félek nem legális), és egy 2*1 mm-es mikrokontroller volt ráépítve, 128k memó, 4Mhz-es "mag" 4 darab AD konverter, 6 csatornás IO programozhatóság, 1k flash ..ára..utánanéztem fél dolcsi...gyakorlatilag szinte képes arra mint anno egy Commodore 128-as. Leszámítva a 4-8 bites hangot és megjelenítést.

Ez baromság...
"A mi fejlesztésünk lényege, hogy teljesen független az eszköztõl és annak rendszereitõl"
Miért, mióta van processzor a SIM kártyában?!? Mindenképp kell valami, ami végrehajtja a programkódot...

"Mivel a szoftver a SIM-kártyáról fut, így az információk védettek a hackerek ellen"
Én is védett vagyok a crackerek ellen, mert floppy helyett winchestert használok... Pffffffff

"SIM-kártyákon futó alkalmazások egy szerverszoftverhez kapcsolódnak"
Itt a pont, ehhez net kell mindenképp. A SIM-kártyában ugyanis nincs hálózati adapter sem... (Ha meg GSM, akkor qrva drága mulatság lesz sms díjért emailezni...)

Tipikus peldaja annak amikor kitalalnak valamit ami bonyolultabb mint kellene. Ahhoz, hogy hasznalhato legyen csak ket dolog kell: ujfajta sim kartyak es szoftvertamogatas a telefongyartok reszerol. Jelenleg egyik sem letezik. Ez a megoldas nem alkalmas arra amire hirdetik, viszont egy ujfajta trusted platform module-t hoz letre, tehat a szolgaltato szamara biztosit egy olyan kornyezetet, amire a telefon tulajdonosanak nincs befolyasa. Gyakorlatilag kitalaltak, hogyan lehet a hitelkartyakat, a simkartyakat, a memoriakartyakat es a hardveres titkosito egysegeket otvozni. Nem biztos, hogy ez olyan jo nekunk es szeretnenk egy olyan telefonnal rohangalni, amin olyan programok futnak amikrol csak a szolgaltato tud, viszont kepesek a jovahagyasunk nelkul a nevunkben penzugyi tranzakciokat lebonyolitani.
Szavamra mondom: ez izgalmasabb, mint Atlantisz felfedezése. :-)

Kara kánként folytatom tanításom.