9
Faith and a .45
 • Prince23
  #9
  Ebből se lesz semmi se idén:(
 • sambauer
  #8
  hm, ahogy nézem ezt barátnővel lehet igazán feelinges végigjátszani :D
 • 89
  #7
  kéz a kézben futnak a golyózáporban gondolom ez sem a realisztikusságáról lesz híres xD
 • Prince23
  #6
  Még a Codename Panzers is kiadóra talált, nehogy már ez nem találjon magának.
  Mellesleg úgy is lesz kiadója, csak idő kérdése. ign és gamespy szerint ez évben kiadóra lelnek a DG.
 • ldavid
  #5
  és ha nem kell várni?
 • Calver
  #4
  nem tűnik rossznak, bár én jobban örülnék ha a főszálat Miss Vukkal tolhatnám végig, remélem lesz ilyenre lehetőség
 • Prince23
  #3
  Mondjuk csodálkoztam is hogy nem nyílt neki topik, már tavaly óta lehet tudni erről, sőt a gamekapocs már előzetest is írt róla...
  ign, gamespy szerint 2009 a megjelenés. Vagy kell várni rá kerek egy évet, de eza rosszabik eset.
 • Atkamon
  #2
  Hmm, korai még beszélni róla, de a leírtak alapján nem tűnik rossznak. A trailerből ítélve a grafika nem lesz valami hiperszuper, de mongyuk még fejlesztés alatt van.
 • Prince23
  #1
  A Deadline Games a Total Overdose, és annak a PSP-s, Chili Con Carne címet viselő átiratán kívül eddig nem sokat tett le az asztalra. A csapat most felhagyva a mexikói, amigós, sombrerós, tequilás világgal egy teljesen új projektbe kezdett, mely talán elfeledteti velünk az előző címek igencsak nagy bukását.
  A Faith and a .45 a Wall Streeti tőzsde 1929-es összeomlása utáni időszakot, az úgynevezett Great Depression korát eleveníti meg előttünk. Az Egyesült Államok egy délután alatt 15 milliárd dolláros veszteséget könyvelhetett el, a nagy krach az egész világra, és minden gazdasági ágra kiterjedt, az amerikai politika mélypontra került, milliók szegényedtek el, a külföldi, főleg európai államok pedig beszüntették az amerikai kölcsönök törlesztését.


  Az USA csőd közelbe keveredett, 30 milliónál is több volt a munkanélküli, a komoly társadalmi átalakulás pedig a játék két főszereplőjét, Luke-ot és Ruby-t sem kímélte. A Great Depression korszak egy képzeletbeli drámájának, a Faith and a .45-nak lehetünk hamarosan a szem és fültanúi, mely egy megható, romantikus történetet mesél el amolyan Bonnie és Clyde stílusban, ötvözve benne az akciófilmek és a Road moviek elemeit.


  A sztori szerint néhány évvel a tőzsde összeomlása után járunk, Amerika zavart és összetört. Ezt használja ki John Mammon olajmágnás, kinek szemlélete szerint a demokrácia megbukott, ideje új vizekre eveznie a társadalomnak, álmaiban már fel is építette saját kapitalista rezsimét. Serényen dolgozik azon, hogy saját elképzelése szerint változtasson a világon, sőt igazi kingpin módjára még a legpiszkosabb ügyektől sem riad vissza. Luke és Ruby akkor kerül képbe, mikor John Mammon elrabolja egyik befolyásos barátjukat, hogy ezzel is egy lépéssel közelebb kerüljön a hatalomhoz. A szerelmes pár elindul kiszabadítani régi cimborájukat, azonban hamarosan rájönnek, hogy sokkal nagyobb erőkkel kell szembenézniük, mint amiről valaha is álmodtak. Elhatározzák, hogy megállítják az őrült olajmágnást, megmentik barátjukat, és vele együtt az egész amerikai nemzetet.


  A játék a nemrég hatalmasat bukott Kane & Lynch, és a már most, a megjelenése előtt is keményen lehúzott Army of Two két főszereplős stílusát követi. A Faith and a .45 egyjátékos kampányában a szerelmes pár férfi tagját, Luke-ot irányíthatjuk, ám az online vagy offline co-op megoldásoknak köszönhetően egy barát bármikor becsatlakozhat az eseményekbe, átvéve a számítógéptől Ruby irányítását. A közös munka úgynevezett light squad rendszerben működik majd, nem lesz komoly kommunikáció a két karakter között, csak a legminimálisabb dolgokat tudjuk közösen csinálni, valahogy úgy, ahogy a Gears of War-ban is anno.


  Igazi, érzelmekkel teli kapcsolat lesz Luke és Ruby között, a vibrálás szinte érezhető lesz a levegőben. Az átvezető cut-scene jelenetekben hőseink kéz a kézben beszélgetnek majd, érzelmesebb pillanatokban megcsókolják egymást, és összebújva merengenek el az eddigi eseményeken. A játékmenet zűrös helyzeteiben a két karakter egymást fedezi majd, ha valamelyik bajba kerül, akkor a másik akár az életét is kockára teszi, hogy védelmezze. Na de mi történik, ha egyik karakterünk meghal? Mivel egy játékról van szó, rettentően egyszerű lesz a megoldás. Egy érzelmes csókkal újra életre lehet majd kelteni kedvesünket. Aranyos nem? Ami viszont a Gears of War stílusú „elesik, majd felélesztem a harc végén” stílustól megkülönbözteti a Faith and a .45-ot az az, hogy ha valamelyikünk megsebesül, akkor az életben maradt játékos pánikba esik, és nagyobb erőbedobással fog küzdeni, hogy minél hamarabb megmenthesse élete párját.


  Emellett olyan apróságok is napvilágra kerültek már a játékról, mint például a Stranglehold-ban is látott precision aiming. A sniper puskát használva lehetőségünk lesz majd lelassítani az időt, a kamera ilyenkor átáll a kilőtt golyóra, mi pedig irányíthatjuk azt, hogy pontosan csapódjon be. Sőt, nem csupán megkettőzött erővel mehetünk majd az ellenségek ellen, a co-op összedolgozás több meglepetést is rejt. A bemutató trailerben például volt egy rész, amikor egyikőnk elhajít egy gázpalackot, a másik pedig szétlövi azt az ellenség előtt. Emellett temérdek közös cselekvés lesz majd, de a fejlesztők egyelőre nem akarnak felfedni mindent, az apróságokra csak az jöhet rá, aki megveszi a játékot.


  A megszokott lőj, bújj fedezékbe, segíts társadon háromszögön kívül a játék tartogat még több, általunk igen kedvelt, főleg a japán játékokra jellemző boss összecsapást is. Egyes időközönként feltűnik majd egy nehezen legyőzhető mega ellenség, mint például a folyamatosan hőseinkre vadászó Duke sheriff, vagy a pár életére törő első világháborús tank. Őket komoly csapatmunkával lehet majd csak legyőzni, de ügyességünkön kívül szükség lesz még az eddig összeszedett, és egyenként updatelt fegyverarzenálunkra is.


  A PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra készülő Faith and a .45-nak egyelőre nincs, vagy nem jelentették be a kiadóját, de a Deadline Games szeretné már 2009 végén, legfeljebb 2010 elején befejezni a fejlesztéseket. Szeretettel várjuk az anyagot, reméljük sikerül minőségi, élvezetes produktumot kiadniuk a kezük közül.  DEBUT teaser