R\'n\'B

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sambauer
de még mennyire... szörnyû hogy manapság ezt a sz*rt milyen elánnal nyomatják a rádióban. lassan bekell ruháznom egy mp3 lejátszóra mert melóhelyen mindig bömböltetik a Rádio 1-et az meg ugye épp az aktuális chrisbrown,akon és egyéb "zseniális elõadók" aktuális slágereivel van tele. (Bone Thugs-N-Harmony nem igazán illik ebbe a topikba, más nagyon más stílus szerintem..)

Turn Me On Dead Man

Tyler1
hát ez nem teljesen öltözködés kérdése, de az általad felsorolt elemek, inkább csak a hip-hopposok jellemzõje!
Sulis dologban nem vok otthon, keress rá neten, ott biztos találsz vmit...

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

hali!

azt szeretném kérdezni hogy az RnB az hasonjlit a hi hop hoz ugye? mármint az RnB sek is fullcapba meg susu meg logos gatya meg mittomein mibe járnak javitsatok ki ha tévedek néztem neten pár RnB táncot jo lenne megtanulni Egerben lakom (heves megye) tuttok közel olyan iskolát ahol tanítanak RnB-t nagyon bejön ez a style

válaszokat elõre is köszi!
Bulykin
csak torrentel szolgálhatok: KATT

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. ちび Kicsi

hy!valaki nem tudja hogy honnan lehet leszedni a BRAVO Black Hits-et?
Bulykin
beszteszt!

Chingy - One Call Away

http://www.youtube.com/v/bQBmDorsSwY&hl=en&fs=1

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. ちび Kicsi

Tyler1
az elején én is csak a csaj miatt néztem meg, de rohaggyon meg belemászott a dallam a fülembe<#idiota>

Bulykin
btw. ez a francia bige nem rossz, de nekem nem annyira jön be:)

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Tyler1
na pont ezt a kettõt akartam beírni, de nem akarok senkit megsérteni :D

Bulykin
ez igazXD ilyen Caramellek meg Gáspár Lacik nem fogják nagyra vinni kint...soha:)

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Tyler1
hát a magyar R'n'B-t annyira nem szeretem, persze van egy-két jó zene, de ha megnézel egy amcsi, német, vagy angol rnb elõadót, akk mi sehol nem vagyunk még....

Bulykin
magyar elõadók? én nem vagyok annyira benne a magyar nezében de SP - Királylány és Bartók Eszter - Üvegvilág kúrvára bejönnek:D

Tyler1
Shy'm - Victoire
a csaj miatt érdemes megnézni, de sztem a szám is tök jó :P

Tyler1
én most hobbiból elkezdtem keresgélni különbözõ nyelvek R'n'B zenéit :D
egész jó móka xD

Bulykin
ez igaz, bár akiket felsoroltál egyáltalán nem ismeremXD ma már nem is RnB az RnB hanem inkább ilyen poppos fos, de azért még így is van pár jó szám:D
pl. Pink régen nagyon jó zenéket csinált, most meg átment vmi rossz kúrvába...

Lacee
azért a Maceo Parker- vagy James Brown-féle funkos RnB-t, vagy akár Chuck Berryt egy kalap alá venni a mai trendizenékkel (Justin Timberlake stb) elég bátor dolog, szegények foroghatnak a sírjukban :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Tyler1
huu csak én nem ismerem ezt a Bone Thugsot??? az cinkes... :D

Usher - Moving Mountains ezt is imádom :)

crossroads-ot imádom

&#9644;~&#2972;&#1769;&#1758;&#1769;&#2972;~&#9644;

Bulykin
yep:D best

LordAdam911
Bulykin
örök kedvenc, sztem a Resurrection(vagy mi) címû számuk a legjobb:D

LordAdam911
-R&B/hip-hop - Bone Thugs-N-Harmony
régebben hip-hop-ot csináltak inkább, de ma rnb
én szerintem nagyon jó számokat csinálnak
pl:
Bone Thugs N Harmony - Change The World (2007) - sztem nemcsak a zene jó, de a klipp is :)
és egy régebbi:
Bone Thugs N Harmony - Tha Crossroads

rap számokat is hihetetlen jókat csinálnak, elmondhatják magukról, hogy nagyon gyorsan, tisztán és érthetõen tudnak rap-elni és a szövegük is jó
Bulykin
fú tényleg, nagyon szeretem ezt a számot is:D
és ami most megy állandóan, a Rihanna - Rehab, nah nekem az is nagyon bejön, fõleg az elején ahogy elkezdõdik a szöveg:D kúl:P

Tyler1
nekem tetszett, szal nem baj :D aki faji szinten ítél meg egy zenét, na én azt lõném le :D és sztem a hangszerelése jó mindegyiknek :)

na de 2007 legnagyobb száma szerintem :P

Bulykin
már bánom h belinkeltem...
nah inkább ezt sasoljátok, régi de nagyon jó, sztem ismeri mindenki

R.Kelly

lehûnyják ezek egymást a "filmekben" xD

Bulykin
nahjó, én csak érdekesség képpen linkeltem be, h ilyen is van...ne haragudj, szánalom...de nem szeretnék vitatkozni, komolyan hanyagoljuk ezt a témát

Tyler1
és nem vagy rasszista??
na de ezt most belehet fejezni! na nem tudsz értelmeset hozzászólni akk huzzál át másik topicba!

CheAteR88
és ezeket istenítitek:|
förtelem az egész
én inkább lehánynám mindet nemhogy megvegyem vmiüketis
de igen
vennék egy nevükkel szignózott desertet és egy hozzá illõ golyóval szétanáloznám mindet

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

CheAteR88
abban a formában hogy buzi húzottszemü reppel angolul:|
fasszopó geci mind

\"Inkább veszítsünk tisztességesen, mint hogy csalással nyerjünk.\"(Szophoklész)

Szerintem ez szörnyû, egy Justintol is égnek all a hajam, de ez...

sambauer
milyen formában ?

Turn Me On Dead Man

REPS0L
támogatom

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Slig
Nagyon komoly :D

&#12473;&#12521;&#12483;&#12464;

CheAteR88
lol nemvok rasszista de ez már nekem sok:|

Tyler1
hát a this love hatalmas :D ezt hallgatom 3x-ra xD nagyon nagy :D

Bulykin
szeretem ezt a mûfajt, fõleg az ázsiai elõadók számai fogtak meg:D lehet h sokaknak nem fog tetszeni de azért belinkelek 2 számot...
ez eredetileg egy Maroon5 szám, koreai feldolgozás:D
Big Bang - This Love

ez pedig az elõzõ együttes egy másik száma
Lalala

Tyler1
nekem is ez jön be a legjobban pont a ritmikussága és a lágysága miatt :D

tigeroo
én a frank zappa topicban néztem 1 nagyot akkor tudtam meg :o

amúgy manapság már szerintem minden populárisabb zenére rálehet húzni ezt a jelzõt...
bár szerintem sok embernek az rnb-rõl egybõl a "fekete zenészek" jutnak az eszébe
ngcsnet
rip 1940-1980

ha nem is halt meg, de tény, hogy színvonal eszméletlen szinten csúszik lefele. és ami azt illeti egész történelmében soha nem is volt igényes mûfaj, hiszen csak egy egyveleg az egész, sajátos jellemzõi nincsenek is, hogy mitõl válik mégis mainstreammé, óriási kérdés.

a mai rnb pedig egészen behatárolhatatlan szerintem, és felhígult már rég.

<#eljen> <#eljen>
sztem egyik legjobb zenei mûfaj

&#9644;~&#2972;&#1769;&#1758;&#1769;&#2972;~&#9644;

hunbasser
nem is tudtam,hogy ez ilyen régi mûfaj :|

ReaL MaDRid x siempre

Tyler1
A Rhythm and Blues, R&B, R’n’B egy könnyûzenei mûfaj, ami az 1940-es évek második felében, az amerikai blues új irányzataként született meg. A kifejezést a Billboard zenei szaklap vezette be az 1940-es évek végén. A Rhythm and Blues megtartotta a blues dallamvilágát és akkordsémáit, viszont ritmusa gyorsabb lett, a hosszúra nyúlt hangszeres improvizációk helyett egyre nagyobb szerepet kapott maga a dal, az ének.

A '80- as évektõl a lágyabb, popos hangzás vált uralkodóvá a mûfajon belül.

Fõbb stílusok:
-Disco (1976–1980)
-Urban Music (1980-as évek)
-New Jack Swing (1980-as évek vége – 1990-es évek eleje)
-R&B/hip-hop (1990-es évek közepétõl napjainkig) pl.T-Pain, Mya, Chris Brown, Omarion, R. Kelly, Usher, Ne-Yo, Sean Kingston, Aaliyah, Ciara, Ashanti, Beyoncé Knowles, Rihanna, Justin Timberlake
-Nu Soul (1990-es évek közepétõl napjainkig) pl. D'Angelo, Erykah Badu, Bilal, Dwele, Alicia Keys, Keyshia Cole, John Legend, Maxwell

Szóval jöhet minden a mûfajról, az elõadókról, és mindenrõl ami ide kapcsolódik!