Áprilisban jön a Windows 7 utolsó előzetese
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem beszéltem a driver inkompatibilitásról, arról, hogy a másik nagy csoport aki nem használta a Vistát sem , az a kezelõfelület átgondolatlan szarul kidolgozott és megkavart mivolta miatt NEM használta... (10bõl 9 ember mondja hogy 100%-ig úgy gondolja, hogy a Vista kezelõfelülete khm.. nem teljesen felel meg az elvárásainak...)
nem beszéltem még arról sem, még Windows XP-re írt programok sem futnak rajta jócskán és dögivel, összességében még azt is megbántam, hogy egyáltalán kipróbáltam, mert a drága idõm többet ér, mintsem hogy a Microsoft szarját teszteljem... <#falbav>#falbav>
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
Nos ahelyett, hogy visszatértek volna a jól bevállt Windows XP-hez és mondjuk annak a kezelõfelületét tették volna bele a legújabb Windows-ba, neeeem , ehelyett a már rosszra sikeredett vasat püfölik tovább.
De legalább ennyi erõvel csinálhattak volna egy tényleg teljesen más , a Vistától gyökeresen eltérõ skint, hogy még véletlenül se hasonlítson a MEGBUKOTT Windows Vistára... neeeem hagyták , szinte pixelre ugyanolyanon.... <#falbav>#falbav>
Emellett, mindenféle híresztelésekkel ELLENTÉTBEN maradt az :
- iszonyat hardwerigény, amely túlnyomórészt és elsõsorban a Vista bukásának legfõbb okozója,
- irtózatosan brutál, több gigabájtos méret,
- irdatlan hosszú és mindenféle júzer interakciót mellõzõ telepítési idõ, ahol a korábbi -még a Microsoft által írt - operációs rendszerek, amelyek a gépre vannak telepítve rendre ÖSSZEF*SSÁK magukat <#violent>#violent><#violent>#violent> köszönhetõen a régi sz*r, de azért az XP-hez képest már összehányt NTFS-nek, ... ahol a júzernek még azt sincs joga eldönteni, hogy milyen elemeket akar (vagy éppen nem akar) telepíteni sok gigabájtos hányadékból,
- beszéltek itt összevissza mindenféle gyorsulásról az XP-hez képest, aztán eleve min. 10x olyan erõs gépen hajlandó egyáltalán megmoccanni, mint egy XP <#falbav>#falbav><#falbav>#falbav>
- hadováltok itt mindenféle extrabiztonságról aztán majd ugyis ki fog derülni hogy a Win 7 is ugyanolyan könnyen összevírusozható, mint az eddigi ÖSSZES Windows,
- dumáltok itt gyorsított memóriakezelésrõl, mikor az XP-vel ellentétben a Win7nek legalább 512 Megabájt áll ebbõl rendelkezésére szemben az XP min. 64 megabájtjával,
és még ezzel is nagyságrendekkel lomhább,
- nem voltak arra sem hajlandóak, hogy az alapesetben futó, induló folyamatokat lekapcsolják, vagy legalább a júzerre bízzák annak eldöntését, hogy mi induljon, vagy mi nem,
- püfölik tovább ezt a szar UAC-ot amit egy kiscsoportos ovódás is feltör egy macro programmal, de még a leginkább kötélidegû rendszergazdát is az õrületbe kergeti,
Mindezek után, hogy egyáltalán semmi extra plusszt nem ad sem a Visztához képest, a bevezetõ animáción kívül, az XPhez képest egy rakás hátránya van, jöttök nekem ide dumálni a nagy semmirõl
Ehhez csak gratulálni tudok ! <#taps>#taps>
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
szóval egyszerre 15, nagy erõforrásigényû programot bármikor megnyitok Vista alatt is, csak egy azonos, közepes notebook hardveren (MacBook Black 4.1) a Vista natív módban is kihal egy taskváltás közben/hosszú percekkel többet gondolkodik indításkor, mint a Mac OS, ettõl függetlenül hülyeség volt idekeverni, elnézést a flémkeltésért.
Nem foglalkoztam 1-2 hétnél többet a Win7-tel, nincs is fent most a gépemen és megszokásból azt a részt nem 'teszteltem', de valaki legyen kedves megmondani, a sleep funkció még mindig használhatatlan? Pl egy hónapig nem restart/nem kikapcs, hanem csak pl noti kijelzõje lehajt, majd ha kell felhajt módon használva a gépet röccenésre indul, nem gondolkozik, visszatölt mindent úgy ahogy volt?? Mert még ez a másik, amit nagyon várnék a kíndóztól (gonosz mód off😊 )
gettoharcos2: amennyiben képes vagy rá, szerintem sokunk kíváncsi lenne a mélyreható szakmai elemzésedre.. Mivel ez egy régebbi hír, nem járnak ide annyian, valszeg erre a hsz-emre sem fog érkezni válasz, szóval akár ide is jöhet 😊 Mert valahogy mindig csak mellébeszélsz 😛
mit gondolsz miért nem írtam én se többet róla ? csak ennyit tömören : <#falbav>#falbav>
Amúgy mókás, hogy egy lényegében 'átszkinelt', egy-két plusz feature-rel megtámogatott Vistától várja minden olyan a megváltást, aki rühellte a Vistát 😊
na látod, drága barátom pont ezért nem írtam róla liturgiát, és "szakmai orgazmust" okozó kritikát ...
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
Amit viszont fontos megjegyezni, hogy ez a reset miatt van az, hogy ma az MS sokkal de sokkal jobb fejlesztõi folyamattal rendelkezik mint elõtte, ezért van az, hogy általában 1 béta van és az már tökéletesebb mint régen a béta3 volt aztán még egy vagy két RC (általában 1) és jön az RTM, a Vista Reset elõtt ez elképzelhetetlen volt és még úgy is sokkal bugosabbak voltak az MS termékek mint amilyenek most. És akkor még jött néhány SP (volt amikor 6 is), ma már általában 1 vagy 2 és vége.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778.aspx
Cefet:
Próbáld meg boot-ol e Safe Mode-ban (F8 boot elõtt) és ha igen akkor valószínûleg driver gond amit az RTM-ig biztos rendezni fognak, lehet a Live!5.1 😊
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
P5K, Q6600, 8 GB RAM, 88GTS, PCI SATA Raid, Live!5.1 .
Igaz a 64 biteset próbáltam, de ez elvben nem lehet baj.
A Vista-s drivereket elfogadta, a Raid tömböt is látta, mégis fekete
képernyõ volt a vége az installnak, apró Win7 felirattal.
Nem tudom mi lehetett a baj? <#shakehead>#shakehead>
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
http://www.metacafe.com/watch/yt-UminBNfJ9cY/windows_7_on_my_asus_eee_pc_901_12g/
Eee PC 901-es tipus..tehát nem izomgép, és akkor még finoman fejeztem ki magam.
Win7 szuperül fut rajta... jobban mint a duplamagos másfél giga ramos notimon az XP.
Amint meglesz az RC1 Win7 azonnal tolom a gépemre. Igazából már a bétát akartam ezen a héten, de hallottam hogy köv hóban jön a Win7 azt megvárom azért.
Sõt már most megvenném. Tényleg szuper oprendszer...linuxos haverok is kicsit kétségbe vannak esve, mert mutogatták, hogy hûûû a linuxos gépük minden progit gyorsan nyit meg, meg gyorsan bootol, gyorsan áll le....no ezt a win7 is már teljesíti, viszont bár nem ingyenes de lényegesen több alkalmazás elérhetõ hozzá már most, mint linuxokhoz összesen.
Egyébként szeretem a linuxot is..de inkább célhardverre, és szervernek való az.
Az mondom..azt hiszem nyugodt szívvel, hogy ha van 1-2 éves gépetek, 1 giga rammal, nyugodtan próbáljátok ki a win7et..aki meg most vesz gépet, annak kötelezõ (ha linuxxal nem akar szívni...1eseknek..új gép tulajoknak még a win kattingatós megoldásai is iszonyat problémákat tudnak okozni).
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Szóval Windows, Linux és MacOSX között nincs ma ilyen féle különbség, ha a hardver elég akkor ugyanazt a munkaterhelést képesek megbízhatóan elviselni szinte ZERO közeli performance különbségel (egymás között), ma az OS_ek közötti különbség a biztonság és a felhasználófelület valamint a rendelkezésre álló alkalmazásállomány között van csak, a többi mese nagyon naív kis mese.
Aztán még az is fontos, hogy a Windows 7 amely optimizált Vista 2 ével késõbbi hardverterepre érkezik, optimizáltabb és gyorsabb átlaggépre jön több átlagmemóriával, szóval a Vista kicsit magas hardverigénye is hibázható részben a gyengébb elfogadásért fõleg a cégeknél amelyek nem akartak milliókat költeni egy látszolagosan hasonló képeségû rendszerért mint amilyennel már rendelkeztek. A Windows 7 sem nyújt sokkal többet mint a Vista de most már mindenképpen kell cserélni a rendszereket mert öreg rendszernek gyorsan csökken a megbízhatósága, a nanómétereken készült GHz-ken mûködõ szilícium nem tart örökké, új géppel meg új OS-is jöhet.
Miért is?
Az Aero kihasználja bizony, viszont mondjuk egy Adobe Photoshop alatti renderelés nem, vagy nem is tudom, tehát egy tök általánosan megírt program, amelyik nem tartalmaz a GPU-ra vonatkozó kódot, nem fog profitálni a GPU teljesítményébõl, holott lehet, hogy tudna. Igaz, ez még Leo-n is így van, de Snow Leo érdekes lesz ebbõl a szempontból.
A 64 bit- 32 bit driveres dolog is egyértelmû, nem tudok fogalmazni úgy látszik, én arra gondoltam, hogy (bár így visszaolvasva tényleg nem ez jött le 😊 ), ez egy elmozdulás abba az irányba, hogy ellenõrizetlen dzsunka kódhalmaz ne barmolhassa szét a rendszert és CSAKIS ellenõrzött drivert lehessen telepíteni - és ezt a rendszert ne kerülhesse meg semmilyen módon (legalábbis legális módon) senki. És erre mondtam azt, hogy talán a Win8-ra fogunk ebbõl ténylegesen profitálni 😊
Annyira régen használtam Win-t, hogy tegnap másfél órát cs:s-eztem, afféle hétvégi sziesztaként 😛
Mellesleg én is ezt is akartam mondani, sokan vannak úgy, hogy a Vistát utálják és félnek tõle, mint a tûztöl, míg a lényegében 'befejezett' (bár ez nagyon rossz fogalmazás) Vista, azaz a Windows Seven az ugyanezek fejében afféle csodaként van számon tartva.
És igen, történt annó a Vistánál, hogy WGF, WDF meg hasonlók bevezetése, ez kellett, de amit mondasz, hogy csak ms-es jóváhagyott driver megy fel, az csak a 64-bitesre igaz, a 32-esre fel lehet rakni, csak szól...
No offense, de sztem kicsit régen használtál win-t. 😊 Aero már kihasználja a monvez-t, bár tényleg inkább csicsa, WGF-ben vannak nagy lehetõségek.
A másik dolog meg, hogy ha raksz alá elég ramot, akkor megy több dolog egyszerre. Szinte no laggal taskváltás, meg minden. Én legalábbis ezt tapasztalom, csak kell legalább 2 giga memória.
Mert úgy ténylegesen, minden helyzetben ki lehetne használni a gép összes komponensének erejét. Ez a Chris által feldobott témáról jutott eszembe, ugyanis A1274815-nek igaza van, nem feltétlen egy játék az ami mindent kihasznál. Pl egy 'OpenCL-es' Windowson elindított videotömörítés/renderelés jobb mérce lehetne.. Mert a Win7/Vista alatt így megy ez a játék dolog lehet, hogy sokkal inkább DirectX/driver frissítésének a kérdése, mint az egyik/másik rendszer lassúságának hibája..
Ez így nem teljesen igaz, ha csak nincs folyton ultra brutál fizika, akkor inkább csak a D3D/OpenGL->videókártya driver->GPU vonalat terheli.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Windows XP: 120-240 FPS
Vista: 15-35 FPS
7: 95-210 FPS
Minden más játék hasonló módon fut, egyedül az F1 Challenge (amivel izomból játszok) megy kakiul Vistán. A seven szerintem nagyon jól optimalizált, sokkal gyorsabb már most, mint a Vista.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Az eddigi 2 hsz-em mind személyes vélemények csokra, kéretik így értékelni/lefikázni.
gettoharcos2: mindig örömmel olvassuk a szakmailag megalapozott, tényfeltáró, intellektuális orgazmust okozó hozzászólásaidat.
Amúgy mókás, hogy egy lényegében 'átszkinelt', egy-két plusz feature-rel megtámogatott Vistától várja minden olyan a megváltást, aki rühellte a Vistát 😊 Én Mac-es vagyok, de szeretem 😛 Nekem a Win7 az inkább, amelyik nem jön be.
Az meg, hogy gyorsabb lesz-e vagy lasabb: MS-nél sohasem lehet tudni, értem én mit akarsz mondani Ravkin, csak valahogy ez az ok-okozat, hogy az MS azt mondta, hogy a Win7 gyorsabb lesz, mint a Vista=tényleg gyorsabb lesz, ez kb az, amit a nagy Win/Lin fanok szoktak mondani az epölösökre ~ amit sztívi bácsi mond, azt szó szerint be is vesszük ..
A legroszabb dolog, ami miatt csalódott vagyok a Win7-tel kapcsolatban az az amúgy, hogy még mindig nem szempont az, hogy egyszerre 4-5+ programot egy 'közepes' gép elbírjon röccenésmentesen.. Vagy lehet csak én vagyok kancsal, de ezirányú törekvéseket még mindig nem látok.. Meg benne lehetne a Linux/Mac OS-hez hasonló (bár ez utóbbiban egyetértek, elég égõ módon jó késõn jelent meg) több virtuális asztalos (vagy képernyõs) rendszer. Ja és szívesen látnék, egy az Exposé-hez hasonlóan jó ablakrendszerezõ megoldást, ez az Aero inkább csicsa (minthogy a Win7 amiatt sem tetszik, mert a Vistához képest is sokkal csicsásabb, pedig ez elõbbi is már kezdett átesni a ló túloldalára), mint használható. És ugyan nem feltétlen a külsõ a fõ ismérve a jó operációs rendszernek, de munka közben/az elsõ nagy 'álleejtés' után (már akinek ilyentõl le esik az álla) eléggé zavaró tud lenni szerintem.
Alapvetõen Win párti vagyok, Vistánál újraírták az egész oprendszert, de itt nem sok a változás. Egy-két csicsa effekt, és mellesleg nálam a Vista gyorsabban bootol, mint Win7. Csak minden driverbõl fel kell rakni az aktuálisat, meg be kell állítani. Utána meg annyi, hogy nem közvetlen kezdi teleszemetelni a memóriát (prefetch), hanem vár egy percet. De teljes egészében Vista, és már most ugrott néhány drivernél a kompatibilitás...
Beeeeeeee <#idiota>#idiota><#falbav>#falbav><#worship>#worship><#rinya>#rinya><#nezze>#nezze>
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
Hajrá alig várjuk ! <#taps>#taps>
<#violent>#violent><#violent>#violent><#violent>#violent><#violent>#violent><#violent>#violent><#violent>#violent> Windows Vista
<#violent>#violent> Windows 7
<#falbav>#falbav><#banplz>#banplz>
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
Na megyek nyomok egy CivIV-et!<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De a Win7 úgytûnik belopta már magát a szívekbe!😊))
Ha a Vista SP2-t adnák ki egy az egyben, némileg módosított kezelõfelülettel, akkor az emberek azt is benyelnék! Márpedig ahogy közeledik a kiadás egyre kevesebb különbség tûnik ki a Vista és a W7 között.😊
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
<#wilting>#wilting><#wilting>#wilting><#wilting>#wilting>
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A
A
nincs rá garancia, hogy az RC gyorsabb lesz, mint a béta - elég sokszor elõfordult már, hogy a béták gyorsabbak voltak mint a kész verziók (játékoknál fõleg)
A windows 7 csak gyorsabb lehet mint a vista.
A windows 7 rc, legalább anyira gyors lesz, vagy még gyorsabb lesz mint a W7 béta.
Indoklást lentebb találod.
Ha ez neked szimplán hülyeség igen komoly gondokkal küzdhetsz barátom. <#szomoru1>#szomoru1> De várom az ellenvetéseket, már ha van ilyen, anyázásra meg oltogatásra szerintem van elég topic a fórumban.
Windows 7
Windows 7
talán, mert szimplán hülyeségeket beszélsz...
Just avoid to falling into the hands of terrorists.
Csak azt nem igazán értem miért kell alapvetõ dolgokat mások szájába rágnom <#zavart2>#zavart2>
Windows 7
Ennyire optimistikák azért ne legyünk, azért ha nem lenne világos, a windows 7 ben nem egy hátrányos szempont hogy gyors legyen, innentõl kezdve elégé esélytelen a további lassulás, már csak azért sem mert erõsen foltozgatnak + optimalizálnak, de látom vitalapra a kezdeti hülyeség löket azért megvan. Köszi Péter, látom már a cikkirók is süllyednek ezen az oldalon elég rendesen...
Windows 7