12
 • kvp
  #12
  "Nem kéne olyan szemét ipari hulladék készülékeket gyártani, ami 1-2 év alatt tönkremegy, lehet kisebb lenne a környezetszennyezés. Ja, hogy akkor nem vesznek újat és nincs profit..."

  Ezert jo peldaul az oled technika. Teljesen lebomlo szerves anyagokbol lehet elkesziteni es a kepernyo nem csak a napfenytol, de a sajat fenyetol is bomlik, tehat garantalt az elavulas. Viszont nem eri meg egetni, mert nincs benne semmilyen ertekes es/vagy mergezo anyag. Azt mondtam mar, hogy raadasul olcsobb eloallitani mint a jelenlegi megoldasokat es kevesebb a selejt is?

  A kornyezetvedelmi szabalyozasok pedig neha tenyleg mukodnek. Az olom kitiltasa eleg hasznos volt es az eu hatarozat miatt a fold tobbi resze is atallt, mert nem akartak ketfele termeket gyartani.
 • aaaaa
  #11
  Miért ? Mert sokszor minimális a környezetvédelmi haszon, mert dilettáns lefizetett hozzá nem értő emberek hatástanulmányai lapján szívatják a népet. Lásd szmogriadó. Komoly mérnökök elmondták, hogy egy benzines autó nem termel kormot ill. szmogot, sőt valamilyen szinten működése során szűri is a levegőt, mégis ki akarták tiltani őket rendszám szerint, mert csak.
  Nem kéne olyan szemét ipari hulladék készülékeket gyártani, ami 1-2 év alatt tönkremegy, lehet kisebb lenne a környezetszennyezés. Ja, hogy akkor nem vesznek újat és nincs profit...
  Lehet hogy az elektronika elavul, de a háztartási gépek nem tudnak egy két év alatt annyi újat mutatni, hogy pár évente cserélni kelljen , és ne feleljen meg az akár 10 éves modell is.
  Nagyon naívak vagytok, ha benyelitek azt a sok álszent hazugságot, amit a gyártók által szponzorált, függetlennek hazudott szervezetek kitalálnak.
 • arty
  #10
  és miért lenne gond, ha a duplájába kerülne?
  mert neked meg nekem nem lenne és ez akkor világvége, még akkor is, ha emberek élete/élőhelye ezután kevésbé menne tönkre?

  jogos, persze. nyugati emeber > harmadik világbeli ember.
 • TH448
  #9
  Mellesleg pedig kezd nagyon elegem lenni a greenpeace-esekből. Persze jó, ha figyelnek pár dologra (főleg a környezetre), de (ez az angolokra is, de az amerikaiakra különösen igaz) ott rázzák a lábukat, hogy legyünk zöldek, kötelezzük a gyártókat, csak ha mondjuk a gyártók beépítenék a költségeket és egy plazma tv ára duplájára emelkedne, akkor elkezdenének sírni. Mindenki álszent...
  Persze mondjuk már az sokat jelentene, ha amcsiban nem lehetne 4-4,5millió Ft-ért 5l-es új benzintemetőt venni...
 • TH448
  #8
  Csecsemőkkel a hátukon szennyezik a környezetet...
  Tudod, pont ez az, hogy nem is tudják, hogy ezzel mindenkinek ártanak. A másik dolog meg, hogy ha te is ott élnél, és arról lenne szó, hogy már hetek óta nem ettél egy jót, és csinálod vagy meghalsz, szerintem te is az elsők közt lennél, aki nekiesik...
 • dotkom
  #7
  Most telleg nem tok mindegy?
 • flashpointer
  #6
  Gondolom nem azért csinalják a válogatást mert szeretik, hanem mert _nincs más_
  Ha ez se lenne még kajára se futná.
 • drfaust
  #5
  Egyetértek.
 • chronos75
  #4
  itt is ez megy csak nem látjuk.. mármint a sorsát a cuccainknak. és amit nem látsz az nem fáj..
 • zola2000
  #3
  Ezért sem lehet elégszer elmondani, ne használjunk angol szavakat magyar szövegkörnyezetben!
  Benedek: nem fotó hanem fénykép, nem monitor hanem képernyő :)
 • B0nFire
  #2


  Hehe.
 • Benedekco
  #1
  Szégyen, hogy mit meg nem tesznek a nyugati "kulturált" vezetők... eltudom képzelni ha ez itt így megy akkor hogyan mehet máshol, keletebbre, vagy a tengerentúlon... láttam fotókat ahol a ghánai népek égetik a monitorokat, meg az egyéb szarokat, csecsemőkkel a hátukon... nem elég, hogy magukat zúzzák még a gyerekeiket, a Föld szentségéről már nem is beszélve...
  off: basszus, ez nem szép: "know-how", nekem sem "perfect" a magyarom, de azé ez mán több a soknál