67
  • Ravkin
    Nem vagyok sem öreg maradi fasz sem igénytelen sem zombi. Amit ídehánytok nekem egyáltalán nem hasonlít érvekhez, sokkal inkább gyerekes tűzzel vassal védésnek, én nem vagyok semmi jónak az elrontója használjatok firefoxot. Mutassatok egy oldalt egy chat siteot, egy játék oldalt, ami gyorsabban szebben töltődik be ff alatt mint ie alatt. Időnként én is feltelepítettem már azelőtt sokszor, az éppen emlegetett gyorsasága-és biztonságossága aprópóján. De sem gyorsabb sem biztonságosabb nem volt. A vírusok ugyan úgy felmásztak mint ie alól, a gyorsaságról meg annnyit hogy a lassulásokat általában a lassú külső szerverek okozzák amire a firefox nem nyújt orvosságot. Anyi külömbséggel hogy ff alatt a legtöbb nem "szabványos" oldal darabjaira esik, nade ha gyorsabb is a firefox, mennyivel, 2-3 másodpercel, és ha gyorsabb anyival, ti hiper szuper sebességel szörfözitek a netet nap 20.000 weboldalt látogatva, ugyan már.... végig sem olvastátok a postomat én nem mondom hogy az ie jobb örök életű vagy mindenható, én csak azt mondom : ezzel is és azzal is csak ugyanazt fogjátok tudni elérni, mégpedig internetezni. És ameddig benne lesz az windowsba, igen csak megkérdőjelezhető egy alternatív program szükségessége. Az ff probléma számomra ugyan abba a divat kategóriába tartozik mint a linux mánia, amióta minden linux fannak azért ott van a windowsa a linux mellet, azóta a legtöbb ffesnek is időnként szükségessé válik időnként felnyitni az explorert, innentől felőlem kövezhetitek ahoy csak akarjátok. A külömbség annyi nálam hogy ezt egy böngészést egy böngészővel oldom meg.
  • Rexhawk
    ő igényei abba kimerülnek hogy lehet csatlakozni internetre :)
    nem érdekli milyen zombi hálozat része ő :D
  • Rexhawk
    Az a probléma, hogy ezt a szar kémprogramot nem lehet egyszerűen eltávolítani...
  • vmiki88
    zúzzák már be az IE-t!!!!!
  • Kingfisher
    Behozza az oldalakat? Behozza. Átlag usernek milyen más igénye legyen? A kávét egyik se hozza be nekem reggel.
  • Gerygrey
    Bár rühellem az Internet Explorert és reinstall utáni firefox letöltésen kívül másra nem vagyok hajlandó használni, teljesen egyetértek. Nem értem miért kell pattogni ezen évek óta, a lámáknak eddig is megfelelt az IE, Paint, mediaplayer, aki meg egy kicsit jobban ért hozzá, eddig is felrakott Firefoxot, Photoshopot és VLC-t meg amit akart.
  • Sanyix
    ilyenkor jön a másnak hazudós böngésző. Az opera ilyen, ott is elég rég óta alkalmazom a "nem kompatibilis" oldalaknál, és lám 90% valahogy kompatibilissé válik ha ie-nek jelzi magát :D
  • roliika
    Aranyos a főoldalon a kép. :)

Szoktam mászkálni Microsoftos rendezvényekre. És ezért regelni kell ugye. de Firefox alatt beszól, hogy csak IE használható..hiába lenne képes a Firefox megjeleníteni, egyszerűen a M$ így írta meg az oldalt...azért ehhez pofabőr kell.

Ma, jelenleg nem lehet olyan extra szolgáltatást kitalálni amihez feltétlen az IE-t kell használni, mert mindent támogat minden konkurens böngésző is. Csak jobb ugye. Meg egy nyüves reghez, ami SSL-t kér ne kelljen már IE-t használnom.
  • 5c0rp330n
    ha neked midnen igényedet kielégíti az ie, nem lehetnek nagy igényeid :)
  • DjDano
    Ebben van valami, én is próbáltam egy 50 év feletti valakinek elmagyarázni, hogy használjon Firefoxot mert gyorsabb és jobb, de ő ragaszkodik a megszokott Internet Explorerhez.

Ergó: Aki váltani akar egy másik böngészőre, az akkor is megteszi ha 10 Explorer van telepítve a gépén...
  • Reg5
    Az IE-t a büdös életbe nem fogják leelőzni, akárhogy izzadnak... Az IE-nek hype se kell, berakják a winbe azt az 1.0-ás userek úgy is azt használják, mert nem ismernek mást. Nekik lehet mondani hogy szar, de leszarják és csak azért is maradnak az IE-nél.
    Ha meg betennék,a winbe a többi böngészőt, legalább kiváncsiságból megnéznék hogy "ezek most wtf"? Sokan megismernék az alternatívákat, plusz a micro is lehet összekapná magát, és normális böngészőt csinálna(bár ez nem biztos).

Ez szigorúan szvsz. Tudom sokan nem értenek vele egyet, de ez a véleményem.
  • Sanyix
    Max az igénytelenek igényét tudja kielégíteni az ie...
  • Pares
    Addig, amig a Firefox ingyenes, és messze lekörözi az IE-t, addig nincs miről beszélni.
  • DjDano
    Ők kezdeményezték a MS elleni vizsgálatot...
  • Ravkin
    Undorító gusztustalan nevetséges. Mióta van joga egy alapítványnak ami ráadásul ingyenes programot fejleszt beleköpnie a microsoft levesébe ??? Szerintem mindenki maga dönti el hogy milyen oprendszert választ és milyen böngészőt, szerintem az alapvető probléma megint csak itt az, hogy elérkeztünk a nagy-nagy költői kérdéshez, ha ott van az usernek az ie, ami böngészők terén talán nem a legjobb, de minden igényt ki tud elégítení, akkor mi a fasznak a mozilla.
  • vejnemojnen
    Miért milyen utat jár az opera?
    Mellesleg sztem teljesen jólenne ha win installkor megválaszthatnám, h milyen böngészőt, media playert, stb. szeretnék. De kétlem h ilyen valaha is lesz.
  • Sir Ny
    De ez nevetséges, hogy kelljen választani. Jó, hogy nem azt akarják, hogy a windows telepítésekor lehessen választani, hogy windowsot, vagy linuxot rakunk-e föl.
  • Vorpal
    lol.DD
  • DjDano
    Te milyen Windowst használsz? Vista óta az MSN nincs a Windowsba, sőt Windows 7-ben már a letöltésre kínáló opció is hiányzik! A Media Player benne van, de azt se kötelező használni, viszont a laikusoknak szükségük van a beépített médialejátszóra!

A másik: Attól hogy választható lenne a Firefox/Opera, még nem nőne jelentősen a részesedésük, mert a laikusok már csak megszokásból is, (illetve mert azt ismerik) az Internet Explorer telepítését választanák, ergó nem lehet senkire ráerőszakolni a Firefoxot/Operát!

Az Opera nem tud ellépni az 1%-os részesedési mutatójától, azt kell mondjam ezt csak saját maguknak köszönhetik, mert a Firefoxnak sikerült 20% fölé menni, a Safarinak is 8%-ra... Tehát egyszerűen nem igaz, hogy az Explorer minden "baj" okozója, valamit nagyon rosszul csinálnak,,,
  • Turmoil
    Csak egy dolog: van egy frissen összerakott géped és egy Windows CD-d..
    Ez utóbbit feltelepíted az előzőre, majd kitalálod, hogy internetezni szeretnél, mondjuk Firefox igénybevételével. Ehhez ezt le kell töltened és telepítened, de hoppá: ahhoz, hogy letölthesd kell egy böngésző, amivel felmész a http://mozilla.org/firefox-ra, vagy hová, mert nyilván nem telnettel szeretnéd ezt megtenni... Ésakkormivan?
    (Persze, a netszolgáltatók mellékelnek CD-t, amin van valami böngésző is, de előfordulhat, hogy nincs elérhető közelségben ilyen.)
    Szóval ismételten valami olyasmiről van szó, amikor a hülyeség szorgalommal párosul
  • DjDano
    Lassan egy csupasz oprendszerre ad ki pénz az aki megveszi a Windows-t....

Amugy a Firefoxot is kötelezném, hogy a keresősáv opciói közé tegye bele a live.com-ot, mert a Yahoo és a Google is szerepel benne!
  • direwolf
    Megy ez a szappanopera már évek óta, de senki se veszi észre, hogy nem az a baj, hoyg benne van, hanem, hogy nem lehet telepítésnél azt választani, hoyg nekem ne tegye fel. És ugyan így az összes többi szarságot (pl.: médiapléjer, msn stb...)
  • gettoharcos2
    el lehet ítélni a Microsoftot emiatt, de jogi útra terelni az ügyet nem:
    jogukban olyan szoftvert integrálni az operációs rendszerükbe, amilyet csak nem szégyellnek, a vásárlónak/felhasználónak pedig nem kötelessége megvásárolnia és használnia a Windowst, olyan operációs rendszert használ a gépén amit csak akar.
  • tz19
    Egyrész most veszik észre, hogy benne az ie a win-ben? LOL

Másrészt meg kivehetnék még a notepad-ot, az mspaint-et, meg az aknakeresőt. Ez utóbbi miatt nem fogy rendesen az NFS Undercover, majd felajánlja segítségét az EA a perben...
  • A1274815
    Sőt tovább megyek: A Firefox nem akar bekerülni a Windowsba.
  • DjDano
    A hírhez tartozik még ez is:

"A szaklapok mai címeinek – melyek úgy állítják be ezt a mondatot, mintha a Mozilla is panaszt nyújtott volna be – azért némiképp ellentmond, illetve árnyalja a történteket Mike Connornak, a Firefox egyik fejlesztőjének interjúja, melyet a PC Pro számára adott. Connor elmondta, hogy messzemenőleg nem ért egyet a Firefox és a Windows összekapcsolásával, vagyis egy olyan megoldással, hogy az operációs rendszer telepítésekor lenne lehetőség böngészőt, így a Firefoxot is választani; szerinte ez nem szolgálná a felhasználók érdekeit. Ugyanakkor keményen kiosztja az ügyet kezdő Operát is. Connor úgy véli, hamis a követelésük: „Azzal, hogy az emberek megismerik az alternatív lehetőségeket, még nem szűnik meg a monopolhelyzet. Jobb böngészőt kell csinálni [mint az Internet Explorer].” Szerinte az Operának is ezt az utat kéne járnia, nem a mostanit."
  • Kingfisher
    Nevetséges.